HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) Budapest (3) budapest (26) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) fidesz (45) FIDESZ (31) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) Földesi Gyula (26) földesi gyula (15) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) kiserdő (4) Kiserdő (3) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) kosuti (4) Kosuti (5) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) LMP (8) lmp (67) lomizás (3) Mach Péter (48) mach péter (74) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) mszp (5) MSZP (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) orbán viktor (5) Orbán Viktor (14) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) pesterzsébet (133) Pesterzsébet (42) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) szabados ákos (20) Szabados Ákos (14) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) vas imre (14) Vas Imre (11) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Mennyire szeresse Erzsébet Ferencvárost?

2011.03.22. 13:25 Mach Péter

Választási programunkban az szerepelt hogy  az erzsébeti költségvetés főbb tételeit, arányait egy minden kerületi lakos számára nyitott és átlátható, évente ismétlődő vita- és tervezési folyamatban határozzuk meg. Így az itt élők maguk dönthetnek a játszóterek, iskolák felújításáról, a közvilágításról, a járdákról és bicikli-utakról, a polgárőrség támogatásáról, a forgalomcsillapítás, vagy a Duna-part rehabilitációjának módjáról. A költségvetés gyorsított előkészítése és a választások miatti csúszások miatt ezt a folyamatot idén nem sikerült elindítanunk.

Azonban ma is így gondoljuk hogy jogunk van beleszólni a kerület gazdasági döntéseibe, és pesterzsébeti polgárként igényt tartunk rá hogy véleményünket kikérjék és figyelembe vegyék.
 
Ilyen fontos, a kerületben élők döntését igénylő kérdésnek tartjuk, hogy Pesterzsébet Önkormányzata a 2011-es intézményi összevonásokat és elbocsájtásokat tartalmazó  költségvetésének elfogadása után plusz forrásokat keresve támogassa-e a professzionális sportot.
 
Támogassa-e a Fradit abban helyzetben amikor:
- az ESMTK műfüves pályája azért nem megközelíthető biztonságosan gyalog, mert nincs 50.000 Ft egy kapu megnyitására a pálya túloldalán
- a kerületi iskolások és óvodások által használt jégidők "racionalizálására" szabad kezet kapott a jégcsarnok ügyvezetője és csak LMP-s módosítóindítványnak köszönhető hogy hosszú távú szerződéseket nem köthet ezekre az időintervallumokra
- nem kerül kiírásra pályázat a kerületi civilszervezetek támogatására.
 

A helyzet tisztázása céljából az alábbi kérdéseket tettem fel a kerület polgármesterének:

 
Tisztelt Polgármester Úr!
 
A Hír TV Sziluett című műsorában Kubatov Gáborral az FTC elnökével készítettek interjút. Nem vitatom az Elnök Úr azon megállapítását, hogy az egész dél-pesti régió érdekelt a Ferencváros megmentésében, és nagy az összhang abban, hogy mindannyian próbáljuk felépíteni a Ferencvárost. A kerület polgáraként azonban elszomorít, önkormányzati képviselőként pedig felháborít, hogy a televízió képernyője előtt ülve az FTC elnökétől értesülök erről az elképzelésről.
Az ott elhangzottak alapján az alábbi kérdésekre szeretném, ha választ adna (kérdéseimet a testületi-ülésen is felteszem):
 
  • Mivel Pesterzsébet négyéves gazdasági programjában nem találtam kiemelt címzett támogatást ezen a soron,  kérem, ossza meg a kerületben élőkkel, mennyi pénzzel támogatja Pesterzsébet Önkormányzata ebben a ciklusban a Fradit? Ez az összeg milyen arányt képvisel az Erzsébeten tevékenykedő sportegyesületek támogatásához képest, milyen arányt képvisel a Pesterzsébeti Farkasok és az ESMTK támogatásához viszonyítva?
  • Ha a városvezetés talált új bevételi forrást a támogatás kifizetésére, az új forrásból mekkora összeggel támogatják Pesterzsébet civil szervezeteit, illetve hány munkahely vált megmenthetővé vagy teremthetővé ennek köszönhetően a kerületben?
  • Az interjúban említett 15 millió Ft a régió teljes támogatását jelenti vagy csak a kerületét? A támogatás egyszeri vagy az éves költségvetéseinkbe beépülve folyamatos lesz?
  • Mikor és milyen módon ismerte meg ez ügyben az erzsébeti polgárok véleményét, ha ez elmaradt, akkor mikor pótolja?
 
Várom válaszát:
Mach Péter
önkormányzati képviselő
 
MEGÉRKEZETT!!!
Köszönöm a Polgármester Úr gyors és lényegre törő válaszát.
Az ügy remélhetőleg Pesterzsébeten lezárult, a többi dél-pesti kerület talán egy kicsit izzadhat hogy fizetik ki a mi részünket is. A nyilvánosság ereje néha elég ha kellően gyorsan cselekszünk, most ez történt.
Köszönöm mindenkinek a véleménynyilvánítást és az érdeklődést!
Egyetértek a Polgármester Úrral hogy a Fradi megmentése fontos kérdés, de válaszát ígéretnek veszem hogy Pesterzsébet Önkormányzata az itt élők megkérdezése nélkül nem lesz a pénzügyi mentőcsapat tagja.
 
Tisztelt Képviselő Úr!
 
Hozzám intézett kérdéseire a következő válaszokat adom:
Nem láttam a Hír TV Sziluett műsorát és abban az FTC elnökével készült interjút.
Nincs róla tudomásom, hogy Pesterzsébet Önkormányzata pénzzel támogatná a Fradit. Ilyen igény nem érkezett és ilyen testületi előterjesztés nem készült.
Az FTC Jégkorong Szakosztályának van a Pesterzsébeti Jégcsarnok Kft.-vel kapcsolata, jégidőt vásároltak edzéseik és versenyeik lebonyolításához - amiért fizetnek. Ettől függetlenül a Fradi, mint nagymúltú sportegyesület megmentésével egyetértek.
 
Tisztelettel: Szabados Ákos, Pesterzsébet Polgármestere

 

1 komment

Címkék: költségvetés pesterzsébet lehet más a politika lmp xx. kerület részvételi költségvetés

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr995540449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bobellino 2011.04.11. 22:25:40

Akkor lesz megmentve a Fradi ha a józsefvárosi és a kőbányai polgármester után Ferencváros egyébként fideszes polgármestere is bekerül az elnökségbe:-)
süti beállítások módosítása