HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) budapest (26) Budapest (3) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) FIDESZ (31) fidesz (45) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) Földesi Gyula (26) földesi gyula (15) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) Kiserdő (3) kiserdő (4) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) Kosuti (5) kosuti (4) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) LMP (8) lmp (67) lomizás (3) Mach Péter (48) mach péter (74) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) MSZP (5) mszp (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) orbán viktor (5) Orbán Viktor (14) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) pesterzsébet (133) Pesterzsébet (42) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) Szabados Ákos (14) szabados ákos (20) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) Vas Imre (11) vas imre (14) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Ingyen volt a kenyérlángos, átverték az egész várost.

2014.04.25. 00:07 Mach Péter

Ingyen volt a kenyérlángos, átverték az egész várost: negyedére csökken május elsejétől a közfoglalkoztatottak létszáma.

Két héttel a választások után, április 24-én Pesterzsébet Önkormányzatának fideszes többsége úgy döntött, hogy csupán 120 fő támogatásra jogosult kerületi lakos közfoglalkoztatására pályázik a május elsejével kezdődő időszakra. Április 30-ig ez a létszám 506 fő volt.

"Mindenki annyit ér, amennyije van." A szegények és rászorultak addig értek valamit, amíg a szavazatuk fontos volt.

szegenyseg1.jpgMájus elsején a Munka Ünnepén tehát Pesterzsébeten a negyedére csökkentik a kerületi közfoglalkoztatottak létszámát. Igen, jól olvassák, nem egészen a negyedére csökkentik, közel négyszáz családban veszítik el a munka világába történő visszajutás lehetőségét.

A kerület FIDESZ-es többségének tehát ennyire fontos, hogy minél több aktív korú, szociálisan rászoruló munkanélküli kerületi lakos számára nyújtson munkalehetőséget. Ennyire, vagyis semennyire.

A közmunkaprogram eddig sem oldotta meg a foglalkoztatási problémákat Magyarországon, bár néhány önkormányzatban, szociális kertekkel, közkertekkel, szociális szövetkezetek elindításával és egyéb helyi innovatív kezdeményezésekkel párosítva, sikerült ennek az elhibázott koncepciónak is megtalálni az előnyeit.

Majd jött a választási kampány, képzési rendszer sárga és piros karikákkal, reménytelen helyzetbe sodort iskolák, teremhiány, felújítás, túlzott létszámú téli kertész csapatok, hóeltakarítók hó nélkül... A Patyomkin herceg közmunkásai.

Mindenki tudta, ez csak egy blöff, nem tartalmazza a költségvetés az egész éves keret fenntartásának lehetőségét. Polgármesterek, önkormányzati képviselők jelezték, ez fenntarthatatlan ebben a formában. De számos család számára nyújtott reményt: esélyt adott a családfenntartónak, szülőnek, anyának és/vagy apának, hogy munkalehetőséghez jusson, megmutatta, hogy a segélyen túl is van élet.

Eltelt két hét a választások után és leszóltak: ennyi volt, nincs itt már több látnivaló. Pesterzsébet rászorultjai pedig hamar megtapasztalhatták mire számíthatnak a harmadik Orbán-kormánytól. Senkit nem hagynak az árokparton, inkább belökik az árokba.

A döntést megelőző vitában többször elhangzott, Dr. Vas Imre fideszes alpolgármester örökbecsű gondolata: az ellenzék nem érti a közfoglalkoztatás lényegét.

hajléktalan.jpgNem értjük amikor szóvá tesszük, hogy ne szüntessünk meg munkahelyeket az intézményeinkben csak azért, hogy olcsóbban vehessünk fel az adott munkakörre közmunkást. Nem értjük, hiszen egyrészt a munkaerőpiac szereplőinek olyan mértékű kizsákmányolását jelenti, amit még a XIX. században is megirigyeltek volna, másrészt az ország gazdasági fejlődését is gátolja.

Nem értjük amikor egy programot, minden utólagos vizsgálat, elemzés nélkül egyszer csak a negyedére vágnak vissza április végén, május elsejei hatállyal.

Április hatodikán választott az ország, s a döntést el kell fogadnunk.

A harmadik kormány azonban ott folytatja, ahol a második abbahagyta: amit elvesz a szegényektől, azt a gazdagoknak odaadja. A Nemzeti Együttműködés Rendszere ugyanis a kiszolgáltatottságra és a félelemre épül.

A közélet aktív ellenzéki szereplőinek, önkormányzati és országgyűlési képviselőinek, politikusoknak ezért is közös felelőssége, hogy tegyen a kiszolgáltatottság, a szegénység ellen. Tegyen a leszakadók felszabadításáért. A baloldalnak le kell ásnia a bajok gyökeréig: pontosan meg kell vizsgálni, az egyes társadalmi csoportok hogyan tagozódnak be az elnyomás rendszerébe: a közmunkások, a „bérből és fizetésből élők”, a nyugdíjasok, vagy a külön-külön agyon-alázott egészségügyi dolgozók, rendvédelmiek, külföldre üldözött fiatalok.

Amíg május elseje nem a szolidáris munkások napja lesz, amíg nem a kiszolgáltatottság, a szegénység, a gyermekéhezés és a munkahelyteremtés lesz amire megoldást nyújtanak az ellenzéki politikusok, hanem egy LMP-MSZP bohózat sokadik részét vetítik helyette a ki tud alkalmatlanabb főpolgármestert jelölni címmel, addig nincs kiút a válságból.

1886. május 1-jén a chicagói munkás szakszervezetek sztrájkot szerveztek a nyolc órás munkaidő bevezetéséért. A negyedik napon, azaz május 4-én a tüntető munkások közé vegyült anarchisták egy bombát dobtak a rendőrök közé, akik viszonzásul azonnal tüzet nyitottak. Több tucat sebesült maradt a helyszínen, akik félve a letartóztatástól nem mentek kórházba. A történelembe Haymarketi zavargás néven bevonult esemény során összesen 11 ember (7 rendőr és 4 tüntető) vesztette életét.

Ma azonban már a 32-36 órás munkahét bevezetését fontolgatják számos európai országban.

A baloldalnak, ha labdába akar rúgni, közösségeket kell szerveznie, mozgalmat, ellenállást, szabad szakszervezeteket, filmklubokat, természetjáró klubokat, közösségi kerteket.

Szolidaritást a munkavállalókkal, szolidaritást a közfoglalkoztatotakkal!

szegény 2.jpg

58 komment

Címkék: szolidarítás FIDESZ Vas Imre

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr496082826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jolka40 2014.04.26. 14:21:32

Akiket igazán érint a cikk témája, azoknak nincs számítógépe, nincs internetje. Örül, ha kitart a pénzecskéje a következő családi pótlékig, nagyszülők következő nyugdíjáig. Kétségbe vannak esve!!!

Annuska már kiöntötte az olajat 2014.04.26. 14:37:05

Ócska kis machinátor maga, semmi egyéb.

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2014.04.26. 14:51:33

Majd négy év múlva lesz megint 500 fő közmunkás, pontosan tudják meddig tart ki a zemberek nagy részének a memóriája.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.04.26. 14:59:00

nem akarom elhinni, hogy volt olyan Fidesz szavazó akár 1 is aki nem tudta volna, hogy a választások után vége a közmunkának abban a formában ami előtte volt.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2014.04.26. 15:22:18

Petikém...a választások alatt a pm ekézte a közmunkát. ha sok, az a baj, ha kevés, az a baj.

majd pont a milliárdos bajnai (aki már húz a süllyedő hajóról amúgy...) ő lesz szolidáris..háhógyne

sírjatok 2014.04.26. 15:34:09

@FILTOL:
Ha holnaptól a Fidesz azt mondaná, hogy 1+1=2, akkor holnaputántól ugyanezek a blogok azt harsognák, hogy van olyan számelméleti értelmezés, ahol ez nem igaz, tehát a Fidesz hazudik.

komissarlajos 2014.04.26. 15:34:48

Nem kell sírni! A hülye ember így járt. A válsztási eredményt látva, nehéz elképzelni, hogy az érintett zemberek nem a Fideszre szavaztak. Akkor most húzzák szorosabbra a gatyát. Egyszer majd jobb lesz. (Felcsúton)

halaloszto 2014.04.26. 15:35:49

itt valami tevedesrol lehet csak szo. vagy az onkormi valasztas elott meg lesz ido ujra felfuttatni?

Vajk

ggaborx 2014.04.26. 15:49:54

A magyar nép döntött. Illene tudomásul venni! Eddig sem, de a továbbiakban aztán pláne nem kell a fidesz képviselőinek semmilyen viselt dolgait kritizálni. A többség választott, döntött. A többséget meg nem lehet kritizálni, nincs neve. Tudomásul kell venni, hogy ha neked valami talán nem tetszik, az a többségnek attól még tetszik, így civilizált polgárként el kell viselned a többség akaratát. Vagy költözz el, ha nagyon nem teszik. El lehet menni...

Mazlee 2014.04.26. 15:55:28

a többség nem a fidaszre szavazott...

Mazlee 2014.04.26. 15:56:37

mármint fideszre. tehát a többség nem akart fidesz kormányt.

Lovag Mihály 2014.04.26. 15:57:52

@Mazlee: de. bajnai meg a többi gyászhuszár megmondta, h aki nem megy el szavazni az a fideszre szavaz.

komissarlajos 2014.04.26. 15:59:13

@ggaborx:
1. Erre céloztam. A magyar nép döntött és a sok nyavajgó közmunkás akkor tette volna hasznossá magát, ha elmegy voksolni. És jó helyre tenni az x-et.
2. A többséget lehet kritizálni, csaló rogánt, jó társát lázárt, vadászó semjént, Úristent játszó törpevityeszt.
3. Elviselem a többség akaratát.
De milyen többség is volt ez???

Pop40 2014.04.26. 16:16:23

@komissarlajos:

Erről van szó. Volt 1.700.000 fideszre szavazó majom, aki megszavazta a csuti tolvajt meg a sleppjét még egy körre, első szóra odatartva nekik a seggüket. A többi meg tett az egészre.
Akkor most élvezzék, amire szavaztak.

A kocsisoron ácsorgó kurva sem rinyál sz§pás után, hogy "vegyél feleségül, szőke herceg!" :D

Vityának egy dologra kellettek, az megvolt, 4 év múlva majd odatarthatják újra neki a hátsó felüket, addig nem kellenek.

zizi77 2014.04.26. 16:17:36

@komissarlajos: de a közmunkások meg voltak félemlítve, nem tudtad? Kamerával kellett filmezniük kire szavaznak.
Egyébbként eddig az volt a baj, hogy ez a pénz megalázó, most meg, hogy nem tudnak mindenkinek ilyen megalázó munkát adni. Hát jön az EP választás, mint látszik.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2014.04.26. 16:19:16

@Pop40: hozod a színvonalat, aztán nézl bambám..miért is lettünk elhajtva a halálpékfaszára...

Pop40 2014.04.26. 16:25:50

@FILTOL:

El vagy te tévedve, aranyapám.
Garantálom neked, hogy sokkal, de sokkal jobban fogom élvezni a következő 4 évet, mint te. :DD

Az 1.700.700 marha gyorsan rá fog majd jönni, mire elég az Orbán-Matolcsy "szakértelem" akkor, mikor már nem lesz majd lenyúlható manyup, és a FED sem önti számolatlanul a világba a pénzt. :DD

Ráadásul elmútnyócévezni is nehéz lesz, mert még egy birkamenetes idióta is tud (talán) nyolcig számolni, és ezzel fény gyullad mind az egy agysejtjében, hogy kié is volt az az elmúlt nyolc év. :)

komissarlajos 2014.04.26. 16:31:41

@zizi77: Jézus Krisztus azt mondta Poncius Pilátusnak: Jó ember. (Ezért jól elverték.) Én csak kérdezem tőled: melyik szavazófülkében lehetett kamerázni? KI, kit és mikor?

Lovag Mihály 2014.04.26. 16:33:23

@Pop40: 2014.04.26. 16:25:50

az ne zavarjon, h kb 2011 óta mindig másnapra bejósoljátok a csődöt. ilyen apróságok ne rengessék meg álmaid.

Pop40 2014.04.26. 16:39:57

@Lovag Mihály:

Na ja, és ennek ellenére milyen jól állunk. :D
Már majdnem pluszos a GDP, a 3000 milliárd manyup vagyon ellopása után még az államadósságot is sikerült ugyanott tartani, ahol volt, és a forint is csak 50 forintot gyengült az euróhoz képest Bajnai időszaka óta. :D :D
Beruházások ugyan nem jönnek, nem is fognak, de az kit érdekel. :D

Mindezt úgy, hogy a FED okozta likviditásbőség miatt még a bóvli országok állampapírjait is elkapkodták az utóbbi pár évben.

Lesz itt mulatság majd, ha egyszer tényleg lesz valami válság, és Vityának, meg a kancsalnak kell majd intézkedni! :DD
Sok hülye birkamenetes néz majd ki okosan a fejéből, hogy há mi a f@sz van itt???? :DD

Pop40 2014.04.26. 17:07:44

@m54:

Ezek szerint akkor pl az LMP-re 94,96% mondta, h takarodjon? De a jobbikra is majdnem 80%.

Ennek azért inkább fuss neki még egyszer.

zizi77 2014.04.26. 17:09:06

@komissarlajos: állítólag mobillal fel kellett venniük, hogy hova húzzák az x-et, majd bemutatni a főnöknek. Ezt lehetett olvasni, mert az ismerősöm ismerősének az ismerőse azt mondta, hogy így volt. Én természetesen kamunak gondolom, csak hát ezek mennek itten a zindexen. :-)

rocksztar 2014.04.26. 17:10:31

eddig arról szólt a mantra, hogy embertelen dolog a közmunka, megalázó stb. most meg az a baj, hogy kevés. most akkor ezt így hogy?

kuki123 2014.04.26. 17:12:27

index.hu/video/2014/04/26/palmajor/

hát igen, ez volt a cél 1990 óta cigányság duzzasztása, tanulatlan birka aljanép kitermelése akiket meg lehet vezetni és folyamatosan fenntartani a "győzelmet" (ha ne adj isten kihalnának a nyuggerbirkák)

@m54: igen de volt volt 55% is ami azt mondta hogy fidesz takarodj ennek ellenére még is 2/3-ad van

seepheerd 2014.04.26. 17:15:32

@ggaborx: Igen, a magyar nép döntött: 39% cseszett elmenni szavazni. Hogy miért? Navajon miért?

Berzengő 2014.04.26. 17:16:37

@ggaborx: Nagyon igaz.

A magyar erre szavazott, akkor most fogja be ha őt is az út szélén fogják hagyni megdögleni.

_______________

egyenlito.blog.hu/2013/01/18/az_emberek_harmadat_az_ut_szelen_hagyna_a_fideszes_szakember

Bogár László az első Orbán-kormány államtitkára. Folyamatosan publicisztikái jelennek meg a fideszes Magyar Hírlapban, számos fideszes rendezvényen tart előadás. 2010-ben pedig annak a feltételezését is sértőnek találta, hogy nem a Fideszre szavaz:

m.cdn.blog.hu/eg/egyenlito/image/Bogar_Laszlo_ut_szelen.jpg

A társadalom egyharmadát (!!!) tartja reménytelenül elveszettnek, és hárommillió embert hagyna az út szélén
_______________________________

Pop40 2014.04.26. 17:17:58

@zizi77:

Ha ilyenre kényszerítenek, behúzom az ikszet a fideszre, lefotózom, aztán beikszelek még vagy 3 másik pártot is. Ezzel az ellenzékre ugyan nem tudok leszavazni, de érvénytelen lesz a szavazólap, tehát a fidesz se kapja meg a voksot.
Vagy kérek másik szavazólapot, azzal, h elrontottam, stb stb.

@rocksztar: A poszt arról szól, milyen sikeresen vágta át jelen esetben a fidesz a gyaníthatóan nagy számban rá szavazókat.

Tehát nem az a kérdés, más mit mondott, hanem az, hogy azok mit mondtak, akiket érint az intézkedés. Ők pedig támogatták, hisz gyaníthatóan döntő részben a fideszre szavaztak.

Ez valószínűleg a felettébb élvezetes "a fidesz a saját hülye szavazóit szivatja" - előadássorozat első epizódja volt, amiből még sok várható a következő időszakban. :DD

Berzengő 2014.04.26. 17:22:02

@kuki123: "cigányság duzzasztása, tanulatlan birka aljanép kitermelése akiket meg lehet vezetni és folyamatosan fenntartani a "győzelmet""

ORBÁN A MI KIRÁLYUNK, mondja Debrecenben Orbán kampányzáróján a cigány szimpatizánsok , meg Orbánról nevezik el a gyerekeiket!!!

valasztas2014.hir24.hu/trollvoks/2014/04/13/orban-viktorrol-nevezte-el-a-gyereket-video/

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2014.04.26. 17:40:01

Bajnait a munkástanácsok élére
LOL

ob.szerver 2014.04.26. 17:59:06

Van ma videoriport az indexen, Pálmajorról, a 100%-osan fideszes faluról, ami sok mindent segít megérteni. A megszólaltatottak egyszerű, normális emberek, akik örülnek az elmúlt hónapokban folyamatos közmunkának, és akik a saját informáltsági és intellektuális határaikon belül racionális döntést hoztak, és leszavaztak arra, akiknek a havi 47 ezret köszönhetik. Ők nem foglalkoznak semmi mással, ami a mikrokörnyezetükön kívül esik. Nem tudják, hogy a folyamatos közmunkának most 4 évre vége lesz, a jogállam, a gazdasági leszakadás, az alrendszerek szétverése (bár a polgármester asszony megjegyezte, hogy kár, hogy Balog miniszter dönti el, hogy hol legyen az iskola és nem ők), a fékeveszett korrupció problémái meg sem érintik őket, az ellenzékről semmit nem tudnak, legfeljebb annyit, hogy Bajnai libát lopott, és - a jobboldali véleményformálók mostani kedvenc mantrájával szemben - nem befolyásolja őket az sem, hogy miről mit mond a hellerkonrád.

Ez van, ehhez kellene alkalmazkodni, és olyan stratágiát talakítani ki, hogy azzal 2018-ban a faluban már csak 80-20-ra nyerjen a fidesz. Nem lesz egyszerű.

profilo 2014.04.26. 18:47:00

@ob.szerver:

És ha még foglalkoztak volna a mikrokörnyezetükön kívül eső dolgokkal,történésekkel,akkor tudomásukra jutott volna,hogy az ellenzék megszüntetni kívánta a megalázó közmunkaprogramot.
És nagyon valószínű,hogy napi megélhetés gondjaikat feledtette volna,ha tudomásukra jut a jogállam sérelme,a tomboló antiszemitizmus és a fokozódó rasszizmus elleni ellenzéki harc,és valszeg nagyon hiányolják a napi "hellerkonrád" perceket is.(...itt jegyezném meg,hogy a drága Bolgár úr hiánya is fontosabb számukra 47 ezernél...)

:)

Így van barátom,ehhez kell alkalmazkodni.És tényleg nem lesz egyszerű,mert őket nem érdeklik Eurostat és KSH adatok.Problémáikra egyszerű és egyenes válaszokat,megoldásokat várnak.Látod-e az ellenzéki oldalon az erre alkalmas és bevethető politikusokat?

zizi77 2014.04.26. 18:53:58

@Pop40: ne nekem magyarázd, nem én találtam ki ezt a baromságot! :-)

zizi77 2014.04.26. 18:58:35

@ob.szerver: ez már eldölt, hogy innentől nem lesz sehol közmunka, vagy csak vízionálsz? Csak mert 1 példától nem lesz semmi országos, attól függetlenül, hogy bizonyára mindent bevetettek a választások előtt, mint ahogy az összes többi is.

ob.szerver 2014.04.26. 18:58:43

@profilo:

"tudomásukra jutott volna,hogy az ellenzék megszüntetni kívánta a megalázó közmunkaprogramot."

Ezek szerint neked is ezt mondták a polgármesteri hivatalban, amikor április 4-én péntek délután leadtad a gereblyét? Nem kellett volna elhinned, senki nem mondott ilyet, de ha igen, adhatod a linket.

"Problémáikra egyszerű és egyenes válaszokat,megoldásokat várnak."

Akkor most megkapják a választások után töredékére csökkentett közmunkaprogramban. De semmi gond, 2017 őszétől megint lesz pár jó hónapjuk, az addigra infláció-korrigált 49e Ft-ból.

panelburzsuj 2014.04.26. 19:00:08

@profilo:
Tudsz számokat mondani, hogy hogyan alakultak a közfoglalkoztási létszámok és bérek - mondjuk húsz évre visszamenőleg?

ob.szerver 2014.04.26. 19:03:31

@zizi77:

"innentől nem lesz sehol közmunka"

Lesz, csak kevesebb. És most három télen keresztül nem rajzolhatnak napocskákat a fűtött tantermekben, mert annak még annyi értelme sincs, mint az avar gereblyézésnek.

profilo 2014.04.26. 19:38:27

@ob.szerver:

"Akkor most megkapják a választások után töredékére csökkentett közmunkaprogramban."

Ugye mennyivel demokratikusabb lett volna,ha szeretett pártjaid és politikusaid teszik ezt,mint a diktátor Orbi?

Olyan vagy,mint a drága Blogger Géza.

:)

profilo 2014.04.26. 19:43:13

@panelburzsuj:

KSH adatok kellenek a rendszer pazarló voltát bizonyítva?
Esetleg táblázatok ahhoz,hogy lássuk milyen fondorlatos módon próbált Orbi foglakoztatottságot növelni és munkanélküliséget csökkenteni?

panelburzsuj 2014.04.26. 19:53:11

@profilo:
Adatok kellenének.

Süketelés helyett.

panelburzsuj 2014.04.26. 20:42:58

@profilo:
Ezek közfoglalkoztási létszámok és bérek?

Mert én köztisztviselőket és közalkalmazottakat látok az idézett táblákban.

profilo 2014.04.26. 21:19:53

@panelburzsuj:

jogszabalykereso.mhk.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=139680.581262
jogszabalykereso.mhk.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=158509.620394

Ezek érdekelnek?Csak azt ne kérd,hogy húsz évre vissza linkeljem be mind.Ha nem gond,akkor ezen az oldalon megtalálod mind.

panelburzsuj 2014.04.26. 21:34:54

@profilo:
Persze. Meg a létszámokat is, mi?

Tisztább beszéd lenne, hogy fogalmad sincs, és nem is érdekel. Csak a benyögésig.

Az ilyet még meg is szoktam becsülni.

profilo 2014.04.26. 21:54:25

@panelburzsuj:

Akkor segíts kérlek,hogy legközelebb tudjam.
Légy oly kedves és linked be nekem.
Tanulni nem szégyen...

Pop40 2014.04.26. 22:07:15

@profilo:

Ez az "érvelés" egyszerűen világcsúcs, fideszes zombik gyakran jönnek vele, mikor életadó pártjuk szarságait nincs mivel kimagyarázni: "de az ellenzék is ezt tette volna".

Már a manyup ellopásánál is ez volt a duma, "igaz, hogy Orbánék elvették, de ha Bajnai marad, ő is elvette volna ám!"

Bizonyíték az nincs, mert minek, a hithű fideszesnek hit kell, nem bizonyíték.:)

@zizi77: Te írtad be, hát kinek reagáljak, ha nem neked? :P

panelburzsuj 2014.04.26. 22:15:46

@profilo:
Pörgessük vissza:

"tudomásukra jutott volna,hogy az ellenzék megszüntetni kívánta a megalázó közmunkaprogramot"

Erre kérdeztem, hogy tudsz-e valami közelebbit a 2010 előtti közfoglakoztatásról. Oké: nem bontottam ki azt a szeletet, hogy a "megalázó" megszüntetése például úgy is elképzelhető, hogy a közfoglalkoztatottak egyenlő munkáért egyenlő bért kapnak. (Gyakorlati példa: biztosan láttál már "normál állásban" közútkaparókat is serénykedni...)

Szóval csak arra akartam fölhívni a figyelmedet, hogy "fülkeforradalom előtt" magasabb órabérért, de jellemzően rövidebb munkaidőben működött a közmunka. Úgyhogy a tartósan közmunkára szorulók éves jövedelme nagyságrendileg nemigen változott - viszont korában több lehetőségük maradt alkalmi munkákat is fölvállalni. Persze ha éppen akadt.

panelburzsuj 2014.04.26. 22:21:10

@panelburzsuj:
Azaz: ígyis-úgyis "kegyelemkenyér" volt és maradt - csak "fülkefor előtt" kevésbé látványos státuszbeli "lefokozást" és fölfokozott média-baszogatást kellett érte elviselni.

profilo 2014.04.26. 22:24:33

@panelburzsuj:

De tudsz linket vagy számokat,adatokat adni?

profilo 2014.04.26. 22:28:54

@Pop40:

Ez így van.
Csupán csak a "fideszes zombiban" tévedsz,mert ugyanannyira utálom a kormányon lévőket,mint az ellenzék összes balfaszát.
Vagyis nagyon!

panelburzsuj 2014.04.26. 22:28:56

@profilo:
Korábban nem volt központosítva. Amit mondok, az saját tapasztalat. Biztos lehetne kiguglizgatni néhány "esetet" - de hát nem én kezdtem, hogy hát még ha azt észrevették volna...

panelburzsuj 2014.04.26. 22:29:29

@panelburzsuj:
Szóval: nem lett volna mit észrevenni.

profilo 2014.04.26. 22:51:05

@panelburzsuj:

Ja...,hogy saját tapasztalat.

:(

panelburzsuj 2014.04.26. 22:55:09

@profilo:
Igen.

És csak egy paraszthajszállal ugyan, de mégis több a médiából vagy ujjból szopott süketelésnél.

Pop40 2014.04.26. 22:58:07

@profilo:

Ez szép dolog, de attól még egy az egyben a fideszes "érvrendszert" nyomtad vissza, ha utálod őket, ha nem.
süti beállítások módosítása