HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) Budapest (3) budapest (26) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) fidesz (45) FIDESZ (31) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) Földesi Gyula (26) földesi gyula (15) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) kiserdő (4) Kiserdő (3) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) kosuti (4) Kosuti (5) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) LMP (8) lmp (67) lomizás (3) Mach Péter (48) mach péter (74) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) mszp (5) MSZP (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) orbán viktor (5) Orbán Viktor (14) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) Pesterzsébet (42) pesterzsébet (133) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) szabados ákos (20) Szabados Ákos (14) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) vas imre (14) Vas Imre (11) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Ne dőlj be: csalnak!

2016.10.01. 23:55 Mach Péter

Forrnak Pesterzsébeten az indulatok:hamis választási értesítővel zaklatja a FIDESZ a kerület lakóit. A postaládákba dobott, az interneten pedig Földesi Gyula választókerületi elnök által terjesztett hamisítvány arra buzdítja a kerületi választókat, hogy vegyenek részt az október 2-i népszavazáson.

vigyazat_csalok.jpgPersze forrhatnának ettől is: országosan legalább 400 házi gyermekorvosi álláshely betöltetlen, de ha hozzátesszük, hogy a területen dolgozó orvosok 25 százaléka 65 év feletti, rosszabb képet kapunk. Pesterzsébeti szülőként magunk is szembesülünk problémával, állandó helyettesítések, kapkodás, drasztikusan csökkenő ellátási színvonal. Per pillanat nekünk sincs gyermekorvosunk, csak egy táblázatunk, ki mikor helyettesít. A szomszédaink a környező kerületekben vagy Budán keresnek magunknak családi orvost, aki szegény, annak pedig a gyereke normális orvosi ellátásban sem részesül.

De, nem:

- ehelyett most mindenki arról beszél Magyarország fogadjon-e 1200 menekültet, adjon nekik enni, biztosítson szállást és orvosi ellátást és szükség esetén tanítsa gyermekeiket.

- ehelyett népszavazásnak álcázott gyűlöletkampányról és a még ezt is ügyetlenül csináló erzsébeti csalókról fog szólni ez a cikk is.

Idegesek a fideszes választókerületi elnökök és polgármesterek, mert a legutóbbi zártkörű értekezletükön Orbán Viktor elvárásként szabta meg, hogy minden körzetben érvényesnek kell lennie az október 2-i kvótanépszavazásnak – értesült a Népszabadság. Ez azt jelenti: a fideszes politikusoktól azt várják, hogy minden választókerületben az állampolgárok fele részt vegyen a referendumon.

Vakarta is a fejét rendesen a pesterzsébeti FIDESZ elnök - bele is izzadt rendesen –, mi tévő legyen most, hogy az elmúlt választások mindegyikén fejre állt a kerületben. Ráadásul a képviselő-testület többségét sem sikerült meggyőzni az általános mozgósításról, így a csepeli és józsefvárosi ámokfutás helyett a helyi városvezetés a népszavazás szakszerű és törvényes lebonyolítására fektette a hangsúlyt és nem a Habony-művek gyűlöletkampányának fokozására.

Mit tehet ilyen helyzetben szegény fideszes elnök és a kerület fideszes alpolgármestere egy ellenzéki többségú településen?

Papírt és plajbászt ragad és választási értesítőt hamisít. Tesz rá hivatalos Pesterzsébet címert, alpolgármesteri aláírást és a tetejére ráírja: választási értesítő. S utána jöhetnek a szokásos hazugságok, a rémisztgetés és gyűlöletkeltés. A levél azt is sugallja mivel baloldali többsége van a kerületnek ezért ide is bevándorlókat telepítenek.14494818_1299603653391177_3882144130955529511_n.jpg

Ti csaltok – mi dolgozunk:

A felénk érkező lakossági panaszokat mérlegelve Somodi Klára képviselőtársammal, az EGYÜTT pesterzsébeti politikusával a Nemzeti Választási Bizottságnál kifogással éltünk: kértük állapítsák meg a választás tisztasága alapelvének sérelmét és a jogsértőt a további jogszabálysértéstől tiltsák el. 

Véleményünk szerint a fenti levél a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve.) 208. §-a alapján a Ve. 2. § (1) bekezdés a) pontját, a választás tisztaságának alapelvét.sérti.

A levelet Juhász Lajosné alpolgármesterként, Pesterzsébet címerével ellátott levélpapíron, „Választási értesítőként” küldte meg. Budapest XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzata azonban nem hozott olyan határozatot a népszavazással összefüggésben, amelyet az alpolgármester képviselhetett volna a választók felé. A levélben kifejtettek semmilyen módon nem tükrözik az Önkormányzat álláspontját, a csatolt levél nem az Önkormányzat hivatalos tájékoztatója.

A levél hivatalos kinézete (címer + az alpolgármester hivatalos aláírása) és az azon feltüntetett „Választási értesítő” megjelölés megtéveszti a választásra jogosultakat.

Juhász Lajosné a Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébeti Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata szerinti főállású alpolgármester, aki feladatköre szerint „ellátja az Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Informatikai Bizottsággal (oktatási ügyek tekintetében), valamint az Egészségügyi és Sport Bizottsággal (sport ügyek tekintetében) intézkedéseket”, illetve „szignálja a nemzetiségi, az oktatási, valamint a sport feladatokkal összefüggő bizottsági, képviselő-testületi előterjesztéseket.

Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzat Pesterzsébet nevének felvételéről, jelképeiről és azok használatáról szóló 40/2004. (VII. 7.) Ök. sz. rendelete 10. §-a szabályozza a címerhasználatot. Ez alapján a népszavazással összefüggő ügyben az alpolgármester nem volt jogosult használni az önkormányzat címerét, tekintettel arra, hogy nem az önkormányzat álláspontját képviselte és nem saját feladatköréhez tartozó ügyben járt el. A rendelet 11. §-a szerint a polgármester engedélye kellett volna a használathoz.

Mindezzel úgy adott hangot magánvéleményének, hogy a választópolgárokban azt a megtévesztő látszatot kelthette, hogy alpolgármesterként, az önkormányzat nevében, annak választási értesítőjében teszi a kijelentéseket. Pedig, dehogy.

Én például délelőtt kirándulok, majd 16 órára elsétálok a Kossuth térre, hogy Mahatma Gandhi születésnapján nemet mondjak a gyűlöletkampányra és kiálljak az erőszakmentes Magyarországért.14469552_680669125430433_2220760612796632459_n.png

 

1 komment

Címkék: csalás Földesi Gyula

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr8511759243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. félázsiai bóvli 2016.10.02. 15:02:55

Ezt mi is megkaptuk és eléggé fel is voltam háborodva...Hát már a Fidesz-logó is annyira elamortizálódott, hogy képtelenek voltak kirakni a papírra?
süti beállítások módosítása