HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) budapest (26) Budapest (3) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) fidesz (45) FIDESZ (31) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) Földesi Gyula (26) földesi gyula (15) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) Kiserdő (3) kiserdő (4) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) kosuti (4) Kosuti (5) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) lmp (67) LMP (8) lomizás (3) mach péter (74) Mach Péter (48) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) MSZP (5) mszp (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) orbán viktor (5) Orbán Viktor (14) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) pesterzsébet (133) Pesterzsébet (42) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) Szabados Ákos (14) szabados ákos (20) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) vas imre (14) Vas Imre (11) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Mégis hozott a nyuszi új autót Pesterzsébeten

2011.04.22. 10:31 Mach Péter

 

Pesterzsébeten vége a megszorításoknak?
 
Az átszervezések során munkahelyek szűntek meg és juttatások csökkentek, a térítési díjak emelkedtek a segélyezési rendszer módosult, intézményi rendszerünket karcsúsítottuk és a közmunka programot a negyedére csökkentettük. Megszűnt a Bűnmegelőzési Centrum, idén nincsen a civilalapban egy fillér sem, a polgárőrség vegetál és iskolákat adunk át a fővárosnak.
Az elmúlt hónapok erőfeszítéseinek és szorgos munkájának köszönhetően azonban a városvezetés szerint a fosztogatás után megkezdődhet az osztogatás a kerületben.  2011. április 21-én a képviselő-testület egy, azaz egy darab ellenszavazattal új gépjárművek beszerzéséről döntött. A határozati javaslat szerint a hivatal vásárol egy gépjárművet XX-XXIII. Kerületi Rendőrség részére történő használatba adás céljából és lecseréli két használt gépjárművét is az egyiket a polgármester úr használja majd, a másikkal rossz nyelvek szerint teniszezni viszik majd az alpolgármester urat.
 
Rajtam kívül senki nem nyomta meg a nem gombot. Nem tette ezt Szabados Ákos polgármester és Földesi Gyula alpolgármester sem.
 
Két hónappal ezelőtt 2011. február 04-én a Városháza Nagytermében a  költségvetés egyeztetése miatt összehívott rendkívüli intézményvezetői értekezleten még az alábbiakat mondta Földesi Gyula alpolgármester úr:
 
-          A helyi közélet szereplői is takarékoskodnak. Polgármester úrral úgy döntöttünk, hogy a polgármesteri és hivatali autó beszerzését leállítjuk, a képviselők, és külsős bizottsági tagok nem kapnak laptopot. A Hivatalon belül a cafeteriát minimálisra (198.200,- Ft) csökkentették. A Hivatalon belül is igyekszünk csökkentéseket végrehajtani. Az informatikára még találni kell pénzt, és az iskolákban a régi monitorokat síkképernyős monitorra kell cserélni. Vannak intézmények, ahol már erre ígéretet tettünk. Inkább a gyermekeken kívánunk segíteni, mint, hogy a képviselőket luxuscikkekkel lássák el.
 
Ezek szerint Pesterzsébeten tehát vége a megszorításoknak, a közeljövőben nem várhatóak újabb elbocsátások, kényszernyugdíjazások, intézményrendszerünk stabil, hitelállományunk csökken. A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló, többször módosított 12/2008. (III. 31.) Ök. számú rendeletet ugyan ezek után még módosítottuk, de ez már nem a megszorító csomag része, ha az érintettek mégis a térítési díjak emelkedését tapasztalják akkor bizonyára tévednek.
 
Tisztelt képviselőtársaim, polgármester úr, alpolgármester úr!
 
Két hónappal ezelőtt az ellenzék és a többség néhány alapkérdésben egyetértett. Pesterzsébet és az ország gazdasági helyzete egy szoros, mindenki számára súlyos áldozatokat követelő költségvetés elfogadását tette szükségessé. A kerület polgárai (az elbocsátott hivatali és intézményi dolgozók, a juttatásaikat vesztők, az intézményeink karcsúsítása miatt alacsonyabb szinvonalú szolgáltatást kapók, a közmunkások, a szociális rendszerünk támogatottjai...) joggal várták el hogy a helyi közélet szereplői is takarékoskodjanak. Földesi Gyula alpolgármester két hónappal  ezelőtt személyesen tett ígéretet arra hogy ez így lesz. Az ígéret szép szó, ha megtartják úgy jó.
 
Önök vizet prédikáltak és most sorban állnak a boroshordónál.
 
NEM ERRŐL VOLT SZÓ!
 

Az ominózus határozat:
 
Pesterzsébet Önkormányzatának képviselő-testülete
 

1.) felhatalmazza a polgármestert 3 db gépjármű (2 db a Polgármesteri Hivatal részére, 1 db a XX-XXIII. Kerületi Rendőrség részére történő használatba adás céljából) beszerzésére indítsa meg a közbeszerzési eljárást,

 
2.) utasítja a polgármestert, hogy a költségvetés következő módosításakor tegye meg a szükséges intézkedést a 19 000 e Ft-os fedezet biztosítására.
 
Határidő:             1.) pont esetén azonnal
2.) esetén a költségvetés soron következő módosítása
Felelős:                Szabados Ákos polgármester

 

2 komment

Címkék: fidesz önkormányzat költségvetés pesterzsébet lehet más a politika xx. kerület mach péter szabados ákos földesi gyula szolgálati autó

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr615540429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gergely László 2011.04.24. 15:56:53

Dilettantizmus - Józan ész: (sokszor)2 : 0
Azért az igazán fontos kérdésekben a Fidesz, MSZP és a Jobbik csak össze tud fogni. Ez már a laptop ügyében is látszódott. Persze az is lehet, hogy véletlenül nyomott mindenki rossz gombot.
lmperzsebet.blog.hu/tags/laptop?_ts=20110424153939

Mach Péter 2011.04.26. 07:35:49

@Gergely László:
Utána pedig zokszó nélkül beült a jobbikos képviselőtársam az ONIGESZ vezetőjét kiválasztó eseti bizottságba (a múlt hónapben még nem volt hajlandó). Azt is csak véletlenül, talált egy üres széket oszt beleült.