HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) Budapest (3) budapest (26) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) FIDESZ (31) fidesz (45) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) földesi gyula (15) Földesi Gyula (26) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) Kiserdő (3) kiserdő (4) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) Kosuti (5) kosuti (4) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) lmp (67) LMP (8) lomizás (3) Mach Péter (48) mach péter (74) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) mszp (5) MSZP (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) Orbán Viktor (14) orbán viktor (5) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) Pesterzsébet (42) pesterzsébet (133) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) szabados ákos (20) Szabados Ákos (14) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) Vas Imre (11) vas imre (14) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Kis erzsébeti abszurd

2012.12.13. 18:05 Mach Péter

Amikor a szociális bizottság elnöke szerint a rászorultak kocsmába viszik a segélyt:

Pesterzsébet, 2012 novembere

Elhangzott Pesterzsébet Képviselő-testületének 2012. november 29-i rendkívüli testületi ülésén egy a rászorultak támogatásáról szóló napirend vitája során (részletek):

bánó.gifLendvai Anna (MSZP): Javasolja, hogy ne csomag formájában nyújtsanak támogatást, mert nem az önkormányzatnak kellene eldöntenie azt, hogy mire van szüksége a rászorulóknak. ... Nem tudja, hogy mi kerülne a csomagba, nyilván olyasmi, ami fontos, de véleménye szerint sokkal célirányosabb volna, ha mindenki maga dönthetné el, hogy mire költi ezt az összeget.

Bánó Miklós (FIDESZ): ... A maga részéről jónak tartja az előterjesztésben szereplő javaslatot, azt, hogy természetben, csomag formájában adnak támogatást. Ezt biztos, hogy nem lehet a kocsmában elkölteni. ...

Mach Péter: Két dologra hívja fel a figyelmet. Az egyik hogy a november 8-ai képviselő-testületi ülésen vetette fel, és Szabados Ákos polgármester támogatta azt a javaslatot, hogy ha jövőre már november elején foglalkoznak azzal a kérdéssel, hogy a rászorultakat hogyan segítsék felkészülni a télre, akkor ezt a vitát szakmai alapon is elvégezhetik (Azóta decemberben a testület elvetette ezt a javaslatot és Szent Márton napján a képviselők ezentúl is libacombot ropogtatnak a rászorultak megsegítése helyett). Most gyakorlatilag erre a kérdésre nem mondhatnak nemet. Lehet, hogy ha nem rendkívüli ülésen vitatkoznának erről a témáról, akkor az adott szakbizottság valóban szakmai alapon tudna ebben a kérdésben dönteni. Véleménye szerint fontos szakpolitikai kérdés, hogy pénzbeli vagy természetbeni juttatást kell-e nyújtani a rászorultaknak. A szakmában hiteles emberek azt mondják, hogy ilyen esetekben a pénzbeli juttatás az, ami előrevisz. Személy szerint a természetbeli támogatást is elfogadhatónak tarja. Bánó Miklós képviselő hozzászólását a pesterzsébeti rászorultak nevében azonban visszautasítja.
....
Pálfi László (FIDESZ): Őszintén irigyli Mach Péter képviselőt azért, hogy olyan úri helyen él, ahol nem kell neki közvetlenül a segélyezettek eléggé szélsőséges életformát is mutató tömegeivel együtt élnie. Úgy tűnik Mach Péter ilyet még nem látott. Személy szerint ilyen helyen lakik, s azt látja, hogy a segélyezettek egy része azonnal a „közért-kocsmákba” viszi a pénzt. A hozzá legközelebb eső helyen ez úgy néz ki, hogy a postás eleve ott osztja ki a pénzt. Kikéri a szolgálati sörét, ott helyben kiosztja a segélyt és mivel ott hitel is van, rögtön rendezik a tartozást. Persze nem lehet azt mondani, hogy minden segélyezett így él, de jelentős részük látható módon igen.Pesterzsébet.jpg

2 komment

Címkék: politika közélet kocsma szociális támogatás segély Bánó Miklós

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr285540270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-szerk- 2012.12.13. 19:42:49

Egyébként nagyon egyszerű a megoldás: aki a csomagot szavazza meg, annak a fizetését csomagban kell kiadni, mondjuk egy évig, mert ismerünk olyanokat, akik, amint megkapják a fizetésüket egyből a kocsmába indulnak.

Bobellino 2012.12.14. 17:05:15

Ha jól emlékszem néhány ezer forintos tartós élelmiszer csomagokról van szó.
Ezekre a készpénzes tételekre szokták mondani elivásra elég a gázszámlára kevés.
Nagy bók az úri környék:-)
süti beállítások módosítása