HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) budapest (26) Budapest (3) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) FIDESZ (31) fidesz (45) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) földesi gyula (15) Földesi Gyula (26) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) kiserdő (4) Kiserdő (3) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) Kosuti (5) kosuti (4) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) lmp (67) LMP (8) lomizás (3) Mach Péter (48) mach péter (74) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) MSZP (5) mszp (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) orbán viktor (5) Orbán Viktor (14) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) Pesterzsébet (42) pesterzsébet (133) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) Szabados Ákos (14) szabados ákos (20) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) vas imre (14) Vas Imre (11) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Decemberben folytatjuk!

2018.10.11. 10:57 Mach Péter

Mi betartjuk, amit ígérünk: szeptember 25-én tartottunk egy lakossági utcafórumot Somodi Klára képviselőtársammal a Gubacsi lakótelepen, a Téglagyár téren a lakótelep közlekedési problémáiról, decemberben pedig már a képviselő-testület tárgyalja forgalmi rendjének, közlekedésfejlesztési lehetőségeinek felülvizsgálatát.

1000695_00_ey02601_1.jpgMegújul a Jódos-sós Fürdő, újra kinyithat a pesterzsébeti strand, fénykorát éli az evezőssport a Duna-parton. Megnyílt a Vakvarjú étterem, újra nyitott a Duna Garden. Új házak épülnek a Mediterrán lakóparkban, sőt a Gubacsi lakótelepen is. A fejlesztésekkel azonban nem tartott lépést a közlekedés fejlesztése. A mostani gyors és megállíthatatlan folyamatokra nincs egyelőre válasza az Önkormányzatnak. Pedig szükséges újra gondolni a lakótelep közlekedését és átfogó terveket készíteni egy új szabályozáshoz. Egyszerre kell ugyanis megoldani a parkolási gondokat és közparkjaink, zöldfelületeink védelmét. Egyszerre kell csillapítani a forgalmat és biztosítani a kijutást a területről.

hirkep201808281226212027.jpgA fórum előtt-után-közben összegyűjtött panaszokat és ötleteket összegyúrva készítettünk egy tájékoztatót. Itt elolvasható. Akkor azt ígértük, hogy a Környezetvédelmi Bizottság tagjaihoz és a Képviselő-testület tagjaihoz is eljuttatjuk elkészült anyagot, hogy azt az októberi bizottsági ülésen megismerhessék, megvitathassák.

A bizottság elnökeként napirendre is vettem, s a keddi Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság ülésén tárgyalta is a „Tájékoztató a Gubacsi lakótelep jelenlegi közlekedési rendjéről, illetve a Duna-parti fürdő-fejlesztéshez kapcsolódó közút és parkolófejlesztések terveiről” napirendet.

Köszönöm a képviselőtársaim és a hivatal képviselőinek figyelmét, támogatását, illetve azt is, hogy pozitívan álltak hozzá a kérdéshez és előremutató javaslatokkal, észrevételekkel kerestek meg minket.

A vita során a kerület főépítész asszonya jelezte, hogy az elemzésünkben felsorolt problémák és megoldási javaslatok között található csapadékelvezetés – zöldfelület és parkolófejlesztés témák miatt érdemes lenne nem csak a forgalomszabályozásra, közlekedésfejlesztésre koncentrálni, hanem egy teljes területrendezési tervet kellene készíteni.

Így Somodi Klára képviselőtársammal készített határozati javaslatunkat ezzel kiegészítettük, a bizottság pedig egyhangúan el is fogadta azt.

Az elfogadott határozat:

A Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság 

1       A beérkezett lakossági észrevételek és javaslatok és a hivatal tájékoztatója alapján indokoltnak tartja a Gubacsi lakótelep forgalmi rendjének, közlekedésfejlesztési lehetőségeinek felülvizsgálatát.

2       Felkéri a Polgármestert, hogy a decemberi testületi ülésre vegye napirendre a Gubacsi lakótelep forgalmi rendjének, közlekedésfejlesztési lehetőségeinek felülvizsgálatát.
3       Felkéri a Polgármestert, hogy az adott napirendhez - a 2019. évi költségvetés tervezését segítve - készítse elő Gubacsi lakótelep komplex forgalomszabályozási tervének és egy a területet érintő, átfogó szabályozási terv elkészítési költségeinek tervezetét.
4     Felkéri a Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság elnökét, hogy a szükséges intézkedéseket megtenni szíveskedjen.
Felelős: Mach Péter elnök
Határidő: adott.
Az előterjesztést készítette. Somodi Klára és Mach Péter 

20_gubacs.jpgA munkát folytatjuk, nyilván hosszú folyamat lesz, egy a lakótelepen élők egyéni, speciális érdekeit is figyelembe vevő, de a teljes lakótelep élhetőbbé tételét biztosító komplex szabályozást és forgalomváltoztatást létrehozni, de belevágunk.

A decemberi képviselő-testületi ülésig most a hivatal készíti el az eddig beérkezett javaslatok, vélemények és a mostani szabályozási tervek, forgalmi rend ismeretében az előterjesztést. Ha a képviselő-testület forrást biztosít majd a tervezési munkákra akkor megkezdődhet a lakossági igények szakemberek segítségével történő felmérése, forgalommérések, a parkolási szokások feltérképezése.

A folyamatot szeretnénk átláthatóvá és nyomon követhetővé tenni, hogy mindenki megismerhesse mi miért fog történni ha a tervek elkészülnek és annak megvalósítására forrást is talál majd az Önkormányzat.

Decemberben folytatjuk!

Somodi Klára és Mach Péter képviselők

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés Gubacsi-lakótelep

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr5914295407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása