HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) Budapest (3) budapest (26) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) FIDESZ (31) fidesz (45) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) Földesi Gyula (26) földesi gyula (15) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) kiserdő (4) Kiserdő (3) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) kosuti (4) Kosuti (5) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) LMP (8) lmp (67) lomizás (3) Mach Péter (48) mach péter (74) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) MSZP (5) mszp (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) Orbán Viktor (14) orbán viktor (5) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) pesterzsébet (133) Pesterzsébet (42) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) Szabados Ákos (14) szabados ákos (20) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) vas imre (14) Vas Imre (11) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Vigalmi negyed árnyékában

2016.01.23. 13:39 Mach Péter

Már a sokadik piroslámpás negyedből származó hűtőmágnest kaptam amszterdami kiruccanásról hazaérkező ismerőstől. Gondolhatok bármit arról, hogy miként válhat elfogadott szimbólummá a prostitúció, mit jelent ennek legalizációja (s miért tartom ezt elfogadhatatlannak), ettől még tény: Amszterdam türelmi zónája turisztikai látványosság, míg Budapest vigalmi negyede egy hatalmas illegális hulladéklerakó. A főváros piroslámpás negyedében – ami valójában egy kisebb facsoporttal övezett cserjést jelent – nappal csak a használt kotonok, papírzsebkendők és papírtörlők mutatják, mi is történhet itt sötétedés után, amúgy csupán a megszokottnál is rendezetlenebb szeméttelepként üzemel. 

Jelenleg Budapesten a rákospalotai Felsőkert utca, a ferencvárosi Szabadkai út, a kőbányai Gyógyszergyári út, valamint a budafoki Kamaraerdei út egyaránt türelmi zónának számít, ahol legálisan dolgozhatnak a prostituáltak.

Véleményem szerint a türelmi zónák kijelölése nem megoldás, hiszen a prostituált maga is áldozat, és a törvénynek nem szabadna még ennyire sem elősegíteni e tevékenység legalizálását. A Szabadkai úton létesített türelmi zóna azonban emellett számos más sebből is vérzik, egy rozsdaövezet szélén található Ferencvárosban, Pesterzsébet legnagyobb lakótelepe mellett. Budapest „piros lámpás negyedét” mindenféle infrastrukturális létesítmények kiépítése nélkül engedélyezték, se WC-k, se tisztálkodási lehetőségek, se egyéb higiéniai feltételek nem biztosítottak.

Ennek köszönhetően Budapest vigalmi negyedét valójában néhány fa és egy kisebb cserjés jelenti Ferencváros mintaértékű közösségi kertjének kerítése mellett. A "légyottok" helyszíne azonban a legkevésbé sem tűnik romantikusnak: használt kotonok, injekciós tűk, papírzsebkendő-hegyek, zsákban kihordott illegális kommunális hulladék, szemét szemét hátán.

Nyilván nagy kérdés, hogy az Illatos úti Vegyi Művekhez közeli közösségi kertben milyen minőségű a talaj, s szennyezett-e a talajvíz. Ezt a kertet üzemeltetők annak idején nagyon remélem teljes körűen bevizsgálták, de azt nehezen tudom felfogni, hogy Ferencváros Önkormányzata miként képzeli, hogy egy illegális hulladéklerakó mellett működik Dél-Pest legnagyobb kertje.

Ferencváros Önkormányzata becsukja a szemét, hogy ne bántsa a … A Szabadkai út és környezete ma valójában gazdátlan terület, senki nem törődik zöldfelületével, sem az illegális hulladék elszállításával. A terület Pesterzsébet szélén található, az itt élőket zavarja a park rendezetlen állapota, az illegális lerakó. A ferencvárosi közösségi kertben több pesterzsébeti is igényelt parcellát, közös igényünk tehát az egészséges, tiszta környezet biztosítása. Mivel önkormányzati feladat ennek a kérdésnek a rendezése, ezért levelet írtam Ferencváros jegyzőjének, hogy oldják meg az illegális hulladék elszállítását, s biztosítsák az adott zöldfelület gondozását.

Jelentsd be az illegális hulladéktelepeket nekünk, mi segítünk, hogy eltűnjön! 

A környezet értékeinek és a lakosság egészségének megvédése az állam felelősségi körébe tartozik. Az egészséges környezethez való alkotmányos jog biztosítása a hatályos alaptörvény és a vonatkozó alkotmánybírósági határozatok szerint is az állam alkotmányos kötelezettsége, amelynek nem tesz eleget.

Ezért indítottuk el a gazdátlan vegyibombák felszámolása céljából a veszélyes hulladék bejelentő oldalt. Vállaljuk, hogy a bejelentéseitek alapján utánajárunk bárhol is található az országban, majd kezdeményezzük és nyomon követjük az államnál az egészség- és környezetkárosító méreglerakatok felszámolását.

Küldd el nekünk az űrlap segítségével az információkat az illegális hulladéklerakatokról, hogy együtt tegyünk egy szebb, egészségesebb, élhetőbb világért! 

1 komment

Címkék: kurvák közösségi kert piros lámpás negyed Ferencváros Szabadkai út

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr308303978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. félázsiai bóvli 2016.01.24. 17:40:57

"... nappal csak a használt kotonok, papírzsebkendők és papírtörlők mutatják, mi is történhet itt sötétedés után"

Akárhányszor megyek a jelzet terület sarkán lévő "gonoszmulti" boltjába, a lányokat mindig ott látom sétálni. Nem kell azt hinni, hogy csak sötétedés után zajlik ott az "üzletkötls", megy az üzem fényes nappal is. És nekem is felfordul a gyomrom,hogy mekkora egy szemétdomb van a villamosfordító hurok környékén.
süti beállítások módosítása