HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) Budapest (3) budapest (26) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) FIDESZ (31) fidesz (45) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) földesi gyula (15) Földesi Gyula (26) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) Kiserdő (3) kiserdő (4) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) Kosuti (5) kosuti (4) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) LMP (8) lmp (67) lomizás (3) Mach Péter (48) mach péter (74) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) MSZP (5) mszp (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) Orbán Viktor (14) orbán viktor (5) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) Pesterzsébet (42) pesterzsébet (133) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) Szabados Ákos (14) szabados ákos (20) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) Vas Imre (11) vas imre (14) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Összefogtak a Duna-part kutyásai

2019.02.14. 20:11 Mach Péter

Összefogtak a Duna-part kutyásai és sikerrel jártak: Pesterzsébet Önkormányzatának képviselő-testülete támogatta a kezdeményezésüket és a Gubacsi lakótelep szélén található „Vasútállomás” kutyafuttató bővítésére és vízcsap kiépítésére mai ülésén 3.500 e Ft-ot csoportosított át a most elfogadott 2019. évi költségvetésben.

letoltes.jpegEz az összeg elegendő a kutyafuttató bővítésére (egy a kistermetű kutyáknak alkalmas hely kialakítása külön bejárattal) és vízcsap létesítésére (annak tervezésével és vízakna megépítésével).

A Pesterzsébeti Állatvédelmi Koncepció elfogadásával tavaly Pesterzsébet Önkormányzata vállalta, hogy elkötelezi magát a XXI. századi felelős állattartás népszerűsítése, annak feltételeinek megteremtése iránt. A kutyák póráz nélküli sétáltatására kizárólag az e célra kijelölt kutyafuttatón van lehetőségük az ebtartóknak. Az állatvédelmi koncepció kiemelten kezeli a kutyafuttatók esetében a kistestű és nagytestű kutyák futtatására kialakított területek elkülönítését és itatók telepítését minden kutyafuttató területére.

A Gubacsi lakótelep szélén található „Vasútállomás” kutyafuttató biztosítja a Gubacsi lakótelep, a Mediterrán lakópark és a Pesterzsébeti lakótelep Baross utcától Nyugatra eső területén élő kutyáknak a szabad, póráz nélküli mozgás lehetőségét.

minions.jpgA kutyafuttatóval azonban ez elmúlt években mostohaként bánt az önkormányzat, a tervek szerint ugyanis gyalogos-kerékpáros híd épült volna ide. Mivel a híd nem épül meg, a kutyafuttatót nem kell áthelyezni így annak bővítését, rendbe tételét sem lehet tovább húzni.

A Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság 2018. október 9-i ülésén hozott határozatában az Önkormányzat 2018. évi költségvetésről szóló önkormányzati rendeletében szereplő, a környezetvédelemmel kapcsolatos céltartalék maradékát a „Vasútállomás” kutyafuttató fejlesztéséhez (a betonkerítéssel szemközti oldalon a terület bővítése, a kerítés áthelyezése és vízcsap telepítése) kívánta fordítani. A beérkezett árajánlatok szerint azonban az összeg nem fedezte volna a beruházást, így az nem valósult meg.

A kutyások azonban nem hagyták annyiban, petíciót fogalmaztak és aláírást gyűjtöttek, a mai testületi ülésre pedig be is vittem az összegyűjtött aláírásokat. A ma elfogadott 2019. évi költségvetéshez benyújtott módosító indítványomat pedig ennek köszönhetően Szabados Ákos polgármester is támogatta és befogadta.

A K62 rovaton belül a Gubacsi ltp. „Vasútállomás” kutyafuttató bővítése és vízcsap kiépítése sorra 3.500 e Ft átcsoportosítását javaslom az általános tartalék terhére.
 

Reméljük tavasszal valóban el is készül a felújítás!

Köszönjük mindenkinek a támogatást!

8 komment

Címkék: kutyafuttató kutyatartás Mach Péter Duna-part

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr2414627740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.02.15. 14:20:14

Kíváncsi leszek. Jelenleg a kutyafuttatót szinte senki sem használja, igaz elég kicsi is, ellenben a környékbeli kutyások jó része a pórázt nem ismeri, és a szart sem szedi össze a kutyája után. A bővítés után ez fog változni?

ételizésítő 2019.02.15. 14:32:11

Azt gondoltam, a kutyaszart fogják összeszedni.
Az valamivel hasznosabb lenne.

cue 2019.02.15. 16:02:37

@Zabalint: a jelenlegi kutyafuttatók jellemzően sár- vagy portenger jellegűek, az időjárás függvényében. Arról nem beszélve, hogy vagy zárható vagy nem, vagy kifér a kutya a rácsoszlopok között vagy nem. Itató kút természetesen nincs. Nem viszem az ebet ilyen helyekre.

A póráz és ürülék ügyében meg nagy változást lehetne elérni, ha a közterület felügyelet tenné a dolgát...

2019.02.15. 16:36:25

@cue:
Mondjuk téli hajnalokon se nem sártenger, se nem portenger a fagyott talaj miatt, ehhez képest akkor is üres, pedig a környéken rengetegen sétáltatnak kutyát hajnalban, többnyire póraz nélkül. Mikor meg a hó felolvadt, rengeteg kutyaszar került elő alóla, nem tudom, azt gondolták egyesek, hogy majd elfedi.

De másik példa, a Boráros téren egészen kultúrált kutyafuttató van, és ott a kerítés is rendben van, mellette a Nehru-part füves részén viszont tilos a kutyasétáltatás. Ehhez képest főleg reggel, de valamennyire délután is, tele van a Nehru-part parkja póráz nélkül elengedett kutyákkal, míg a kutyafuttató általaban teljesen üres.

cue 2019.02.15. 17:21:47

@Zabalint: nincs kutyád, ugye? :) A séta egy olyan napi rutin, ami kialakítja a maga kis szokásait. Nekünk is megvan a magunk hosszabb-rövidebb útvonala - ha futtatóba akarnám vinni a kutyát, akkor sem tudnánk oda teleportálni, végig kell mennünk egy adott útvonalon hozzá. Csendben jegyzem meg, hogy ez a séta, a futtató az egyéb mozgási lehetőség miatt ideális - a két dologra együtt van szüksége a kutyának.

Nem áll szándékomban védeni sem a póráz nélkül sétáltatókat, sem a mindenhova szaratókat - de nagyon nem csak ők vannak, vedd észre kérlek a többieket is!

eßemfaßom meg áll 2019.02.15. 21:49:00

Kutyaszaratóra ennyi közpénzt elkölteni miközben gyerekek éheznek....

- egy demokrata ellenzéki kommentelő a párhuzamos univerzumból ahol orbán építtet kutyafuttatót -

2019.02.18. 07:53:55

@cue:
"Nem áll szándékomban védeni sem a póráz nélkül sétáltatókat, sem a mindenhova szaratókat - de nagyon nem csak ők vannak, vedd észre kérlek a többieket is!"

Hogyne venném észre a legfeljebb 10% felelős kutyatartót, minden tiszteletem az övék, ráadásul ők még sokkal nagyobbat szívnak a felelőtlen többség miatt. Egy ismerősömnek épp mostanaban tépte szét egy póraz nélkül sétáltatott neveletlen nagytestű kutya a kistestű kutyáját.

2019.02.18. 07:57:36

@cue:
Ok, de mint írtam, ahol van kultúrált kutyafuttató, ott is alig akad aki használja, ezzel szemben ahol eleve tilos kutyát sétáltatni 200 méterrel odébb, ott még el is engedik.

A Városligetet meg például azért kerülöm, bár nem tudom változott-e a helyzrt az új kutyafuttató átadásával, mert ott aztán végképp magasan szarik a kutyasétáltatók többsége mindenkire.
süti beállítások módosítása