HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) Budapest (3) budapest (26) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) fidesz (45) FIDESZ (31) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) földesi gyula (15) Földesi Gyula (26) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) kiserdő (4) Kiserdő (3) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) Kosuti (5) kosuti (4) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) lmp (67) LMP (8) lomizás (3) mach péter (74) Mach Péter (48) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) mszp (5) MSZP (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) orbán viktor (5) Orbán Viktor (14) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) Pesterzsébet (42) pesterzsébet (133) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) Szabados Ákos (14) szabados ákos (20) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) vas imre (14) Vas Imre (11) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Ki fizeti a fűszolárt?

2017.02.06. 10:15 Mach Péter

Amikor egy régi ismerősöm az utolsó pillanatban lemondta a szombati közös nolimpiás aláírásgyűjtést, - mondván 12 előtt nem kel fel - még nem gyanakodtam. 

Pedig sütött a nap, kellemes volt az idő, a Tátra téri piac pedig biztosította a hangulatot, ideális hely beszélgetéshez, rég nem látott barátok találkozásaihoz. Márpedig rég nem találkoztunk, tél van, piszkosul hideg s bizony meccs sincs. Márpedig vele leginkább a Hidegkuti lelátóján futunk össze, kicsit morgunk a bírókra, szurkolunk és reménykedünk, hogy egyszer lesz egy jó csapatunk.

Szóval nem gyanakodtam semmire, lusta is és tényleg későn kelő, aztán belefutottam a Vastagbőr cikkébe. Úgyhogy most már értem, ő fűszoláriumba jár, nem érdekli a napsütés. 94601.jpg

/fotók: mtkbudapest.hu/

Pedig gyanakodhattam volna, hiszen velem ellentétben még a stadionavatóra is kiment.

Én lelkes szurkolóként - aki eléggé el nem ítélhető módon a fiait is kicipeli meccsre - fájó szívvel, de kihagytam. Meggyőződésem ugyanis, hogy amíg például a Jahn Ferenc kórházban ilyen balkáni állapotok uralkodnak, kibírtunk volna még néhány évet a régi stadionban. Persze azért sem mentem ki, mert nem akartam a VIP boxokban és egyéb kiemelt széksorokban tobzódó oligarchák és "puritán" politikusok magamutogatását bámulni.

S nem nem mentem ki azért sem, mert amíg a stadionépítéseket a túlárazások és a mutyik jellemzik addig nem volt mit ünnepelnünk!

Most meg a fűszolár!

94603.jpg

/fotók: mtkbudapest.hu/

Ezen a télen kétszer annyian fagytak meg, mint tavaly, miközben az országban hiánycikk lett a tűzifa. A Párbeszéd is segít megoldani ezt a krízishelyzetet, ugyanis már közel 2 millió forintot gyűjtött össze tűzifára, amelyet – folytatva eddigi gyakorlatát – folyamatosan juttatunk el a nehéz helyzetben lévő emberekhez.

Szociális tűzifa programra idén is 3 milliárd forint áll rendelkezése, míg Orbán Viktor várbéli dolgozószobájára közel 4 milliárdot akar elkölteni a kormány és a Hidegkúti Stadiont pedig 7,5 milliárdból építették. S most ugye a fűszolár, amiről Török István a stadion üzemeltetési igazgatója így fogalmazott: –Nagyon hasznos eszközről van szó, hiszen javítja a pálya minőségét azáltal, hogy lehetővé teszi a fű fotoszintézisét, így a fényszegény időszakokban is jó állapotban tartja a küzdőteret.

Közben magyarok százezreinek egészsége és élete került veszélybe, mert az országban gyakorlatilag elfogyott a tüzelő, Tarlós pedig a napsütéssel oldatta meg a hó és ónos eső miatti közlekedési káoszt – ugyanis havat takarítani nincs pénz.

Magyarországon a lakosság 40 százaléka vagy hideg lakásban vacog, vagy pedig aránytalanul sokat költ a háztartási energiafogyasztásra, ami miatt más kiadásokon kell irracionális mértékben spórolnia. Orbán stadionjai pedig fűszolár gépekkel napoztatják azt a szép zöld gyepet. Amiben nem az a baj, hogy fejlődik a professzionális foci (szurkolóként örülök neki), hanem hogy mindezt a mi adónkból teszik. Én szívesen megveszem a belépőt, mint ahogy eddig is tettem, cserébe viszont számoljanak el az adófizetők pénzével.

Már 2015-ben kiderült ugyanis, hogy a TAO pénzek politikai nyomásra javarészt a fideszes kiskirályok kedvenc csapataihoz áramlanak, gyakran olyan közvetítők útján, akik komoly részesedést kérnek, míg a magas gyermekszámmal működő minőségi munkát végző nevelőegyesületek számára szabályosan szinte lehívhatatlanná válnak a források. Csányi Sándor az MLSZ elnöke például már másfél éve arról számolt be, hogy 2014-ben összesen 224 szabálysértést tárt fel és 250 millió értékben rendelt el visszafizetést az MLSZ. S ezek csak a feltárt ügyek.

Orbán Viktor szerint “a futball olyan, mint a bográcsgulyás. Folyamatosan teszünk bele, sosem veszünk ki, és a végén kész”.

De ha mégis kivesznek akkor azt inkább eltitkolnák ha lehet, bár Rétvári Bence határozottan visszautasítja azt az állítást, hogy a Kormány törvénymódosítással segítette elő a Tao támogatással kapcsolatos visszaéléseket. Épp ellenkezőleg, szerinte az hogy az eddig szabályozással ellentétben a közérdekből nyilvános adatok megismerésére vonatkozó igények a nem állami, nem önkormányzati támogatások tekintetében összesített adattartalom szolgáltatásával is teljesíthetőek az segít a tisztánlátásban. Szerintem pedig ez egy orbitális nagy hazugság egyetlen bővített mondatba sűrítve.

Ez a legatyásodott ország fizeti ugyanis a profi foci fejlesztéseit és a budapesti olimpia lázálmát is és a körülötte burjánzó mutyit, - vagyis nem, azt nem csak mi, azt még az unokáink is fizetni fogják -.

Bár ez ügyben még tehetsz valamit!

Találkozzunk szombaton a Tátra téri piacon!

16508592_1430078297025526_8704448585417455449_n.jpg

2 komment

Címkék: olimpia Olimpia MTK nolimpia

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr6612186184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2017.02.07. 01:15:55

A fűszolár alkalmazását, a magyar és egyben Nemzeti football sportorvosok tanácsa írta elő, mert az aranylábú gyerekek állandóan felfáztak a hideg füvön való ácsorgástól!

Mr Eggs · http://farmprojekt.blogspot.com/ 2017.02.07. 15:06:35

Ha jegyet vagy bérletet veszel nem hiszem, hogy reklamálhatnál. Hiszen neked is csinálják.
Akik meg megfagynak ugye egyébként sem járnának meccsre szóval nem igazán veszteségek.
süti beállítások módosítása