HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) Budapest (3) budapest (26) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) fidesz (45) FIDESZ (31) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) Földesi Gyula (26) földesi gyula (15) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) kiserdő (4) Kiserdő (3) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) kosuti (4) Kosuti (5) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) LMP (8) lmp (67) lomizás (3) Mach Péter (48) mach péter (74) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) mszp (5) MSZP (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) Orbán Viktor (14) orbán viktor (5) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) pesterzsébet (133) Pesterzsébet (42) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) Szabados Ákos (14) szabados ákos (20) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) vas imre (14) Vas Imre (11) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Miért nincs nyáron légkondi a 23-ason?

2017.09.20. 11:08 Mach Péter

  • Miért nem képes működtetni közösségi közlekedését a főváros?
  • Miért vannak dugók hétvégén is?
  • Miért nincs nyáron légkondi a 23-asokon?

Erre kerestük a választ Pesterzsébeten.

vanhool_23_bkk.jpgNyilván talán a legfontosabb szempont a forráshiány és az, hogy a Tarlós „tegnap nem is azt mondtam, mint amit mondtam" István vezetésű Fővárosi Önkormányzat legszívesebben megszüntetné a kötöttpályás közlekedést, hogy ne lassítsa a BMW-k forgalmát a belvárosban.

De ez nem elég magyarázat arra, hogy az egymás mellett működő fővárosi közlekedési cégek sok mindennel foglalkoznak, de azzal. hogy az utasok komfortosabban tudjanak közlekedni, - vagy hogy reagáljanak a kialakult közlekedési problémákra - nos azzal bizony semmit. A panaszokra, kérésekre, javaslatokra pedig bicskanyitogató módon reagálnak ahelyett, hogy a problémákat kezelnék.

Két ügy, két képviselői kérés, két érthetetlenül ostoba és pökhendi válasz:

1)

screenshot_2017-09-20_11_02_19.pngAz első csak a közvetlen lakókörnyezetemet érintő ügy, történt ugyanis, hogy a nyáron Gubacsi hídon a vízvezeték felújítása és a HÉV átjáró felújítása is szinte egyidőben zajlott. A Gubacsi lakótelep és a Mediterrán lakópark is – a kerülettől elzárt, kis természetközeli, Duna-parti lakóövezetek - két útvonalon megközelíthető csupán, a nyár végi felújításoknak köszönhetően ez egyre korlátozódott, ekkor a buszjárat útvonalát is megváltoztatták így ezen az egy kijáraton próbáltak kijutni a városba az itt lakók autón és tömegközlekedéssel egyaránt, a helyzetet súlyosbította, hogy ezt a kijáratot használták a Dél-pesti Szennyvíztisztítóba tartó és onnan távozó szippantós kocsik, illetve  a biogázüzem teherautói is. A kijutás így 15-30 percbe is beletelt, megoldást egy jelzőlámpa ideiglenes átállítása jelenthette volna. Mivel a legnagyobb lezárások a péntektől hétfőig terjedő időszakokra korlátozódtak a Soroksári út forgalmát sem befolyásolta volna nagyobb mértékben az átállítás.

Nyaralásra indulva már az autóból telefonon írtam meg a kérést, hogy segítsenek kezelni a problémát, mert egy gyors intézkedéssel jelentős segítséget nyújthatnának az itt lakóknak. 

  • Vajon kimentek a területre megnézni a problémát?
  • Kerestek alternatív megoldásokat?
  • Sikerült csökkenteniük a torlódást?

Nem, dehogy, a nyár közepén küldött levélre szeptember 19-én válaszoltak és abban ügyesen megdicsérték magukat, hogy kivételesen tartották a határidőt, a lakók pedig nyaljanak sót.

Tisztelt Mach Úr!

A BKK Zrt-nek írt levelét, melyben a Helsinki út és Meddőhányó u-i csomóponton az augusztus hónapban kialakult torlódást kifogásolja, illetékességből szíves válaszadásra Társaságunknak – mint a főváros területén a forgalmi rend kialakításáért felelős szervezetnek - továbbították.

Társaságunk célja, hogy a jelentősebb forgalomkorlátozással járó munkálatok kivitelezésére lehetőség szerint a legkisebb forgalmú időszakokban kerüljön sor. Emiatt számos munkavégzés kapcsán hétvégi, vagy hosszabb kiviteli munkák esetén nyári munkavégzést írunk elő.

Augusztus hónapban, mivel a szabadságok miatt ez az év legkisebb forgalmú időszaka a környéken több felújítási munka is zajlott. Ekkor történt a HÉV átjáró felújítása és a Gubacsi híd vízvezeték felújítása is.  Emiatt ugyan valóban torlódások alakulhattak ki, azonban azok sokkal kisebb mértékűek, mintha bármelyik munka is átcsúszott volna a lényegesen nagyobb forgalmú őszi hónapokra.

A munkálatok a szeptemberi csúcsidőszak előtt befejeződtek.

Köszönjük türelmüket. 

Tisztelettel:

BUDAPEST KÖZÚT Zrt. Forgalomtechnikai Igazgatóság

 

Tisztelt BKK!

A pesterzsébeti HÉV felújítás miatt egyetlen útvonalon juthatnak ki Pest felé a Gubacsi lakótelepről és a Mediterrán lakóparkból az autóval közlekedők, a helyzetet rontja, hogy számos üzem, Dél-Pest legnagyobb kertészete és a Dél-pesti szennyvíztisztító is innen megközelíthető.

A feltorlódott autósor csak a 5-7. zöldlámpára jut át, annyira rövid a Soroksári útra kimenő Meddőhányó utcai felüljáró zöldlámpa idősávja. Kérem, hogy az itt lakók és a 119-es busz menetidejének biztosítása érdekében állítsák hosszabbra a zöldsávot!

Előre is köszönöm megtisztelő válaszukat!

Köszönettel:

Mach Péter

Pesterzsébet önkormányzati képviselője

 A 2. ügy:

Most, hogy 20 fok alá csökkent a hőmérséklet és újra működnek a szellőztetők és a légkondi a 23-as buszokon talán történelem: Völgyesi Krisztián képviselőtársam kérésére Polgármesteri Hivatal levelet küldött az ügyben. Ezen a nyáron nekem sem sikerült napközben olyan fekete 23-asra szállnom Pesterzsébeten, ahol működött volna a légkondi, a gyorsjáratokon néha igen.

Úgyhogy megörültem amikor Krisztián jelezte, jobb későn mint soha: megérkezett a válasz a panaszára. A buszok klímával felszereltek voltak, működött mindenhol a klíma, ahol mégsem, ott az utasoknak kellett volna jelezni a buszvezetőnek, úgyhogy magukra vessenek ha melegük volt:

 Tájékoztatjuk, hogy a BKK Zrt. operatív ügyfélszolgálati feladatait 2017. május 1-jétől kezdődően a BKK Zrt. nevében és megbízásából, közreműködőként a BKK Zrt. kizárólagos tulajdonában álló, Budapesti Közlekedési Ügyfélkapcsolatok Zártkörűen Működő Részvénytársaság (továbbiakban: BKÜ) végzi a közöttük létrejött Közszolgáltatási Keretszerződés alapján. 

 A BKK Zrt.-hez 2017. július 13-án érkezett „23 és 23E buszokon klíma hiánya” tárgyú bejelentését a közlekedési szolgáltató, a BKV Zrt. kivizsgálta, állásfoglalása alapján az alábbiakról tájékoztatjuk.

 A BKV Zrt. részére a klíma használatát a fődiszpécser rendeli el és szünteti meg a hőmérsékleti adatok és a meteorológiai előrejelzések ismeretében. A járművezetőnek a FUTÁR készülékén érkező utasítást végre kell hajtania, mérlegelési lehetősége nincs. Az utastéri klíma működésének a hatékonyságát a járművezető nem minden esetben érzékeli, így amennyiben az utasok egy alkalmas megállóhelyen szólnak a járművezetőnek, akkor ő a BKV Zrt. felé is jelezni fogja a problémát, és az esetleg hibás klímaberendezést legkésőbb a jármű beállásakor szakszerűen javítják, vagy a járművet lehetőség szerint lecserélik, mivel a berendezés az utcán legtöbb esetben nem javítható.

 A jelenleg érvényes menetrendek szerint a hétköznapokon és a hétvégi, ünnepnapokon is csak klímával felszerelt járművek közlekednek a 23-as és a 23E jelzésű járatok vonalán.

 Kérjük, hogy ha érdemi vizsgálat lefolytatására alkalmas adatokat (dátum, időpont, vonal, megállóhely, haladási irány, esetleg rendszám) kapnak a bejelentésekben, azt szíveskedjenek továbbítani felénk is, hogy az esetlegesen hibás készüléket a BKV Zrt. kiszűrhesse és megjavíthassa, vagy a mulasztást elkövető járművezetővel szemben az előírások szerinti eljárást megindíthassa.

 A munkáltató a terület és a járművezetők közvetlen irányítóját fokozott ellenőrzésre kérte a klímaberendezések és a szellőztetés szabályszerű üzemeltetésének érdekében.

 Jelzését köszönjük, a kellemetlenségért szíves elnézését kérjük.

2 komment

Címkék: budapest közút BKV BKK 23-as busz

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr6012879854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reeingre 2017.09.20. 11:43:16

Én még a nyár elején találkoztam olyan 23-assal amin működött a klíma. A MÜPA-nál szálltam fel és eléggé megdöbbentem, hogy kellemes hűvös van. Nagyjából a fegyvergyárnál jártunk, amikor a klíma egyre melegebbet kezdett fújni, ezzel párhuzamosan a motornak percről percre rondább hangja lett. Végül amikor a soroksáriról fordultunk központ fele, a felhajtón mozgásképtelen lett a busz. Innentől kezdve világos lett számomra, hogy azért nem megy soha a klíma, mert ezek a szerencsétlen, ki tudja mennyit futott buszok már nem bírják a plusz terhelést. Persze ezt a BKV soha nem ismerné be.

Burgermeister 2017.09.20. 21:21:37

@reeingre: igy van, nem birják és mi sem birjuk már ezt a tehetelen város és BKV vezetést!!! menjenek a picsáááába
süti beállítások módosítása