HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) Budapest (3) budapest (26) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) fidesz (45) FIDESZ (31) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) földesi gyula (15) Földesi Gyula (26) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) kiserdő (4) Kiserdő (3) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) Kosuti (5) kosuti (4) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) lmp (67) LMP (8) lomizás (3) Mach Péter (48) mach péter (74) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) mszp (5) MSZP (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) orbán viktor (5) Orbán Viktor (14) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) pesterzsébet (133) Pesterzsébet (42) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) Szabados Ákos (14) szabados ákos (20) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) vas imre (14) Vas Imre (11) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

A FIDESZ no-go zónákkal riogat Pesterzsébeten

2017.05.25. 15:15 Mach Péter

A FIDESZ nem akar no-go zónákat Pesterzsébeten, viszont feszültséget és gyűlöletet kelteni, stigmatizálni, bűnbakot találni az elmúlt kétéves tevékenységük katasztrófális teljesítményére, láthatóan annál inkább. Nem várták ugyanis meg a nyári szünet végét, kedden elstartolt a kampány Pesterzsébeten is.

4b7c287ce6dded4f4c0a140c5e5d9047f12cca11.jpg

A FIDESZ tavaszvégi indítása pedig minden idők legkeményebb kampányát ígéri a kerületben. A Nemzeti Konzultáció 2017 pesterzsébeti fórumán Hidvéghi Balázs a FIDESZ kommunikációs igazgatója lőtte el startpisztolyt, s mindjárt sikerült nagyot robbantania. A kommunikációs igazgató úr ugyanis nem szeretné, ha "lemondanának" Pesterzsébetről vagy Magyarország bármely más területéről, és no-go zónák alakulnának ki. Úgy fogalmazott Magyarországon nem kívánatosak az Észak-Afrikára hasonlító no-go zónák. Az úri közönség táncolt.

grumpy-cat-no-1.jpgGyomorforgató kampány vár még ránk ha nem állítjuk meg, rasszizmus, gyűlöletpropaganda és félelemkeltés. Ezt ígéri most a Fidesz, s erre kell nemet mondanunk! 

A 2011. évi népszámlálási adatok alapján a KSH négy szegregátumot és tizenkettő szegregációval veszélyeztetett területet jelölt meg a kerületben.

A”Közép-Magyarországi Operatív Program – Fenntartható településfejlesztés a kis- és középvárosokban – Integrált Településfejlesztési Stratégiák kidolgozása” című projekt keretében készült tanulmány szerint négy szegregátum közül kettő az Erzsébetfalva városrészben, egy a Gubacsipuszta városrészben, egy pedig a Pacsirtatelepen található.

A területek a kerületnél kedvezőbb korszerkezettel rendelkeznek. Nem az elöregedés, hanem sokkal inkább a szegregációs folyamatok, például a fiatalabb generáció alacsony státusza és lecsúszása veszélyezteti a szegregátumokat. A szegregációs mutató jóval meghaladja a kerületi értéket (7%) a négy területen. Az erzsébetfalvai szegregátumokban 35 és 34%. A Gubacsipuszta városrészben található szegregátum esetében 28, a Pacsirtatelepen 27%. Pesterzsébeten az egyszobás lakások aránya 12,1%-os volt 2011-ben. Az Erzsébetfalván található két szegregált területen ennek sokszorosát látjuk: eléri a 46%-os arányt is. Összességében elmondható, hogy a fentiekben vizsgált, a szegregációs folyamatokkal összefüggő mutatók értelmében Erzsébetfalva városrész rendelkezik a legkedvezőtlenebb társadalmi adottságokkal.

Pesterzsébet elemi érdeke és célja, hogy az egyenlő hozzáférés, az esélyegyenlőség és az integráció biztosításának elve az élet minden területén megvalósuljon a városban. Ehhez a lakhatási feltételek biztosítása mellett – széleskörű együttműködésen alapuló – többféle: szociális, képzési, foglakoztatási, a szolgáltatásokhoz való hozzáférést javító intézkedések együttesével kívánunk hozzájárulni. Az alacsony státuszú lakosok integrációja előmozdításának elengedhetetlen feltétele az egyenlő hozzáférés biztosításán túl olyan szolgáltatások tervezése és megvalósítása, amelyek csökkentik munkaerő-piaci hátrányaikat, javítják foglalkoztatási esélyeiket, hozzájárulva ezzel az alacsony státusz megváltozásához. A kerület lakásfenntartással, lakásmegtartással kapcsolatos intézkedéseinek általános alapelve, hogy minden olyan intézkedést meg kell hozni, ami a hajléktalanná válás ellen hat, ami biztosítja a hátralékkal küzdők további lakhatását.

A tanulmányban is lefektetett módon a kerület anti-szegregációs programjának céljai:

  • Az esélyegyenlőség biztosítása a város minden fejlesztési beavatkozásánál, annak figyelembe vételével, hogy semmilyen fejlesztés nem járulhat hozzá a településen belüli, vagy kívüli szegregáció kialakulásához és erősödéséhez.
  • Az esélyegyenlőség, a szegregáció- mentesség biztosítása a településen
  • Lakhatási integráció biztosítása
  • Oktatási integráció biztosítása
  • Az alacsony státuszú lakosság foglalkoztatási helyzetének javítása
  • A szociális szolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása
  • Közösségi terek biztosítása

Pesterzsébet Önkormányzata igyekszik az élet minden területén olyan döntéseket hozni, illetve munkáját úgy végezni, hogy azzal a szegregátumok kialakulásának lehetőségét elkerülje, és a meglévő szociális illetve társadalmi különbségeket csökkentse. Ebben kellene partnerként viselkedni a kormánynak, ehhez kellene segítséget nyújtania a helyi Fidesznek és nem a meglévő szociális feszültségeket növelni.

Nem migránsozni kell és burkolt rasszista megjegyzésekkel összekacsintgatni az erre fogékony "úri közönséggel", hanem cselekedni a kerületért!

Nem riogatni kell, hanem kezelni a főváros egyik legszegényebb peremkerületében a szociális feszültségeket!

Ugyanis a főváros peremkerületében a saját bőrünkön érezzük mit jelent az, hogy nem hagynak senkit az árok szélén. Semmit! Szétcincálták a szociális védőhálót, épp a közmunkaprogramot verik szét és építik le, ennek köszönhetően nő az illegális hulladék mennyisége, nehezebben birkózik meg a kerület a zöldfelületeinek karbantartásával, romlik az itt élők életminősége. Szegregálják a közoktatást és néhány éve még híres elitiskolákban vezetik be az Arizona programot.

S most, hogy mindent tönkretettek: elkezdenek félelmet kelteni és riogatni.

A Fidesz kommunikációs igazgatója nem szeretné, ha "lemondanának" Pesterzsébetről. De hogy mit szeretne a lemondás helyett azt nem árulta el. Pedig lenne mit tenni: a gyűlöletpropaganda helyett segítsen megoldani az itt élők valós problémáit.

A félelemkeltés helyett építsünk egy élhetőbb és biztonságosabb kerületet, ebben partnerek leszünk. A gyűlöletkampányukra azonban semmi szükség, ezért nem kell kijönni közénk!

59 komment

Címkék: no-go zóna

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr6612539023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

László Rudits 2017.05.25. 18:45:31

Írhatnám, hogy tisztelt de akkor hazudnék és nem akarom megsérteni a Mutter emlékét ezért nemes proletár egyszerűséggel csak figyelj te hidvéghi /a kisbetű nem elütés/!
Egyetlen no go zónára van szükség ebben a szerencsétlen országban, nevezetesen arra ahol a jelenleg regnáló mini szterelnököt és a tettestársait egy életre izolálják az ország tisztességes lakóitól.
Hidd el, be fog következni és akkor te meg a többi erkölcsi és szellemi nincstelen majd egymásra mutogatva mantrázza, hogy parancsra tettem.
Csaxolok! Ez már Nürnbergben is vesztes duma volt.
Ne vedd ezt a pár sort fenyegetésne, tekintsd ígéretnek.
Mali is kiad benneteket.

Jakab.gipsz 2017.05.26. 12:39:06

@László Rudits:

Ha nem tetszik Magyarország és a demokratikus elvek szerint megválasztott kormánya, húzz el a (p..-ba), és ne hazudozz itt össze-vissza.

El lehet menni, már holnap, és nem szükséges ajvékolni.

Szerencsénkre a magyar népnek nincsenek ellenségi, rajtatok kívül!
Ezért nem tudom kiknek a nyakába sózzunk benneteket, 1/2 eszű, okoskodó, ütődötteket.
Infantilis, beteg lelkű emberek vagytok libbancsok, parazita élősködőket,az ellenségeinek sem kívánhat, logikusan gondolkodó ember. Láthatod csak a baj van veletek.
Hacsak nem, tudod mit, "Recsken van még kő" ott jól ellesztek.

Pirx 2017.05.26. 12:45:38

@Jakab.gipsz: Tudod én azt gondolom, inkább ti húzzatok el, én szeretnék egy normális országban, normálisan élni.
Szerintem Észak Korea remek lesz nektek

EGY a megingathatatlan HÁROM millióból 2017.05.26. 12:50:32

"Úgy fogalmazott Magyarországon nem kívánatosak az Észak-Afrikára hasonlító no-go zónák."

Hat ezzel nehez vitatkozni. Nem lenne jo, ha nalunk is olyan vilag lenne, mint a Franciaknal, Nemeteknel, hogy feher boru ember, mar nem mer az utcara menni, mert azonnal megtamadjak, mint azt a Magyar diakokat szallito buszt a Franciaknal.

röf 2017.05.26. 13:03:48

Mi abban a riogatás, hogy nem szeretne ilyen helyeket, utcákat, fél-kerületeket....
Kínotokban nem tudjátok már, hogy mibe kössetek bele.
Ki van adva a parancs, hogy mindent fikázni, mindent tagadni, mindent szidni, mindennek az ellenkezőjét mantrázni.
Mindenen visongani, rettegni, haveri cikkekre hivatkozni, magatokat semlegesnek hazudni.
Egyébként hál'Istennek, ezzel az ostoba mentalitással, program nélkül, vezető nélkül, a füttyös Pepitekkel, csak a baloldalt takarítjátok el a kormánybot közeléből :)

Mach Péter 2017.05.26. 13:07:48

@röf: Nem rettegek, de nyilván részben erre épít a kormányzati propaganda és persze leginkább a gyűlöletkeltésre, a burkolt cigányozásra.

röf 2017.05.26. 13:19:07

@Mach Péter:
Oké.
És a baloldal mire épít?
Kerítésbontásra?
Szélkerekekre?
Úttörősípra?
Vagy kire?
Mariskára?
Puklira?
Gulyásra?
A csippendél momentumos fiúkra?
Ne vicceljetek már..... most kártyázzátok el a 2022-es választást.

Mach Péter 2017.05.26. 13:19:36

@Medgar: Az a felháborító, hogy nem csinál semmit, alibi kormányoz, hazudik reggel, délben és este, s hogy elterelje a figyelmet, migránsozik és burkoltan cigányozik.

Mester.Tamás 2017.05.26. 13:39:54

Úgy látszik, kell egy újabb Sztojka Csaba: index.hu/bulvar/2009/09/14/sztojka_csabat_keresi_a_rendorseg/

Vajon a Jókai Mór utca, Baross utca környéke minek számít? Fényes nappal nem megy arra az ember, ha nem muszáj.

Pirx 2017.05.26. 13:46:21

@Mester.Tamás: Hát lehet te nem mersz arra menni, de nincs ott semmi.

NBarbieReloaded 2017.05.26. 13:47:08

Ertem, ismet a regi libsi lemez.
Ha valaki azt mondja, vagy utal ra, hogy nem szeretne az egyre kezelhetetlenebb es vadabb ciganyok miatt kialakulo un. NO-GO zonakat latni (ertsd olyan ciganyputrikat, ahol megszunik a torveny), ezekrol a teruletekrol sem akar lemondani, az rasszista es gyulolkodo.
Na, nem lepodtem meg, ez a szokasos (bal)libsi mantra kenyes temak emlitesekor. Szanalmas.

_B_ 2017.05.26. 13:47:15

Kibaszottul el vagyok keseredve bazmeg!!! Ez szánalmas.
Kedves "ellenzék", ha így folytatjátok ki a faszom fogja leváltani ezt a gennyes korrupt fideszt?
Vegyétek tudomásul, hogy a fidesztől át kell venni azt a nagyon kevés jó lépést (1 kulcs, dohányzási tilalom, illegális bevándorlás üldözése) és elhajtani őket a faszba, családjukat haverjukat, és mindenkit aki részt vett ebben a kommunista időket megszégyenítő oligarcha ámokfutásban, azt jól bezárni munkatáborba, tényleges életfogytiglan.

Mach Péter 2017.05.26. 13:54:12

@NBarbieReloaded: Nem, a riogatás a szánalmas. Mi itt helyben cselekszünk és kezelni próbáljuk a problémákat. A kormány pedig csak gerjeszti a feszültséget a valódi munka helyett.

2017.05.26. 13:58:56

@Jakab.gipsz: te szarházi, ez pont annyirs volt demokratikus mint rákosiék megválasztása.

Kampfer 2017.05.26. 13:59:06

Mindenki kezelje helyén ezt a bejegyzést szerintem!

Poszter egy kimutathatatlan politikai gittyegyletecske immáron elnökségi tagja. És egy közösségbe tartoznak a jávorbenedekkel, akiről nem hiszem, hogy túl sokat kell írni az ep-ben folytatott tevékenysége okán!

Nyilván van stressz nem kicsi, alig 10 hónappal az újabb arcrasesés előtt. Alapvetés, hogy minél hangosabbnak, jelentősebbnek tűnjenek. Pesterzsébeten is.
Látható, hogy nem képesek lejönni a témáról, miszerint kultúremberek nem kérnek a 'no-go' zónákból, nem kérnek az 'integráció' áldásaiból (kudarcaiból még kevésbé) és ez éppúgy igaz a cigányokkal kapcsolatos együttélésre is, mint a migránsokra. Mivel ebben gyökeresen eltérő véleményen vannak, mint a nagy többség, a kormány ezirányba tett lépéseit tudják csak köpködni, démonizálni mindent, amit a kormányzat ebben a kérdésben tesz. 'Populistának' minősítve mindent. Nagyon helyesen, hiszen a nagy többség akaratának megfelelően kormányoz a hatalom (ebben a kérdésben)! A mérhetetlen 'támogatottságból' adódóan ez ennek a gittegyletnek még elméleti síkon sem jött össze. Nem is baj, jó ez így!

@Mach Péter: Hazugság!

Kormányoz (ha rosszul is, de kormányoz)!
Van egyértelmű és jól körülírható migrációs politikája? Van.
Van egyértelmű és jól körülírható népesedési politikája? Van.
Van egyértelmű és jól körülírható pénzügypolitikája? Van.
Van egyértelmű és jól körülírható nemzetpolitikája? Van.
Van egyértelmű és jól körülírható családpolitikája? Van.
Van egyértelmű és jól körülírható gazdaságpolitikája? Nos, ez már kevésbé. Volna mit fejlődni...
Ahogy az egészségügy területén, oktatás területén. A sok elcseszett intézkedésük mellett azért ostobaság és hazugság minden bajért ezt a kormányt okolni, hiszen a mozgástere azért korlátozott, ugyanakkor regnálása idején nyílt meg az uniós munkaerőpiac is!
És hogy korruptak? Hajjaj...! Ahogy MINDEN rendes és valamirevaló kormány! (Csak megjegyzem, 11 éve még átlagbért keresve is 36%-ot voltunk szerencsések adózni SZUPERBRUTTÓSÍTVA!)

Mindezek mellett és a korrupt voltuk mellett is róluk hihető el leginkább, hogy képesek valamennyire kormányozni ezt a káoszhegyet, ami kishazánkban van. Lehet, hogy rosszul! De a többi alternatívánál (van olyan...?) körökkel jobban! Tehát az ön kijelentése simán hazugság!

"hazudik reggel, délben és este..."

Volt már ilyen, igaz...? Honnan ismerős ez a frázis??? Hm... Jaaa, igen! Megvan! :-) Maszop 'archív...'!

"...s hogy elterelje a figyelmet, migránsozik és burkoltan cigányozik."

Akkor az ön figyelmével nagyon komoly gond lehet! A migránsok nem kicsi veszélyt és problémát jelentettek/jelentenek az országnak és Európának. Ezt nagyon jól kezelték/kezelik. Ha ez a veszély nem tűnt föl önnek, akkor ott a hiba az ön készülékében van. Ami pedig a cigányokat illeti, már akkor volt velük tapasztalatom Erzsébeten, mikor ön még valahol Pécs mellett kergethette a lepkéket! Ergo ilyen irányú megnyilatkozásait kétkedve tudom csak fogadni. Ha nem látja a problémát és annak lényegét, akkor ismét csak önnek kell elgondolkoznia vagy tájékozódnia! Szerintem a következő 4-5 évben is bőven lesz rá ideje!
Kamp.

2017.05.26. 14:00:08

@NBarbieReloaded: már megint a takonygerincű "nem"náci lemez...

2017.05.26. 14:01:33

@Kampfer: te meg a fideSS nevű bűnszervezet propagandistája, bérfirkásza...

Kampfer 2017.05.26. 14:11:30

@Pirx: Jókain a Határ úthoz közelítve (Valéria utca, Munkácsy utca) jobb időkben esténként FÜRTÖKBEN lógnak a cigányok a purdékkal! Tavaly nyáron a sínek között(!) babázott valami retek műanyagbaba maradvánnyal a purdé (ők hívják így)! Persze autóval megáll... Inkább index és túlsó oldal. Nos, a villamos erre már kevésbé képes! Aki jár arra este, ismeri a helyzetet!

@_B_: Üdv! Megértelek, nem egy párt és nem egy oldal okoz/okozott csalódást! Ami a reményeidet illeti, sajnos kevés a jó hír, mert jelenleg NINCS olyan értelmes alternatíva, amelyről írsz! Az ÖSSZES mostani ellenzéki párt (talán a Jobbik kivétel...?) simán migránstábort csinálna az országból, szelfibottal a kézben nyalnánk fényesre bármely uniós politikus és hivatal talpát és seggét, a hazai ipar, termelés támogatása önmagában nácizmus volna! És persze születésünknél fogva rasszista, náci (fasiszta) büdös turbomagyarok volnánk!
Nagyon jól fogalmazta meg valaki itt a neten mindezt:
A fideszes számára a haza a fidesz.
A libbantak számára a haza a világ.
A baloldal számára a haza az 'unijó'!
És nincs egy párt sem, amely számára a haza: Magyarország!
És addig marad a veszteségminimalizálás...
Kamp.

Kampfer 2017.05.26. 14:12:51

@hullajelölt88: Ahogy látom, a szövegértés az elmúlt hét során sem lett fejlettebb! Sebaj. Ismét csak azt írhatom neked: ez nem számomra kellemetlen!
Kamp.

Pirx 2017.05.26. 14:27:33

@Kampfer: Járok arra. Szinte naponta. Reggel, és délután. Érdekes módon én nem látok ilyeneket folyamatosan.
De persze aki ezt akarja látni az ezt is fogja.

Kampfer 2017.05.26. 14:35:05

@Pirx: Üdv! Feleslegesnek érzem erről vitázni, ha valaki egy péntek vagy szombat délután végigmegy a Valérián, a Munkácsin vagy körbenéz a szemközti 'mini ABC' környékén, látni fogja a problémát. Hidd el, én sem 'akartam' látni, de elgázolni sem lett volna szerencsés senkit sem és annyit tanultam azokból az időkből, hogy azóta nem járok már arra! De jóbarát ott él. Múlt hétvégi tapasztalat a 151-es buszról hasonló! Az Újhegy Centertől egészen a Jókaiig és kisebb részben a Török Flórisig egy agyrém! Az egész busz a két 'kiccsalád' 13 purdéjától és a tini anyukáktól és a 30-x éves 'nagyik' hangjától zajos! És ha valaki rájuk szól, már áll is a bál! Sofőrök már 'rutinosan' szarják le (valahol sokadik gondolatra PICIT meg tudom már érteni őket) a történetet! Ezért szoktam rá inkább a vonatra... Tisztább és (még) szinte nincs is rajtuk cigány (sokkal nehezebb sunnyogni és bliccelni)!
Kamp.

Pirx 2017.05.26. 14:49:33

@Kampfer: A magam részéről rühhellem azokat az árja kopasz gyerkeket, akik a romos audijukban, bmw-jükben kétezeré' tankolnak, de azt gondolják ők mindent megtehetnek. Szerintem sokkal rosszabbak mint a cigányok. De felesleges egy jobbikossal erről vitatkozni, nem gondolnám, hogy megérti.
A magam részéről napi szinten járok erre, mert a 18 kerületben lakom, és ezen az úton jutok el a munkahelyemre. Számtalanszor mentem már busszal is, és bizony jobban idegesített az a fehér kispöcsk aki alábát z ülésen nyugtatta, az anyja meg mellette telefonált a pasijának, és eszébe nem jutott rászólni drága gyermekére.
És hogy őszinte legyek, még csak nem is sajnállak, hogy csak így tudod látni a világot.

László Rudits 2017.05.26. 15:08:23

@Jakab.gipsz: Szívesen vívnék veled, veletek szellemi párbajt de fegyvertelenekkel képtelenség.
A "demokratikus" jelzőt a 2014-es választásokkal kapcsolatban olyan ember akinek nappalin megvan a négy elemi nem emlegeti.
Csaxolok! Te engem nem küldhetsz sehova.
1964-ben kezdtem járni a világot és mindig hű voltam a magyar lobogóhoz, idegen lobogó alatt hajózva csak elismerést és megbecsülést szereztem a magyaroknak mind a többi kollégám is.
Figyelj tükemagyar! Mikori a legrégebbi sírhant ami mellé odaállhatsz?
1640-ig kerestem vissza, már ha érted mit írok.
Az ajvékolásról csak annyit, hogy nézd végig a magyar Nobel díjasok névsorát.
A végére annyit, hogy nem tartozom a kiválasztott néphez de a Százados úton tanultak alapján ezerszer, tízezerszer közülük valaki mint egy oyan szellemi szegénylegény mint te.
Egyébként van neved is Bélám?:-)

alfacharlybravo 2017.05.26. 15:08:30

@Pirx: 300e igaz ember kevés Magyarországnak. Kicsit üres marad a tér szomszédoknak.

NBarbieReloaded 2017.05.26. 15:36:26

@Mach Péter: "Nem, a riogatás a szánalmas."
Aham, es megis mivel riogat ez az alavalo galad? Olyan, ciganyok lakta teruletekkel, ahova nem ciganynak nem erdemes bemenni, ha kedves az elete/vagyontargya?
Jaaaa, hogy ilyenek mar vannak regen? Hoppacska, akkor megse riogatas? Erdekes, nem? :)

NBarbieReloaded 2017.05.26. 15:37:24

@hullajelölt88: Nacikam, majd ha megtanultal fogalmazni, akkor irj nekem. Addig nincs dolgunk egymassal.

humorpalanta 2017.05.26. 15:56:33

Na akkor tisztázzuk a dolgokat.
Ad 1: Van cigányprobléma, mindig is volt az utóbbi 200 évben.
Ad 2: Soha sem kizárólag a cigányokkal volt probléma, s mire elkezdett volna működni egy a cigányokat beolvasztó politika, jött valami elb@szott jobber és tönkreb@szta az egészet.
Ad 3: Kurvára unalmas már a sok elb@szott, agya helyén lószart tartó jobber idióta, akik azt hiszik, hogy bármit megtehetnek, mert ők az "igazmagyarok". Ugyanakkora problémát okoznak, mint a cigányok.
Ad 4: A Fidesznek nincs kormányzási politikája, hatalommegtartási politikája van. A kettő nem ugyanaz, s épp ezért azt kijelenteni, hogy a Fidesz nem kormányoz, az igaz. Szégyen, hogy mit tettek ezzel az országgal.
Ad 5: 20 év alatt egyszer sem törtek be hozzánk, 2010 óta háromszor. Biztos véletlen, hisz "két hét alatt rend lett".
Ad 6: Az a sok b@rom, aki migráncsozik, az tényleg azt hiszi magáról, hogy ő "igazmagyar"? Mert ha igen, akkor nem ártana újrajárnia az általános oskolát.
Ad 7: Nincsenek NO-GO zónák Pesten, akármennyire is próbálja sulykolni ez az idióta kormánypárt. Ez tipikusan olyan, mikor valaki a Blahára, meg a környékére ezt mondja, s mikor megkérdezem, mikor járt arra, kiderül, hogy hallotta az ismerőse ismerősétől.
Unalmas. Kár, hogy egyre több emberen oszlik szét ugyanaz az IQ mennyiség az országban...

NBarbieReloaded 2017.05.26. 16:09:31

@humorpalanta: Nagyon okosat probaltal irni, de ez most nem sikerult.
1. pontosan igy van
2. Hat meg kikkel volt problema? A masodik reszre tudsz peldat mondani? Marmint ahol valamilyen ciganyokat beolvaszto politika elkezdett mukodni (soha nem volt ilyen) de valami csunya "jobber" elb@szta.
3. Konkretan mit is hisznek ezek az igazmagyarok es milyen problemakat is okoznak?
4. Pontosan igy van.
5. pipa
6. Kurvara unalmas mar ez a nincsenek nemzetek mert mind egy nagy csalad voltunk blablabla duma, ennyi a max.?
7. Nem ismerem BP-t, lehet, hogy nincs. De tenyleg az szamit hol van? Ha csak Borsodba van ilyen, marpedig van, akkor mar boldogabb vagy?

Pipas 2017.05.26. 16:14:59

@humorpalanta: "Nincsenek NO-GO zónák Pesten, akármennyire is próbálja sulykolni ez az idióta kormánypárt. "

Mikor mondta a kormánypárt, hogy Budapesten no-go zónák vannak te idióta? Ideföcsögsz ilyen marhaságokat, még azt sem vagy képes megérteni, hogy miről van szó!

Jó érzés olyan dolgokért mocskolni másokat, amit nem is mondtak?

Pipas 2017.05.26. 16:20:08

@humorpalanta: "mire elkezdett volna működni egy a cigányokat beolvasztó politika, jött valami elb@szott jobber és tönkreb@szta az egészet"

Ja, pedig milyen faszányosan mentek a dolgok, amíg a baloldal nyomta ezeket. Voltak cigányvonulások, meg cigánygyilkosságok, az országos cigány önkormányzat elnöke elsikkasztotta az önkormányzat pénzét, a rendőrség meg 30 000 forint alatt engedte lopni a cigányokat. Az ám, az nagy ötlet volt, tegyük törvényessé a lopást és akkor nincs semmi baj a cigányokkal.

Aztán a végére annyire belejöttek, hogy a gyurcsány kiment az utcára az "én is cigány vagyok" táblával a nyakában. A választóknak addigra persze már nagyon tele volt a hócipőjük a magyszerű megoldásaitokból. :(

Kampfer 2017.05.26. 16:23:00

@Pirx: "A magam részéről rühhellem azokat az árja kopasz gyerkeket, akik a romos audijukban, bmw-jükben kétezeré' tankolnak, de azt gondolják ők mindent megtehetnek."

Üdv! És ez most hogy került ide...??? Én kerültem ki őket. Talán nem voltam elég világos, leírom mégegyszer: nem lett volna szerencsés bárkit is elgázolni az ÚTTESTEN!

"De felesleges egy jobbikossal erről vitatkozni, nem gondolnám, hogy megérti."

Miért ne érthetné meg? Mást gondol, mint te. Ettől még megértheti, ha értelmesen érvelsz neki! Továbbá honnan jön számodra egyértelműen bármilyen pártkötődés, ha valaki a cigányokkal kapcsolatos problémákról beszél? Nem egyszer elmondták már, hogy a cigányokkal kapcsolatos sztereotípiák pártszimpátián átívelő kérdésnek tekinthetőek, annyira jelen van ez a kérdés a társadalomban. Továbbá nem biztos, hogy szerencsés kizárólag ez alapján feltételezni bármit egy más nézetet valló közösségről! Lehet, hogy vannak annyira értelmesek, mint te!

"A magam részéről napi szinten járok erre, mert a 18 kerületben lakom, és ezen az úton jutok el a munkahelyemre."

Mint írtam is, én jóval ritkábban. De a 151-est elég sokáig használtam heti szinten, néha többször is. És tény, hogy a cigányok miatt szoktam át a vonatra. Picit jobban meg kell tervezni előre az utazást, de megéri.

"...jobban idegesített az a fehér kispöcsk aki alábát z ülésen nyugtatta, az anyja meg mellette telefonált a pasijának, és eszébe nem jutott rászólni drága gyermekére."

Ez is teljesen ÁLTALÁNOS a cigányok körében is. Ezzel nem mondtál semmit. Azt is kivehetném a soraidból, hogy te pedig ezt AKAROD látni vagy észrevenni, de ez meg rólad szól! Személyeskedésed okán most már én is megengedem magamnak, hogy minősítselek!

"És hogy őszinte legyek, még csak nem is sajnállak, hogy csak így tudod látni a világot."

Őszintén szólva ballisztikus ívben teszek rá, hogy sajnálsz-e vagy sem...! Szerintem te is úgy látod a világot, ahogy akarod és én is úgy látom, ahogy akarom. És ahogy tapasztalom. De egy percig se gondold, hogy a te véleményednek nagyobb létjogosultsága vagy akár szilárdabb alapja volna, mint az enyémnek!

És ha már politika és cigánykérdés...!
Felteszem, akkor a 2000-es évek állandó 'magyarozása' sem nagyon zavarhatott téged, illetve a cigányok pozitív diszkriminációja már politikai szinten is, igaz?
Kamp.

Kampfer 2017.05.26. 16:24:43

@humorpalanta: "Nincsenek NO-GO zónák Pesten, akármennyire is próbálja sulykolni ez az idióta kormánypárt."

Lemaradtam valamiről??? Mikor és hol állított ilyet a magyar kormány bármely tagja? Le tudnád itt tolni a linket? Köszönettel!
Kamp.

Thomas Dantes 2017.05.26. 16:50:05

Olyan jó a no go zónázás....mindig csak az beszél róla aki még nem látta. Olyan nyugati kertvárosokról állítja a kormánypropaganda hogy no go zóna...hát baszki, én nem bánnám ha Budapest olyan lenne.

ZX 2017.05.26. 17:06:20

Mindig az no-go zónázik a legjobban aki még külföldön sem járt soha, vagy eljutott mondjuk a horvát tengerpartra.
Minden városban vannak bűnöző elemek, hol több, hol kevesebb. De no go zóza nincs sem Berlinben, sem Párizsban, sem Brüsszelben, sem sehol. Tudom, mert jártam a kormány által no go zónáknak nevezett helyeken és sehol nem kergettek meg, nem raboltak ki, még csak meg sem szólítottak. Csak az ostoba xenofób hülyék meg zabálják amit a kedves gazdájuk eléjük hány.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.05.26. 17:09:57

@humorpalanta: Ó persze.. Ti már épp megoldottátok volna, csak a gonosz jobberek elbaszták.. Hihihihiháháháhá. Ez az év vicce komolyan mondom..
8 évetek lett volna valami felmutatni a roma integráció terén, és mi lett az eredmény? A Kozma-gyilkosság, meg a pécsi lány megerőszakolása és megölése egy kan cigány által.
De végül el lettetek zavarva az egyharmados bús picsába, a megérdemelt helyetekre, és azóta sem tértetek magatokhoz.. Van igazság !:)

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.05.26. 17:21:43

@ZX: Miért kell kényszeresen elhazudni a valóságot? Rossz ballibsi szokás..

youtu.be/qyAi_Jz9ybs

---

Kampfer 2017.05.26. 18:08:05

@Thomas Dantes: Ha jól emlékszem, a 'bíbíszí' is hasonló módon próbált meg hülyét csinálni a Szíjjártóból, miközben korábban ők maguk forgattak dokumentumfilmet a témában. Elhiszem, hogy az volt kiadva, hogy meg kell fingatni a magyar külügyminisztert, de akkor miért ilyen ostoba módon és hazudozva? El tudom képzelni, hogy a 'bíbíszí' oldalán van az igazság, de akkor miért kell ezért hazudozniuk? Továbbá azt nem értem a soraidban, hogy ha tényleg nincs is ilyen probléma, akkor miért állt szemben a német szövetségi belügyminiszter és a rendőrség és a rendőrszakszervezet vezetője? Miért kelt ki magából a francia belügyminiszter és miért kellett a neten megnyilatkoznia a malmői rendőrkapitánynak??? Ennyire azért nincs ám nagy befolyása a 'patásnak'!

@ZX: Ennyire azért nem rózsaszín a helyzet...! A kollégám bátyjáék húsvétkor költöztek haza Malmőből. A fiuk majd augusztusban települ haza. Elmondásuk szerint élhetetlen volt már az a hely, ahol éltek, a családfő munkahelyén pedig már elviselhetetlenné vált a légkör. Egyrészt a migrik miatt és a migránskérdés megítélésének kettőssége miatt. Van egy állami és céges 'nyomásgyakorlás' az embereken, illetve egy a hazaihoz is nagyon hasonló kibékíthetetlen ellentét a kérdés megítélésében.
A finn trénereink tavaly voltak nálunk egy továbbképzésen. Érdekes volt őket hallgatni a folyamatokról. Nagyon komoly támogatottsága van a magyar és macedón, szlovén kerítéseknek és a V4-ek migránspolitikájának. Nyilván politikai szinten elítélőek, de még a trénerem bátyja is (rendőrként dolgozik és szolgált tavaly Tornioban) ki van már akadva az uniós gyakorlattól és a finn politikától. Ezek a 'majdnem' közvetlen információim a kérdéssel kapcsolatban. Én legutóbb 2011-ben voltam Bajorországban egy repülőmapon, Münchenben illetve Stuttgartban fordultunk meg. München volt a nagyobb trauma, nagyon sok láthatóan nem német (és nem európai) emberrel volt tele a város. Hogy azóta mi van, nem tudom, tavaly augusztusban úgy döntöttünk, hogy nem megyünk. A kint élő rokonság viszont komoly változásokról beszél azóta is.
Kamp.

Skankhunt42 2017.05.26. 18:56:35

@László Rudits: tyűha, és ezt ugyan ki nem szarja le?

Skankhunt42 2017.05.26. 18:58:51

@Thomas Dantes: jaja, mert te egy elnyomott kis szerencsecsomag vagy, aki huszonéves létére még a mamahotelben él.

Skankhunt42 2017.05.26. 19:02:09

@ZX: ja, akkor te Napóleon létezését se hiszed el, mert nem láttad. tökéletes vagy libsinek!!

László Rudits 2017.05.26. 19:29:54

@Skankhunt42: Mind a négyet használtad ennek a remekműnek a megalkotásához? Mármint a teljes agysejt állományt bevetetted?

Skankhunt42 2017.05.26. 19:49:21

@László Rudits: na húzzál szépen vissza szagolgatni tovább a fingodat

László Rudits 2017.05.26. 19:53:35

@Skankhunt42: Bocs, hogy túlzásba estem és négynek véltem a kettőt.:-)

2017.05.26. 20:30:56

@NBarbieReloaded: takonygerinc, ha lenne gerinced, büszkén hirdetnéd, hogy egy tetves náci vagy, nem szégyellnéd. :D

_B_ 2017.05.26. 20:41:43

@Pipas: "rendőrség meg 30 000 forint alatt engedte lopni a cigányokat"
És mintha csak egymás heréjét nyalogatnák az újabb elmútnyócév Fidesszel, aki ezt 50 ezerre emelte. A kis értékű lopás határát meg 500.000 Ft-ra, és ezzel rásózta a jegyzőre az autólopást, szinte az összes betörést. Mennyivel jobb most!

Pipas 2017.05.26. 21:15:43

@_B_: "És mintha csak egymás heréjét nyalogatnák az újabb elmútnyócév Fidesszel, aki ezt 50 ezerre"

Eszednél legyél, ne beszélj marhaságokat! Amióta fidesz van a kisértékű lopások újra a rendőrség hatáskörébe tartoznak.

Pipas 2017.05.26. 21:23:10

@ZX: "Tudom, mert jártam a kormány által no go zónáknak nevezett helyeken"

Mind a sok száz helyen? És semmi bajod nem lett? Nahát, akkor aztán biztos hazudnak, de köszi, hogy te most elmondtad. Most jó lenne, ha beleugranál a kútba, hogy tudjuk biztonságos -e, okés?

Vagy... esetleg beütök egy-két keresőszót a youtube-on és látom, hogy a muszlim állatok hogy verik az európaiakat. Aztán talán a saját szememnek hiszek és nem a te nyilvánvaló hazugságaidnak...

Jártam a no-go zónákban, persze b+!

Advanced Flight 2017.05.26. 21:46:04

"épp a közmunkaprogramot verik szét és építik le, ennek köszönhetően nő az illegális hulladék mennyisége, nehezebben birkózik meg a kerület a zöldfelületeinek karbantartásával, romlik az itt élők életminősége"

Mármint azt a közmunkaprogramot, amit épp ők találtak ki és ti azóta visítoztok ellene, amióta bevezették? Most meg mégis jó?
Azt se tudjátok már, mikor mit hazudtatok....

NBarbieReloaded 2017.05.26. 21:53:18

@hullajelölt88: Figyelj csak kisfiam: bocs, hogy nekem kell felébresztenem a kis rózsaszin álomvilágodból, de a valóság az, hogy bárhogy is szeretnétek ti libsik ezt, a dolog nem úgy működik, hogy egy hozzád hasonló elmebeteg lenáciz valakit, mert többre nincs esze, és az onnantól ténnyé válik.
Ezt fel tudod fogni? Nem hiszem.
Ennyi erővel te miért tagadod, hogy anyagyilkos pedofil vagy? Na, legyen gerinced, valld be, hogy az vagy, hiszen én azt mondtam!
Idióta seggarc. :D

Ja, amugy a 88-cal a nickedbe én nem nagyon náciznék mást te szerencsétlen. :DDD

sírjatok 2017.05.26. 22:04:25

Azért is tök jók az ilyen blogok, mert aki már-már hajlandó lenne az ellenzékre szavazni, az elolvas egy ilyet, és sírva leikszel a fideszre :D

humorpalanta 2017.05.27. 11:49:18

@EU zászlót mindenhova!: Olyan szánalmasan buta vagy, hogy az hihetetlen. Nincs is egyszerűbb, mint kivenni két esetet és felmutatni, hogy hahh, na mégse!!! Mint mikor találsz az utcán két rágót és kijelented, hogy mégsincs köztisztaság. :D

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.05.27. 14:08:43

@humorpalanta: Szegény kis szellemi fogyatékos polgártársam! Te akkor is letagadnád a no go zónák létezését, ha 23 arab tolna szájba ott. Hisz ez csak "egyedi elszigetelt eset". Ez a mantra ugye. De ezt rajtatok, liberálidiótákon kívül senki nem hiszi el. Semmilyen konkrétumot nem fogadtok el, csak a dogma létezik, a valóság nem fontos.
Csak azt nem tudom eldönteni, hogy tényleg ennyire retardáltak vagytok, vagy szándékosan cinikus módon megpróbáljátok a valóságot mindenféle talmudi dogmatikus ravaszkodással elhazudni, képlékennyé tenni, relativizálni.
Ezt persze már eljátszottátok a romabűnözés tagadása kapcsán, de hálistennek 2010-ben el lettetek hajtva az egyharmados zónába.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.05.27. 14:22:46

@humorpalanta: Csak hogy szembesülj még egy kicsit a valósággal:

spiler.blog.hu/2016/09/23/breking_a_bbc_maga_forgatott_dokufilmet_a_brit_no-go_zonakrol

(Persze nincsenek illúzuóim, a hozzád hasonlók konok, szemellenzős butaságán semmi nem segít..)

Éhes ló 2017.05.28. 08:04:55

A cigányok a társadalom pestise.
süti beállítások módosítása