HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) Budapest (3) budapest (26) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) fidesz (45) FIDESZ (31) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) Földesi Gyula (26) földesi gyula (15) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) kiserdő (4) Kiserdő (3) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) kosuti (4) Kosuti (5) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) lmp (67) LMP (8) lomizás (3) mach péter (74) Mach Péter (48) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) MSZP (5) mszp (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) Orbán Viktor (14) orbán viktor (5) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) pesterzsébet (133) Pesterzsébet (42) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) Szabados Ákos (14) szabados ákos (20) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) Vas Imre (11) vas imre (14) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Vizistadion sem épül a Duna-parton

2017.11.04. 22:51 Mach Péter

Nem épül fedett vizistadion a Duna-parton, nemet mondott ugyanis Pesterzsébet képviselő-testülete a Mediterrán lakópark mellé tervezett bódévárosra és óriáslelátóra. A kormány lelátófetisizmusa egy olyan perverzió, amely láthatóan a foci után más sportágakat is megfertőz. Pedig minden tiszteletem mellett jelezném, a szotyi köpködésén túl is érdemes funkcióval megtölteni sportlétesítményeinket.

screenshot_2017-11-04_15_43_05_2.pngA Pesterzsébeti Uszoda rendszeres használójaként, akinek mindkét fia itt tanult meg úszni nagy reményekkel támogattam az ESMTK és a vízilabda szövetség elképzeléseit, hogy egy kültéri medencét építsenek, bővítve a helyi egyesületek és az itt élők sportolását biztosító vízfelületet tavasztól őszig. Szerettünk volna egy olyan kültéri medencét, amihez pénzügyi tervet készítenek a működtetésre vonatkozóan, biztosítja a most hiányos mosdó és öltöző szükségleteket, amely megoldást nyújt a parkolási gondokra, de megőrzi a zöldfelületeket is.

A lelátófetisizmus azonban fertőz, az elkészült tervek egy hatalmas vizistadionná torzították az eredeti koncepciót. Megalelátó épült volna egy medencével méregdrágán az első ütemben, sohanapján kiskedden a sokadik ütemben készült volna hozzá öltöző, mosdó, parkoló és be is fedték volna, addig pedig konténerek és közlekedési káosz. A lelátó méreteit jellemzi, hogy a tervek szerint egy későbbi fázisban az öltözők, mosdók és egyéb kiszolgáló helyiségek mind beférnének alá. A beruházás esetleges teljes befejezése esetén pedig (amire semmilyen fedezet nem állt amúgy rendelkezésre) valójában két különálló, egymásmellé épült fedett uszodaként funkcionált volna a létesítmény.

screenshot_2017-11-04_22_37_44.png

A szeptemberi képviselőtestületi ülésen jeleztem képviselőtársaim és a polgármester úr felé, hogy riasztó hírek érkeznek és megítélésem szerint a Zodony utcai sporttelep uszodafejlesztése rossz irányba halad. A Képviselő-testület a 141/2016. (VI.09.) Ök. sz. határozatával tulajdonosi hozzájárulását adott ugyanis kültéri medence létesítéséhez, azzal, hogy az ESMTK pályázatot nyújt be TAO támogatásra, majd a pályázat elbírálása után visszakerül a kérdés a testület elé, egyrészt mert az önrész biztosítása érinti a költségvetést, másrészt, mert az előzetes tervek „nem tükrözték pontosan” a testület elképzeléseit és ígéret szerint nem a tervekben szereplő vízistadion, hanem egy az erzsébetiek igényeit kielégítő kültéri medence épül majd meg.

Arra kértem a testületet, hogy az októberi ülésen tárgyaljuk újból ezt az ügyet, addig pedig vonjuk vissza (függesszük fel az eredeti határozatot) és később, a szükséges információk birtokában hozzuk meg az új döntést. Döntsünk a felfüggesztésről, amely innentől kezdve nem ad lehetőséget arra, hogy ezt a beruházást az ESMTK elnöke saját hatáskörében elkezdje az építésre vonatkozóan. Jelenleg ugyanis úgy tűnik sem a képviselők, sem az ESMTK nincsenek tisztában azzal, hogy mihez adták az engedélyüket.

Szabados Ákos polgármester akkor válaszában egy kicsit ugyan értetlenkedett és nem tudta, hogy  mire alapozom a félelmeimet, szerinte a döntés majd visszakerül és minden jó úton halad. Egy jó politikus ismérve, ha belátja, hogy tévedett. Ezúton is köszönöm, hogy a Polgármester úr revideálta álláspontját és az októberi ülésen napirendre vettük a kérdést.

Ami azonban októberben történt arra még én sem számítottam. Az ESMTK elnökének szereplései az előterjesztést tárgyaló bizottsági üléseken csak azért nem került be az őszi „Szeszélyes évszakok” kabaréjelenetei közé, mert megszűnt a televíziós műsor.

Hiányos anyagok, egymásnak ellentmondó nyilatkozatok, bódéváros mosdó és öltöző konténerekből, irreális vízfelületígéretek, „elfelejtett” parkolófejlesztések, eltűnő majd újra előkerülő tízmilliók fémjelezte bizottsági ülések. Minden tiszteletem és elismerésem a hivatal munkatársai és Somodi Klára képviselőtársamé, a Sport Bizottság elnökéé, akik próbáltak eligazodni a katyvaszban, az egymásnak ellentmondó nyilatkozatokban, hiányosan benyújtott engedélyezési anyagokban, számok nélküli pénzügyi elszámolásokban, csak szóban létező pénzügyi terveken. Nem rajtuk múlt, hogy nem lehetett. Érdekes esettanulmány készülhetne abból, miként estek ki bizottsági ülésről, bizottsági ülésre a csontvázak a szekrényből. Bár többen a hatalmas lelátóba sem voltunk szerelmesek, de a képviselők többsége az öltöző- és mosdókonténereknél engedte el véglegesen a projektet és jutott arra, hogy ebben a formában nem támogatható a beruházás.

Részletek Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság jegyzőkönyvéből:

Völgyesi Krisztián: Az a problémája az egésszel, hogy üzemeltetési költség becslés nélkül, bevétel becslés nélkül nem lehet felelősségteljesen dönteni. Elvileg jövő évben az uszoda mellett megnyílik a stand a jódos-gyógyfürdő helyén, mert ígéretet kaptak rá, hogy jövőre elkészül, ami befolyásolná az uszoda bevételét.

Mach Péter: Nagyon tudna támogatni egy olyan beruházást, ami egy kültéri medencét hoz létre. Aki délelőtt jár úszni pontosan tudja, hogy üres az uszoda, 15-20 óra között viszont túltelített Akik nem az ESMTK úszóiskolájához tartoznak, nehezen jutnak úszósávhoz, amit érdemes lenne bővíteni. Azonban azt is érdemes tudni, hogy már most kevés az öltöző, akinek edzésre vagy úszóiskolába jár a gyereke, annak már most sincs megfelelő átöltözési lehetőség. Bár tudja, hogy elnök úr mindent megtett, hogy minden egyes négyzetcentimért kihasználjon, de ön is tudja, hogy ez így is kevés. Támogatna egy olyat, ami biztosítja az öltözőhelyiségek számának növekedését a toilettekkel együtt, de ez a terv egyáltalán nem erről szól. Az új medencének hatalmas lelátója lenne, befedés nélkül, így a zaj is jóval nagyobb. Zavarja, hogy a most is kevés öltöző és wc bővítése helyett konténer wc-vel és öltözővel oldanák meg a problémát. Épp ezért nem támogatja a javaslatot.

Harót János: Akik nyugodt körülmények között szeretnének úszni, relaxálni, azok számára ez megfelelő lehet. A pénzügyi részét illetően, amikor megkapta az uszodát sem tudta megtervezni a költségeit, nem tudta, hogy mennyi volt a bevétel. Ez az üzemeltető problémája. A konténer kiszolgálóhelyiségek nem állandó megoldások lennének, hanem addig, amíg kialakul a megfelelő forgalom.

A képviselőtestület a fentiek miatt felfüggesztette a tulajdonosi hozzájárulását és megkérte az ESMTK-t térjen vissza a megállapodás szerint kültéri medence koncepciójához: ne vizistadiont, hanem úszómedencét építsen Pesterzsébeten!

251/2017. (X. 12.) Ök. sz. határozat

a Képviselő-testület

úgy dönt, hogy

I.           felfüggeszti a 042/2017. (II.09.) Ök. számú határozattal módosított 141/2016. (VI.09.) Ök. számú határozatában az Önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő Bp. XX. Zodony u. 1. szám alatti (170187/91 hrsz) ingatlanon létesítendő uszoda kültéri medence – a Magyar Vízilabda Szövetség által biztosított TAO támogatás igénybevételével, az Erzsébeti Spartacus Munkás Testedző Kör Sportegyesület (Bp. XX. Ady E. u. 150., a továbbiakban: ESMTK) beruházásában történő – megvalósítása érdekében adott tulajdonosi hozzájárulását és úgy dönt, hogy a beruházás csak abban az esetben kezdődhet meg, ha

-       a Magyar Vízilabda Szövetség (a továbbiakban: MVLSZ) 2017. október 9. napján kelt ki/JH01-01121/2016/MVLSZ/1 ügyiratszámú levelében foglaltak szerint a kültéri medence létesítésének dokumentumai – ideértve az engedélyes terveket, valamint a költségvetést – átdolgozásra kerülnek és a beruházás 1. üteméből a további ütemek (ideiglenes fedés) megvalósításához szükséges műszaki megoldások elhagyásra kerülnek az MVLSZ által az eljárásba bevont igazságügyi szakértő által is jóváhagyottan, és

-       a létesítmény megvalósításához szükséges TAO forrás, valamint a szükséges önerő teljes összege igazoltan, szerződésekkel alátámasztottan a beruházó ESMTK rendelkezésre áll, valamint

-       a létesítmény jövőbeni üzemeltetésére és az üzemeltetés finanszírozására vonatkozóan az ESMTK elnöke által előterjesztett, számításokkal alátámasztott koncepciót a Képviselő-testület jóváhagyta.

II.    a tulajdonosi hozzájárulás megerősítése érdekében felkéri az Erzsébeti Spartacus Munkás Testedző Kör Sportegyesület elnökét, hogy a beruházás megkezdését megelőzően, az I. pontban írtak maradéktalan teljesülése után soron következő testületi ülésen számoljon be a Képviselő-testületnek a finanszírozáshoz szükséges pénzeszközök rendelkezésre állásáról, a beruházás tervezett ütemezéséről, határidejéről, az elkészült létesítmény üzemeltetéséhez szükséges kalkulált költségekről, és a mindezeket alátámasztó dokumentumokat terjessze a Képviselő-testület elé.

III. felkéri a polgármestert, hogy a határozat végrehajtása érdekében a szükséges intézkedéseket tegye meg.

Felelős: Szabados Ákos polgármester

Határidő: adott

24 komment

Címkék: stadion uszoda ESMTK Uszoda Zodony utca

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr7813173838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhesló 2017.11.05. 13:10:42

Nagy siker!
Lófasz se lesz, gratulálok hozzá!

Akinek nincs pénze új metróra az annyit is ér... (törölt) 2017.11.05. 14:10:43

@Éhesló: A metróra 5 év alatt gyűlt össze annyi pénz, hogy a lehető legolcsóbb minimálmegoldásra teljen. Buszokra évek óta nincs pénz, csak pár 10 darab érkezik mutatóba évente. A metrópótlók az utasmennyiség 2/3-át szállítják el, a maradék 1/3-as oldja meg, ahogy akarja...

A kórházak dőlnek össze, gyógyszerre nincs pénz. Emberhez méltó fizetésekről ne is álmodjon senki.

Ezeknek a megoldásához persze ész is kellene, meg szervezőképesség. Sokkal egyszerűbb felhúzni egy n+1-ik stadiont, és hinteni a mannát, hogy nekünk most milyen jól megy.

Ócska ország, bugris vezetőkkel... Azt hiszik, hogy rongyrázással is mennek valamire... :)

Éhesló 2017.11.05. 16:38:59

@Akinek nincs pénze új metróra az annyit is ér...: nem értem miként kerül ide a metró?
Demszki már régen nincs hatalmon, a 4-est jelentős eu és qrmánytámogatással megépítették, a felújításnak is nekiállnak végre (szintén nem kevés qrmánypénzen).

A metrópótlás fikázásával várj egy-két hetet, az emberek kreatívak, megoldják, de az minden közepesen értelmes embernek nyilvánvaló, hogy egy lyen munkát nehéz a város zavarása nélkül nmegoldani. Demszki legalább meg se próbálta.

Én nem tudok "összedőlt kórházakról" Magyarországon, adj linket kérlek hol, mikor, melyik " kórházak dőltek össze".

Gyógyszerre van pénz, magánpénz és közpénz is:
pharmaonline.hu/gyogyszeripar/cikk/a_gyogyszerkassza_jovore_is_bovul

A reálbérek 4,5 éve nőnek folyamatosan:
www.hirstart.hu/fk/realber
Nekem és a családom tagjainak is emberhez méltó fizetése
van, még akkor is, ha mindenki szeretne közülünk többet kapni a munkájáért.

Szerintem bármilyen "szervezőkészség" azoknál hiányzott, akik 20 év alatt se építették meg a 4. metrót, nem újítottak fel egy metróvonalat sem, akik gazdasági válságba lökték Magyarországot, rekord fizetésimérleg hiánnyal és eladósodással.

A stadionmánia valóban sajátos korrajz, de engem kevésbé zavar, mint a szemkilövő elqró elqrása és a libás tehetetlenkedése. De az ízlések és a pofonok is eltérőek, megértem, ha te n+1. holokultuszhelyre, színházra, bármi másra költenéd a pénzt, nem pedig stadionokra.

Magyarország csodálatos helye Európának, csodálatos emberekkel és több mint 1200 évnyi államisággal.
Ez, a korábbi - írott - történelmünkkel együtt több mint a római birodalom, vagy alig rövidebb, mint a klasszikus görög civilizációk együttese.
Hozzánk fogható nincs se közel, se távol.
Van mire büszkének lennie minden magyarnak.

Ha neked ócska, bugris, szabad az út fel is, le is, nem úgy, mint rosenfeld, csermanek idején, megkeresheted azt a helyét a világnak, ami az igényeidnek megfelel.

xclusiv 2017.11.05. 22:40:42

@Éhesló: na azért nem kéne fullba nyomni a fidesz propagandát.

1. demszkájnak ehhez nem sok köze van
2. demszkáj alatt felújították a 2-es metrót és a 4-6 vonalat, új járművekkel. (Szóval ebben hazudtál az elmúltnyócévezéssel, de ez egy fideszes bérkommentelőtől nem meglepő.)
3. a 3-es metrónak is neki kellett volna menni, de ha taplópista "uralkodása" alatt kibírt 7 évet, akkor azért az megállapítható, hogy demszkáj nem hibázott azzal, hogy nem ezt priorizálta
4. a gazdasági válság jött, nem a maszoposok okozták. Nagyon úgy néz ki, hogy a következő a sámán uralkodása alatt fog beütni, kiváncsi vagyok hogy akkor leírod-e majd, hogy a zorbán gazdasági válságba lökte Magyarországot
5. a metrófelújítás nyilván okoz problémát, de 7 kibaszott éve készül erre a felújításra a bkv, bkk, mindenféle fővárosi láblógatási hivatal, hatóság, osztály és főosztály, és nyilván sokkal jobban is meg lehetett volna csinálni Pl. 14-est bevinni a 4/6-hoz, ennek a metrótól függetlenül is lenne értelme.
5. a stadionokkal csak az a baj, hogy mennek a százmilliárdok az építésre, közben meg a fene se kiváncsi a bohócligára. A pénznek viszont bárhol máshol jobb helye lenne. Oktatás, EÜ, hadd ne soroljam.
Még az is sokkal jobb lenne ha elégetnék, vagy csak simán betennék a pénzt a sámán strómanjának (vagy vejének) a zsebébe, mert akkor legalább a fenntartásra nem kellene később baromi sok pénzt elkölteni.

Éhesló 2017.11.06. 08:42:43

@xclusiv:a tényekkel van vitád, nem velem.
1.-2. demszkáj és bandája 20 éves szabad rablásának sok köze van Budapest mai nyomorához és megoldandó gondjaihoz.
Nem mintha nem lennének a helyükre új gondok, de a mai kínlódáson már régen túl lett volna a város 2010-re, ha képes a várost vezetni.
Nem elmúltnyolcávezek, hanem elmúlt 20 évezek.
A kurva anyád a bérkommentelő.

3. a 3-es metró folyamatos munka alatt volt a 7 év alatt, a tljes felújításnak tudott taplópista nekifogni, mire a demszki által hátrahagyott szart ellapátolta a qrmány támogatásával.

4. Hazudsz, demszki uralgása során em volt 20 évig gazdasági válság.

5. A rabbinak is van ötlete végtelen, de a liba kevés hozzá.

6. Ne hazudozz százmilliárdokról. Az eü és az oktatás is fekete luk, nincs az a forrás amit fel ne zabálna az egyre nagyobb lemaradása közepette.
A strukturális gondjaik megoldására nincs sem akarat, sem erő 30 éve, remélem előbb-utóbb lesz aki lecsapolja a mocsarukat.

xclusiv 2017.11.06. 21:44:53

@Éhesló: "1.-2. demszkáj és bandája 20 éves szabad rablásának sok köze van Budapest mai nyomorához és megoldandó gondjaihoz."

Így van, és ennek semmi köze a témához.
Mint ahogy annak se, hogy több felújítás történt demszkáj alatt, mint taplópista uralkodása alatt.

"3. a 3-es metró folyamatos munka alatt volt a 7 év alatt, a tljes felújításnak tudott taplópista nekifogni, mire a demszki által hátrahagyott szart ellapátolta a qrmány támogatásával."

Konkrétan 7 évig gyűlt pesta alatt a szar, és már akkor is jó nagy volt a trágyadomb amikor hatalomra került.

"4. Hazudsz, demszki uralgása során em volt 20 évig gazdasági válság."

Hazudsz, pontosabban szalmabábozol.
a.te.ervelesi.hibad.hu/szalmabab

"5. A rabbinak is van ötlete végtelen, de a liba kevés hozzá."

Szép mondás. De attól még igaz, hogy a városházi okosok ebben a témában is kétféle véleményt ismernek: a saját magukét, meg amit leszarnak.
Anno a éjszakai járatok átalakítása is úgy kezdődött, hogy valakik kívülről beleugattak a "nagyok" dolgába, akik akkor is jobban tudták.

"6. Ne hazudozz százmilliárdokról."

Nem hazudozok. A népstadion 190 milliárd, legalábbis most ennyit vallanak be, a végösszeget majd meglátjuk. A vizes vébén tapasztalt árnövekedés alapján azon se csodálkoznék, ha ez a - csak focira alkalmas - szar 500-ba is belekerülne.
De a többi:
- debrecen 13,5 milliárd
- fradi 19,5 milliárd
- kövesd 12,5 milliárd
- mtk 6,3 milliárd
- zeg 12,5 milliárd
- fehérvár 14,7 milliárd
- szombathely 15 milliárd
- diósgyőr 10,8 milliárd
Ez így ránézésre százmilliárd, és az olcsóbbakat lusta voltam összeírni is. Mint pl. a páncsó árína a sámán telkén.
Forrás: 444.hu/2016/05/30/megprobaltuk-a-lehetetlent-osszeszedni-az-osszes-mar-kesz-vagy-meg-epulo-stadiont
De ez már régi, azóta még sokat drágulhatott minden, plusz a sámán amerre jár mindenhova stadiont ígér...

"Az eü és az oktatás is fekete luk, nincs az a forrás amit fel ne zabálna az egyre nagyobb lemaradása közepette."

Így van.
Fekete luk: 7,5 év fidesz kormányzat után.
A lemaradás pedig egyre nagyobb, mert masszívan alulfinanszírozott, 30 éve. És az oktatásra a mostani fidesz kurmány alatt is egyre kevesebbet költöttek. Ma már boldog békeidőknek tűnik a gyurcsány-féle megszorítás...

Éhesló 2017.11.07. 09:34:23

@xclusiv: "1.-2. A 20 éves demszky éra pusztítását a főváros egész életében nyögni fogja. Ez elveszett 20 év nem pótolható.
Demszky a lopásban, a dumában és a médiában volt sikeres, semmi másban.

"3. Hazudsz, tarlós folyamatosan kínlódott az összeomló BKV és metró infrastruktúrával. Ma is küzd vele.

"4. Hazudhatsz bármit, de demszki uralgása során nem volt 20 évig gazdasági válság.
Ezért a 20 éves teljesítményét hiába mentegetnéd a 2007-2008-as válsággal (amit sem a qrmány, se demszky nem volt képes hatékonyan kezelni).

5. A városházi "okosok" 27 éve (de lehet, hogy 127)semmilyen témában nem ismernek többet, mint kétféle véleményt ismernek: a saját magukét, meg amit leszarnak.
Az összeomlásotok azonban nagy bánatotokra tegnap és ma is elmaradt.

6. Ne hazudozz százmilliárdokról.
A 444 számomra pont úgy nem forrás, mint neked a kuruc és a beruházások sem kizárólag stadionokból állnak, hanem olyan sport és szabadidő központok épülnek, melyeknek csak egyik (fő) része egy stadion.

Az eü és az oktatás is fekete luk, nincs az a forrás amit fel ne zabálna az egyre nagyobb lemaradása közepette. Nem volt qrmány ez eltelt évszázadban, ami ne romló eredményességgel öntötte volna a forrásokat ezekbe az ágazatokba és olyan qrmányzat sem volt, mely a végtelen igényeket ki tudta volna elégíteni.

A világban sincs ilyen, nem is volt. Ezt a fideszre fogni meglehetős szánalmas próbálkozásod.

A poszthoz azonban vajmi kevés köze van mindennek, mert az arról a "sikerről" szól, hogy nem lesz "stadion" egy uszodából Pesterzsébeten.
Ez pedig az, amit írtam:
" Éhesló 2017.11.05. 13:10:42
Nagy siker!
Lófasz se lesz, gratulálok hozzá! "

xclusiv 2017.11.07. 21:20:32

1-2. ja, értem. Szóval akármit is basz el taplópista haverod, akkor is tudsz demszkájra mutogatni.

3. Hazudsz, lófaszt nem csináltak a 3-as metróval 7 évig. Pont, mint ahogy demszkájék is csak tervezgettek, meg beszéltek róla, csak épp nem volt rá pénz.
Demszkájéknak a 4-es metró miatt, taplópistának meg orbánviktor miatt.

4. Vegyük észre, hogy _te_ hazudtad ide a 20 éves válságot, szóval beszéld már meg magaddal, hogy most hazudsz vagy nem hazudsz.
Amúgy a válságot is te hoztad fel ("akik gazdasági válságba lökték Magyarországot"), szóval ki ne találd már, hogy én mentegetek bárkit is bármivel.

5. "Az összeomlásotok azonban nagy bánatotokra tegnap és ma is elmaradt."
Az a helyzet, hogy én nem a magadfajták közé tartozok. Tudod, aki neki nem tetsző vezetésnél azért szurkol, hogy minden minél szarabb legyen. (Bár az más kérdés, hogy mikor volt itt nekem tetsző kormány, már ha volt egyáltalán.)

6. "Ne hazudozz százmilliárdokról." - Pedig felsoroltam legalább 300 milliárdnyi focialista fejlesztést.

"A 444 számomra pont úgy nem forrás, mint neked a kuruc"

Baszki, kormánybejelentések, tenderek, utána lehet nézni hogy mi mennyibe kerül. Ha bármelyik kevesebbe kerül, akkor írd meg, hogy melyik került kevesebbe.
Amúgy meg: atlatszo.hu/2016/04/22/stadionlaz-1-resz-eddig-40-milliard-forint-kozpenz-ment-el-az-elkeszult-het-stadionra/
Tele van magyarkozlony.hu-s linkekkel, nyugodtan utánanézhetsz.

"és a beruházások sem kizárólag stadionokból állnak, hanem olyan sport és szabadidő központok épülnek, melyeknek csak egyik (fő) része egy stadion."

Na ez viszont konkrét hazugság.
Focistadionok épülnek focicsapatoknak, pont. Baszki, még "Nemzeti Stadionfejlesztési Program" is van, nem kis részben ebből épülnek ezek a focistadionok.

Az eü/oktatásos fideszmosdatásod pedig különösen szánalmas.

Éhesló 2017.11.08. 15:56:46

@xclusiv:
1-2. Nem a haverom tarlós. Azt írtam, hogy demszky 20 év alatt összehordott trágyadombját takarítja 7 éve.
Nem írtam, hogy hiba nélkül, csak azt, messze jobban teszi a dolgát, mint demszky.
3. Te hazudozol: 2010 őszéig kussoltatok, mint a szar fűben, a metróhiszti utána került elő:
24.hu/tag/3-as-metro/page/16/
4. Azt írtam: demszky alatt nem volt 20 évig válság, ezért nem mentség számára az, amit mentségéül, válságként idemaszatoltál.
5. Te jósoltál összeomlást előző nap, nem én. Magaddal vitasd meg.
6. Nem olvastad el a forrásodat.
Ez ciki.
42 milliárdot találtak, nagy keservesen, miután levették a stadionról a többi létesítményt.
Magadat cáfoltad.
Nyomj még ide valami sorosmocskot forrásként, nagyokat nevetek rajtad.

Szánalmas itt te vagy, hogy hasbarázol napok óta egy meghiusulni látszó erzsébeti sportberuházás kapcsán.
Arról szavad sincs.

xclusiv 2017.11.08. 21:32:53

@Éhesló: 1-2. tapló bármilyen fasságánál csak az elmyútnyócévezéssel (ez esetben 20 év) tudsz jönni. Az pedig barokkos túlzás, hogy sokkal jobb lenne demszkájnál taplópista, már ha egyáltalán jobb.

3.még egyszer: én nem a magadfajta vagyok, akinek megmondja a vezír hogy aznap épp mi az igaz, és boldogan azt szajkózom.
A 3-as metró Árpád híd-Újpest részét 1990-ben adták át, a Lehel tér-Árpád híd szakaszt pedig 1984-ben. Jelenleg ezen szakasz van felújítás miatt lezárva.
Ha taplópistáékról feltételezek némi hozzáértést, akkor azért újítják ezt fel most ezt, mert ez van a legszarabb állapotban. Na ezen szakasz legnagyobb része épp betöltötte a 20 évet amikor demszkáj leköszönt, a 3. megválasztásakor pedig ez a rész 12-18 éves volt. A közepe 40 éves elmúlt, ezek szerint az jobban bírja.

4. először te hazudtad, hogy az elmúlthúszévre, hogy "akik gazdasági válságba lökték Magyarországot", aztán meg jöttél azzal, hogy "nem volt 20 évig válság".
Mintha állított volna ilyet valaki.
a.te.ervelesi.hibad.hu/szalmabab

5. Hazudsz, semmi ilyet nem jósotam

6. Ez pedig már szánalmas hazugság tőled.
- 2016 áprilisi cikk, és csak az akkor ár befejezett stadionokról van szó
- már a címe is: "Stadionláz, 1. rész: eddig 40 milliárd forint közpénz ment el az elkészült hét stadionra" - ezt nem nehéz értelmezni, neked mégse sikerült
- nyilván azóta is fossák a stadionokat, egyre drágábban
- plusz a népstadion, az is 200 milliárd a tervek szerint.

Ja, és a tervekről: a vizes vb tavaly áprilisban még 60 milliárd alatti összeg volt, májusban az akkor nyilvános számokból az átlátszó 90 milliárdot számolt (nyilván mocskos sorosozás ment akkor a csicskamédiában, bár lehet akkor még soros nevét se ismertétek), aztán 170 milliárd lett a vége. Már ha befejezte a drágulást, mert már rég vége volt az egésznek de még mindig drágult napról napra, hértől hétre...

Erzsébetről meg te se írtál pár szónál többet, amit tőlem olvasol az mind csak reakció a hazugságaidra.

Éhesló 2017.11.08. 21:38:08

@xclusiv: folyamatosan hazudsz és sértegetsz.
Menj a fenébe!

xclusiv 2017.11.09. 21:21:30

@Éhesló: Nem értem mit kell azon megsértődni, hogy rámutatok a hazugságaidra és azokat hazugságnak nevezem.
De én is unom már ezt, szóval pá

Éhesló 2017.11.10. 19:54:15

@xclusiv: ez nem sértődés, arra egy magadfajta nem alkalmas, hogy megsértsen.
Mellébesézlsz, hazudozol, tényeket tagadnál, sértegetsz.
Menj a fenébe!

xclusiv 2017.11.10. 21:11:02

@Éhesló: "Mellébesézlsz, hazudozol, tényeket tagadnál, sértegetsz."

Tükörbe néztél?

Éhesló 2017.11.11. 12:51:26

@xclusiv:
Te ugattál be nekem, egy marék hazugságot, én hozzád se szóltam te szerencsétlen balfasz:
" xclusiv 2017.11.05. 22:40:42
@Éhesló: na azért nem kéne fullba nyomni a fidesz propagandát." kicsivel később: "ez egy fideszes bérkommentelőtől nem meglepő."

Ezért elmész te a tetves kurva anyádba, szórakozz azzal, vagy az ávós apáddal, te szerencsétlen barom ávósfattyú.

xclusiv 2017.11.11. 18:36:42

@Éhesló: mi van narancskommer, fáj az igazság?

Éhesló 2017.11.11. 19:55:58

@xclusiv:
Te ugattál be nekem, egy marék hazugságot, én hozzád se szóltam te szerencsétlen balfasz:
" xclusiv 2017.11.05. 22:40:42
@Éhesló: na azért nem kéne fullba nyomni a fidesz propagandát." kicsivel később: "ez egy fideszes bérkommentelőtől nem meglepő."

Ezért elmész te a tetves kurva anyádba, szórakozz azzal, vagy az ávós apáddal, te szerencsétlen barom ávósfattyú.

xclusiv 2017.11.11. 22:33:21

@Éhesló: Kedves narancskommer bérkommentelő: én is el tudnálak küldeni a kurva anyádba, de nem szeretnék a szintedre süllyedni.
Kedves narancskommer bérkommentelő, amit itt produkáltál az téged minősít, vagyis hát inkább a munkaadóidat...

Éhesló 2017.11.13. 11:29:53

@xclusiv:
Te ugattál be nekem, egy marék hazugságot, én hozzád se szóltam te szerencsétlen balfasz:
" xclusiv 2017.11.05. 22:40:42
@Éhesló: na azért nem kéne fullba nyomni a fidesz propagandát." kicsivel később: "ez egy fideszes bérkommentelőtől nem meglepő."

Ezért elmész te a tetves kurva anyádba, szórakozz azzal, vagy az ávós apáddal, te szerencsétlen barom ávósfattyú.

xclusiv 2017.11.13. 21:23:26

@Éhesló: mi van komcsikám, beakadt a lemez?

Éhesló 2017.11.13. 21:49:01

@xclusiv:
Az ávós apád volt komcsi, nem én te szerencsétlen mesüge.

Te ugattál be nekem, egy marék hazugságot, én hozzád se szóltam te szerencsétlen balfasz:
" xclusiv 2017.11.05. 22:40:42
@Éhesló: na azért nem kéne fullba nyomni a fidesz propagandát." kicsivel később: "ez egy fideszes bérkommentelőtől nem meglepő."

Ezért elmész te a tetves kurva anyádba, szórakozz azzal, vagy az ávós apáddal, te szerencsétlen barom ávósfattyú.

xclusiv 2017.11.14. 09:58:42

@Éhesló: szánalmas vagy, komcsikám.

Éhesló 2017.11.14. 18:35:00

Te ugattál be nekem, egy marék hazugságot, én hozzád se szóltam te szerencsétlen balfasz:
" xclusiv 2017.11.05. 22:40:42
@Éhesló: na azért nem kéne fullba nyomni a fidesz propagandát." kicsivel később: "ez egy fideszes bérkommentelőtől nem meglepő."

Ezért elmész te a tetves kurva anyádba, szórakozz azzal, vagy az ávós apáddal, te szerencsétlen barom ávósfattyú.

mézesmackócskácska 2018.10.15. 11:28:59

Hajrá... öljétek meg egymást... Fityiszes birka beszélget az Mszp birkával...
Szánalmasok vagytok mindketten!!!
süti beállítások módosítása