HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) Budapest (3) budapest (26) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) fidesz (45) FIDESZ (31) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) Földesi Gyula (26) földesi gyula (15) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) Kiserdő (3) kiserdő (4) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) Kosuti (5) kosuti (4) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) LMP (8) lmp (67) lomizás (3) Mach Péter (48) mach péter (74) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) MSZP (5) mszp (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) orbán viktor (5) Orbán Viktor (14) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) pesterzsébet (133) Pesterzsébet (42) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) Szabados Ákos (14) szabados ákos (20) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) Vas Imre (11) vas imre (14) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Új ellenállást! Alakítsuk meg a remény közösségeit!

2018.04.10. 11:40 Mach Péter

A hit, a meggyőződés és a remény vasárnap eséllyé alakult, a döntés a mi kezünkben volt, nem éltünk vele.

community.jpgMi, akik a részvételi demokráciában hiszünk, akik átláthatóbbá tennénk közügyeink intézését és az ország pénzügyeit, akik elutasítjuk az agressziót, a gyűlöletkampányt, akik hiszünk a mediáció sikerességében, akik szerint a szegénység nem bűn, most vasárnap alulmaradtunk a választásokon. Nyolc éve vállaltam, hogy tiszta kézzel, fejjel és nem utolsósorban tiszta szívvel állok ki a kerületben élők ügyeiért.

Meggyőződésem, hogy a bűnbakkeresés, vagy a vereség el nem ismerése helyett egyetlen dolgot tehetek: betartom, amit ígértem, folytatom, amit nyolc éve elkezdtünk a helyi civil szervezetekkel, érdekvédőkkel és az ügyek mentén együttműködő képviselőtársaimmal közösen.

14606251_1464560473573085_5305771352654077098_n.jpgA NER megbuktatásának sikerét ugyanis, - s addig is az ország túlélését - a helyi közösségek ereje biztosíthatja. Félelemre és gyűlöletre ugyanis nem építhető erős és hosszútávon sikeres közösség sem hazánkban, sem Európában. Egy sikeres Magyarország ugyanis egymás megbecsülésén, elismerésén alapul.

A vasárnapi választások legfontosabb tapasztalata, hogy hamis beidegződés, önámítás, abban bízni, hogy a rendszer károsultjai a baloldali-kormányváltó politikának befektetett munka nélkül is a legnagyobb szövetségesei. Ahol élő fogalom a szolidaritás, ahol sajátjuknak és értéknek tekintik a közösségek tagjai épített és természetes környezetüket, ahol fontos a család, ott élhetnek és élnek is szavazati jogukkal a választók. Minden más esetben nincs valós döntési helyzetben a választó, ott a gyűlöletpolitika, a félelem az úr.

Nyolc éve kezdtem politizálni egy kormánypárti, de kiábrándult, a politikusokban, az önkormányzatban a „HATALOM”-ban csalódott lakóközösségben, ma ebben a lakóközösségben mindenki szabadon, elveinek, hitének megfelelő pártot, jelöltet választ. Ezért is tartom az egyedüli megoldásnak a helyi közösségek építését.

A rendszerkritikus, demokratikus pártoknak az elmúlt nyolc évben nem sikerült beváltaniuk a szavazók reményeit. Néhány település kivételével nem alakult ki élő kapcsolat a lakosság és az őt képviselők között. Az elkövetkező év közösségeink újjászervezéséről szól. S ebben a munkában mindenkinek meg kell találnia a saját feladatát.

1_iicqhupb12buw4dvpuniyg.jpeg

Kooperáció – alternatíva – helyi politika – új ellenállás

Új ellenállás: újra kell éleszteni a 2012-ben indított új ellenállást s az élére állni azoknak, aki most erőt éreznek hozzá!

Erőszakmentes, alulról szerveződő mozgalmat kell indítani egy élhető, normális országért. Ha betiltanak egy civil rendezvényt, segíteni kell őket és szervezni helyette hármat. Minden kivágásra ítélt fa alá oda kell ülnünk, mert vár ránk ezer és ezer hársfa! S minden kivágott fa helyére kettőt kell ültetnünk!

Az elmúlt nyolc év aktív, áldozatos munkát végző, de sikertelen politikát képviselő erőinek újra képessé kell válni a rendszerkritika, az antikorrupció, a mutyi-ügyek feltárása mellett pozitív üzeneteket is eljuttatni a társadalom felé.

Mi itt Pesterzsébeten az elmúlt években:

- Megmentettük a kerületi Autómentes Napot, a Madarak és fák napi rendezvénysorozatot, új pályázati rendszert dolgoztunk ki kertjeink, parkjaink, zöldfelületeink gondozására, szépítésére.
- Megvédtük a Kiserdőt, hogy ne épülhessen mellé főút és megkezdtük a védetté nyilvánítás folyamatát.
- Megakadályoztuk, hogy stadion épüljön a Duna-parton, helyette futópályákat, fittparkokat hoztunk létre.
- Elértük, hogy kiemelt területként kezelje az Önkormányzat a Duna-part fejlesztését.
- Akadálymentesített buszokon juthatnak el a Duna-parton élő nyugdíjasok és kisgyermekes szülők a központba.
- Vásárlói és városrész fejlesztői közösségeket szerveztünk, kipróbáltuk milyen közösen megtervezni egy közlekedési csomópontot.
- Megvédtük ivókutjainkat, megterveztük új kerékpárútjainkat.
- Átláthatóvá tettük az Önkormányzat gazdálkodását.
- Nyomon követhetővé vált a képviselő vagyonosodása (elérhetőek és letölthetőek a teljes ciklus alatt a vagyonnyilatkozatok).
- Megmentettük a Pincét, a kerület ifjúsági és drogprevenciós irodáját.
- Felráztuk két utca lakóit, hogy a beleegyezésük nélkül ne dönthessenek róluk.
- Elértük, hogy büntetlenül ne lehessen Patyomkin óvodai szobákat átadni, elértük, hogy ne maradjanak fűtés nélkül hetekig bölcsődés, óvodás gyermekek a kerületben.
- Felszámoltattuk a Lenke - Bólyai utca sarkánál az illegális veszélyes hulladéklerakót.
- Örökbe fogadjuk játszótereinket, kutyafuttatóinkat.
- Kézműves vásárokat és kulturális rendezvényeket szervezünk.
- Állatvédelmi koncepció készül és rendeletet alkot az önkormányzat a fák védelmében.

Folytassuk, amit elkezdtünk, szervezzük meg közösségeinket ne csak a Duna-parton, hanem minden lakóközösségben, építsük fel az élhető Magyarországot!

kicsis.png

11 komment

Címkék: közösség baloldal Párbeszéd Átalakuló Duna-part

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr3613823042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gleccsertetű 2018.04.11. 11:01:45

De Péter, az ország nem akar ellenállni.

Mach Péter 2018.04.11. 11:23:24

@Gleccsertetű:

"Ahol élő fogalom a szolidaritás, ahol sajátjuknak és értéknek tekintik a közösségek tagjai épített és természetes környezetüket, ahol fontos a család, ott élhetnek és élnek is szavazati jogukkal a választók. Minden más esetben nincs valós döntési helyzetben a választó, ott a gyűlöletpolitika, a félelem az úr."

Ha az

gabiiii 2018.04.11. 11:37:45

"Félelemre és gyűlöletre ugyanis nem építhető erős és hosszútávon sikeres közösség sem hazánkban, sem Európában."
Hosszútávú kormányzás csak félelemre épülhet! A nyugodt, boldog, elégedett emberek nagy ívben tesznek a politikára, bárkit megválasztanak, aki nagyjából ugyan azt ígéri. Viszont aki fél, az azt fogja választani, aki megígéri, hogy megvédi. Ezt legjobban az éppen hatalomban lévő tudja kihasználni, ellenzékből nehezen űberelhető.

Bolsi Buster 2018.04.11. 11:46:56

Sok Civil mozgalom versenyzik most Soros penzeert, de mivel ejtette az ellenzeket, lehet szerezni sekelt ha ugyes a zember, guljasmarcinak adtak allitolag.

aquaticus 2018.04.11. 11:48:06

Mindenkinek tele van a pucuja azokkal az önjelölt barmokkal, akik akarata ellenére is boldoggá akarják tenni. Ráadásul nagyrészt ismeretlen szándékú támogatók pénzéből...

2018.04.11. 11:55:30

Nincs tovább, vége, ennyi, kanyec. Orbán Viktor immár haláláig Magyarország Istentől rendelt teljhatalmú főkormányzója. Minden ellenállás értelmetlen. Az EU képtelen Orbán Viktor útját állni, az ENSZ és Trump leszarja, Putyinnak úgy jó, ahogy van. Egyetlen út maradt, a NER-nek való feltétel nélküli behódolás, fej- és térdhajtás.
Illetve több, mert lehet önkéntes belső és külső száműzetésbe vonulni, passzív rezisztenciában vegetálni, csak ez már senkit sem fog érdekelni. Akik eddig morális kétségek közt hányódtak, most feladják, és jól felfogott érdekükben tömegesen tesznek hűségesküt, tartanak bűnbocsánatot, hiszen 1 életük van, és ugye - egy klasszikust idézve - "valamibe bele kell lépni, a NER-be, vagy a szarba".
Gratulálok azoknak, akik ezt előre látták, és már 2010 előtt elkötelezték magukat a NER és főleg Legeslegfelsőbb Vezető mellett. Obersovszky Péter, Schmitt Pál, Az Origo és a TV2 legénysége, Andy Vajna és becses neje, Tiborcz és Mészáros, stb. stb. Nem maradt más, mint hogy további jó erőt, egészséget, dinamikus anyagi gyarapodást kívánjak nekik, elismerve kiváló helyzetfelismerő képességeiket. Ez derék munka volt!

Gleccsertetű 2018.04.11. 12:08:31

@Mach Péter: Ja, hát most éltek a szavazójogukkal az emberek

Bravehearth 2018.04.11. 13:44:19

"A hit, a meggyőződés és a remény vasárnap eséllyé alakult, a döntés a mi kezünkben volt, nem éltünk vele."

Tévedésben vagy! Éltünk vele. Csak neked nem tetszik a végeredmény. Ez ilyen. Talán a te mondandód nem érdekelt elég embert! Mivel szabad országban élünk, szabad ellenállni is. Hát ellenállj! De ne hazudozz! Kezünkben volt a döntés, éltünk vele. Döntöttünk. És inkább nélkületek, mint veletek. Ennyi.

Mindent elmond rólatok, hogy virágot is csak úgy lehet ültetni már, ha legalább egy mosolygós kis fekalínó is ott figyel egy szöszi mellett. Szerintem inkább a pokolba menjetek, mint a parlamentbe!
B.

2018.04.11. 15:21:47

@Bravehearth:
Sosem értettem, hogy ilyen szövegek után hogy tudtok még ti magyarellenességről papolni? Ezzel bizony a szavazók másik felét is elküldted a francba. A "jobboldalon" miért nem tudott soha senki nemzetben gondolkodni, miért kellett a saját képetekre újradefiniálni a fogalmat?
süti beállítások módosítása