HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) Budapest (3) budapest (26) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) fidesz (45) FIDESZ (31) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) földesi gyula (15) Földesi Gyula (26) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) kiserdő (4) Kiserdő (3) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) Kosuti (5) kosuti (4) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) lmp (67) LMP (8) lomizás (3) Mach Péter (48) mach péter (74) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) mszp (5) MSZP (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) orbán viktor (5) Orbán Viktor (14) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) pesterzsébet (133) Pesterzsébet (42) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) Szabados Ákos (14) szabados ákos (20) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) vas imre (14) Vas Imre (11) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Pimaszúr a Budapest Közútnál

2018.01.17. 16:15 Mach Péter

"Porszem rakódott porszemre. Azt jelentette, hogy nem történik semmi, hiába várjuk. Hogy csak rakódnak bennünk a napok, az órák, a percek: nincs más cselekménye az életünknek."

Vannak nehéz pillanatok, néha úgy érezzük, hogy Budapest reménytelen, a hivatalok nem a városban élőkért, hanem ellenük dolgoznak. Azt érezzük a bürokraták élhetetlenné teszik lakókörnyezetünket, megfojtanak minket és íróasztaluk mögött, kényelmes bőrfoteljeikben hintázva csak időnket rabolják. Panaszbejelentéseinkre, kéréseinkre bő lére eresztett válaszleveleket küldenek, melyben elmagyarázzák miért nem lehet megoldani az adott problémát. A Budapest Közút Zrt. azonban forradalmi ötlettel állt elő: nem keres kibúvókat, indokot a nem cselekvéshez, csupán iktatja a leveleket, elhelyezi egy fiók legaljára, majd csak akkor veszi elő, ha az adott probléma már magától megoldódott. 

images_1_2.jpgTavaly nyáron a Gubacsi hídon a vízvezeték felújítása és a HÉV átjáró felújítása is szinte egyidőben zajlott. A Gubacsi lakótelep és a Mediterrán lakópark is – a kerülettől elzárt, kis természetközeli, Duna-parti lakóövezetek - két útvonalon megközelíthető csupán, a nyár végi felújításoknak köszönhetően ez egyre korlátozódott, ekkor a buszjárat útvonalát is megváltoztatták így ezen az egy kijáraton próbáltak kijutni a városba az itt lakók autón és tömegközlekedéssel egyaránt, a helyzetet súlyosbította, hogy ezt a kijáratot használták a Dél-pesti Szennyvíztisztítóba tartó és onnan távozó szippantós kocsik, illetve  a biogázüzem teherautói is. A kijutás így 15-30 percbe is beletelt, megoldást egy jelzőlámpa ideiglenes átállítása jelenthette volna. Mivel a legnagyobb lezárások a péntektől hétfőig terjedő időszakokra korlátozódtak a Soroksári út forgalmát sem befolyásolta volna nagyobb mértékben az átállítás.

Nyaralásra indulva már az autóból telefonon írtam meg a kérést, hogy segítsenek kezelni a problémát, mert egy gyors intézkedéssel jelentős segítséget nyújthatnának az itt lakóknak. 

Akkor a nyár közepén küldött levélre szeptember 19-én válaszoltak és abban ügyesen megdicsérték magukat, hogy kivételesen tartották a határidőt, a lakók pedig nyaljanak sót. Meglepődtem a a levél pimaszságán majd legyintettem. Kellenek csúfos kudarcok is, hogy érezni tudjuk a siker ízét.

Október végén azonban a történet új fordulatot vett: újra karbantartási munkálatokba kezdtek az adott szakaszon, ez ismét hatalmas torlódásokat okozott, ráadásul vége a nyári szünetnek, a reggel munkába, óvodába, iskolásba sietők 20-30 perces csúszással kellett számoljanak, ráadásul a buszok is ide-oda kóvályognak, eltévednek Csepelen is feltartva a forgalmat próbálva lecsökkenteni a késéseket. Délutánonként az uszoda és a sportpályák vendégei miatt még ennél is nagyobb sorok alakultak ki.

Nosza újabb levél, újabb kérés, most már egyből arra a címre küldve ahonnan az előző válasz érkezett, hátha gyorsítja az ügyintézést. Ja, gyorsabb lett: most az október harmincadikán írt levelemre, 78 nap alatt sikerült választ kapnom. 

  • Na de vajon kimentek-e a területre megnézni a problémát?
  • Kerestek-e alternatív megoldásokat?
  • Sikerült-e csökkenteniük a torlódást?

Természetesen nem, megint megvárták amíg elkészült a beruházás és utána jelezték, hogy most már újra járható az út. Visszatérő vendégként legalább válaszra méltattak, a Polgármesteri Hivatalt még arra sem.blog-traffic-jam-another-copy1.gif

Tisztelt Mach Úr!

A pesterzsébeti Csepeli átjáró melletti HÉV átjárón végzett karbantartási munkáik ideje alatt a forgalomkorlátozás miatt Gubacs területéről való kijutás valóban lassabban haladt és a Meddőhányó u.-i felüljárót jóval többen vették igénybe. Emiatt ott is torlódások alakultak ki.

Sajnálatosan a közút területén megvalósítandó munkálatok minden esetben kisebb-nagyobb mértékű forgalomkorlátozással, és ezáltal fennakadással, a közúti forgalom zavarásával járnak, amelyhez minden esetben türelem és megértés szükséges a járművezetők részéről.

A munkák befejezésével a forgalmi rend már helyreállt, így a forgalom eloszlása is egyenletesebbé vált.  A forgalmi torlódások miatt köszönjük türelmét.

Tisztelettel:

BUDAPEST KÖZÚT Zrt.
Forgalomtechnikai Igazgatóság

 

Tisztelt Budapest Közút Zrt.!

 
A pesterzsébeti HÉV átjáró és Gubacsi híd melletti karbantartási munkálatok miatt egyetlen útvonalon juthatnak ki Pest felé a Gubacsi lakótelepről és a Mediterrán lakóparkból az autóval közlekedők, a helyzetet rontja, hogy számos üzem, Dél-Pest legnagyobb kertészete és a Dél-pesti szennyvíztisztító is innen megközelíthető. 

A feltorlódott autósor csak a 5-7. zöldlámpára jut át, annyira rövid a Soroksári útra kimenő Meddőhányó utcai felüljáró zöldlámpa idősávja, hogy bizonyos időszakokban 30-40 percre növeli a kijutást, előfordult olyan eset is, hogy a 119-es busz inkább ellenkező irányban tette meg a visszautat és átment Csepelre, hogy eljusson a végállomásig. 

Kérem, hogy az itt lakók és a 119-es busz menetidejének biztosítása érdekében állítsák hosszabbra a zöldsávot az adott felüljárónál!
 
Előre is köszönöm megtisztelő válaszukat!
 
Köszönettel:
Mach Péter
Pesterzsébet önkormányzati képviselője
 

Szólj hozzá!

Címkék: Budapest Közút

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr8913582825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása