HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) Budapest (3) budapest (26) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) FIDESZ (31) fidesz (45) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) földesi gyula (15) Földesi Gyula (26) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) Kiserdő (3) kiserdő (4) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) Kosuti (5) kosuti (4) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) LMP (8) lmp (67) lomizás (3) Mach Péter (48) mach péter (74) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) MSZP (5) mszp (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) Orbán Viktor (14) orbán viktor (5) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) pesterzsébet (133) Pesterzsébet (42) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) Szabados Ákos (14) szabados ákos (20) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) Vas Imre (11) vas imre (14) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Változzon-e a Vörösmarty piac körül a forgalmi rend?

2018.10.31. 13:19 Mach Péter

Ha a helyi közösségek nem ismerik részleteiben a fejlesztések indítékait és céljait, akkor kevésbé érzik magukénak. A hagyományos paradigma szerint a tervezés jól képzett, diplomás szakemberek feladata. Ez azonban nem minden esetben igaz, nem elsősorban a létrejövő tervdokumentáció profizmusa a perdöntő, hanem a fejlesztés szereplőinek, egyetértése, elköteleződése az adott változtatás vagy fejlesztés iránt.

2018-10-31_2.pngAz elmúlt hónap botrányaként ismertté vált Nagysándor József utca – Mártírok útja – Magyar utca – Nagykőrösi út által határolt forgalomszabályozása esetében pont ez nem valósult meg teljesen, s ennek köszönhetően sajnos mára egy mindenki számára megfelelő megoldást hozó, okos kompromisszum lehetősége a minimálisra csökkent. Amikor ismertté vált a probléma (megjelentek a lefóliázott táblák az utcákon), akkor a bizottság elnökeként azonnal napirendre vettem az általunk ismertté vált forgalomszabályozási terveket és   a KVB SZMSZ-nek 11. pontja alapján kértem a hivatalt, hogy ezentúl a forgalomtechnikai változtatásokkal kapcsolatos terveket időben megkaphassuk, hogy a bizottság véleményezhesse és megvitathassa azt.

Az SZMSZ szerint a bizottság hatásköre, hogy
megvitatja, véleményezi, valamint javaslatot készít:

  • kommunális és közlekedési szolgáltatások javítására,
  • a közlekedési infrastruktúrát, közlekedésszervezést és közlekedésbiztonságot javító intézkedések megtételére,
  • utak, hidak fenntartására,
  • zöldterület, parkolók fejlesztésére

A fent említett komoly visszhangot keltő forgalomszabályozásról a képviselő-testület hoz majd döntést 2018. november 8-án, az ülés nyilvános, az adott napirend anyagai ide kattintva letölthetőek. Aznap döntött a bizottság a Gubacsi lakótelep közlekedési gondjainak vizsgálatáról is, azt a testület decemberben tárgyalja, anyagai pedig itt olvashatóak:

Decemberben folytatjuk!

Újítsuk meg a Gubacsi lakótelep közlekedését!

Öröm az ürömben, hogy a kérésemet akkor figyelembe vették és a Vörösmarty téri piac körüli forgalomszabályozási terveket már időben megismerhetjük és véleményezhetjük. 

A Vörösmarty téri piac körüli utcák forgalomszabályozásának forgalomtechnikai tervét a körzet önkormányzati képviselője, Csaszny Márton képviselőtársam és környezetvédelmi ügyekben harcostársam kezdeményezésére készíttette el a Városgazdálkodási Osztály. A terv elkészítésére és a módosítás kivitelezésére a 2018. évi költségvetés külön soron nyújt fedezetet.

A helyszíni bejárást követően készült el a terv a Bp. XX. Frangepán utca és az Ábrahám Géza utca Vörösmarty utca-Köztemető utca közötti szakaszának forgalmi rend módosítására vonatkozóan. A módosítástól képviselőtársam és a hivatal is azt várja, hogy rendezni fogja a piacnapokon kialakult közlekedési és parkolási problémákat. Az előzetes felmérések szerint a Vörösmarty téri piac környezetében, elsősorban a Frangepán és az Ábrahám Géza utcák Vörösmarty utca és Köztemető utca közötti szakaszán, a piac  nyitvatartási ideje alatt kaotikus parkolási állapotok alakulnak ki, sokszor a forgalom lefolyását akadályozva. 

Ezért készítette el a FEFTERV Építőmérnöki Kft. a Budapest, XX. ker. Vörösmarty téri piac forgalomszabályozásának forgalomtechnikai tervét. 

A Forgalomtechnikai helyszínrajzon megtalálhatóak a meglévő és kihelyezendő táblák. A forgalomtechnikai módosítások alapelve az alábbi:

  • Frangepán utca: A Köztemető utcától a Vörösmarty utcáig a Vörösmarty utca irányába egyirányúvá válik.
  • Ábrahám Géza utca: A Vörösmarty utcától a Köztemető utcáig a Köztemető utca irányába egyirányúvá válik.

2018-10-31.png

A javaslat szerint az érintett lakosságot a tervezett változtatásokról az Önkormányzat honlapján és Facebook oldalán keresztül tájékoztatni fogja és a tervezett forgalomtechnikai módosításról, a beérkezett esetleges lakossági véleményeket is figyelembe véve a Képviselő-testület decemberben dönt majd.

Az elkészült, előzetes tervekről készült beszámolót a bizottságunk november 6-án tárgyalja, most azonban csak arról döntünk, hogy az engedélyeztetési eljárás elinduljon és a lakossági tájékoztatók elkészüljenek. Ennek ellenére kérek minden érintettet, közlekedési szakértő barátaimat, hogy véleményüket osszák meg velem már most, hogy később a hivatal felé is megtehessék észrevételeiket!

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés parkolás forgalomszabályozás Vörösmarty piac

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr8514336019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása