HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) Budapest (3) budapest (26) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) fidesz (45) FIDESZ (31) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) földesi gyula (15) Földesi Gyula (26) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) Kiserdő (3) kiserdő (4) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) kosuti (4) Kosuti (5) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) lmp (67) LMP (8) lomizás (3) mach péter (74) Mach Péter (48) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) mszp (5) MSZP (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) orbán viktor (5) Orbán Viktor (14) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) pesterzsébet (133) Pesterzsébet (42) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) szabados ákos (20) Szabados Ákos (14) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) Vas Imre (11) vas imre (14) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Pesterzsébet megvédi a gyermekeit!

2016.03.10. 19:30 Mach Péter

Pesterzsébet ismét példát mutat a többieknek: képviselői úgy döntöttek nemet mondanak arra, hogy biodíszletként gyermekeket használjanak fel politikai álláspontjuk vagy tevékenységük népszerűsítésére és erre szólítják fel politikustársaikat is. Nem kívánják az oktatási és nevelési intézményeket eszközként felhasználni nézeteik terjesztésére, népszerűségük növelésére.
_ncs_modified_20150419154116_maxw_640_imageversion_default_ar-150418911.jpgAz elmúlt hónapokban számos olyan eseményről számolt be a média, amelyek során politikusok gyerekeket használtak biodíszletként ahhoz, hogy politikai álláspontjukat vagy tevékenységüket népszerűsítsék. A rendszerváltás egyik fontos alaptétele volt, hogy az oktatási és nevelési intézményekben nincs helye a pártpolitikának. Teljesen mindegy, hogy kormányablak átadásáról, politikusok által óvodában felolvasott meséről, pártok gyermekelőadással fűszerezett ajándékozási akciójáról, képviselők születésnapjára szervezett óvodai műsorról van szó, a jelenleg is hatályos köznevelési törvény egyértelműen fogalmaz: tilos a pártpolitizálás közoktatási intézményben.

A múlt héten vetettem fel a blogomon a problémát és megkérdeztem a kerületben élőket róla:

Ön helyesli, ha pártpolitikusok járnak óvodákba kampányolni?

A válaszadók 89%-a ellenezte, s csupán 11% gondolta úgy, hogy ez belefér.

Akkor azt ígértem a soron következő testületi ülésre napirendre vetetem a kérdést. Kezdeményezésemre kilenc képviselőtársammal közösen határozati javaslatot nyújtottunk be.

A köznevelési törvény betartatása és a diákok, szülők jogainak védelme mindenekelőtt az intézményvezetők, a pedagógusok és nevelők felelőssége. A politikusoknak ugyanakkor kötelezettsége, hogy ne idézzenek elő olyan helyzetet, amelyben a pedagógusoknak, nevelőknek, akik sok tekintetben kiszolgáltatottak, a „politikai pedofíliától” kelljen megvédeniük a gyerekeket. 1392315363_6566.jpg

Kilencünk beadványa alapján az Eötvös Károly Intézet ajánlását is figyelembe véve, Pesterzsébet Képviselő-testületete, az alábbi határozati javaslatot fogadta el.

Határozat

A közoktatás és köznevelés fontos eleme a közös európai és alkotmányos értékeink közvetítése mellett a demokráciára nevelés is. Demokráciára azonban csak akkor képes nevelni, ha a pártpolitika a törvényi tiltásoknak megfelelően nem jut be az iskolákba és óvodákba.

Pesterzsébet képviselő-testületének tagjai nem kívánják az oktatási és nevelési intézményeket eszközként felhasználni nézeteik terjesztésére, népszerűségük növelésére, ezért vállalják – és erre felszólítják politikustársaikat is - , hogy:

 

 1. Nem küldik és nem viszik politikai pártok adományait a kerület iskoláiba és óvodáiba.
 2. Nem küldenek és nem visznek pártpolitikai tevékenységüket népszerűsítő szövegeket az adott intézményekbe sem a gyerekeknek, sem pedig a pedagógusoknak.
 3. Pesterzsébeti iskolában és óvodában pártjuk politikai akciójáról, ajándékozásáról nem készítenek a nyilvánosság számára sem beszámolót, sem felvételt.
 4. Iskolai, óvodai látogatást, részvételt óvodai, iskolai ünnepségen nem használnak fel pártjuk népszerűségének növelésére.

Köszönöm

 • Csaszny Márton,
 • Fekete Katalin,
 • Komoróczy László,
 • Kovács Eszter,
 • Nagy Lászlóné,
 • Nemes László,
 • Nemesné Németh Judit,
 • Somodi Klára képviselőtársaimnak az együttműködést és közös munkát.

S köszönöm Gémesi Emesének és Völgyesi Krisztiánnak hogy szintén támogatták a javaslatot.

Hiszem, hogy bölcs döntést hozott a képviselő-testület józan többsége: a pártpolitikának nincs helye az óvodáinkban és iskoláinkban!

10 komment

Címkék: iskola óvoda politikai pedofilia

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr798463008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

medium size devil 2016.03.11. 00:21:44

Kiveve ha kormanyPÁRTI, gondolom igy gondoljak a T. szerzok.
A kormanyparti iskolavezeto kinevezese a tanari kar es a szuloi kozosseg altal tamogatott jelolttel szemben minek szamit, szakmai vagy politikai dontesnek? Kubatov kozepiskolai kortesbeszelgetesei, diakok demagog agymosasa minek szamit? Egy ropke pillanatra huzzon mar el ez az elszant "gyerekvedo" tisztalelku kozosseg a banatosba.

Mach Péter 2016.03.11. 00:28:51

@medium size devil:

Még kormánypártisággal nem vádolt senki, de legalább ezen is túl vagyok. ;-)

A kérdéseire visszatérve:

A kormanyparti iskolavezeto kinevezese a tanari kar es a szuloi kozosseg altal tamogatott jelolttel szemben minek szamit, szakmai vagy politikai dontesnek?

Rossz, gyermek- és oktatásellenes döntésnek tartom.

medium size devil 2016.03.11. 01:32:53

Nem vadnak szantam, csak ravilagitottam a nyilvanvalo motivaciora: miert is eppen MOST kellett ezt a nyilatkozatot tenni? Politikusok kezdtek el jarni ovodaba, iskolaba? Hol, ki, stb.??

medium size devil 2016.03.11. 01:38:27

Es akkor is megnyilvanult ilyen modon a politikai befolyas ellen amikor ilyen "rossz, gyermek- es oktatasellenes intezkedesek" tortentek?

Fairy4 2016.03.11. 05:26:48

Amíg a pártpolitika (konkrétabban: a Fidesz) határozza meg a teljes oktatást (gondoljunk a párt megrendelésére készült kötelező tankönyvekre, a tanárok rövid pórázon tartására, a pártpolitikai jelképek kötelező kifüggesztésére, stb.), addíg ezt az akciót sem lehet másként értelmezni, mint hogy ez egy "A Fidesz megvédi a gyermekeinket a pártpolitikától" szimpla politikai húzás, amivel a pedagógusok (és szülők, és a többi szimpatizáns) tiltakozásait próbálják ellehetetleníteni.
Ha a tisztelt képviselők tényleg komolyan gondolnák a gyerekek védelmét, akkor a módszeres indoktrináció ellen tüntetnének a tanárokkal együtt.

Conchobar 2016.03.11. 07:28:17

"Nem küldik és nem viszik politikai pártok adományait a kerület iskoláiba és óvodáiba...ajándékozásáról nem készítenek a nyilvánosság számára sem beszámolót, sem felvételt." - Ez a felszólítás köteg (e két pontja)önmagát teszi komolytalanná. Amúgy is érthetetlen kívánság az, hogy ne ajándékozzanak az iskolának (netán olyan gazdag mecénásai vannak, hogy mindene megvan annak az iskolának)

Mach Péter 2016.03.11. 08:02:37

@Fairy4: A FIDESZ nem szavazta meg, de a kérdésben kisebbségben maradt, s így majd betartja ő is. De ez az ügy szempontjából lényegtelen.

Mach Péter 2016.03.11. 08:11:09

@medium size devil:

"MOST kellett ezt a nyilatkozatot tenni? Politikusok kezdtek el jarni ovodaba, iskolaba? Hol, ki, stb.??"

Igen, a cikkben benne is van a válasz.

Bővebben pedig itt: machpeter.blog.hu/2016/03/03/uzzuk_ki_a_pedofilokat_ovodainkbol

nniicckk 2016.03.11. 10:52:28

"Pesterzsébet ismét példát mutat a többieknek: képviselői úgy döntöttek nemet mondanak arra, hogy biodíszletként gyermekeket használjanak fel politikai álláspontjuk "

Es azutan, hogy ebben igy jol megallapodtak, a balodal napokig a gyerekekkel akart beremelest kizsarolni a tanaroknak. Es gyakorlatilag, megtiltotak az iskolaba jarast.
Rettento hiteles a baloldal. :))))))))
süti beállítások módosítása