HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) budapest (26) Budapest (3) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) fidesz (45) FIDESZ (31) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) földesi gyula (15) Földesi Gyula (26) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) kiserdő (4) Kiserdő (3) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) Kosuti (5) kosuti (4) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) lmp (67) LMP (8) lomizás (3) Mach Péter (48) mach péter (74) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) MSZP (5) mszp (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) Orbán Viktor (14) orbán viktor (5) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) Pesterzsébet (42) pesterzsébet (133) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) Szabados Ákos (14) szabados ákos (20) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) vas imre (14) Vas Imre (11) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Vihar egy pohár vízben

2011.03.01. 13:05 Mach Péter

 

A Pesterzsébet Jégcsarnok Kft. ügyvezetői munkakörére kiírt pályázat borítékbontásán vettem részt a Polgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási Osztályán, egy ilyen ad hoc bizottságon történteket szokásjog alapján nem illik nyilvánosságra hozni. A bizottság szakmai munkájáról, az alkalmas jelölt személyéről, és az ott elhangzott vitáról most sem fogok beszámolni, bár ígérem, mutyi, a kiírással ellentétes döntések esetén jó szívvel rúgom fel a szokásjogokat.
  
A bizottsági ülés ma reggel nyolckor kezdődött, amikor belépek a szobába már megkezdte a bizottság a munkáját. A kerület országgyűlési képviselője előtt gőzölgő kávéja, bele ugyan nem kóstol, de neki ez jár. A többségi frakció képviselői ásványvizet iszogatnak, nekik már csak ennyi jár, a hivatal kasztrendszere ugyanis mindent pontosan szabályoz. S akkor derült égből a villámcsapás: ellenzéki képviselőtársam kér egy pohár vizet, mert a szénsav bántja a gyomrát. A kérés elhangzik, jajj visszavonni nem lehet, égzengés és földindulás, a megdöbbentő kérésre egyből a frissen kinevezett osztályvezető asszony pattan oda. 
 
Hisz az ő szavainak súlya van, gyorsan válaszol is: NINCS!
 
Nem azt mondja ő:
  • Sajnálom, de nem tudok hozni.
Sem azt:
  • Oh be kár elfogyott.
De még azt sem:
  • Szívesen adok egy poharat és a konyhában talál egy csapot képviselőasszony.
Nem, röviden és velősen csupán ennyit válaszol: NINCS!
 
A válasz után pedig aratná az elismerő pillantásokat, de jaj, a frakcióvezető úr mással van elfoglalva (talán ezt még az ő gyomra sem bírja), így kissé lehervad a mosoly, de a gőg ott marad.
A válasz nem a pohár vízről szól, hanem a hierarchiáról, és az ellenzéki képviselő elhelyezéséről a kasztrendszerben. Elhelyezi persze a friss kinevezés értékét (ha már a szakértelem ezt nem biztosítja) is, és az osztályvezető asszony ezt pontosan érzékeli, gyorsan és határozottan irányt mutat tehát. Az ellenzéki képviselő pedig majd iszik a mellékhelyiségben a csapnál ha szomjas (mármint ha lemegy a földszintre a nyilvánoshoz, mert az emeleten kulccsal nyitható és ugye ez felvet újabb megválaszolandó kérdéseket: vajon a toalett kulcsát megkaphatja-e).
 
Állítólag szolganépnek nincs hazája, bár karrierje és állása jelen helyzet szerint még lehet.
 
Lehet Más Pesterzsébet!
Akik az LMP önkormányzati képviselőjelöltjeire vagy személyesen Rám szavaztak, hiszem azért tették, hogy Pesterzsébet Önkormányzatában egyszer elhangozhasson ez is:
-  Szívesen adok egy poharat és a konyhában talál egy csapot képviselő asszony.
 

Addig azonban feladat akad sajnos nem kevés. A szervilizmust, a hivatali gőgöt ma Pesterzsébeten kinevezéssel honorálják, a városvezetés tagjai ma a XIX. század Pestszenterzsébetét próbálják újra felépíteni. Ilyenkor az emberfia hazamegy és végig gondolja miért is van ő ott ahol, - előveszi azt a programot, amit társaival készített - és aminek megvalósításán fáradozik.
 
Schiffer András frakcióvezetőm jegyezte meg cinikusan tavaly a kampány szlogenünkre, hogy sohasem lesz Pesterzsébet más. Azon leszek, hogy bebizonyítsam az ellenkezőjét.
 
Lehet Más Pesterzsébet!
Olyan Pesterzsébetet szeretnénk teremteni, ahol:
  • rendszeres, érdemi és döntésképes helyi véleménynyilvánítások, szomszédsági kerekasztalok, és a részvételi költségvetés intézményein keresztül a lakosság bevonásával születnek meg a fontosabb döntések,
  • a Mediterrán lakóparkban, a Vécsey lakótelepen és másutt is: részönkormányzatok jönnek létre!
  • a gazdálkodás átlátható, egyszerű és könnyen betartható szabályok mentén, minden erzsébeti számára ellenőrizhető módon, nyíltan és hatékonyan folyik,
  • az önkormányzat az összes közérdekű információt időben nyilvánosságra hozza és el is juttatja az itt lakókhoz,
  • az önkormányzat gondoskodik a közművek jó minőségű, olcsó és környezetbarát működtetéséről, az átláthatóság és a fenntartható fejlődés szempontjainak maximális figyelembevétele mellett.
  • ahol a polgármesteri hivatal a pártoknak bérbe adott irodahelyiségek után piaci árat kér, hisz ez a bevétel a kerület lakosait illeti,

 

Szólj hozzá!

Címkék: önkormányzat demokrácia pesterzsébet víz lmp vas imre

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr125540459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása