HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) Budapest (3) budapest (26) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) fidesz (45) FIDESZ (31) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) földesi gyula (15) Földesi Gyula (26) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) kiserdő (4) Kiserdő (3) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) kosuti (4) Kosuti (5) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) lmp (67) LMP (8) lomizás (3) mach péter (74) Mach Péter (48) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) mszp (5) MSZP (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) orbán viktor (5) Orbán Viktor (14) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) pesterzsébet (133) Pesterzsébet (42) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) Szabados Ákos (14) szabados ákos (20) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) vas imre (14) Vas Imre (11) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Einstandolt ételosztás

2014.12.29. 17:14 Mach Péter

Gyurcsányék most nem a show-t, hanem az ételosztást nyúlták le?

A résztvevők szerint félresiklott a Gyermekétkeztetési Alapítvány december végi akciója. 1000 rászoruló családnak oszt csomagot a Gyermekétkeztetési Alapítvány december 29-én: ígérte Facebook oldaluk.

A „Nézz körül a kamrapolcon!” akciójuk keretében 13:00 órától Pesterzsébeten, a Csili előtt 15 tonna tartós élelmiszert osztottak volna szét a szegénységben élő családoknak. Nos, sajnos ez csak részben teljesült, 300 pesterzsébeti családnak segített az akció, 700 csomagot viszont „einstandolt” a Demokratikus Koalíció, hogy ők oszthassák ki országszerte.

kaja_1.jpgBe kell vallanom férfiasan, az sem tetszik, ahogy január másodikán a civilek demonstrációján a show-t próbálják ellopni a DK szimpatizánsai pártzászlóikkal és transzparenseikkel. Nem tetszik, hogy pont ugyanazon eszközökkel élnek, mint a bukásra ítélt Orbán-rendszer. Nem tetszik, hogy képtelenek megérteni mit jelent európainak lenni, mi az alulról szerveződő mozgalmak, civil egyesületek, alapítványok feladata és mi a szerepe a parlamentáris demokrácia alappillérét jelentő pártoknak.

kaja_2.jpgAmit viszont ma tettek, azt ennél súlyosabb dolognak tartom. Itt a tél és egy egy olyan országban élünk, melyben már-már a háborús évekre emlékeztető módon terjed a szegénység. Látni kell, hogy több százezer ember számára már a napi egy meleg ételhez való hozzájutás megoldhatatlan problémát jelent. Természetesen nem gondolom, hogy egy ételosztás, meg fogja oldani a teljesen elhibázott gazdaságpolitika okozta krízist, de az ezzel foglalkozó egyesületek, alapítványok, civil kezdeményezések elhiteltelenítése, az ügyük és élelmiszer csomagjaik, adományaik pártcímkézése bűn. S ez akkor is igaz, ha a DK pártaktivistái Zalában, Baranyában és szerte az országban merő jóindulatból akarják saját kezükbe venni a rászorultak csomagjainak elosztását. A rászorultság ugyanis nem a párttagkönyvek színétől függ, ha ezt nem érti meg az ellenzék sem, akkor hosszú távon csak újratermeli Orbán mutyiországát.

A csomagosztást Pesterzsébeten a Csili parkolójában tartották meg a pesterzsébeti önkormányzattal együttműködve: 300 pesterzsébeti család jutott a karácsonyi szünetben 15 kiló tartós-élelmiszer csomaghoz. A hirtelen jött hidegben forró tea és csokimikulások is várták a gyerekes szülőket. A szervezőknek köszönhetően 300 családnak jut melegétel a következő napokban az ebédlőasztalra. Az Önkormányzat és a Csili munkatársai, képviselők segítették a munkát, érdemi segítséget kaptak a családok.

Na, de mi lett a maradék 700 csomaggal?

kaja_3.jpgNos, azt kék, pártlogós dzsekikbe öltözött aktivisták autókba pakoltak és úgy elhordták félóra alatt mintha igaz sem lett volna, hogy itt rászorult gyermekeket várnak.

Ahogy az akciót szervezők írták: a gyerekek nem csak karácsonykor éhesek! Sajnos ez némely pártra is igaz!

27 komment

Címkék: csomag demokratikus koalíció Karácsony DK

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr377020269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NemesLászló 2014.12.29. 18:27:15

Mach Péter: ez nemcsak hazugság, hanem rágalmazás is. Másképp fogalmazok: nemcsak hazudsz, hanem rágalmazol is.(De már meg sem lepődöm rajta, mert nem az első eset.)
Biztos lehetsz benne, hogy MINDEN EGYES csomag a rászorultakhoz jut el.
Az Alapítvány kereste meg a DK-t ,hogy segítsen szétosztani 700 csomagot, országos szinten a sokgyerekes, rászoruló családoknak. És ez is történt, sok DK-s vidékről jött fel (saját benzinjét használva), hogy levihesse a csomagokat a környezetében élő rászorultaknak. Köszönöm a jóindulatú hozzáállásodat!

NemesLászló 2014.12.29. 18:28:10

Mach Péter, mit tudsz az előzményekről? Mit tettél érte? semmit. De rágalmazod a DK-t, hogy "lenyúlt" volna csomagokat. Nem lenyúlt, hanem a saját benzinjét és saját idejét feláldozva, eljuttatta a rászorultakhoz. Honnan tudod, hogy kik kapják a csomagokat? fogalmad sincs róla, de azért rosszindulatúskodsz.

Mach Péter 2014.12.29. 18:38:18

@NemesLászló:

Az a legnagyobb probléma, hogy nem is érted mi a baj ezzel a történettel, Laci. Nem vonom kétségbe, hogy a pártaktivistáitok a saját listáitok alapján azoknak próbálja meg kiosztani a csomagokat, akiket rászorulóknak tartanak. De ennek nem így kell működni, civil adományokat nem osztogatnak pártok szét, s a rászorultak kiválasztását pedig rábízzuk azokra kik értenek hozzá.

De csak ismételni tudom, amit már leírtam:

"Itt a tél és egy egy olyan országban élünk, melyben már-már a háborús évekre emlékeztető módon terjed a szegénység. Látni kell, hogy több százezer ember számára már a napi egy meleg ételhez való hozzájutás megoldhatatlan problémát jelent. Természetesen nem gondolom, hogy egy ételosztás, meg fogja oldani a teljesen elhibázott gazdaságpolitika okozta krízist. De az ezzel foglalkozó egyesületek, alapítványok, civil kezdeményezések elhiteltelenítése, az ügyük és élelmiszer csomagjaik, adományaik lenyúlása bűn. S ez akkor is igaz, ha a DK pártaktivistái Zalában, Baranyában és szerte az országban merő jóindulatból akarják saját kezükbe venni a rászorultak csomagjainak elosztását. A rászorultság ugyanis nem a pártagkönyvek színétől függ, ha ezt nem érti meg az ellenzék sem, akkor hosszú távon csak újratermeli Orbán mutyiországát."

NemesLászló 2014.12.29. 18:41:29

Attól tartok, a PM nem tudna segíteni egy országos terítésben - merthogy a PM taglétszáma felülről súrolja a nullát. Érdemes lenne inkább ebbe energiát fektetned, mint a hazug, rágalmazós írásodat feltenni minden létező helyre.

micsoda? 2014.12.29. 18:58:56

Nem tudom mit nem értek, amikor a cím egyértelmű, és világos. Gondolom örültek az önkéntes aktivisták amikor tudomásukra jutott e- "labda adogató" poszt.

Bobellino 2014.12.29. 23:03:10

Aztán az akciónyuggerek nehogy levadásszák a Mediterrán kapitányát...

NemesLászló 2014.12.30. 00:15:17

"Hudák János a Párbeszéd Magyarországért csepeli önkormányzati képsivelője 50 adag ételt vitt a Vöröszkereszt csepeli hajléktalanszállójába. A többi ételt a Blaha Lujza tér környékén oszották ki aktivistáink."
docs.google.com/forms/d/1tRxo_VuYxP8WtfLiEQE3RpDbMgg-wSXm4v29WlgrCCs/viewform
"a PM és a ZöldFront a téli szezonban rendszeres ételosztást szervez Budapest számos pontján"
---- tehát Mach Pétert,a PM elnökségi tagját csak az bántja, ha a DK segít ételosztásban; ha a PM segít, az OK.

Mach Péter 2014.12.30. 09:39:52

@NemesLászló:

Így hajnal felé kezdesz higgadtabban csúsztatni ;-).

Azon az ételosztáson ugyanis azt az ételt osztottuk ki amit én és a barátaim főztünk, nem civil színekben begyűjtött adományokat einstandoltunk és osztogattuk pártzászlók alatt szerteszét.

Ez ugyanis nagy különbség, a cselekvő politizálás és a csalás között ugyanis pont ekkora a különbség.

Bobellino 2014.12.30. 10:03:01

Így egy kicsit más...

Mach Péter 2014.12.30. 10:16:18

@Bobellino:

Érdekes írás, fizetett PR cikként amúgy elmenne. Attól eltekintve, hogy mely pártokat kerestek meg állítólag és melyeket nem, sem lett kevésbé zavaros az ügy.

A gyűjtés során sehol sem lehetett látni, hogy ezt pártok fogják szétosztani. Arról sem ír a cikk, hogy a vidéki aktivisták mely intézményeket keresték meg az osztás lebonyolításához, a szakmai segítséghez.

Annak viszont örülök, hogy valós problémára hívtam fel a figyelmet, a cikk is ezt igazolja.

elendem 2014.12.30. 11:05:26

@NemesLászló: Mondjuk, 700 csomagot országos terítésnek tekinteni, kissé túlzás. De ha a PM vette volna saját kézbe egy civil szervezethez juttatott adományok egy részét, az ugyanolyan baj volna.

kiskii 2014.12.31. 11:23:33

Idén először a Gyermekétkeztetési Alapítvány 21 éves történetében felhívtuk a pártokat, hogy ha van a látókörükben nyomorgó család, jelentkezzenek, hogy segíthessünk. Az összes párt közül egyedül a Demokratikus Koalíció volt az, amelyik vállalta a dolgot. Sok autóval érkeztek saját kocsijaikkal vidékről (a szállítási költségeket - benzin - ők állták) átvették a csomagokat, elszállították és kiosztották a nyomorban élő családoknak.

A Gyermekétkeztetési Alapítvány felháborítónak tartja, hogy a tények ismerete nélkül rosszindulatúan interpretálja bárki is ezt a jótékonysági akciót!

Király Gábor
elnök
Gyermekétkeztetési Alapítvány

Mach Péter 2014.12.31. 14:38:31

@kiskii:

Tisztelt Király Gábor!

Sajnálom ha nem érti miért felháborító és a társadalmi szolidaritást hosszú távon csökkentő, ami történt. Csak ismételni tudom, amit a bejegyzésben írtam:

„Természetesen nem gondolom, hogy egy ételosztás, meg fogja oldani a teljesen elhibázott gazdaságpolitika okozta krízist, de az ezzel foglalkozó egyesületek, alapítványok, civil kezdeményezések elhiteltelenítése, az ügyük és élelmiszer csomagjaik, adományaik pártcímkézése bűn. S ez akkor is igaz, ha a DK pártaktivistái Zalában, Baranyában és szerte az országban merő jóindulatból akarják saját kezükbe venni a rászorultak csomagjainak elosztását. A rászorultság ugyanis nem a párttagkönyvek színétől függ...”

Végignéztem a honlapjukat és Facebook oldalukat egyaránt, egyetlen helyen sem találtam, hogy a civil alapítványhoz eljutó adományokat majd egy párt fogja szétosztani. Vajon hányan érzik, most úgy, hogy átverték őket? Vajon hányan fontolták volna meg, hogy inkább más szervezethez juttatják el az adományt, ha tudják pártaktivisták fogják azt kiosztani, ahelyett hogy szakmai szervezeteken, vagy az ellátórendszer intézményein jut el a rászorultakhoz (ahogy Pesterzsébeten is történt)?

Minden tiszteletem mellett jelzem, érdekes lehet megismerni az Ön által említett többi párt milyen indokkal utasította vissza az adományok szétosztásában a részvételt, talán abból is leszűrhető némely tapasztalat.

Nyilván jól hangzik azt állítani, hogy a tények ismerete nélkül született a bejegyzésem, de nem igaz. ;-)

Kerületi önkormányzati képviselőkénti részt vettem a csomagosztáson, így a tényekkel is tisztában voltam, ráadásul az írás pont az az osztáson résztvevők véleménye alapján készült. Ha úgy érzi az írásom indulatosra sikerült: nos, ebben igaza van. Mélységesen felháborít ami történt: ugyanis az átverés, az bizony átverés marad.

Üdvözlettel:

Mach Péter
az Organikus Káosz szerkesztője

bodis.lajos 2015.01.01. 16:46:21

@kiskii: Egek, pártokon keresztül szétosztani ételt szegényeknek? Hogy jut ilyen eszébe egy a neve szerint ezzel foglalkozó alapítványnak? Nincsenek szegényekkel foglalkozó civil szervezetek, és olyan aktívak a pártok a szegénység ügyében? Utoljára gondolnék a pártokra, ha egyáltalán. Az elmúlt 20 vagy 21 évben kikkel dolgoztak együtt?

mpreston 2015.01.01. 19:11:20

Ez egy szemet cikk. Tessek legkozelebbre jobb elosztasi rendszert
javasolni. De nem a felkert onkentes elosztokat mocskolni.

Geo_ 2015.01.02. 01:21:08

@Mach Péter: Az írás eleve rosszindulatú, tényeket ferdít.

300 pesterzsébeti családnak segített az akció, 700 csomagot viszont „einstandolt” a Demokratikus Koalíció, hogy ők oszthassák ki országszerte.

Jóindulatnak félreértelmezésnek vehetném - ha az alapítvány vezetőjének tájékoztatása után már törölted volna a blogot.

"Kerületi önkormányzati képviselőkénti részt vettem a csomagosztáson" - ha csak nem a saját zsebedből fizetted - feljelentetted már magad einstandolásért?

Sűrgősen töröld az egészet, ha javasolhatom, sűrű Mea Culpázások közben - mert a PM-re hozol szégyent!

Geo_ 2015.01.02. 01:39:34

@Mach Péter: Nem válaszoltál.

Politikusként hogy volt képed einstandolni az ételosztást?

Ha már használod a troll kifejezést: éppen Te trollkodtál az ételosztással kapcsolatban. A második posztban sem kérsz elnézést, próbálod menteni a menthetetlent.

Azt hiszem, itt az ideje, hogy az Alapszabály IX. pontja szerint járj el.

bodis.lajos 2015.01.02. 12:43:31

@kiskii: @Mach Péter:

Kedves Király Gábor/kiskii!

Nem trollkodásból kérdeztem önt, hanem azért, mert érdekel, és mert szerintem érdemes lesz más civileknek is megbeszélni az önök tapasztalatait.

Szerintem főleg önök, az alapítvány hibázott nagyot, amint nem ment a 21 éves tapasztalatuk, éppen ellenkezőleg.

A civilek és az adományozó szervezetek által összegyűjtött adományt mindegymilyen pártaktivistákkal szétosztatni? Az önkénteskedés mai helyzetében, a pártok iránti bizalom mai állapotában? Merthogy a szakmai és szakmai civil hálózatok nincsenek, és az erősítésük nem aktuális? Ezzel szemben a mindegymilyen pártoknak meg van hálózatuk, és helyes, ha az újraelosztás újabb területére lépnek a civilek helyett?

Kedves Mach Péter!

Szerintem ön ugyanúgy nem mértéktartó, amikor demonstratívan beállt az osztásba, posztolt róla, és más pártot támadott miatta, ahogy a DK sem mértéktartó, hogy az emberei pártdzsekiben mennek adományért.

Nagyon helyes, ha a helyi képviselő alázatos háttérmunkával segíti a helyi intézményeket. Értem azt is, hogy a PM erősíteni akarja a helyi beágyazottságát, ahogy a DK is azt akarja, célszerű is lehet megpróbálni politikailag aktivizálni a mélyszegényeket, és elhiszem azt is, ha valaki baloldali értékekről beszél. Tudok (más kerületből és több pártból) néhány olyan pártaktivistát, akik elismerést vívtak ki ilyen téren, és ez elvileg plusz aktivistákat, motivációt, gondolatokat hozhat a pártjuknak helyileg, sőt országosan. De ez szerintem nem megy ilyen direkt módon és gyorsan (ha valaki gyorsan népvezérré válik, nem emiatt).

Mindkettőjüknek:

Tényleg a pártok közreműködése kell egy 21 éve működő ilyen alapítványnak, hogy például Csepelen a Burattino iskolában megtalálható a célcsoport? (Lásd a Mach Péter következő posztjának egyik kommentjét, mely a DK szóvivőre hivatkozik.)

És milyen üzenet ez a potenciális adományozóknak: bízd rá a pénzedet a civilekre, majd a pártokkal szétosztatják?

Mach Péter 2015.01.02. 22:56:59

@bodis.lajos:

Kedves Bódis Lajos!

Szerintem félreértett néhány gondolatot az írásomból:

- Az ételosztáson azért vettem részt, mert hallottam róla, a kerület legolvasottabb közéleti blogját és néhány hasonló FB oldalt szerkesztek. Idén elmentem Kapitánypusztára, a nagycsaládosok karácsonyára is. Egyik helyen sem álltam be demonstratívan osztani. Nem az én világom, tegyék ezt a nálam hozzáértőbbek, akik nap mint nap ezt teszik, mert ez a hivatásuk, szakmájuk.
-Nem fotóztatni mentem tehát magam, hanem fotózni. Nem osztottam a mások által összegyűjtött adományokat, hanem a munkában résztvevőkkel beszélgettem, ittam a fiaimmal egy teát, megemeltem egy asztalt és utána elköszöntem és hazamentem. Az Önkormányzat részéről ráadásul ott volt két alpolgármester és a szociális bizottság elnöke is, de ők sem osztogattak, hanem közvetítettek az alapítvány és az intézmények munkatársai között. S szerintem ez így volt jó.
- Nem szeretnék népvezérré válni. ;-) Négy éve írom a blogomat, ügyeket tárunk fel az itt élők segítségével, s ennek, vagyis a nyilvánosság erejének köszönhetően nem épült stadion a Duna-parton, lett fűtés egy óvodában és bölcsődében, festettek zebrát, tartják karban a vasútállomás zöldfelületeit... S várhatóan a GYEA jövőre ismét az intézményekkel és szakmai szervezetekkel közösen fogja elosztani az adományait. ;-)
- S persze fontosnak tartom a rászorultak támogatását, s ezen a télen minden szombaton járunk is főzni mi is (saját adományból, saját magunk főzünk), mert adni jó, most ráadásul veszettül fontos is. De ez a poszt nem erről szólt.
- A cikk ugyanis nem rólam szól, "csupán" egy félresikerült ételosztásról. S ez akkor is igaz, ha az első cikkem írásakor nyilván volt bennem némi indulat, valóban felháborított a dolog, s valóban átverésnek tartottam, sőt ma is annak tartom a dolgot.

bodis.lajos 2015.01.02. 23:51:30

@Mach Péter:

Kedves Mach Péter! Köszönöm az információkat! Ezek nekem célszerűek és rokonszenvesek. Háttérmunkával és kapcsolatépítéssel elismertséget építeni szerintem jó. Saját főztöt osztani szintén jó.

@kiskii:

A Gyermekélelmezési Alapítványt szőröstől-bőröstől nem értem. Azoknak a kiegészítő információknak a fényében pláne, amit Mach Péter a Babarczy Eszter fb-oldalán írt az alapítványról. Ha esetleg érzékenyíteni akarták a pártokat - ami szerintem ezen a módon eleve rossz ötlet - nagyon kellett volna vigyázni az egyensúlyra, különben ez lesz. Érdekesebb, miből gondolják, hogy bármelyik párt aktivistáinak rendszeres kapcsolata van konkrét szegényekkel. Gondolom, a pártok programjai vagy az aktivisták szomszédsági kapcsolatai révén lehetne. Az én - józsefvárosi - tapasztalataim szerint ez egyáltalán nincs így: a szegények és a pártok a legtöbbször kölcsönösen ismeretlenek és érdektelenek egymás számára. Ha van kivétel, az inkább a politikus személyes meggyőződésén múlik, mint pártprogramon, és a legritkább esetben alapul lakossági kapcsolatokon. Ahogy a pártoknak is nagyon kevés aktivistájuk van, igazából a Fidesznek is csak ritkán és néhány témában vannak, a többi párt egy kerületben, legalábbis nálunk, legfeljebb néhány aktív emberből áll. Ennyit egy néhány éve működő civil szervezet is tud. A (mindenkori) kormánypárt bizonyára hozzáfér az intézményi nyilvántartásokhoz, ha akar, de gondolom, nem erre gondoltak. Akkor egyszerűbb közvetlenül az intézményekhez fordulni, ahogy Csepelen a Burattino iskolához jutottak el a DK közvetítésével.

Jó volna, ha Király Gábor megnyilvánulna, hogyan szerveztek a 21 év alatt, és mit vártak most a pártok bekapcsolásától. A nyilatkozatból és a Mach Péter által megosztott plusz információból nekem csetlés-botlás látszik: épp mintha most lépnének be ebbe a szektorba.

Az általánosabb és fontosabb tanulság az lehetne, hogyan lehet pártoknak programszinten kapcsolatot teremteni mélyszegényekkel. Ami nem az intézményi nyilvántartások megszerzése, nem csak a fogadóórákon elintézetlen ügyekkel megjelenőkre terjed ki, és nem az ünnepi osztásokra korlátozódik.

bodis.lajos 2015.01.04. 16:54:23

Hát, úgy látom, az Alapítvány nem siet segíteni a kiigazodásban. Talán rosszul látom, és minden rendben volt és lesz továbbra is.

Kende Rozi 2015.01.05. 12:50:43

Kedves Mach Péter!
A kommenteket olvasva, úgy érzem nekem is meg kell osztanom a gondolataimat.
A gyűlölet rossz tanácsadó. Bizonyítja, hogy már a cikked címe is ez: "Einstandolt ételosztás", majd zárod"Na, de mi lett a maradék 700 csomaggal?", folytatod, hogy itt rászoruló gyermekek várnak a csomagokra, s ezzel rosszindulatúan utalva, hogy ahova került ott talán nem. Később elismered, tudod pontosana hogy a 700 csomag is rászorulókhoz került csak vidékre. Az, hogy te gyűlölöd a DK-t, ez a te magánügyed! Ezt a gyűlöletet te felhasználod a párt lejáratására, ez már nem magánügy és nagyon tisztességtelen dolog! A gyermekétkeztetési alapítvány kért segítséget a pártoktól, mely segítségkérésre a DK elsőként jelentkezett és segített.Miért hiszed azt, hogy ők nem, de te tudod a tutit és majd te megmondod, hogy kik értenek mindehhez.
Ilyen hülyeséget meg honnan veszel, hogy a pártkönyvek színétől függ a rászorultság? Ezt rajtad kívül senki sem gondolja. Illetve egy pártot tudok, akik a csókosoknak (mert ők úgy ítélik meg, hogy ők a rászorultak) osztogatnak mindent. Gondolom a DK úgy ítélte meg, hogy a segítségre a vidékiek is rászorulnak és ezért vitt vidékre is csomagokat. Még az is lehet, hogy ezt megbeszélte az alapítvánnyal, de ha nem, akkor is legalább oly nemes célért tette, mintha itt kapták volna meg.
Január 2-án ott voltál a tüntetésen? Én igen. Egyetlen párt zászlóját sem láttam, DK-s zászlót sem. Jó lenne, ha állításaidat először kontrolálnád és utána tennéd közzé, persze csak akkor tennél így, ha a célod nem a rágalmazás, mások befeketítése. Ha a gyűlöletről áttérnél az empátiára, korrektségre, más emberek tisztelésére, talán boldogabb éved lenne. Boldog új évet kívánok!

roczky 2015.01.05. 21:34:10

Köszönöm Kende Rozi! Mach Péter cikke első mondatát elolvasva, megrműltem, hogy valóban a DK einstandolta az adományokat? Ha nem olvasom végig, talán nem tudok másra gondolni. Addig, amyg az országban ilyen széthúzások, mocskolódások vannak, itt nem lesz béke, egymás megértése, itt egy rossz hangulatú iszonyatos káosz uralkodik. Orbán valóban nyugodt lehet, ha ilyen emberek beszélnek helyette. Kérem Mach Pétert gondoljon arra, hogy mi az Ország érdeke, és mi a fontos az éhező gyerekeknek.

kublerek · www.vasalobolt.hu 2015.01.07. 09:34:35

Na ezt a cikket nem hiszem el. Itt valami másról van szó. Azt már tudjuk, hogy nincs az a a mennyiségü adomány amire ne lenne igény. Én magam is adományok osztásával foglalkoztam karácsony előtt tehát tudom miről van szó. 700 ajándékcsomagot egyszerüen képtelenség eltüntetni. Ez nagyon nem jött be a cikk irójának! Én csak ócska fogásnak tartom. És még valami mikor hallottál arról hogy a FIDESZ osztana csomagot? A FIDESZ soha nem oszt csomagot ő valóban ellopja a pént mint ahogy az Kolontár esetében is tette. Pedig ott sok pénz gyült össze.
süti beállítások módosítása