HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) Budapest (3) budapest (26) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) fidesz (45) FIDESZ (31) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) földesi gyula (15) Földesi Gyula (26) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) kiserdő (4) Kiserdő (3) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) Kosuti (5) kosuti (4) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) lmp (67) LMP (8) lomizás (3) Mach Péter (48) mach péter (74) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) mszp (5) MSZP (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) orbán viktor (5) Orbán Viktor (14) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) Pesterzsébet (42) pesterzsébet (133) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) szabados ákos (20) Szabados Ákos (14) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) vas imre (14) Vas Imre (11) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Mondd, te kit választanál?

2014.10.04. 23:34 Mach Péter

mayor 1.gifPesterzsébeten öt polgármesterjelölt közül választhatunk október tizenkettedikén. Közülük hárman fontosnak érezték, hogy az itt élők megismerjék programjukat, győzelmük esetén milyen Pesterzsébetért dolgoznak csapatukkal. A FIDESZ-KDNP és a JOBBIK jelöltje nem tisztelte meg blogunk olvasóit és a választókat azzal, hogy megtudjuk mit tennének ők a kerületért a következő ciklusban.

Fontosnak tartom, hogy a kerületi polgárok minél szélesebb rétege ismerhesse meg, kik milyen módon kívánják vezetni városunkat a következő ciklusban. Bölcs döntést ugyanis csak kellő ismeretek birtokában hozhatunk.

Fentieket figyelembe véve az Organikus Káosz, Pesterzsébet népszerű közéleti blogja helyet biztosított minden pesterzsébeti polgármester-jelöltnek, hogy bemutathassa programját.

Blogunk kérdései, mint ahogy azt az egyik polgármesterjelölt meg is jegyezte, azokra a témákra fókuszáltak igazán, amelyekről mi is írtunk az elmúlt négy évben. Külön köszönet azoknak a jelölteknek, akik megtiszteltek minket azzal, hogy minden kérdésünkre választ adtak.

Kérdéseink:

 • Mik lesznek a következő ciklus ötéves gazdasági programjában prioritásként meghatározva?
 • Milyen fejlesztések várhatóak?
 • Támogatja-e az óvoda összevonásokat?
 • Miután az iskolák államosítása számos helyen komoly problémákat okozott, milyen módon és hol kíván az önkormányzat proaktív módon segíteni?
 • Támogatja-e hogy stadion épüljön a Duna-parton?
 • Milyen módon javítaná a kerületben a közbiztonságot? Az Ön vezetésével csatlakozna-e a kerület a közösségi rendészeti programhoz? Milyen szerepet szán a kerületben az önkormányzatnak a bűnmegelőzésben?
 •  Átszervezné-e a közétkeztetést a kerületben?
 • A következő ciklusban milyen változásokért dolgozik a közlekedés javításáért?
 • Ismertesse a kerület ingatlan és ingó vagyonának gazdálkodásával kapcsolatos elképzeléseit!
 • Milyennek tartja a környezetvédelem helyzetét a kerületben és mit tenne a következő ciklusban? Mit tesz a Dél-pesti szennyvíztisztító bűzproblémájának kezeléséért?
 • Milyen változások várhatóak győzelme esetén a szociális és az egészségügyi rendszerben?
 • Mit szeretne a Duna-parttal és a Kiserdővel kezdeni?
 • Támogatja-e hogy a következő ciklusban az itt élők minél szélesebb köre véleményt formálhasson és a döntéshozatal részvételibbé váljon a kerületben? Ha igen miként tenné ezt?
 • Milyen lépéseket tesz a kerület gazdálkodásának átláthatóbbá tételéért, mik a legfontosabb problémák most?

S íme a válaszok: (a képekre kattintva elérhetőek teljes terjedelmükben)

szabados.jpg

Szabados Ákos a DK, az MSZP az Együtt és a PM polgármesterjelöltje.

Pesterzsébeten folyamatos megújulásra van szükség hiszen ez viszi előre az elmúlt években elkezdett munkát, valamint ez teszi lehetővé mind a lakosság által igényelt, mind az általunk eltervezett célok megvalósítását.

Tudjuk, hogy milyen Pesterzsébetet szeretnénk.

 Bővebben itt olvasható.

 

rózsa.jpgRózsa Mihály a Magyar Liberális Párt polgármester jelöltje.

Tenni akarok és fogok is azért, hogy a pesterzsébetiek életminősége javuljon, de azt nem tudom megígérni, hogy amit felettünk tesznek tönkre attól meg fogom tudni védeni pesterzsébeti polgártársaimat, de őszinteséget, nyitottságot, tisztességet és empátiát ígérhetek.

 

 

20.onkoval-volgyesi-krisztian.jpgVölgyesi Krisztián a 4K! és az LMP pesterzsébeti polgármesterjelöltje

A 4K! és LMP közös kerületi programjának kiemelt helyén az önkormányzati (közösségi) bérlakásprogram újbóli megteremtése van, ahol az önkormányzat felelős gazdaként bánik a tulajdonában lévő lakásokkal, felméri azok állapotát, szükség szerint helyreállítja azokat és jelentősen a piaci ár alatt bérbe adja azokat. 

1 komment

Címkék: Szabados Ákos Rózsa Mihály Völgyesi Krisztián

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr446759869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Göntér László 2014.10.05. 17:24:12

Szerintem ez az önkormányzati választás, akár csak a korábbiak, átgondolatlan, és egyáltalán nem tükrözi azt az elgondolást, hogy a megválasztottak képviseljék az őket megválasztókat. A feltett kérdések is a polgármestereknek szólnak, holott némelyik kérdést a terület önkormányzati képviselőjének kellene feltenni. Látni kell (kellene), hogy némelyik önkormányzati képviselő legalább annyi választópolgárt képvisel mint egy falunak a polgármestere, de anyagi forrással egyáltalán nem rendelkezik. Szerintem a kerület forrásait meg kellene osztani a polgármester és az önkormányzati képviselők között. A polgármester forrásait az önkormányzati képviselők adott esetben kiegészíthetnék, vagy a polgármester hozzájárulhatna az önkormányzati képviselők kiadásaihoz. A kis hibák kijavítása nem lehet a polgármester feladata, de pénz nélkül az önkormányzati képviselők sem tudják elvégeztetni. Én szeretnék úgy nézni az önkormányzati képviselőmre, mint a terület gazdájára. Vegye mindenki tudomásul, hogy pénz nélküli gazda nincsen.
süti beállítások módosítása