HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) Budapest (3) budapest (26) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) FIDESZ (31) fidesz (45) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) földesi gyula (15) Földesi Gyula (26) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) Kiserdő (3) kiserdő (4) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) Kosuti (5) kosuti (4) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) LMP (8) lmp (67) lomizás (3) Mach Péter (48) mach péter (74) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) MSZP (5) mszp (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) orbán viktor (5) Orbán Viktor (14) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) pesterzsébet (133) Pesterzsébet (42) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) Szabados Ákos (14) szabados ákos (20) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) Vas Imre (11) vas imre (14) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Pesterzsébet elítélte a hamisítást

2016.10.14. 00:41 Mach Péter

Pesterzsébet nem fél! Nemet mondott a kormányközeli fenyegetésre, és ennek ellenére foglalkozott a kerületben csak választási csalásnak nevezett, „választási értesítőnek” álcázott fideszes kampánylevéllel.

Pesterzsébeten, aki megtéveszti a neki bizalmat szavazókat, annak vállalnia kell a felelősséget! Juhász Lajosné fideszes alpolgármester asszony, a választók megtévesztésére irányuló eljárását Pesterzsébet Önkormányzatának képviselő-testülete etikátlannak tartja és ezért elítélte. A megtévesztő kampánylevelet szignáló politikus, nem ismeri el hibáját és nem mond le. A hatályos jogszabályok szerint nem lehet méltatlansági eljárást indítani vele szemben, ezért a továbbikban a választókkal és saját lelkiismeretével kell elszámolnia.

A történetet a tegnap elfogadott határozattal és ezzel a bejegyzéssel a magam részéről le szeretném zárni. Közös felelősségünk ugyanis ezek után helyreállítani a politika és a közéleti szereplők iránti bizalmat a kerületben. 

A "kommunizmus újsütetű kísértete" járta be Pesterzsébetet, ", ahogy Németh Szilárd rezsibiztos jellemezte tűpontosan hétvégi látogatását a kerületben. A FIDESZ moszkovita politikusa tartott sajtótájékoztatót ugyanis a Kosutiban, az Önkormányzat épülete előtt és próbált ráijeszteni a kerületi képviselő-testületre.

14516550_10154501341183467_1880751252527116594_n.jpgA kép forrása: Kettős Mérce

Ahogy a Tátra téri piacon mesélték: az emberfia ilyenkor hazasiet, elzárja az evőeszközkészletet és a családi ezüstöt, nehogy ellopják azt is, mint az ESMTK birkózó aranyait, majd utánaolvas miért is jött el közénk a FIDESZ alelnöke személyesen. Németh Szilárd egyrészt azért jött, hogy bejelentse "épp itt az ideje, hogy bezárjon a Népszabadság váratlanul", másrészt erőt demonstrálni érkezett: az eredménytelen népszavazás kampányhajrában választási csalással próbálkozó fideszes vezérkart biztosította védelméről.

Történt ugyanis, hogy pesterzsébeti lakosok tömegesen jelezték, hogy 2016. szeptember 29. és október 1. között postaládájukban találtak „Választási értesítő” tárgyú, fejlécében Pesterzsébet címerét tartalmazó „Juhász Lajosné alpolgármester asszony aláírásával kiküldött levelet.

A megtévesztés tömeges méretű volt, s ezáltal befolyásolhatta a választópolgároknak a népszavazással kapcsolatos álláspontját és választói magatartását. A népszavazás napján, október 2-án a választókörök környékén sok olyan emberrel lehetett találkozni, aki a választókör felé tartott és kezében tartotta a kifogásolt levelet. E tény alátámasztja azt, hogy a választópolgárok e levelet hivatalos választási értesítőnek vélhették, ezáltal a benne foglaltakat az Önkormányzat hivatalos álláspontjának tekinthették. Ez megalapozza azt a gyanút, hogy Juhász Lajosné tömegesen megtévesztette a választópolgárokat.

A Nemzeti Választási Bizottság álláspontja szerint a „Választási értesítő október 2.” című levél tartalma alapján alkalmas lehetett a választópolgároknak a 2016. október 2-i népszavazáson kifejtett akaratuk befolyásolására. Fentieket figyelembe véve a választási értesítőként megküldött levél megtévesztette, nagy valószínűséggel befolyásolta a választópolgároknak a népszavazással kapcsolatos álláspontját és választói magatartását: részvételét és szavazásának tartalmát. Bár sikertelen volt a megtévesztő levél, az álnépszavazás elbukott, Juhász Lajosnénak el kell számolnia a választói, a képviselő-testület és munkáltatója, a polgármester felé!

Tudta ezt a FIDESZ országos vezetése, de a hiba elismerése helyett egyik vezetőjét küldte el, hogy megfenyegesse a kerületi városvezetést.

  • A FIDESZ-nek ugyanis nem számít hogy nehezen mozgó, segítségre szoruló idős embereket csapnak be, mennek rossz irányba szavazni és kénytelenek nagy távolságokat értelmetlenül gyalogolni.
  • A FIDESZ-nek ugyanis nem számít, ha egy választott politikus megtéveszti a választóit, a neki bizalmat szavazókat.
  • A FIDESZ-nek ugyanis nem számít, ha ez a megtévesztés befolyásolja a választások eredményét.

Pesterzsébet azonban nem az Alkotmány utca, nem az 5. kerület, itt nem a helikopteres bulibáró maffiatörvényei számítanak. Pesterzsébeten, aki megtéveszti a neki bizalmat szavazókat, aki szégyent hoz a kerületre, annak vállalnia kell a felelősséget!

A felelősen gondolkodó és politizáló képviselők feladata az, hogy a választások tisztaságának, jogszerűségének megtartását, a tisztességes politikai versengést biztosító feltételeket teremtsen a kerületben. Közös felelősségünk helyreállítani a politika és a közéleti szereplők iránti bizalmat a kerületben. A képviselő-testület ideiglenes bizottságot hozott létre, hogy segítse helyreállítani a politika és a közéleti szereplők iránti bizalmat a kerületben, s az országgyűlési és önkormányzati választások és a népszavazások során az elmúlt években Pesterzsébeten felmerült problémák megvizsgálására és megoldására. A bizottság feladata lesz, hogy a választások tisztaságának, jogszerűségének megtartását, a tisztességes politikai versengést biztosító feltételeket teremtsen a kerületben, hogy a szeptember végi történtek ne ismétlődhessenek meg.

Amúgy pedig van feladat és probléma elég a kerületben, foglalkozzunk ezentúl a testületi üléseken inkább azzal!

Pesterzsébet Önkormányzatának hivatalos nyilatkozata:cimer.jpg

Juhász Lajosné alpolgármester 2016. szeptember végén felhatalmazás nélkül küldött, „választási értesítő”-ként levelet a pesterzsébeti lakosoknak.

Juhász Lajosné alpolgármester nem kapott felhatalmazást sem a Polgármestertől, sem a Képviselő-testülettől e levél elkészítésére és terjesztésére. Juhász Lajosné alpolgármester hatáskörébe és feladatkörébe nem tartozik választási értesítő levél elkészítése és terjesztése. A hivatalos választási értesítőre hasonlító, fejlécében Pesterzsébet logóját is tartalmazó levél megtéveszthette a választókat, tartalma alapján pedig alkalmas lehetett a választópolgároknak a 2016. október 2-i népszavazáson kifejtett akaratuk befolyásolására.

A fentiek ismeretében Juhász Lajosné eljárását Pesterzsébet Önkormányzatának képviselő-testülete etikátlannak tartja és elítéli.”

 

2 komment

Címkék: Németh szilárd Juhász Lajosné

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr6311805879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krutzifix 2016.10.14. 22:49:00

Sírnék, ha a Kúria tényleg így döntött! Ez ugyanis azt jelenti, hogy bármelyik, hivatalban lévő fideszes önkormányzati vezető akármit írhat "választási értesítő" néven az önkormányzata területén élőknek! Ha valóban ez a Kúria döntése, akkor az is csak azt bizonyítja, hogy "Meghalt Mátyás, oda az igazság!"
ha nem kapott rá felhatalmazást, vagy konkrét utasítást a Polgármestertől, akkor milyen alapon írogat ilyen leveleket, felhasználva a helyi önkormányzat logóját, ezzel megtévesztve a lakosságot? ne csináljunk már Istenből bohócot! Amit az alpolgármester csinált, az lehet, hogy nem törvénytelen, de választási - jelen esetben népszavazási - csalás. Szerintem. Uff.

Mach Péter 2016.10.15. 10:53:32

@1 szamaritánus:

A Kúria természetesen nem találta etikusnak és támogathatónak alpolgármester asszony tevékenységét.

Tevékenységemmel kapcsolatos kritikáját köszönöm, bár a kerületben élőkét szívesebben fogadom, hiszen Ők ismerik az elmúlt hatéves munkámat.

A tavalyiról készült beszámolómat azonban szívesen megosztom Önnel is:

machpeter.blog.hu/2016/01/04/ok_lopnak_mi_dolgozunk_626
süti beállítások módosítása