HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) budapest (26) Budapest (3) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) FIDESZ (31) fidesz (45) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) földesi gyula (15) Földesi Gyula (26) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) Kiserdő (3) kiserdő (4) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) Kosuti (5) kosuti (4) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) lmp (67) LMP (8) lomizás (3) Mach Péter (48) mach péter (74) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) mszp (5) MSZP (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) orbán viktor (5) Orbán Viktor (14) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) pesterzsébet (133) Pesterzsébet (42) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) szabados ákos (20) Szabados Ákos (14) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) Vas Imre (11) vas imre (14) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Mégsem kaptak a zöldbabfőzelékből a képviselők, avagy miért titkolódzik a Pensio?

2013.11.19. 23:23 Mach Péter

 "Ha jó az ebéd, akkor kevés, ha nem jó, akkor sok."

(egy kerületi iskolás véleménye a menzáról)

zöldbab 3.jpgnegatív reklám is reklám szlogenre építi új marketing stratégiáját Dél-pest egyik legnagyobb közétkeztetéssel foglalkozó cége? A PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. novemberi, intenzív és bátor, polgárpukkasztó, a közösségi kommunikációra és webkettes felületekre is épülő kampánya furcsa válasz nyújt a kihívásokra és a felmerült problémákra. Úgy tűnik egyszerre támadták meg a szülőket, "alázták meg saját alkalmazottaikat" és üzentek hadat az Önkormányzat képviselőinek.

Komoly szülői tiltakozást váltott ki több dél-pesti kerületben is az elmúlt években a közétkeztetés helyzete. A kormányváltás után színre lépő Pensio Kft. szülői közösségek és pedagógusok véleménye szerint rossz minőségű ételekkel eteti a gyerekeket. Nehezen felismerhető levesek, folyékony és üres főzelékekről szólnak a városi legendák. Kispesten a tiltakozás hatására ombudsmani vizsgálat, aláírásgyűjtés, hosszú tárgyalások indultak a cég, a városvezetés és a kerületi civilek között. Pesterzsébeten konyhalátogatások és egy furcsa szerződésmódosítás lett a következménye a lakossági panaszoknak.

kispesti menza.jpgIdén februárban azonban úgy tűnt stílust váltanak. Csatlakoztak ugyanis a Mintamenza Programhoz Budapesten. A kezdeti sikerek után azonban – elsősorban Kispesten - folytatódott az állóháború a szülők és a szolgáltató között.

Novemberi intenzív és bátor, polgárpukkasztó, a közösségi kommunikációra és webkettes felületekre is épülő kampányuk azonban furcsa válasz nyújt a kihívásokra és a felmerült problémákra. Egyszerre támadták meg a szülőket, "alázták meg saját alkalmazottaikat" és üzentek hadat az Önkormányzat képviselőinek.

Kezdetnek a kispesti szülőket fenyegették meg azzal, hogy a gatyájukat is lepereli róluk, ezzel olyannyira sikerült magukra haragítani a teljes Wekerle-telepet, hogy még aláírásgyűjtésbe is sikerült bele hajszolniuk civil aktivistáikat.

Majd romlott kaja mizériába keveredett és beleszaladt egy pofonesőbe Kaposváron. A kaposvári szülők szerint az ebéd alapanyaga, a fagyasztott hús megromlott, az elkészült ételnek rossz szaga volt, emiatt nem szolgálták fel. A cégvezetőnek azonban ízlett és szerinte indokoltalanul próbálják rossz hírét kelteni a cégnek, erre válaszul kitálalt az ügyről a kézilány.

Most pedig Pesterzsébet képviselőinek üzentek hadat és csináltak belőlük komplett idiótát. Mondhatnánk persze, hogy végre érdemein keresztül ítéltetett meg Pesterzsébet Önkormányzatának képviselő-testülete, de inkább tűnik az eset tudatos provokációnak.

Történt ugyanis, hogy a számos panasz és szülői tiltakozás hatására először is módosítatták az önkormányzat és a cég közötti szerződést, hogy minél nehezebb legyen panaszt benyújtani és azt kivizsgálni, majd a szűnni nem akaró elégedetlenségre válaszul csatlakoztak a Minta Menza Programhoz. A konyhafejlesztések, pedig ha nem is zökkenőmentesen, de megkezdődtek.

Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata és a PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. együttműködésének köszönhetően megújult a pesterzsébeti Ady Endre Általános Iskola főzőkonyhája is. A cég örömmel tudatja is: „a több mint 3000 gyermeket ellátó létesítmény fejlesztése mellett három további konyha felújítása fejeződött be a kerületben, gyarapítva ezzel az önkormányzat vagyonát, miközben új munkahelyek is létesülnek."

Boldog ilyenkor az emberfia, pláne hogy meginvitálják a felújított főzőkonyha bemutatására, az azt követő sajtótájékoztatóra, sőt még a napi menü kóstolására is!

Nehéz egy ingyen ebédre nemet mondani, pláne ha az oviban kirakott menü szerint zöldbabfőzeléket adnak marhapörkölttel (közös kedvencünk a kisebbik fiammal). El is mentem tehát, az elmúlt évek során számos alkalommal próbáltam közvetíteni a szülők és a pedagógusok panaszait az Önkormányzat felé, kíváncsi voltam betartották-e az ígéreteiket.

Az egyeztetett időpontban azonban a bejáratnál csupán kosz és dzsuva fogadott és egy, az elemekkel küzdő fiatalember partvissal a kezében.

A szürreális beszélgetésem ilyesféleképpen zajlott:

- Jó napot kívánok! Mach Péter önkormányzati képviselő vagyok, konyhalátogatásra jöttem.

- Ööö...

- Remélem, jó helyen vagyok: a Pensio Kft. hívott meg, hogy bemutassa a felújított konyhát.

- Ja, az elmarad.

- ??? De nemrég kaptam a meghívót e-mailben.

- Lehet, de elmarad.

- De mégis mi történt, meg lesz tartva valamikor?

- Nem tudom, érdeklődjön az önkormányzatban.

- De hát onnan jöttem, esetleg nincs valaki, aki információval szolgálhat?

- Nincs, érdeklődjön az önkormányzatban. Amúgy volt itt egy hölgy is, azt is elküldtem.

100 napos.pngJelentem az akció sikeres volt: egy a népszerűség terén kihívásokkal küzdő vállalkozás egy héten belül hadat üzent a szülőknek, a dolgozóknak és az intézmények működéséért felelős önkormányzat képviselőinek.

Utoljára tavasszal foglalkoztam a szülők között csak száznapos tojásként nevezett furcsa szagú lében úszkáló tojások és a tányérra érkezvén 27 - 57 grammosra zsugorodó csirkecombok ügyével.

Nos, engem meggyőztek: ismét kiemelten fogok foglalkozni a témával.

A panaszokat begyűjtöm, a feltárt hibákról pedig a következő posztomban beszámolok.

1 komment

Címkék: közétkeztetés Pensio 17 Kft. Pensio Pensio Minőségi Közétkeztetés Kft.

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr555644754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

L3vy 2013.11.24. 13:56:16

Értelmetlennek tartom az új szabályokat a közétkeztetés kapcsán!

Nincsen annak értelme, hogy olyan "egészséges"-nek mondott kajákat rakunk a gyerek elé (mindenféle ocsmány főzeléket, meg olcsón vásárolt (egyébként méreganyagokkal teli) párolt zöldségeket), amit NEM (!!!) esznek meg a gyerekek.

Miért ne lehetne hetente egyszer sült krumpli, meg rántott hús, meg csokis szósszal leöntött sütemény. Azt ugyanis megeszik.

Ne az iskolában akarjuk már nevelni az étkezési szokásokat, mert ott nem lehet! Viszont az embertelen, hogy egész nap hajtják őket az iskolában, és késő délután éhesen, karikás szemmel esnek haza a kölykök, és kizabálják a zsemlét a szatyorból, mielőtt kipakolom, mert az iskolában éheznek a sok "szuper egészséges" kaja mellett.

Mi lenne, ha a politikus urak elkezdenék használni az agyukat?!
süti beállítások módosítása