HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) Budapest (3) budapest (26) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) fidesz (45) FIDESZ (31) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) földesi gyula (15) Földesi Gyula (26) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) kiserdő (4) Kiserdő (3) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) Kosuti (5) kosuti (4) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) lmp (67) LMP (8) lomizás (3) mach péter (74) Mach Péter (48) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) mszp (5) MSZP (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) orbán viktor (5) Orbán Viktor (14) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) Pesterzsébet (42) pesterzsébet (133) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) szabados ákos (20) Szabados Ákos (14) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) vas imre (14) Vas Imre (11) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Szalonnáci-e vagy?

2016.06.09. 14:53 Mach Péter

Szegregációs versenyt hirdettek a középre húzó Jobbik és a Fidesz pesterzsébeti vezetői. Megtalálták a közös nevezőt: előremutató megoldások, integráció, bűnmegelőzés, hatékony rendőrség, közbiztonság, inklúziv oktatás helyett bűnbakkeresés és gyűlöletkeltés.

A keddi, pesterzsébeti iskolában történtek felháborítóak, mélységesen elítélem és fontosnak tartom leszögezni: gyermekeink és pedagógusaink védelme az egyik legfontosabb feladatunk.

Ebben a kérdésben Fekete Katalin képviselőtársammal, az oktatási bizottság elnökével értek egyet, ezért is osztom meg a gondolatait.

"Gratulációt szerettem volna írni a ma kitüntetett Pedagógusainknak, de az élet illetve az agresszió beleszólt a mai ünnepségünkbe. Egyik iskolánk kiváló pedagógusát megtámadták tegnap. Felháborító, hogy ilyen Magyarországon megtörténhet. Hova süllyedtünk, mit gondolnak azok az emberek akik másra kezet emelnek, nem beszélve egy pedagógusra? (Hivatalosan: közfeladatot ellátó személyre) Együttérzésemet fejezem ki a TANÍTÓ NÉNI felé, akit ismerek és tapasztaltam, hogy Ő egy nagybetűs PEDAGÓGUS. Az a szülő, aki ilyet tesz, mire neveli a gyermekét? Nem sok örömben, ünneplésben van része manapság a tanári társadalomnak, és még azt is elrontják."

violence-image_1.gifÉn is, mint mindenki más abban bízom, hogy az igazságszolgáltatás gyorsan és hatékonyan példát mutat: megbünteti a bűnösöket. Remélem ez már ma meg is történik.

Bár a XX. és a XXIII. kerületi rendőrök gyorsan elkapták a tetteseket, a kerületi ügyészség pedig még az őrizet alatt, 72 órán belül bíróság elé állította a gyors döntés mégsem tűnik kielégítőnek. A bíróság ugyan máris döntött: a 34 éves nőt 1 év 10 hónap, a 25 éves öccsét pedig 1 év 2 hónap, de 4 illetve 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, a kerületi ügyészség mindkét vádlottra végrehajtandó szabadságvesztésért  fellebbez.

Mindemellett felháborítónak tartom azt is, hogy egyes pártok ezt is csupán gyűlöletkeltésre és politikai haszonszerzésre próbálják felhasználni.

Ebben a kérdésben nincs helye nyerészkedésnek, meg kell állítanunk az erőszakot akkor is ha bűnözők támadják meg tanárainkat és akkor is, amikor a Jobbik vagy a Fidesz helyi vezetőinek uszításáról van szó!

A FIDESZ OEVK elnök által az ügy fontosságára való tekintettel kétszer is megosztott bádogblogos bejegyzés szerint „kurvára itt lenne az ideje azzal foglalkozni, miképpen lehetne az iskolákba belátogató, a tanárokat hordába verődve inzultáló, bántalmazó, megverő kibaszott australopithecusokat elkülöníteni (szegregálni).”

A megosztott cikk szerint az iskolai szegregáció is a cigánygyerekek érdekeit szolgálja.

abusive-man.jpgA fideszes offenzíva azonban csupán válasz a helyi Jobbik kampányára: Bencsik János helyi Jobbik elnök szintén a szegregált oktatás bevezetését javasolja, illetve a szülői erőszak elkövetőitől elvonná a családi támogatásokat, mivel véleménye szerint az erre hajlamos csoportoknak (sicc) csak ez jelentene valódi visszatartó erőt.

Elfogadom: merjünk beszélni a problémákról, ha a helyi fidesz és jobbik szegregálni akar, ha a kiközösítésben hisz, akkor dolgozzák ki javaslataikat, mutassák meg milyen világot szeretnének Pesterzsébeten.

De tényleg most van ennek az ideje? A kerületi pedagógus társadalmat érő atrocitás után egy nappal kell ebbe belevágni? Nem a gyermekeink és a pedagógusok védelme, hanem a politikai haszonszerzés a fontos?

stop-the-violence.pngEgy képviselőtársam szerint ami most zajlik azt "morális pánik"-nak hívja a szakirodalom, felelős politikusként azonban ennek csökkentése, a nyugalom, a közbizalom és a rend helyreállítása lehet csak célunk, s nem a tűz benzinnel való locsolgatása.

Van Pesterzsébeten egy olyan iskola ahol hátrányos helyzetű gyermekek is tanulnak mégis évről évre nő a létszám, van felzárkóztatás és tehetséggondozás. Az iskola sikeres sportolókat nevel és kiemelkedő tanulmányi eredményeket produkál.

Ez a fontos, a többi csak hamis beszéd.

1 komment

Címkék: erőszak FIDESZ JOBBIK Pedagógus

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr988794480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhes ló 2016.06.09. 19:58:24

Pc újbeszél hablaty.
Gyűlöletet a tanárverő, gyereket kirabló, idős embereket agyonverő, megkínzó cigányok között keresgélj.
süti beállítások módosítása