HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) Budapest (3) budapest (26) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) fidesz (45) FIDESZ (31) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) földesi gyula (15) Földesi Gyula (26) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) kiserdő (4) Kiserdő (3) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) kosuti (4) Kosuti (5) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) lmp (67) LMP (8) lomizás (3) mach péter (74) Mach Péter (48) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) MSZP (5) mszp (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) orbán viktor (5) Orbán Viktor (14) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) pesterzsébet (133) Pesterzsébet (42) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) Szabados Ákos (14) szabados ákos (20) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) vas imre (14) Vas Imre (11) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Orbánék lehallgatnák az internetet is

2015.03.19. 13:06 Mach Péter

„Valaki zavarja a távoli adókat
Valaki kattan a telefonban
Valaki megfoszt a rossz hírektől
Valaki néz a TV-ből „

Van-e kapcsolat a netadós tüntetések és a kormány Facebook adatkikérései között?

bigbrother_1.gif

A múlt év második felében több mint kétszer annyi adatkéréssel fordult a Facebookhoz a magyar kormány, mint 2014 első hat hónapjában – derül ki a közösségi oldal által nyilvánosságra hozott adatokból. A kormányok kérhetnek és kaphatnak sokféle nem publikus információt a Facebooktól, így az IP-címeket és GPS-adatokat, sőt, a fogadott vagy küldött üzeneteket is. Lenne hát hol kutakodni a kormánynak, s láthatóan szeretne is. Miközben a kormány és a rendőrség zaklatja a civil szervezeteket, házkutatást tart az Ökotársnál, a FIDESZ zsebjugendje pedig provokátorlistákat készít és egymás feljelentgetésére buzdítja az országot, egyszer csak megnőnek az adatkikérések a Facebook-tól. Amikor egyre jelentősebbé válnak a Facebook-on szerveződő tüntetések és a kormány civil szervezeteket zaklat, illetve sok területen oroszországi gyakorlati mintákat követ, akkor kevés a jóhiszeműség a kormány tevékenysége iránt, felmerül a kérdés, hogy van-e összefüggés az ellenzéki politikai tevékenység és az adatkikérések száma között.

  • Vajon mire és kikre kíváncsi kormány?
  • Kikről – mely személyekről, csoportokról - kértek ki adatokat a magyar hatóságok a tavalyi esztendőben a Facebook-tól és a Google-től ?
  • Milyen ügyekkel kapcsolatban kértek a magyar hivatali szervek adatokat fent említett cégektől?
  • Van-e köze az adatkikérésekhez Tényi Istvánnak, a FIDESZ legsikeresebb "hivatásos" feljelentőjének?

Ő az, aki 2014 nyarán, a civil szervezetek norvég pénzeinek kapcsán lett ismert, amikor egy feljelentés nyomán az V. kerületi rendőrség sikkasztás gyanújával nyomozni kezdett a norvég állam pénzét kezelő Ökotárs Alapítvány ellen feljelentése alapján. Azóta kiderült nem nagyon van már ellenzéki szervezet vagy nem kormánypárti sajtótermék, amit ne jelentett volna fel. Legabszurdabb bejelentéseivel is foglalkoznak a magyar hatóságok, a rendőrség, az ügyészség, a NAV.

Tavaly az első félévben 57-szer, a július-decemberi időszakban pedig 128 alkalommal kértek információkat a magyar kormányzati szervek. Világgazdaság című lap is idézte a Facebook közösségi oldal adatkikérésekkel kapcsolatos jelentését, amely szerint a múlt év második felében 167 felhasználóról, illetve fiókról kértek információkat a magyar hatóságok. A 2013. második félévi megkeresésekhez képest pedig több mint háromszoros volt a növekedés a múlt év végén. Úgy tűnik, a hazai hatóságok egyre fontosabb információforrásként tekintenek a közösségi oldalra. A Facebook adataiból kiderül, a térség országai között kiemelkedő a magyar kormány vágya a féltett személyes adatok iránt.

Az Orbán „társadalmi kapcsolat” Viktor vezette kormány több adatkikérésnél tart mint az összes szomszédja együttvéve. Persze a Facebook nem köteles eleget tenni a kormányzati adatkéréseknek, csak akkor, ha bűncselekményekről van szó, el is vérzik a magyar kikérések 60-70%-a . Ha úgy látják, ugyanis hogy indokolatlan az adatkérés, akkor megtagadhatják az információ kiszolgáltatását, igaz, a szabályozás nem teljesen átlátható.

Nem meglepő, hogy míg a nyugati országokban csökken, addig Magyarország mellett Oroszországból, Törökországból és Indiából viszont nő a kormányzati adatkérések száma. A Google esetében hasonló számokra bukkanhatunk. Az email szolgáltató óriásvállalat átláthatósági jelentése alapján 2013-ban például 128 adatkikérési kísérlet volt a magyar hatóságok részéről. Emellett aggasztó az a tény, hogy 2010 óta több mint félezer adatkikérésből a Google egyet sem tartott elég indokoltnak arra, hogy kiadja az adatokat.

„Az állatkert elszabadult
Nézed a TV-t és ô néz téged
Gazdátlan fény
Nagy Testvéred figyel téged”

Nyilván számos indokolt esetben, bűncselekmény alapos gyanúja esetén kérhetőek ki adatok. Ilyen lehet például a Fidelitas provokátoroldala a ProvokátorFigyelő is, amit a Facebook tegnap tiltott le a a közösségi portálról, nyilván a kormány közbenjárására. Ez esetben ugyanis a besúgó-gárdát szervező Böröcz László Fidelitas-elnök valóban bűncselekményt követhetett el, amikor sikerült saját magát és szervezetét is visszavezetnie a kommunizmus legsötétebb időszakát idéző, feljelentős házmesterek korába. Mindenkiről és mindenről jelentést kérnek a szintén törvénysértő Kubatov-listák frissítésére. Fel is jelentették személyes adattal való visszaélés bűncselekmény kísérletének alapos gyanúja miatt. A kérdés persze az, hogy ilyen esetekben nem lenne-e elegendő Rogánnak leszólni táskahordozó barátjának, hogy most kéne abbahagyni, szükséges-e a Facebookkal levelezgetni a kormányzati szerveknek. S pláne szükséges-e ilyen esetkben adatkikérésekhez folyamodni.

big_brother_2.jpg

A tendencia aggasztó, azt sugallja a nagy testvér figyel téged. Ezért a Párbeszéd Magyarországért országgyűlési képviselője, Szabó Tímea írásbeli választ igénylő kérdést nyújt be Lázár János miniszterhez „Milyen esetekben és kikről kértek ki online személyes adatokat a magyar hivatali szervek?”címmel.

Kövér László úrnak
az Országgyűlés elnöke

Helyben

Tisztelt Elnök Úr!

Magyarország Alaptörvénye 7. cikk (2) bekezdése, az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény 42. § (8) bekezdése és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. (II. 24.) OGY határozat 124. § (1) bekezdése alapján írásbeli választ igénylő kérdést kívánok benyújtani Lázár János miniszterhez „Milyen esetekben és kikről kértek ki online személyes adatokat a magyar hivatali szervek?”címmel.


Tisztelt Miniszter Úr!

Világgazdaság című lap a napokban idézte a Facebook közösségi oldal adatkikérésekkel kapcsolatos jelentését, amely szerint a múlt év második felében több mint kétszer annyi adatkéréssel fordult a magyar kormány a Facebook-hoz, mint 2014 első felében.
A 2013. második félévi megkeresésekhez képest pedig több mint háromszoros volt a növekedés a múlt év végén. Úgy tűnik, a hazai hatóságok egyre fontosabb információforrásként tekintenek a közösségi oldalra. A Facebook adataiból kiderült, a térség országai között kiemelkedik a magyar kormány adatkérési gyakorisága.

A Google esetében hasonló számokra bukkanhatunk. Az email szolgáltató óriásvállalat átláthatósági jelentése alapján 2013-ban például 128 adatkikérési kísérlet volt a magyar hatóságok részéről. Állítólag 2010 óta több mint félezer adatkikérésből a Google egyet sem tartott elég indokoltnak arra, hogy kiadja az adatokat.


A két jelentés alapján tehát több kérdés is felmerül, amelyekre várom a válaszait:

  • Kikről – mely személyekről, csoportokról - kértek ki adatokat a magyar hatóságok a tavalyi esztendőben a Facebook-tól és a Google-től ?
  • Milyen ügyekkel kapcsolatban kértek a magyar hivatali szervek adatokat fent említett cégektől?
  • Mely kormányszervek, hivatalok, hatóságok, intézmények kértek adatokat az elmúlt esztendőben fenti cégektől?

Tisztelettel várom válaszát!

Budapest, 2015. március 18.

Szabó Tímea
független országgyűlési képviselő

A válasszal még jelentkezem.

 

 

39 komment

Címkék: Facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr597283565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s 2015.03.19. 17:46:49

Fasznak kutakodsz a neten. Menj ki az utcára, baszkikám, kérdezd meg a népeket, hogy mennyire lett tele a faszuk az áldásos tevékenységeddel, különös tekintettel a vasárnapi boltbezárásra és az útdíjra. Pofán basznak egy szívlapáttal, és rögtön fel leszel világosítva. Nem fognak megtagadni tőled fontos információkat, mint a faszbúk. Menjél, kérdezzél bátran, hülyegyerek. Egy perc alatt mindent tudni fogsz, csak fel ne kössenek. Arra azért vigyázz.

szabadság elvtársak! 2015.03.19. 17:57:21

Akkor jó nagy hülyék, ha annyi eszük sincs, hogy simán hozzá lehet jutni bizonyos adatokhoz. Meg amúgy is van mindenkiről annyi adat mint a bánat, különböző hivataloknál. Miért kell ezért ekkora felhajtás?!

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.03.19. 18:37:41

Ostoba majom..

Ez a bérrettegés baromira unalmas kezd lenni.

Ráadásul röhejes, hogy egy olyan témában sírsz, amiben köztudott, hogy minden nagyobb kormány titkosszolgálata az összes embert megfigyeli.

Az USA, az EU és a többi szar összes szervezet, már évek óta megfigyel, lehallgat, zsarol, minden élő embert:

Pl:

itcafe.hu/hir/prism_usa_google_alkotmany.html
A kormányzat ugyanakkor továbbra is védi álláspontját: az érintett nemzetbiztonsági és nyomozó szervezetek vezetői tegnapi meghallgatásukon elmondták, hogy létfontosságú a PRISM megfigyelési rendszere, ugyanis a PRISM, illetve más megfigyelési projektek segítségével az elmúlt években 20 országban több mint 50 terrorcselekményt sikerült megakadályozni (gyakran már abban az országban, ahol a terroristák szervezkedtek), köztük egy olyat, amelyet a New York-i tőzsde ellen intéztek volna.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.03.19. 18:41:33

444.hu/2014/11/02/ime-az-usa-legfelelmetesebb-fegyvere-a-google/
Egy még az NSA-nál is kevéssé ismert szervezet, a National Geospatial-Intelligence Agency (NGA), ami műholdas térképeket és egyéb geolokációs adatokat szolgáltat a harcoló amerikai alakulatoknak és a hírszerzésnek, több egymástól független forrás szerint 27 millió dolláros szerződést kötött a Google-lel úgy, hogy más céget nem is pályáztatott. Az NGA volt igazgatója, James Clapper jelenleg épp az összes amerikai hírszerző- és titkosszolgálatot (CIA, FBI, NSA és egy csomó még ezeknél is egzotikusabb rövidítés) tömörítő amerikai hírszerző közösség igazgatója, és egyenesen Barack Obamának jelent.

Túlzás lenne azt állítani, hogy a Google az amerikai hírszerzés félhivatalos alosztályaként működik, de az teljesen nyilvánvaló, hogy személyes, szervezeti és pénzügyi vonalon nyakig benne van a buliban, és a törvényben előírtakat túlteljesítve ápolja a viszonyt a különböző hírszerző és állambiztonsági szervezetekkel.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.03.19. 18:54:43

govtrequests.facebook.com/

Adatlekérések Facebook 2014 második félév:
Fiók lekérdezések:

Magyarország: 128
Csehország: 132
Görögország: 142
Lengyelország: 349
Spanyolország: 1,041
Németország: 2,611
Franciaország: 2,885
Egyesült Királyság: 2,890
Egyesült Államok: 21,731

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.03.19. 19:10:29

"Nem meglepő, hogy míg a nyugati országokban csökken, ... a kormányzati adatkérések száma."

Hazugság.

Szinte mindenhol nőtt, az adatlekérések száma az innen letölthető excel szerint:

govtrequests.facebook.com/

Angoloknál, Franciáknál, Németeknél, és USA esetén biztosan.

Miért hazudsz, Mach Péter ?

lavór 2015.03.19. 19:25:13

A billentyűzeteket is lehallgatnák....

eßemfaßom meg áll 2015.03.19. 20:00:28

Péter fejében organikus káosz uralkodik, más nem indokolhatja ilyen baromságok összehordását.

2015.03.19. 20:11:55

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "köztudott, hogy minden nagyobb kormány titkosszolgálata az összes embert megfigyeli"

Ostoba vagy, pvc! Az összes embert csak az ufók tudják megfigyelni, azok meg jóban vannak az usákokkal. Vigyázz, amikor a pusztában autózol: bármikor feldughatnak valamit a seggedbe...
Ha belegondolok, már meg is tették, vazelin nélkül.

♔bаtyu♔ 2015.03.19. 20:12:50

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Ez jó. Kb. Mint amikor a szocializmusban Aczél Endre azon problémázott, hogy az USA veszélyezteti a Magyar Népköztársaság demokratikus intézményeit.

Az USA egészen biztosan már évek óta lehallgathatja a teljes magyar netet.

♔bаtyu♔ 2015.03.19. 20:13:38

@Jules Verne: Fasznak reklámozod állandóan hogy homokos vagy. Ki a faszomat érdekel ez.

_mоst_ 2015.03.19. 20:15:03

@Jules Verne: Szívem, tudod, hogy nálam mindig van vazelin.

2015.03.19. 20:15:12

@♔bаtyu♔: Mi van, geciputtony? Találkozót szerveztél a nick-jeidnek?

♔bаtyu♔ 2015.03.19. 20:18:19

@Jules Verne: Ne terelj szarzsák, látom, népszerű vagy.

feketebarany666 2015.03.19. 21:17:39

Jó lenne ha rájönnétek, hogy nem azért van az okos telefon meg a pc-re az sok ingyenes szolgáltatás hogy nektek jó legyen....

Tudományos libsizmus 2015.03.19. 21:30:51

A Facebook a világ legnagyobb kémprogramja. Nála már csak a Google nagyobb kémkedő.

sorstalan gáz 2015.03.19. 22:46:13

128 lekérés az már télleg a világvége?

Ha ezt a számot beszorzod millióval, akkor közel jársz ahhoz, hogy Usák Bbácsinál milyen nagyságrendben gyűjtenek adatokat a netről

Internacionalistacionista 2015.03.20. 00:05:22

Ez is de egy izzadságszagú poszt lett Petike. Nem csoda, hogy a kutya sem szavaz rátok.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.20. 05:35:31

Ez valami fideszes bérblog lehet. Én biztos forrásból tudom, hogy a gonosz Orbán eleve be fogja tiltani az egész internetet április 1-től.

nu pagagyí 2015.03.20. 06:15:20

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Rossz oszlopot néztél! Az, ami Magyarországnál 128 (Requests for User Data), Csehországnál csak 22, Lengyelországnál 305. És persze kihagytál néhány, velünk inkább összehasonlítható országot:

Szlovákia:

nu pagagyí 2015.03.20. 06:18:26

@nu pagagyí: Akkor folytatom:

Szlovákia: 5
Románia: 14
Horvátország: 21
Szlovénia: 3
Ausztria: 46

nu pagagyí 2015.03.20. 06:28:12

@maxval bircaman szerkesztő: A nem kívánatos elemek gazdasági ellehetetlenítésén dolgoznak. Egy agyoncentralizált országban, ahol lassan minden tevékenységet az állam kontrollál közvetlenül vagy hűbéresein keresztül, ezt így szokták. Neked azért nem kell izgulnod, továbbra is rajta maradsz a fizetési listán, ha helyesen követed az irányvonalat.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.03.20. 07:13:41

@nu pagagyí:

Egyrészt nem néztem rossz oszlopot, mert ahogy írtam a "Fiók lekérdezések:" azaz "User Accounts Referenced" oszlopot néztem.

Másrészt meg a poszt azt sugallja, hogy nyugaton egyre kevésbé élnek ezzel a módszerrel, holott ennek éppen az ellenkezője igaz.
Minnél inkább fejlettebb a társadalom (Nyugati), annál több a lekérdezés.

fékek és tengelysúlyok 2015.03.20. 07:27:40

Már megint egy bérrettegő poszt.

Egyébként megfigyeltem, direkt a hülye embereknek írogatnak, akiket ilyen kis szarokkal is aktivizálni lehet.

Ember! Az internet, egy tipikusan megfigyelt média !
Ebben a húdekib.szottnagydemokrata USA jár az élen !
Most akkor miről beszélsz ?

nu pagagyí 2015.03.20. 07:58:00

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Abban az oszlopban viszont Magyarország nem 128, hanem több. A környező országokhoz képest pedig lényegesen több, bármit nézünk. Az igazi kérdés egyébként az lenne, hogy milyen célból kér le adatot egy állam. Erős a gyanúm, hogy Magyarország nem ugyanazért, amiért például az USA. Nálunk nincs érzékelhető terror-fenyegetettség, viszont megtapasztalhattuk, hogy ha valaki csúnyát mond valamelyik kiskirályra, akkor állami eszközökkel csikarják ki a kommentelő adatait (lásd Lázár kontra Délmagyararország). Szerintem a Facebooktól is hasonló indíttatásból kérnek le adatokat.

Mercel 2015.03.20. 08:01:16

Mennyi bérkommentelő fideszdroid:)
Azért vicces amikor a zsebtolvaj hangosan tolvajt kiált..
Kisdroidok, viktor (kibaszottkisbetűvel) jól fizet legalább?:)

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Nyilván az általad felsorolt országoknak is nem egészen 10 milliós a népessége ugye droid? Nem a többszöröse, sokszorosa..
Undorodom a fajtádtól.

Mercel 2015.03.20. 08:06:15

A dolog mindenképpen gázos, de egyrészt az a kiindulási alap, hogy fszbúkot akkor és annyira használ az ember amennyire mindenképpen muszáj, másrészt senki nem mondta, hogy nem lehet ilyen olyan eszközöket használni amelyek gyakorlatilag lehetetlenné teszik a tényleges beazonosítást.

Ha ma valaki ellenzéki szerepre adja a fejét akkor tisztában kell lennie azzal, hogy ez a rezsim (mert már rég nem kormányzatról beszélünk) bármit megtesz a számára veszélyesnek tartott emberek tönkretételéért.
Minden ilyen folyamat megfigyeléssel, információszerzéssel történik.

Trackers 2015.03.20. 08:09:50

@Mercel:
Bár a troll blogger "..közokirathamisító" sokszor ír baromságokat, ebben igaza van.

A nyugati országok többet kérdeznek le a facebooktól és google-től is.
Arányaiban is.

Angliában pl 5-ször annyian laknak, és 25-ször több a lekérdezés, és adatigénylés, mint nálunk.
Mégse hallotta soha senkit tiltakozni ott emiatt.

Snowden, meg a többi kiszivárgás után, újra és újra rájövünk, hogy mindenkiről mindent tudnak, netezési szokásoktől, vásárlásokon keresztül levelezésig, a titkosszolgálatok rólunk, és ezekkel együttműködik a google, és a facebook is.
Nem úgy, hogy kiad X ezer adatot, hanem a google konkrétan archivált DB-t ad rendszeresen, az FBI-nak, amiben mindenkiről minden ott van.

Már meg se lepődtem pl azon, hogy Merkelt is lehallgatták. Miért épp ő lenne kivétel, mikor mindenkiről mindent tudnak !?

Alick 2015.03.20. 08:17:25

Megint vihar a biliben... amikor valaki kiteszi a FB-ra a villája fotóit és hogy mikor megy nyaralni, utána meg csodálkozik, ha betörnek hozzá.

Muad\\\'Dib 2015.03.20. 08:53:04

Már megint a jó téma debil köntösben tálalása. Mert valóban fura, mennyire megugrott a kérelmek száma, és jó lenne tudni, miért.
De nézzük a debil dolgokat:
"...Nem meglepő, hogy míg a nyugati országokban csökken, addig Magyarország mellett Oroszországból, Törökországból és Indiából viszont nő a kormányzati adatkérések száma..."
Ja, van ahonnan igen, van ahonnan meg nem (lássuk a kért felhasználók/fiókok alapján, mert ugye nem a kérések száma a mérvadó, ugyanis egy kérésben kérhetnek 50 fiókot is):
(ország:2014 első félév;2014 második félév)
Egyesült Királyság:2619;2890
Franciaország:2599;2885
Németország:3078;2611
...

Tehát van, ahol valóban csökkent, de van ahol emelkedett. Ami az elutasítási arányokat illeti, kb. hasonlóan alakulnak, tehát a 34%-os teljesítési arány az esetünkben nem különleges.
A lakossághoz viszonyított arányszámokkal most nincs időm bíbelődni, de az megeshet, hogy az valamivel magasabb, mint egy terrorizmus által nem veszélyeztetett országtól elvárható.

Szóval könyörgöm, ha már egy témáról írunk, lehetőleg pontosan.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.03.20. 09:17:45

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Ez akkor lehetne egy komolyan vehető táblázat, ha a lakosságszámot/fb-userek számát is mellé írtad volna.

HgGina 2015.03.20. 10:38:40

Hol lehet állásra jelentkezni bérrettegőnek?
Kifejezetten hihetően tudok rettegni délelőtt 10 és délután 1 óra között.
Példa: Jujjjjujjjjjúúúúúúúújjjjjjderettttttegekk...

Mach Péter 2015.03.20. 10:47:46

@HgGina: Rugalmas az időbeosztás a minisztériumokban?

Bobby Newmark 2015.03.20. 10:48:24

@feketebarany666: Ezért kell lopni a fizetőst, és azt használni. Ja és nem engedni ki netre.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2015.03.20. 12:22:00

hát aki annyira lámer, hogy a fáccse fiókján genetikaihulladékozik és őrjöng a kuruc cikkei alatt, illetve ugyanezt teszi, csak a baloldali szutyuk faszbuk oldalakon....
megérdemli
egyébként elképesztő miket engednek meg egyes emberek maguknak itt ott.

Mercel 2015.03.20. 15:04:13

@HgGina:

"Hol lehet állásra jelentkezni bérrettegőnek?
Kifejezetten hihetően tudok rettegni délelőtt 10 és délután 1 óra között.
Példa: Jujjjjujjjjjúúúúúúúújjjjjjderettttttegekk..."

Nem elég a lóvé amit a jelenlegi "tevékenységedért" kapsz?:D
Ilyen magas labdát..
süti beállítások módosítása