HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) Budapest (3) budapest (26) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) fidesz (45) FIDESZ (31) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) földesi gyula (15) Földesi Gyula (26) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) Kiserdő (3) kiserdő (4) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) Kosuti (5) kosuti (4) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) lmp (67) LMP (8) lomizás (3) Mach Péter (48) mach péter (74) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) mszp (5) MSZP (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) Orbán Viktor (14) orbán viktor (5) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) pesterzsébet (133) Pesterzsébet (42) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) Szabados Ákos (14) szabados ákos (20) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) Vas Imre (11) vas imre (14) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Akadálymentes és biztonságos vasúti átjárót!

2019.07.08. 09:31 Mach Péter

Hat éve vágtunk bele, hogy elérjük: akadálymentesítsék a pesterzsébeti vasúti átjárót. Szerveztünk ide takarítást, egyeztetni próbáltunk arról, hogy kifesthessük, de hol Pesterzsébet Önkormányzata fúrta meg a kezdeményezésünk, hol a bürokrácia útvesztőiben akadt el a kezdeményezésünk. Most egy anyuka kezdeményezésére újra belevágnak az itt lakók.

akadalymentes.jpgAmikor sikerült némi eredményt elérni a környezetének rendezésében, akadálymentesítésében (akadálymentesített 119-es busz, zebra létesítése, kutyafuttató építése, térfigyelőkamerák ráállítása, kocsma lebontatása…) akkor a kormány hirtelen egymilliárd forintot vágott a kerülethez, hogy egy ezeréves hagymázos ötlet alapján építsen ide egy gyalogos-kerékpáros hidat, a hosszú éveken át tartó tervezések, egyeztetések eredménye az lett, hogy híd nem épült és a vasúti átjáró állapota, közbiztonsága pedig tovább romlott.

Most egy anyuka kezdeményezésére a Duna-parton élő kisgyermekes szülők egy csoportja unta meg a tétlenséget és petíciót fogalmazott meg, hogy végre komolyan vegye a főváros a kérést.

Éveken át emelgettem én is a babakocsit a lépcsőkön, s cipelem ma is a kerékpárt, utazóbőröndöt fel és le, miközben beértek az elmúlt 9 évben folyamatosan benyújtott javaslataim és végre épül és szépül a Duna-part, a megközelítése babakocsival és kerekesszékkel szinte lehetetlen. Az aluljáró világítása, lépcsőinek rámpanélkülisége, büdös és balesetveszélyes padlózata és omladozó vakolata a kerület egyik legrendezetlenebb közterületé teszi a helyet. Nyilván érintett és elfogult vagyok a kérdésben, de a mostani állapot szerintem méltatlan Pesterzsébethez, a fővároshoz és a MÁV-hoz is.

Aki teheti, s egyetért a kezdeményezőkkel, kérem támogassa az aláírásgyűjtésüket, mert nem csak a belvárosban és Budán, de a peremkerületekben is joga van az itt élőknek a biztonságos, akadálymentesített közlekedésre!

Ide kattintva megteheti!

A Petíció szövege:

Tisztelt Pesterzsébeti Lakosok, Sportolók, Vonattal Közlekedők és Kerékpárosok!

 

Kérünk titeket, hogy aláírásotokkal támogassátok kezdeményezésünket, miszerint kérjük a döntéshozókat, hogy a pesterzsébeti vasúti átjárót:

Akadálymentesítsék: babakocsival és kerekesszékkel is használhatóvá tegyék!

Tegyék biztonságosabbá: megfelelő világítást hozzanak létre az átjáróban!

-Legyen lépcsőfeljárat a Helsinki út Medierrán lakóparki oldaláról is

 

Pesterzsébet vasúti megállója két oldalról is megközelíthető, de akadálymentesen sehonnan. Az aluljáró alulvilágítása, lépcsőinek rámpanélkülisége, büdös és balesetveszélyes padlózata és omladozó vakolata a kerület egyik legrendezetlenebb közterületé teszi a helyet. A vasúti átjárón babakocsival, kerekesszékkel lehetetlen átjutni, a világítás is nagyon gyér, megoldatlan. Pedig nagyon fontos közlekedési átjárója, összekötője, a most fejleszteni kívánt Duna-partnak, a Gubacsi lakótelepnek,  a Mediterrán lakóparknak és a Zodony utcai sportcentrumnak. A vasúttal közlekedők is ezen az aluljárón tudják megközelíteni Pesterzsébet városközpontját. Ezen kívül kérjük, hogy amennyiben van rá lehetőség épüljön akadálymentes lépcsőfeljáró a Helsinki út lakópark felőli oldalán is, hogy az ezen az oldalon található buszmegállót is el lehessen érni. 

 

Kérjük a döntéshozókat, hogy végre tegyék biztonságosan átjárhatóvá, használhatóvá a vasúti átjárót!

 

Amennyiben egyetért a kezdeményezésünkkel, kérjük, támogassa és írja alá a petíciónkat!

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr2214931310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tompus 2019.07.08. 19:05:52

Mert csak vártok a sültgalambra. Elkezdenétek megcsinálni, rögtön ugrana a kerület is.

humorpalanta 2019.07.08. 20:57:51

Előbb-utóbb elér ide a 150-es felújítása és akkor a megállót is meg kell csinálniuk. Ergó lesz valami.
(Csak hogy valami pozitívat hozzá tudjak tenni)

Mach Péter 2019.07.08. 21:27:14

@humorpalanta: nem tartalmazza a felújítás terve az átjáró átépítését sajnos, csak néhány plexi várót paddal.

humorpalanta 2019.07.14. 17:48:34

@Mach Péter: Tekintetbe véve, hogy eleve nem is erre akarták hozni a vonalat, nem mondanám véglegesnek azt a tervet.
Mivel építeniük kell második vágányt, ahhoz peron is kell. Márpedig itt nem szélsőperon van jelenleg és sanszos, hogy az is lesz, ha csak át nem rakják a jelenlegi sínpárt, de erre nem fogadnék.
Ergo ezen az oldalon is kell valamit alakítaniuk, amihez nyilván ki kell alakítani az átjárót is, emiatt pedig az egészet át kell gondolniuk.
Hacsak nem középperonosra csinálják, de akkor megint át kell alakítani mindent. Szóval én nem írnám még le a dolgokat.

_Neville 2019.07.20. 20:31:19

@humorpalanta: Hogyhogy nem arra akarták hozni a vonalat? Még a Helsinki út alatt átvezetős, Ferencváros Rendező felől bekötős terv is úgy számol, hogy a Keleti felé Pesterzsébet mh. után lenne ez a kanyar, Dél felől addig maradna a mai nyomvonal.
süti beállítások módosítása