HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) budapest (26) Budapest (3) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) FIDESZ (31) fidesz (45) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) földesi gyula (15) Földesi Gyula (26) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) kiserdő (4) Kiserdő (3) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) Kosuti (5) kosuti (4) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) lmp (67) LMP (8) lomizás (3) Mach Péter (48) mach péter (74) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) mszp (5) MSZP (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) Orbán Viktor (14) orbán viktor (5) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) Pesterzsébet (42) pesterzsébet (133) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) Szabados Ákos (14) szabados ákos (20) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) vas imre (14) Vas Imre (11) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Civil nagytakarítás a NAV körül

2015.03.25. 09:23 Mach Péter

Ha a hivatalok képtelenek kezelni a NAV körül kialakult áldatlan állapotokat, akkor a civilek kitakarítanak. Nagy Zöldítési Akcióval vesznek részt a Föld Órája eseményen Pesterzsébeten és a Ferencvárosban is. Ferencvárosi, pesterzsébeti és kispesti civilek, környezetvédők fogtak össze, - hogy amíg a különböző hivatalok és intézmények egymásra mutogatva végre kitakarítják a kiserdőt - példát mutassanak és élhetőbbé tegyék lakókörnyezetüket.

Ha bürokratikus módon nem megoldható, ha a hivatal képtelen megtisztíttatni, akkor megoldják a civilek: a ferencvárosi Kulcs a Városhoz Civil Társaság kezdeményezéséhez csatlakozott az Átalakuló Duna-part is, s számos zöld szervezet aktivistái jönnek el az eseményre.

kiserdo_taki_1.jpg

Segítsünk a civileknek kitakarítani a NAV háza táján!
Rakjuk rendbe pesterzsébetiek, kispestiek és ferencvárosiak közösen a Határ úti Kiserdőt!

Március 28-án, 10 órakor találkozzunk a Határ út - Gyáli út kereszteződésénél, a felüljáró alatt, a Kiserdő oldalában!

Facebook event itt elérhető.

Valami bűzlik és rohad az adóhivatal körül. A NAV Őrzésvédelmi és Támogató Igazgatóságának környékét patkányok lepték el, szemét szemét hátán, használt kanapék, kibelezett hűtőgép. Ráadásul a felüljáró is korrodál, egy statikus ismerősöm szerint már csak rozsda tartja össze. Februárban írtam erről a blogomban.
Februárban készítettük a lenti képeket Baranyi Krisztina ferencvárosi képviselőtársammal a Pesterzsébet és Ferencváros határán található Határ úti Kiserdőben. A Kiserdő bár Ferencvárosban található, valójában Senki Földjének számít. Szemét, szemét hátán, használt kanapék, kibelezett hűtőgép. Patkányok ugráltak elő a szeméthalmok közül, a kommunális hulladék keveredik a vállalatok illegális lerakatával. Van aki a szelektíven gyűjtött pillepalackokat helyezi itt el, van aki a megunt ágyát. A helyzet abszurditását jellemzi, hogy a kidobott hűtőt a lomisok már ki is bontották fémpáncéljából, azt elvitték, a bele pedig maradt az erdősávban. Pesterzsébet Önkormányzata februárban levélben kérte a szomszédos ferencvárosi önkormányzatot a helyzet rendezésére, de sajnos az elmúlt hetekben sem változott semmi, a hivatal lassan, de biztosan fogalmazta válaszlevelét. Márciusban Pesterzsébet Önkormányzata a BKK Zrt-nek is levelet írt a 3-as villamos felújítása után rendezze a pálya körüli területet, ugyanis az átadás után otthagytak csapot-papot, a terület rendezése és a zöld felületek helyreállítása elmaradt, a sitt pedig ott maradt.

Baranyi Krisztina képviselőtársam Ferencvárosban a testület ülésén jelezte a problémát és kérte a segítségét a polgármesternek és a hivatalnak. Tegnap válaszolt a hivatal: Ferencváros Önkormányzata a kiserdő saját tulajdonú területein megrendelte az illegális hulladék elszállítását a FESZOFE Kft-től. Az érintett területek további tulajdonosaival (MÁV Zrt., BKK Zrt. , Pilis Parkerdő Zrt.) pedig felvette a kapcsolatot. Az akcióhoz pedig csatlakozott a FESZOFE Kft. is és konténert biztosít a szemét tárolására és gondoskodik annak elszállításáról is. Minden jó, ha jó a vége mondhatnánk, de egyrészt ennek a kezelése működhetne automatikusan is, a hivatal rendszerében bürokratikus módon is.

Másrészt szombaton vár még a munka minket: rakjuk rendbe pesterzsébetiek, kispestiek és ferencvárosiak közösen a Kiserdőt!

Találkozzunk a Határ út - Gyáli út kereszteződésénél, a felüljáró alatt, a Kiserdő oldalában!
Időpont: 2015. március 28. 10 óra

A civil kezdeményezések segítenek nem csak az itt élőkben, de a kerületi intézményekben, hivatalokban is tudatosítani: a kerület a miénk, környezetét óvni és gondozni kell. 2013-ban hasonló állapotokkal találkozhattak az arra járók a pesterzsébeti vasútállomás töltésénél. A töltés mindkét oldala tele volt szeméttel. A vízelvezető árokban pillepalackok, üvegek és csikk mindenfele a vasútállomás teljes területén a füvön és a peronon egyaránt. Mivel zavart a teleszemetelt vasútállomás és szúrta a szemünk, hogy a lakókörnyezetünk közelében ekkora a szemét az Átalakuló Duna-part szervezésében kitakarítottuk a vasútállomást. Sokan összegyűltünk, kevésnek bizonyult a kesztyű és a szemeteszsák is, három óra alatt még az eldobált csikkek többségét is összeszedtük. Azóta a terület gazdái szemeteseket helyeztek el az állomás peronján, tisztítják a csatornát, gondozzák a zöld felületet. Remélem a szombati takarítás is hasonló módon hosszabb távon rendezi a Kiserdő kérdését.
Ilyen volt márciusban, és ilyen lett április 7-én:


                 

 

Szólj hozzá!

Címkék: takarítás kiserdő NAV Átalakuló Duna-part Kiserdő

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr867302512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása