HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) Budapest (3) budapest (26) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) fidesz (45) FIDESZ (31) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) földesi gyula (15) Földesi Gyula (26) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) kiserdő (4) Kiserdő (3) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) Kosuti (5) kosuti (4) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) lmp (67) LMP (8) lomizás (3) Mach Péter (48) mach péter (74) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) mszp (5) MSZP (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) orbán viktor (5) Orbán Viktor (14) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) Pesterzsébet (42) pesterzsébet (133) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) szabados ákos (20) Szabados Ákos (14) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) vas imre (14) Vas Imre (11) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

A FIDESZ és a rockzene, avagy újabb botrány a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában

2013.09.16. 12:50 Mach Péter

„Ön, amíg szóból értek én,
nem lesz tanár e féltekén” -
gagyog
s ragyog.”

Újabb botrány színhelye lett a pesterzsébeti Lajtha László Művészeti Iskola.  A tavalyi többkörös, a kerület polgáraira szégyent hozó igazgató-választás után, idén a rockzene (önérzetes zenekedvelők kedvéért a metalcore) írmagját irtották ki a kerületi zeneoktatásból.

Az országos médiában megjelenő információk és nyilatkozatok szerint kirúgtak Pesterzsébeten egy az X-faktorban szereplő énektanárnőt, mert a "főemberek" szerint ebben a munkakörben megengedhetetlen az effajta éneklés és megjelenés, mert így képtelen lenne a gyerekek bizalmának kiváltására.

Ismerőseim gyermekei, fiaim játszótéri barátai között nem az új szakkörök, a választható sportágak, az első piros pontok és csínytevések a téma, hanem az: miért nem Timi néni jön a héten tanítani a József Attilába.

Az elsős kisgyermekeknek pedig, - akik örömmel újságolták szeptember elején, hogy milyen kedves, fiatal és figyelmes tanárnőjük van -, most megpróbálhatják a szülők megmagyarázni a lehetetlent. Elmagyarázni, miért nem énekelhet nyilvánosan egy énektanár.

Egy több cikluson át fejlődő (bár ezért hihetetlen méretű adósságot felhalmozó), az elmúlt három évben pedig gyorsuló ütemben leszakadó kerület alkalmatlan vezetése láthatóan fél már mindentől. Fél évvel a választások előtt a kerület narancsos helytartóit és a polgármestert a rejtélyes félelem igazgatja. Minden, ami új és előremutató, ami eltér a megszokott kora kádári Orbán-idilltől megijeszti a kerületi FIDESZ vezetőit, nem értik és úgy tűnik nem is akarják megérteni az itt élőket.

A kerület fura urai megijednek a környezettudatos kismamáktól és mosható pelenkájuktól és megbüntetik miatta a környezetvédelmet, félnek a rockzenétől és kirúgják a tehetségkutatókban szereplő énekest.

Lassan, de biztosan úrrá lesz rajtuk a téboly.

Ahogy Szabó Rebeka országgyűlési képviselő írja a blogjában:

"Ez ma Magyarország: kiszolgáltatott munkavállalók, a hoffmanni káoszoktatási rendszer találkozása a pintéri fegyelmezés „gyakorlatával”, a „majd mi megmondjuk neked, hogyan öltözz, énekelj, viselkedj” szemlélet megszületése. Ma a kormányzati vállalhatatlanságoknak megfelelni akarók abba szólnak bele, hogyan és milyen stílusban énekeljen az ember, holnap majd pedig abba, mit egyen, mit nézzen, kire szavazzon. Akinek mindez nem tetszik, annak marad az elbocsátás, a közmunkaprogram... Ez a Fidesz-Magyarország és kiszolgálóinak képe a munkáról, a dolgozni kívánó emberekről, a pedagógusokról. És ez az, amit mi meg fogunk változtatni."

Ezúton küldöm Marton Sándornénak Pesterzsébet Oktatási és Kulturális Bizottságának elnökének - annak a körzetnek az önkormányzati képviselőjének, ahol ezen a héten már nem taníthat egy tanárnő, aki nagy nyilvánosság előtt énekelni merészelt – József Attila versét.

Akik aktívan részt vettek az iskola megbecsült intézményvezetőjének elüldözésében, remélem ilyenkor is vállalják a felelősséget a döntésért.

2 komment

Címkék: X-faktor Szabados Ákos Marton Sándorné Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr625540190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rutz Tibor 2013.09.16. 22:13:26

Nem hiszem hogy bárkinek is,bármely ideológiák képviselőnek is megéri kötekedni a Rock híveivel!Az elmúlt évtizedek már megmutatták hogy a Rock,kegyetlen görbe tükröt mutat az álszent világnézetek,a kultúrát maguknak egyoldalúan kisajátító sznob,ostoba önkényes hatalmaknak!!....és jelentem,eddig mindig győztünk!......Perig soha nem háborúztunk!...:-)))))Mi a legbékésebb oldal vagyunk!...És mint sok,ostoba kiskirály és pap,aki a Metált Sátáninak tartotta,úgy bátran kijelenthetjük hogy ők állkeresztények!.....Sőt tudjátok mit!??.....KIJELENTJÜK! MÉRT NE??....EZEK ÁLLKERESZTÉNYEK!....Elvont bezárkózott emberek.....Nem Istenben,hanem a papokban,és az általuk hirdetett,hamis ideológiákban hisznek....Nem sok köze van a keresztény Isten meghirdetett vallásához!....Az már csak hivatkozási alap!
süti beállítások módosítása