HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) Budapest (3) budapest (26) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) FIDESZ (31) fidesz (45) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) földesi gyula (15) Földesi Gyula (26) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) Kiserdő (3) kiserdő (4) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) Kosuti (5) kosuti (4) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) LMP (8) lmp (67) lomizás (3) Mach Péter (48) mach péter (74) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) mszp (5) MSZP (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) orbán viktor (5) Orbán Viktor (14) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) pesterzsébet (133) Pesterzsébet (42) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) Szabados Ákos (14) szabados ákos (20) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) Vas Imre (11) vas imre (14) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Csak Pesterzsébet!

2014.08.12. 17:11 Mach Péter

Nagyon sajnálom, hogy az MSZP döntése miatt nem jött létre átfogó megállapodás az ellenzék pártjai között sem a fővárosban, sem Pesterzsébeten.

Mint ahogy a sajtóban is olvasható a múlt héten az MSZP nem fogadta el azt a megállapodást, amelyben az Együtt, a DK és a PM a fővárost érintően megegyezett az őszi önkormányzati választáson való koordinált indulásról.

Bár a sajtóhírek nem részletezték, de az MSZP döntése a pesterzsébeti megállapodást is érinti. A Magyar Szocialista Párt és a Demokratikus Koalíció nálunk is felülírta a hétfői tárgyalásokon rögzítetteket, így az elmúlt hónapok fárasztó egyeztetéseit tették semmissé egyéni érdekeikre hivatkozva.

Az Együtt-PM pesterzsébeti listavezetőjeként továbbra is eltökélt vagyok abban, hogy a jelenlegi fideszes városvezetőket leváltsuk, s októbertől ellenzéki polgármestert támogathasson egy baloldali testületi többség – összhangban a pesterzsébeti polgárok akaratával és érdekével.

10440945_303445269819489_2466495244255046374_n.jpgCsak Pesterzsébet!

Az együttműködést azonban csak egy win-win stratégia részeként tudom elképzelni. A Párbeszéd Magyarországért képviselőjeként ugyanis elsősorban a kerület érdekeit tartom fontosnak, számomra az a fontos, hogy a javaslatomra elindított Duna-parti fejlesztések, iskola és óvoda energetikai korszerűsítések folytatódjanak. Ebben a ciklusban átláthatóvá tettük az Önkormányzat gazdálkodását, Pesterzsébeten vált a fővárosban először nyilvánossá az egymillió forint feletti szerződések listája.
Nyomon követhetővé vált a képviselő vagyonosodása (elérhetőek és letölthetőek a teljes ciklus alatt a vagyonnyilatkozatok). Az elmúlt négy év fontos, előremutató fejlesztéseinek, tervezéseinek többsége, értékeink megmentése hozzánk, zöldekhez kapcsolódik.

Ellenzékiként erre büszkék is lehetnénk, de nem vagyunk. Mindezek ellenére ugyanis nincs zöld fordulat. Leszakadás, elszegényedés, szlömösödés, a teljes kiszolgáltatottság jellemzi a kerületet. Rosszabbul élünk, mint négy éve, romlott parkjaink állapota, szerte-szét szaggatták a szociális védőhálót, kivágták véderdeink, stadiont terveznek a Duna-partunkra, átsorolják az összes eladható zöld felületünket, elkótyavetyélik közösségi ingatlanjaink. Tönkretették a hulladékgazdálkodást, elszennyezik a talajunkat és a Dunát. Nem oldódott meg a bűzprobléma, nincs drogprevenció. Tíz perc alatt végezték ki a környezetvédelmet a kerületben macsó, frusztrált férfiak a pelenkamosástól megriadva.

Az elmúlt négy év Pesterzsébeten zsákutca volt, a kiszolgáltatottságra, a korrupcióra, a környezeti, természeti és társadalmi javaink elherdálására épült a városvezetés politikája.

Éljünk a lehetőséggel váltsuk le a városvezetést és juttassunk be hiteles politikusokat az Önkormányzatba és a városvezetésbe!

Ezért kérem a kerületi ellenzéki pártok képviselőit, a helyi közügyeink iránt érdeklődő, helyben aktív lokálpatrióta polgárokat, hogy emelkedjünk felül az elmúlt évek sérelmein, a személyes konfliktusokon és a város sorsát szem előtt tartva keressük meg az alkalmas polgármester-jelöltet, aki képes egy sikeres kampány után fejlődési pályára állítani a kerületet.

Kérem szocialista képviselőtársaimat, hogy elsősorban a kerület, és ne a saját érdekeiket tartsák szem előtt!

Mi erre nyitottak vagyunk: Csak Pesterzsébet!

5 komment · 2 trackback

Címkék: megállapodás MSZP DK

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr306598433

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tigáz Zrt. közügyszerű feljelentése 2014.08.14. 15:30:33

  Nem értem minek vannak a politikusaink? Parlamentiek és önkormányzatik? Miért nem nekik, hanem magánembereknek kell ezt megtenni? Feljelentettem a Tigáz Zrt. és a Tigáz-DSO Kft. üzletszerűen elkövetett csalás és garázdaság miatt. A kocka el van vetv...

Trackback: Az MSZP miatt nincs megállapodás sem a fővárosban, sem Pesterzsébeten 2014.08.13. 14:26:01

Kérem szocialista képviselőtársaimat, hogy elsősorban a kerület, és ne a saját érdekeiket tartsák szem előtt! Mi erre nyitottak vagyunk: csak Pesterzsébet!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lavór 2014.08.14. 11:09:09

"Éljünk a lehetőséggel váltsuk le a városvezetést és juttassunk be hiteles politikusokat az Önkormányzatba és a városvezetésbe!"

Hajrá! Na de miért kell párthoz ragaszkodni? Lehet az a jelölt független is.

STIRLITZ 2014.08.14. 11:12:32

koznaplo.blog.hu/2014/08/13/elbenaztak_az_osszefogast_johet_egy_uj_ellenzeki_korszak

Sajnos végérvényesen bebizonyosodott: a baloldali pártok képtelenek arra, hogy ne hatalmi kérdés csináljanak mindenből. Ugyan a pozícióharc, a helyezkedés és az egymás kiszorítása magának a politikának is „alaptermészete”, de néha a célok rangsorolása képes arra, hogy a résztvevőket - a közös cél érdekében – önmaguk visszafogására késztesse. Hát, nálunk ez nem így van! Itt nem működik a dolog! Pedig közös cél volna bőven: például Orbán rezsimjének legyőzése, az ország megmentése attól, hogy a világ kiközösítse, a magyar gazdaság helyes útra terelése, a demokrácia revideálása és a szélsőjobbos radikalizálódás megállítása. Öt teendő. Mindez valóban közös cél lehetne, minden értelmes demokrata közös érdeke. De úgy tűnik a három baloldali párt számára mégsem ér annyit a dolog, hogy komolyan tegyenek érte! Na, ez az igaz baj ma Magyarországon, nem más!

Sajnos azt is hozzá kell, tegyem: mára az ellenzék a népszerűséget tekintve annyira leszakadt a Fidesztől, hogy szinte már tök mindegy mit tesznek, vagy mit terveznek tenni. Előbb kéne összekapni magukat, megújulni és utána jöhetne az egységes fellépés. De egyik dolog sem működik: nincs megújulás és nincs összefogás sem. Én azt mondom: jobb is, ha kikerül a pártok kezéből az ellenzéki küzdelem és az említett célokért való harc vezetése! Jöhetnek a civilek, a spontán kezdeményezések, az egyéb szerveződések. Ha egyáltalán tudnak „jönni” és van esélyük megerősödni. Mert „magkezdemények” léteznek ugyan itt-ott, csak éppen gyengécskék még. A pártok fanatikus táborai pedig mindent megtesznek azért, hogy visszahúzzák őket, ha mégis próbálkoznának valamivel.

Pedig az elkövetkező évekre teljesen új ellenzékiségre lenne szükség Magyarországon! A parlament a Fidesz szavazógépe lett, választások 4 évig nem lesznek, a pártok szerepe leredukálódik, itt az ideje módszert és eszközt váltani. Az új helyszín az utca lesz, az új terep az internet, az új eszköz az egyszerű emberek összefogása, az új módszer pedig a kommunikáció kiterjesztése kell, hogy legyen! Azoknak, akik még értik mi zajlik ma Magyarországon, muszáj hallatniuk a hangjukat! Leszarva, hogy mit tesznek a pártok és ütközik e érdekeikkel mindaz ami történik. Aktivitásra van szükség, spontaneitásra, kreativitásra és bátorságra! Ám mindennek egy apátiába süllyedt országban, egy populista és náci eszmékkel meghülyített és lebutított társadalomban kell(ene) működnie. … Nem fog … Egyelőre ... De idővel talán igen, mert:

„a demokrácia nem akkor szenved vereséget, amikor pártjait sorozatosan legyőzik a választásokon, hanem amikor elhallgat.”

Jó lenne ezt megérteni végre, és nem hagyni! Amíg még vagyunk néhányan a határok közt, és nem Londonba költözik mindenki, akinek egy csepp esze van!

Bobellino 2014.08.20. 08:52:56

Lényeg, hogy fentről rendezték a kérdést!

Mach Péter 2014.08.20. 09:47:29

@Bobellino:

Nem rendezték. A személyes döntésem volt a helyi aktivistáimmal egyeztetve. Végigbeszéltem politikai elemzőkkel is a helyzetet. Ha elindulunk külön, akkor fideszes polgármestere és fideszes többsége van a kerületnek (4 olyan körzet van, ahol a PM önállóan indulva annyira megosztotta volna az ellenzéki szavazatokat, hogy kormánypárti jelölt nyer miatta).

Az elmúlt négy összehasonlíthatatlanul rosszabb volt az előtte lévő 12-nél, pedig azok sem voltak hibátlanok.

Zöld fordulatra csak a városvezetés leváltásán keresztül vezet út, és én ezt választottam.
süti beállítások módosítása