HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) budapest (26) Budapest (3) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) FIDESZ (31) fidesz (45) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) földesi gyula (15) Földesi Gyula (26) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) Kiserdő (3) kiserdő (4) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) Kosuti (5) kosuti (4) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) LMP (8) lmp (67) lomizás (3) Mach Péter (48) mach péter (74) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) mszp (5) MSZP (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) Orbán Viktor (14) orbán viktor (5) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) Pesterzsébet (42) pesterzsébet (133) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) Szabados Ákos (14) szabados ákos (20) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) Vas Imre (11) vas imre (14) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Mi történt eddig trafikügyben Pesterzsébeten?

2013.05.07. 16:39 Mach Péter

Egyik szemem sír, a másik nevet.

trafik.jpgA kerület két országgyűlési képviselője közül az egyik válaszolt nyílt levelemre és tisztázta a felmerült kérdéseket, a másik képviselő törvénymódosító javaslatának köszönhetően viszont az Országgyűlés korlátozta a közérdekű adatok megismerése iránti igény mélységét és terjedelmét.

Fontos előrelépésnek tartom az egymás tiszteletén alapuló helyi politizálás szempontjából hogy nyílt levelemre a FIDESZ Budapest 16. OEVK elnöke válaszolt.

Külön öröm számomra, hogy feltett kérdésemre adott válasza három határozott NEM.

A levélben feltett kérdéseim:

  • Részt vett a pályázat véleményezésében?
  • Felvette-e a kapcsolatot Önnel ez ügyben vagy a pályázatban induló vagy a pályázat elbírásában résztvevő személy?
  • Folytatott-e lobbi tevékenységet bármely nyertes pályázó mellett?

Bár a válasz további részével nem értek egyet, sőt bizonyos esetben alaptalan vádaskodásnak is tűnik a viszontválaszt eredeti terjedelmében közzéteszem.

Egyetlen megjegyzésem van: kerületi polgárként számomra a trafikmutyi ugyanúgy nem lenne elfogadható ha - ahogy a kormánypárti média most tálalja - egyes régiókban MSZP-FIDESZ parlagfű koalíciók alakulhattak az ügy mentén, mintha ha a kormánypártok egyedül befolyásolták volna a pályázatot.

dsc_3719.jpgRáadásul üröm az örömben, hogy a trafik mutyinak mindezek ellenére maradt pesterzsébeti szereplője:

Dr. Vas Imre országgyűlési képviselő ugyanis az egyik előterjesztője a köznyelvben csak mutyi törvényként elhíresült módosító indítványnak, amely az atlatszo.hu szakértői szerint akadályozza vagy nehezíti a pályázatokkal kapcsolatos adatkikéréseket.

Vas Imre és Cser-Palkovics András együtt nyújtotta be azt a törvényt, amely korlátozná az állampolgárokat a közérdekű adatok megismerésében. Bár a képviselők azt állították, az egésznek semmi köze nincs a trafikmutyi miatt kirobbant botrányhoz, a Hír24 mindkét képviselő felségterületén talált érdekességeket.

Az azóta nyilvánosságra került információk szerint egyes önkormányzatok esetében a polgármester és a képviselőtestületek bizonyos tagjai is befolyásolhatták a pályázat végeredményét.

A korrupció és mutyi vádja azonban az ügyben vétleneket is sújtja. Pesterzsébet kispolgárainak életét, szokásainkat, életünket befolyásolja, saját kialakult bizalmi viszonyunkba rondít bele kereskedőinkkel, boltosainkkal, mindennapjaink szereplőivel.

A fenti okokból Dr. Vas Imre országgyűlési képviselőnek, Pesterzsébet alpolgármesterének az alábbi nyílt levelet juttatom el:

Tisztelt Alpolgármester Úr!

Az elmúlt hetek nagy érdeklődést kiváltó döntése volt a kiskereskedelmi dohánykoncessziók elosztása. Több jel utal arra, hogy nagyrészt a Fideszhez közeli vállalkozók, barátok, és családtagok kaptak lehetőséget a dohánytermékek árusítására.

Hadházy Ákos szekszárdi fideszes önkormányzati képviselő egy interjúban azt állította, a tolnai megyeszékhelyen a polgármester a trafikpályázatok listájával érkezett a kormánypárti képviselők találkozójára, hogy véleményezzék azokat. Fennáll a gyanú, hogy a szekszárdi nem egyedi eset.

Kérdezem ezért alpolgármester urat:

  • Történt-e hasonló egyeztetés Pesterzsébeten?
  • Véleményezték-e a FIDESZ-KDNP frakció tagjai kerületünkben a pályázókat?
  • Miért tartotta fontosnak, hogy az Ön előterjesztése alapján a kétharmados parlamenti többség kivételes sürgős eljárásban korlátozza a közérdekű adatok megismerése iránti igény mélységét és terjedelmét?
  • Biztosítottnak látja-e ezek után is hogy a kerületi választópolgárok hozzáférhessenek mind a győztes, mind a vesztes pályázatok esetében mind a benyújtott pályázatokat, mind azok kiértékelését?

Előre is köszönöm megtisztelő válaszát:

Mach Péter

Pesterzsébet önkormányzati képviselője

Földesi Gyula Pesterzsébet országgyűlési képviselőjének válasza itt olvasható:

Tisztelt Referens Úr!

Kedves Péter!

Köszönöm, hogy kérdéseiddel megkerestél!

A válaszom: NEM!

Továbbá szeretném, megjegyezni, hogy az egész támadás azt mutatja, hogy a baloldal nagy bajban van! Lehullott a lepel, hogy a baloldal és az alvilág paktumot kötött a 2010-es választás előtt. Kiderült, hogy a hatalom megtartása érdekében készek voltak az ördöggel is cimborálni. Egy hiteltelen, aljas maffiabaloldal van Magyarországon. Mára már az is kiderült, hogy a dohánytrafik ügy is csak mocskos alaptalan vádaskodás, hiszen a nyertesek között van több száz egyértelműen az MSZP-hez köthető személy is.


Mint nem dohányzó, örülök annak, hogy a gyermekek és a fiatalok valamint a nem dohányzók védelme érdekében kevesebb helyen lehet majd dohánytermékekhez jutni. Örülök annak, is hogy végre a haszon nem a multikhoz fog kerülni, hanem családi vállalkozásokhoz! De a maffia baloldalnak ez sem teszik, mert mindig a multik érdekeit védték! Ezért nem támogatták a bank adót és a rezsicsökkentést sem! Ez a fölháborító!

Maradok Tisztelettel!

Földesi Gyula

1 komment

Címkék: trafik mutyi Pesterzsébet Földesi Gyula Vas Imre Dr. Vas Imre trafik mutyi

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr415540220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SealArt 2013.05.07. 20:16:24

Még egy ilyen a Földesi Gyulát is tudok sajnálni, amiért kötelező jelleggel fel kell mondania, mitöbb, írásba kell adnia ezt a személyiség- és önkarakterromboló birodalmi fasságot.
süti beállítások módosítása