HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) budapest (26) Budapest (3) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) FIDESZ (31) fidesz (45) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) Földesi Gyula (26) földesi gyula (15) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) Kiserdő (3) kiserdő (4) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) kosuti (4) Kosuti (5) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) lmp (67) LMP (8) lomizás (3) mach péter (74) Mach Péter (48) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) MSZP (5) mszp (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) Orbán Viktor (14) orbán viktor (5) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) pesterzsébet (133) Pesterzsébet (42) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) Szabados Ákos (14) szabados ákos (20) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) Vas Imre (11) vas imre (14) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Sorvezető választási csalóknak

2016.10.06. 00:02 Mach Péter

Sorvezetőt kaptak a választási csalók: ezentúl bármit megtehetsz ha ismered a varázsszót. Elég egy varázsmondat és minden jogtiszta lesz.

A mindent elsöprő mondat, amit ha felhasználsz a kampány során, akkor bármit megtehetsz, riogathatsz, csalhatsz, megtéveszthetsz, imigyen hangzik: „Sajnos itt nálunk, a baloldali többségű képviselő testület nem utasította el Brüsszel veszélyes tervét (..)” Ha ezt a mondatrészt elhelyezed ugyanis egy megtévesztő választási értesítőben, akkor az szabályos kampánylevéllé változik.

Juhász Lajosné pesterzsébeti fideszes alpolgármester asszony ismerte: így az elsőre megtévesztőnek, és hamis választási értesítőnek tűnő levele menten szabályos kampányszórólappá alakult, a Nemzeti Választási Bizottság nem is tehetett mást: felmentette minden vádpont alól. Más értelmezések szerint az NVB mai döntése szerint a választási csalás ezentúl nem csalás, ha közben legalább egy kicsit kommunistázol vagy szidod az Eu-t.

csalok_1_1.jpgAz orwelli-orbáni rendszer bár omladozik, recseg, ropog, de még működik. Orbán már féltávon bejelentette, hogy megnyerte a futóversenyt, mégis elbukta Európa legdrágább és legértelmetlenebb népszavazását, a miniszterelnök pedig lassan népszerűtlenebbé válik, mint elődei közül bármelyik, ennek ellenére vazallusai még dolgoznak.

Két fontos döntést is hoztak ma:

- egyrészt a Nemzeti Választási Bizottság mai döntése szerint nem lehet népszavazást tartani arról, akarják-e egyáltalán a magyarok, hogy Budapest rendezze a 2024-es olimpiát,
- másrészt alpolgármesterek hatáskör és engedély nélkül választási értesítőt hamisíthatnak, ha legalább félmondatnyit kommunistáznak vagy brüsszeleznek is benne.

Történt ugyanis, hogy a múlt héten, Pesterzsébeten hamis választási értesítővel zaklatta a FIDESZ a kerület lakóit. A postaládákba dobott, az interneten pedig Földesi Gyula választókerületi elnök által terjesztett hamisítvány arra buzdította a kerületi választókat, hogy vegyenek részt az október 2-i népszavazáson. A levél hivatalos kinézete (címer + az alpolgármester hivatalos aláírása) és az azon feltüntetett „Választási értesítő” megjelölés megtévesztette a választásra jogosultakat.

A felénk érkező lakossági panaszokat mérlegelve Somodi Klára képviselőtársammal a Nemzeti Választási Bizottságnál kifogással éltünk: kértük állapítsák meg a választás tisztasága alapelvének sérelmét és a jogsértőt a további jogszabálysértéstől tiltsák el. 

A beadványunkat ma tárgyalta a bizottság.

A Nemzeti Választási Bizottság álláspontja alapján a „Választási értesítő október 2.” című levél tartalma alapján alkalmas lehetett a választópolgároknak a 2016. október 2-i népszavazáson kifejtett akaratuk befolyásolására.

Az emberfia ilyenkor hátradől és várja a katarzist.

Nos, az meg is jött (csak nem úgy, ahogy azt az igazságérzetünk diktálná) : az orwelli-orbáni újbeszél nyelven íródott határozat ugyanis keményen fogalmaz: a választási csalás nem csalás, ha közben legalább egy kicsit kommunistázol, vagy brüsszelezel. S miután Juhász Lajosné fideszes alpolgármester asszony ezt készségesen megtette, így fel is mentették rögvest.

„Megfontolt hazugságokat mondani s közben őszintén hinni bennük, elfelejteni bármilyen tényt, ha időszerűtlenné vált, s aztán, ha ismét szükség van rá, előkotorni a feledésből éppen csak a szükséges időre, tagadni az objektív valóság létezését, s ugyanakkor számításba venni a tagadott valóságot”.

Az NVB mai határozata számomra ugyanis azt jelenti, hogy meg lehet téveszteni a választókat és lehet választási értesítős fejléccel, címerrel ellátott kampánylevelet küldeni a választópolgároknak ha legalább félmondattal brüsszeleznek is benne.

  • Nem számít ha az idős választópolgárok a valódi értesítő helyett ezt viszik magukkal és kergetik vele őrületbe a választási irodák munkatársait, hiszen nincs rajta melyik szavazókörhöz tartoznak.
  • Nem számít, hogy nehezen mozgó, segítségre szoruló idős embereket csapnak be, mennek rossz irányba szavazni és kénytelenek nagy távolságokat értelmetlenül gyalogolni.
  • Nem számít, ha egy választott politikus megtéveszti a választóit, a neki bizalmat szavazókat.
  • Nem számít, ha ez a megtévesztés befolyásolja a választások eredményét.

Elég egy varázsmondat és minden jogtiszta lesz. 

A mindent elsöprő mondat amit ha felhasználsz a kampány során, akkor bármit megtehetsz, riogathatsz, csalhatsz, megtéveszthetsz, imigyen hangzik: „Sajnos itt nálunk, a baloldali többségű képviselő testület nem utasította el Brüsszel veszélyes tervét (..)” Ha ezt a mondatrészt elhelyezed ugyanis egy megtévesztő választási értesítőben, akkor az szabályos kampánylevéllé változik.

Pesterzsébet azonban nem az Alkotmány utca, nem az 5. kerület, itt nem a helikopteres bulibáró maffiatörvényei számítanak. Pesterzsébeten, aki megtéveszti a neki bizalmat szavazókat, aki szégyent hoz a kerületre, annak vállalnia kell a felelősséget!

Szűkebb lakókörnyezetem 70%-a nemet mondott (pihent, kirándult, rajzolt...) a gyűlöletpolitikára. Mi ugyanis a Duna-parton tudjuk: csak a szeretet, az odafordulás épít, a gyűlölet és a félelem nem.

14480675_1298221690211188_4904579990339879233_o.jpgHiába költött el tízmilliárdokat a kormány, hiába próbálkoztak választási csalással: Pesterzsébet 66%-a békére, a harmóniára és a szeretetre szavazott. A félelemre építő hatalom, "Orbán Viktor embertelen és szívtelen kormánya" ezen a szavazáson elbukott. Bár sikertelen volt a megtévesztő levél, az álnépszavazás elbukott, Juhász Lajosnénak el kell számolnia a választói, a képviselő-testület és munkáltatója, a polgármester felé!

3 komment

Címkék: csalás Juhász Lajosné NVB

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr6211773545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2016.10.07. 11:06:58

Követeljétek a fideszes választási bizottság feloszlatását és új tagok delegálását. Nem először bizonyosodott be, hogy a tagok alkalmatlanok a feladatuk ellátására, amiről jogerős bírósági végzés is van.

tibor és klára 2016.10.07. 14:10:32

Péter: leszel te még pedofil gyerekgyilkos, ha így folytatod :)

Mach Péter 2016.10.09. 22:25:03

@tibor és klára:

Egyelőre csak kísértett lettem Brüsszel és Pesterzsébet között.
süti beállítások módosítása