HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) budapest (26) Budapest (3) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) fidesz (45) FIDESZ (31) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) Földesi Gyula (26) földesi gyula (15) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) kiserdő (4) Kiserdő (3) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) Kosuti (5) kosuti (4) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) lmp (67) LMP (8) lomizás (3) Mach Péter (48) mach péter (74) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) MSZP (5) mszp (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) orbán viktor (5) Orbán Viktor (14) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) Pesterzsébet (42) pesterzsébet (133) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) Szabados Ákos (14) szabados ákos (20) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) vas imre (14) Vas Imre (11) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Petíció Pesterzsébet tömegsportjáért

2013.07.29. 18:55 Mach Péter

sport 1.jpgA kerület sportéletének fura ura fityiszt mutatott a tömegsportnak, fityiszt Pesterzsébet polgárainak.

Az ESMTK lassan a kerület összes sportingatlanjára rátette a kezét, ők kezelik az uszodát, a jégcsarnokot és a csónakházakat. S természetesen a mai divatnak megfelelően stadiont építenek sportcsarnokkal a Duna-partra is.

A professzionális labdarúgás igényei felülírják a Duna-part rendezési tervét, a kerület tanuszodáját hétköznap délelőttönként 8 és 10 óra között a kerület polgárai már nem használhatják, hiszen kell a hely az ESMTK-nak. S folytathatnám a lakossági panaszokat amelyeket az egyesület működésével kapcsolatban kapok nap mint nap.

Eddig azonban elsősorban pénzügyi okai voltak a nem túl polgárbarát intézkedéseknek: ingatlanpanama, keresztfinanszírozás, piacszerzés, profit maximalizálás. Most azonban még ezzel sem magyarázható az egyesület legutolsó döntése.

sport 2.jpgEnyém a vár, tiétek a lekvár üzente ugyanis a Duna-parton élő szülőknek is. Az évek óta lezárt, használaton kívüli füves pályát sem hajlandó megnyitni a sportolni vágyók előtt.

Az ESMTK képviselője szerint fizessen mindenki tagdíjat és menjen sportolni a kerület szövevényes pénzügyeiről híressé vált egyesületébe. Szerintem pedig a professzionális sport mellett igenis fontos a tömegsport támogatása is, lehetőséget kell nyújtani a kerületben élőknek, gyermekeknek, diákoknak és felnőtteknek egyaránt az egészséges életmódra, az ingyenes sportolásra.

Aki stadiont akar építeni egy zöldövezeti lakótelep és a Duna-part közvetlen közelébe, anélkül hogy megoldaná a parkolási gondokat és gondoskodna zajvédelemről: az bizony nyissa meg kapuit a kerület polgárai előtt!

Aki a kerület sportingatlanjainak zömét kezeli, az bizony éljen és ne visszaéljen a lehetőségeivel!

Kérem támogassák kezdeményezésemet:

Az üggyel kapcsolatos levelezés:

Tisztelt Képviselő Úr!

A 2013. július 11-én megtartott képviselő-testületi ülésen kérte, hogy a Zodony utcai füves pályán biztosítsanak lehetőséget arra, hogy a lakóparki gyerekek használhassák ezt a területet bizonyos időszakokban. Kérésével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom:

A Budapest XX. Zodony utca 2. szám alatt található sporttelep vonatkozásában Önkormányzatunk 2007. január 26-án határozatlan időre szóló haszonkölcsön szerződést kötött az Erzsébeti Munkás Testedző Körrel (ESMTK).

Az ESMTK képviselője – Harót János elnök úr – úgy tájékoztatott, hogy jelenleg sajnos nincs lehetőség, hogy a lakosság is használhassa a sporttelepen található füves labdarúgópályát, mert azt a csapatok edzésekre, mérkőzésekre veszik igénybe, nem biztosítható a lakosság általi használat folyamatos felügyelete és nagyon sok pénzt emészt fel a pálya rendszeres karbantartása is. A pesterzsébeti gyerekek – és köztük a Mediterrán Lakóparkban élők is – az ESMTK által szervezett edzéseken a sportegyesület füves pályáját is használhatják.

A területre tervezett sportcentrum megépítése után újból meg fogjuk vizsgálni kérését, addig kérem szíves megértését és türelmét.

Budapest, 2013. július 26.

Tisztelettel:

Szabados Ákos polgármester

Tisztelt Polgármester Úr, kedves Ákos!

Sajnálattal veszem tudomásul, hogy a terület kezelésével megbízott Harót János elnök úr nem ismeri a rábízott ingatlant. Sajnálom, bár nem csodálkozom.

A lakóparki szülők által a nyári, kora őszi délutánokon sportolásra, kocogásra használatba kért területen ugyanis több éve nem folyik semmilyen edzés, pláne nem rendeznek rajta mérkőzéseket. Utoljára tömegsportra a lakóparki szülők és gyermekeik használták évekkel ezelőtt, akkor ugyanis futópályaként birtokba vették. Amikor a terület kezelését átvette az ESMTK a bejáratot lezárták és azóta évente kétszer lekaszálják rajta a gazt, illetve néha homok és egyéb építkezési anyagok tárolására használják a szélét.

Harót János úrral történő egyeztetés során jeleztem, hogy egy lakóparki polgári társulás szívesen részt vesz a terület felügyeletében amennyiben szükséges: illetéktelenek ne járhassanak be a területre, illetve csak sportolási (futás, labdarúgás) célra használják azt. A szóbeli válasz akkor is elutasítás volt.

Az ESMTK elnökének véleményét akceptálom, még ha nem is értek vele egyet: ő a tömegsport helyett a professzionális sportot, az olcsó, közösségi sportágak helyett a drága stadionépítést támogatja.

Pesterzsébet Önkormányzatának viszont más az érdeke.

Kérem tehát, hogy a pesterzsébeti gyerekek érdekében próbáljon meg közvetíteni az ESMTK elnöke és a kerület polgárai között, hiszen közös a célunk: Pesterzsébet lakói egészségesen és harmóniában élhessenek!

Köszönettel:

Mach Péter

Pesterzsébet önkormányzati képviselője

Szólj hozzá!

Címkék: sport petíció ingatlanpanama ESMTK Mediterrán-lakópark Harót János

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr165540200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása