HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) budapest (26) Budapest (3) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) FIDESZ (31) fidesz (45) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) Földesi Gyula (26) földesi gyula (15) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) Kiserdő (3) kiserdő (4) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) Kosuti (5) kosuti (4) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) LMP (8) lmp (67) lomizás (3) Mach Péter (48) mach péter (74) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) MSZP (5) mszp (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) orbán viktor (5) Orbán Viktor (14) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) pesterzsébet (133) Pesterzsébet (42) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) Szabados Ákos (14) szabados ákos (20) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) Vas Imre (11) vas imre (14) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Porsche, szerelem, vasárnapi zárva tartás

2015.07.02. 18:41 Mach Péter

A CBA vezetője szerint a vasárnapi zárva tartás az ő érdekeit szolgálta. S most van aki meglepődött? Akkor szóljál már muternak dobjon le szotyira pénzt!

Baldauf László gyakorlatilag bevallotta a Heti Válaszban adott interjújában az eddig is ismerteket: a hatástanulmányokban foglaltakat felülírva, a szükséges egyeztetéseket mellőzve benyújtott KDNP-s törvényjavaslat valójában csupán a belső piac átrendeződést szolgálta.

De vajon bátor - rövid távon népszerűség vesztést, hosszú távon Boldogság Indexet növelő - lépése-e ez a kormánynak? Kinek kedvez valójában a kormány a CBA-tulajdonosokon és a pártközeli oligarchákon kívül? Tettem fel a kérdést márciusban.

cba_porsche.jpgAz oligarchák élete sem fenékig tejfel: még a vasárnap zárva tartás sem segített, kénytelen volt eladni 300 milliós Porsche-jét.

Miután a KDNP egy vicc, bár annak elég durva, nyilván sejthető volt, hogy mások állnak a háttérben. S minő csoda: a cikk szerint valóban egy Teszko-CBA háború miatt nem lehet a hétvégeken a Balatonon és más üdülőövezetekben olcsón élelmiszerhez jutni.

Ennek a cicaharcnak köszönhető az is, hogy a boltokat üzemeltető kisvállalkozóknak nincsenek szabad vasárnapjai. A családi vállalkozások ezentúl vagy bezárnak vasárnap, vagy nem mennek nyaralni és szabadságra a tagjai egyetlen hétvégén sem, hiszen nem helyettesítheti őket senki. Persze találtak erre is megoldást: a nyolcvanas évek végén az autók hátsó ülésein töltötték szabad vasárnapjaikat a nagymamák, nagypapák, hogy VÁM-mentesen behozhatóak legyenek a Gorenjék, most a pult mögé kell beállni, szakképzettség és kereskedői tapasztalat nélkül a legújabb törvénymódosításnak köszönhetően.

A vasárnapi zárva tartás miatt boltokat is bezárni kényszerült üzletláncoknál ugyanis tovább növelte a munkavállalók kiszolgáltatottságát, a munkavállalói jogok megsértését, a feketemunka és a kifizetetlen túlórák növekedését, leépítéseket és elbocsátásokat eredményezett. Decemberben, a jogszabály megszavazásakor azt mondtam: nem szabad egyoldalúan rákényszeríteni az emberekre a vasárnapi zárva tartást, csak a munkavállalókkal és munkaadókkal történő egyeztetés után lehetne előrébb lépni. Erősíteni kellene a munkavállalók utóbbi években gyakorlatilag megszüntetett biztonságát, és a törvényalkotásnak a lakosság érdekeit kellene szolgálnia, nem néhány kivételezett nagyvállalkozóét. A vasárnapi zárva tartás ugyanis Baldauf László és oligarcha barátai érdekeit szolgálta, nem a lakosságét.

cba.jpgNekik köszönhető az is, hogy a kirándulóhelyek, strandok szombatonként üresek (hiszen mindenki aznap vásárol), míg vasárnaponként megmozdulni nem lehet a tömeg miatt. Nekünk vásárlóknak pedig kényelmetlenséget, időrablást, nagycsaládosoknak komoly szervezést, szombati tömeget, kígyózó sorokat jelent.

A csatát Baldauf megnyerte, de a háborúnak koránt sincs vége. Szerinte ugyanis folytatnia kell a szegénység teljes felszámolásáig. Ezen felbuzdulva le is adta 300 milliós Porsche-jét (nyilván sárga Zsigulira cseréli majd).

Bár partnerei cserben hagyják, ő folytatja magányos harcát. . Magányosan küzd szegénység felszámolásáért. Ahogy ő fogalmaz: „Még a vasárnapi nyitva tartás korlátozása érdekében is nehezen tudtunk összefogni” a COOP-pal. Pedig összefogásra van szükség, hiszen a hazai vállalkozóknak azért kell a vezető szerepet betölteniük és megerősödniük, hogy a szegénységet közösen fel tudják számolni.

Na, ja. Csak én vagyok így egyedül ilyenkor, hogy a Bojkottáld a CBA linkjét keresem azonnal a Google-n?

 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr687591394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lady Ann 2015.07.03. 10:11:31

@vénkujon: Gondolom alkudni lehet majd, ahogy egy rendes piacon illik.

Köldök_szösz 2015.07.03. 10:38:41

@vénkujon: hát most faszkodás ide vagy oda azért ennek örülnék mert így legalább van valami nyitva a kis "kurvadrágaéslófaszválasztékos" közérteken kívül

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.07.03. 10:50:18

"Miután a KDNP egy vicc..."

Ez így van, de egy PM-es szájából azért vicces...

Mintha a PM nem az lenne.

csak egy néző 2015.07.03. 10:50:38

Egy kis gyöngyszem egy tegnapi Baldaufos cikket kommentelő Kovács Józsfe!!! CBA-t védő
érveléséből.

Kovács Józsfe Galgo • 20 órája
sajnos a multiknak még erős a médiája, ezért több megtévesztett vásárol ott, de ez változni fog

Kovács Józsfe Galgo • 20 órája
a rothadó gyümölcsöt a multik ügynökei csempészik be a CBA-ba, hogy lejárassák

Kovács Józsfe • 19 órája
saját szememmel láttam többször, hogy egy olyan értelmiségi liberális külsejű, gyanús alak dugdos nyomott paradicsomokat a zöldséges részen

Kígyóvállú volt nagy kampós orral?:DDD

Kovács Józsfe • 19 órája
Az nem, de egy kisgyereket nagyon gyanúsan nézegetett.
Szóltam is a biztonsági őrnek, de addigra eltűnt

Kovács Józsfe • 19 órája
az ilyen libsik ügynökök az SZDSZ-re szavaznak.
ja, az most már nincs?

Kovács Józsfe • 19 órája
miért, már megint van SZDSZ?

Kovács Józsfe • 18 órája
Magyar embereket lát el, Magyar termékekkel, Magyar termelőktől, Magyar vezetőkkel

Kovács Józsfe • 21 órája
van mélyhűtőszekrény is a világon.
Az mindenhol elfér.

Kovács Józsfe • 21 órája
nem, csak tudok gondolkozni
én akkor se lennék kétségbe esve ha a szombaton sem lennének nyitva a boltok

Kovács Józsfe egy napja
hidd el a multik ügyes marketingesei elhitetik veled hogy az övék a jobb, de könnyen lehet hogy 20 év múlva az orvosodnak gondterhelt lesz az arca

Ortodox 2015.07.03. 11:12:23

Még jó, hogy a CBA érdekeit szolgálja.

Nincs ezzel baj.

Peterpapo 2015.07.03. 11:33:46

Az a vicces az egészben, hogy a Tesco-kban és a CBA-kban is ugyanazokat a termékeket árulják, csak a Tesco olcsóbban. A Tescoban a zöldségekre, gyümölcsökre ki van írva, melyik származik magyar termelőtől, tehát ott is lehet támogatni a hazait. Viszont most jött egy jó hír! A CBA-ba most kapható mexikói málna! :) :) :)

index.hu/mindekozben/poszt/2015/07/03/mexiko_malna_cba/
süti beállítások módosítása