HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) budapest (26) Budapest (3) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) FIDESZ (31) fidesz (45) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) földesi gyula (15) Földesi Gyula (26) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) kiserdő (4) Kiserdő (3) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) Kosuti (5) kosuti (4) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) lmp (67) LMP (8) lomizás (3) mach péter (74) Mach Péter (48) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) mszp (5) MSZP (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) orbán viktor (5) Orbán Viktor (14) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) Pesterzsébet (42) pesterzsébet (133) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) Szabados Ákos (14) szabados ákos (20) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) vas imre (14) Vas Imre (11) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Egy félresikerült ételosztás margójára

2014.12.31. 15:09 Mach Péter

Tegnapelőtt írtam arról, hogy a résztvevők szerint félresiklott a Gyermekétkeztetési Alapítvány december végi akciója. Azt ígérték 1000 rászoruló családnak oszt majd csomagot a Gyermekétkeztetési Alapítvány december 29-én.

„Nézz körül a kamrapolcon!” akciójuk keretében 13:00 órától Pesterzsébeten, a Csili előtt 15 tonna tartós élelmiszert osztottak volna szét a szegénységben élő családoknak. 300 pesterzsébeti családnak segített az akció, 700 csomagot viszont a Demokratikus Koalíció vitt el, hogy ők oszthassák ki országszerte.

stolen-dreams-150x150.jpgAzóta trollok lepték el a Facebook oldalamat, a telefonom is gyakrabban csörög, a Népszabadság is foglalkozott az üggyel. Az alapítvány képviselői szerint ugyanis a civil alapítványként összegyűjtött adományokat szándékosan kívánták pártokkal szétosztatni, unortodox ötlet az tuti. S hát hogy, hogy nem, de úgy alakult, hogy csak a Demokratikus Koalíció bizonyult olyannyira érzékenynek, hogy hajlandó volt a mások által, más célból összegyűjtött támogatásokat pártadományként szétosztani. Pedig a Népszabadság információi szerint az alapítvány megkereste a FIDESZ-t és az LMP-t is, de ők nem támogatták az ügyet.

Az alapítvány képviselője is megírta véleményét az ügyről, sokkal okosabbak ugyan nem lettünk tőle, azóta sem tudjuk mely pártok miért utasították vissza a részvételt, s azt sem, hogy a szervezők szerint a civil adományokat miért pártoknak kell szétosztogatni.

Katarzis nincs.

Magyarország, én így szeretlek!karacsonyi-alom-thumb-meselandia.jpg

A levelezés itt olvasható:

Tisztelt Király Gábor!

Sajnálom ha nem érti miért felháborító és a társadalmi szolidaritást hosszú távon veszélyeztető, azt csökkentő ami történt. Csak ismételni tudom amit a blogbejegyzésben írtam:

„Természetesen nem gondolom, hogy egy ételosztás, meg fogja oldani a teljesen elhibázott gazdaságpolitika okozta krízist, de az ezzel foglalkozó egyesületek, alapítványok, civil kezdeményezések elhiteltelenítése, az ügyük és élelmiszer csomagjaik, adományaik pártcímkézése bűn. S ez akkor is igaz, ha a DK pártaktivistái Zalában, Baranyában és szerte az országban merő jóindulatból akarják saját kezükbe venni a rászorultak csomagjainak elosztását. A rászorultság ugyanis nem a párttagkönyvek színétől függ...”

Végignéztem a honlapjukat és Facebook oldalukat egyaránt, egyetlen helyen sem találtam, hogy a civil alapítványhoz eljutó adományokat majd egy párt fogja szétosztani. Vajon hányan érzik, most úgy, hogy átverték őket? Vajon hányan fontolták volna meg, hogy inkább más szervezethez juttatják el az adományt, ha tudják pártaktivisták fogják azt kiosztani, ahelyett hogy szakmai szervezeteken, vagy az ellátórendszer intézményein jut el a rászorultakhoz (ahogy Pesterzsébeten is történt)?

Minden tiszteletem mellett jelzem, érdekes lehet megismerni az Ön által említett többi párt milyen indokkal utasította vissza az adományok szétosztásában a részvételt, talán abból is leszűrhető némely tapasztalat.

Nyilván jól hangzik azt állítani, hogy a tények ismerete nélkül született a bejegyzésem, de nem igaz. ;-)

Kerületi önkormányzati képviselőkénti részt vettem a csomagosztáson, így a tényekkel is tisztában voltam, ráadásul az írás pont az az osztáson résztvevők véleménye alapján készült. Ha úgy érzi az írásom indulatosra sikerült: nos, ebben igaza van. Mélységesen felháborít ami történt: ugyanis az átverés, az bizony átverés marad.

Üdvözlettel:

Mach Péter
az Organikus káosz szerkesztője

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Idén először a Gyermekétkeztetési Alapítvány 21 éves történetében felhívtuk a pártokat, hogy ha van a látókörükben nyomorgó család, jelentkezzenek, hogy segíthessünk. Az összes párt közül egyedül a Demokratikus Koalíció volt az, amelyik vállalta a dolgot. Sok autóval érkeztek saját kocsijaikkal vidékről (a szállítási költségeket - benzin - ők állták) átvették a csomagokat, elszállították és kiosztották a nyomorban élő családoknak.

A Gyermekétkeztetési Alapítvány felháborítónak tartja, hogy a tények ismerete nélkül rosszindulatúan interpretálja bárki is ezt a jótékonysági akciót!

Király Gábor
elnök
Gyermekétkeztetési Alapítvány

38 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr187026393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zizi77 2015.01.01. 09:26:39

Még ha a jóindulat meg is volt a DK-ban óhatatlan, hogy előbb-utóbb pártpropagandára fogják használni ezt is. A lehetőséget kár volt erre megadni. Én inkább a védőnői szolgálattal vagy a családsegítővel oldottam volna meg a dolgot.

hidroponi 2015.01.01. 09:49:46

@zizi77: "Én inkább a védőnői szolgálattal vagy a családsegítővel oldottam volna meg a dolgot."

azert elotte kerdezd meg oket is, hogy a szabadidejuk terhere akartak-e volna ok szetosztani...

bekerült 2015.01.01. 09:59:32

Felháborító, hogy még a jótékonyságból is politikiai adok, kapok lesz !

Tisztelt Mach Péter !

Ha ön nem óhajt, egy párt által nyilvántartott éhezőn segíteni, csak a civilek által nyilvántartottakon, akkor szégyellje magát.

Mert ugyanis arról lenne szó, hogy mindenhova jusson az adományokból, oda is, ahová a civilek nem látnak !

Mellesleg igen nagy támogatás ez kihordás a civil adomány gyűjtőknek, mert így kevesebbe kerül a kiszállítás és az ezzel járó költségek, több energia és idő marad a gyűjtésre.

Az, hogy ebbe csak egy párt szállt be, az azt is jelentheti, hogy nekik volt a látókörükbe olyan nyomorgó család, amely rászorult a segítségre.
A DK a saját programjához tudta illeszteni ezt a felajánlást és a tagjai által összegyűjtött adományokkal egy időben, meg tudta szervezni a kiszállítást.
Nem lett reklámozva sehol, nem tüntették fel, hogy a DK jobban teljesít, csak tették a dolgukat, ha már segítségre volt szükség valahol.

Persze értem én, hogy min bosszankodik a tisztelt reklamáló.
Az már mégiscsak furcsa, hogy épp az ördögtől elfajzott Dk és Gyurcsány tudott ilyen civil kezdeményezéshez betársulni.
Lehet, hogy a többi párt nem tudta becsatornázni a saját segítségnyújtási akciói közé, különböző okok miatt.
Lehet találgatni, de ezt számon kérni a felajánlótól egy kicsit furcsa !

Mit tehet ő arról, hogy a többiek nem vállalták az ezzel járó nyűgöket, vagy esetleg a saját programjaik módosítását ?

Úgy gondolták, hogy a civilek oldják meg ahogy tudják a dolgot, ha már jótékonykodni támadt kedvük, nekik nincs erre plusz energiájuk és pénzük.

Szóval, a segítség nyújtás és az ajándékozás megtörtént és, ha esetleg azt gondolod, kedves Mach Péter a rászoruló esetleg figyeli azt is, hogy ki hozta, vagy adta az ajándékot, akkor nagyon tévedsz.
A szeme az ajándékon van, mert tudja, hogy az adományozók nem szoktak dicsekedni ilyesmivel.

A fuvarozók, meg csak hordárok, akik szintén nem dicsekszenek a tetteikkel !

A lényeg, hogy az adomány a helyére került és ez a fő !

A többi csak rizsa !

zizi77 2015.01.01. 10:28:56

@hidroponi: túl sok plusz időbe ez nem került volna szerintem. Egy jó védőnőnek fejben megvan, hogy hol jönne ez jól. Telefon megy, hogy be lehet fáradni érte, és ennyi. Családsegítőnek meg szintén ez a dolga. Nem szabadidőben kell megoldani. Nyilván körzetenként változik a leterheltség, de ha valaki jól végzi a munkáját, akkor ez is pont belefér.

nemszólokmégegyszer 2015.01.01. 10:30:48

Az egyik véglet a fidess /senkit nem hagyunk az út szélén , hanem belerúgjuk őket az árokba/ és a senkivel összefogni nem képes, viszont szociálisan /mint látni/ kurv@ra érzékeny minipárt, aki még a píár értékét sem volt képes felfogni a lehetőségnek, a másik véglet meg a minden píár lehetőségre lecsapó dk, aki a benzinpénzért, meg az ingyen aktivisták idejéből a saját nevében osztotta szét a csomagokat. Olyan, mint amikor egy fidesses miniszter osztja szét egy segélyszervezet által összegyűjtött adományokat /a napokban is volt rá példa/. UNDORÍTÓ az egész. És még a szemérmetlen szűz párt /lömöpö/ is csodálkozik, hogy az emberek utálkoznak minden politikai párttól.

Sinistroll 2015.01.01. 11:29:13

Ez a civilezés elég nagy marhaság. A politikában is, itt is. Aki tenni akar valamit, azt hagyjuk már, hogy tegyen. Most miért kell cikizni az aktivistákat, ha nem plakátot ragasztanak, hanem ételt osztanak? Az nem hasznos? A pártok önkéntesei mégis, mit tehetnek még ebben az országban anélkül, hogy valami kripto LMP-s beléjük ne kössön??

A "szemét opportunista, mást tollával tündoklő DK" mantrához meg csak álljon itt, hogy is tette közzé az akciót a szóvivőjük a facebookján:

"A Gyermekétkeztetési Alapítvány tartós élelmiszer adományainak eljuttatását vállalta magára a DK az év utolsó napjaiban. Hogy az adományok bizonyosan jó helyre kerüljenek, Csepelen a Burattino Iskola igazgatójának segítségét kértük. Az adományokat átvevők között voltak 7-8 gyermeket - nem egyszer egyedül - nevelők, munkásszállón lakó, tartós beteg gyermeket nevelő szülők.
Köszönjük a Gyermekétkeztetési Alapítványnak a bizalmat, és örülünk, hogy néhány családnak egy picit segíthettünk."

Nem a DK akciója az undorító, hanem hogy páran képtelenek elviselni, hogy akár csak egy jó hírmorzsa megjelenjen róluk.

ogli dzsí 2015.01.01. 11:39:33

Annak ellenére, hogy rühellem a DK-t, szerintem minden segítség elkel. Mindenkinek respect aki részt vett a buliban, főleg a felajánlóknak.

jogalany 2015.01.01. 11:40:50

Ebben jól tetten érhető a civilszervezetek korrupciója is, nemcsak a pártok politikai haszonlesése.
A gyermek élelmezési alapítvány évente sokszázmillió forintot szed be, és 25 %-a sosem jut el a rászorultakhoz, mert az alapítvány feléli. Mennyire eggyező visszhagja lehet ennek a gyermekrák alapítvány sikkasztásaihoz. Vagy a másik civil, mely összeszedte az egymilliót a gyerek bécsi mütétjéhez, de a szülőnek már csak 250 ezret adtak, a többit magukra költötték. A példák szinte kifogyhatatlanok.

northwind 2015.01.01. 11:45:43

Gondoljunk Kolontárra, az adományokat lenyúlták, vagy a parlagfű mentesítésre szedett adományokra (laptopok stb)vagy a gyerekrák alapítványra, és még sorolhatnám. Nekem ez jó tanúság, soha semmi körülmények között nem adnék alapítvány számára pénzt, mert nagy szerencse, ha töredéke eljut a rászorulókhoz, lám az is címkézve. Aki segíteni akar, annak keresni se kell, talál rászorulót, és közvetlenül kell őket segíteni, az éhesnek mindig van közel egy bolt, vagy étkezde, a hajléktalannak találunk otthon egy két kiszuperált meleg holmit, takarót stb. Ez legalább odajut, ahova kell, nem azokhoz, akik mások jólelkűségét akarják kihasználni.

Mach Péter 2015.01.01. 11:46:49

@Sinistroll:

Végre egy önismerettel rendelkező troll ;-).

Ha pártok is részt vesznek ételosztásban, vagy más módon segítenek rászorultakon az szerintem is előremutató.

Minden parlamenti párt csinálja decemberben, a PM egész télen. De ilyenkor illik a szimpatizánsok, aktivisták, tagok által összeadott adománnyal tenni. Ha mások által, civilként összegyűjtött adományra csap le egy párt és utána azt osztogatja. Nos, az nem az.

Jolka40 2015.01.01. 11:47:53

@bekerült: Egyetértek! Maximálisan!

ogli dzsí 2015.01.01. 11:50:39

@Mach Péter: A PM és a DK felekezeti okokból gondolom pénzért árulja a civil segélycsomagokat kelet Ukrajnában.

ogli dzsí 2015.01.01. 11:53:01

@jogalany: Mo-n azok az alapítványok már hatékonynak számítanak, ahol a források 20%-a a rászorulókhoz jut, a többi 80 müködési ktg., de a legtöbbnél még rosszabb a helyzet. Volt is már erről cikk itt a zsindexen.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.01. 11:55:16

Valamit nem értek. Miért is kell pártoknak szétosztaniuk a civilektől származó adományokat? Főleg olyanoknak, amelyek nem is vettek részt az adományok gyűjtésében? Van Caritas, Vöröskereszt és még pár jótékonysági szervezet, amelyek ezt megtennék.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.01. 12:02:49

@northwind:

"Aki segíteni akar, annak keresni se kell, talál rászorulót"

Pontosan. Nálunk a faluban a katolikus plébánia gyűjtötte össze az adományokat, pontosabban az egyházközség aktív nőtagjai. Ők egyben a rászorulókat is személyesen ismerik. Így semmi nem került rossz kezekbe.

A pártok meg osztogassák azt, amit ők maguk vagy a tagságuk adnak össze.

Karipapa01 2015.01.01. 12:27:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Miért is kell pártoknak szétosztaniuk a civilektől származó adományokat?"

Mert tőlük kértek segítséget. Gondolom, nem ok nélkül. Különben pedig ha én DK-s pólóban árkísérem a vakot a gyalogátkelőhelyen az nem piár, csak segítettem neki. Így is lehet fogni a problémát.

Éhes ló 2015.01.01. 12:37:40

Ritka pillanat, amikor a posterrel teljes mértékben egyetértek.
BÚÉK!

Mach Péter 2015.01.01. 12:45:22

@Éhes ló:

Akkor most kezdhetek aggódni? ;-)

BUÉK!

Mach Péter 2015.01.01. 12:47:52

@Karipapa01:

Ja, így is lehet. S zöld az ég és kék a fű.

Jolka40 2015.01.01. 12:57:58

A Fidesz meg állami álruhában közpénzt oszt "rezsicsökkentés" formájában. Na melyik párt tisztességtelenebb?

Mach Péter 2015.01.01. 13:01:05

@Jolka40:

A FIDESZ, de tényleg ne ők legyenek a mérce.

kvadrillio 2015.01.01. 15:46:03

OLÁH GÁBOR ÜZENETE DEBRECENBŐL...CIKK AZ KURUCINFORÓL...ELOLVASTAM...
"Mikor Bécsbe bevonultak a Hitler német katonái: a kávéházakból kiterelték az ékszeres, drága bundás zsidó úrinőket és úgy ahogy voltak, súroltatták fel velük a Ring aszfaltját. Ez ma a legnépszerűbb akció a Rajna-Duna közt. Magyarországon is ezt szeretnék a horogkeresztesek és a nyilasok. Szánalmas komédia. Holott sok igazság van benne. Mert az mégiscsak piszokság, hogy Magyarországon is magyar cselédek szolgálják a zsidó urakat s nem megfordítva. A magyar falusi vagy városi szegény népnek nincs egy fillérnyi öntudata és önérzete. Ezen kellene segíteni valamilyen új törvény hozásával. Itt Debrecenben is milyen szívesen lesz a keresztyén lány a zsidó legény szeretője. Hogy Hitler ezt szüntette meg Németországban: azért csak becsülni lehet a magyarnak is.” (Oláh: i.m. 554-555. o.)
Forrás: https://kuruc.info/r/9/137688/"

...ÉS ESZEMBE JUTOTT, VAJON A JELEN (KURMÁNYUNK ÁLTAL) ÚJRA VISSZAHOZOTT HORTHY-RENDSZERÉBEN. A ZSIDÓKNAK HÁNY MAGYAR CSELÉDJE VAN ÚJRA ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

bekerült 2015.01.01. 15:59:43

@Mach Péter:

Meg vagy te veszve !

Mit is nyilatkozott a DK ezzel kapcsolatban ?

"A "szemét opportunista, mást tollával tündoklő DK" mantrához meg csak álljon itt, hogy is tette közzé az akciót a szóvivőjük a facebookján:

"A Gyermekétkeztetési Alapítvány tartós élelmiszer adományainak eljuttatását vállalta magára a DK az év utolsó napjaiban. Hogy az adományok bizonyosan jó helyre kerüljenek, Csepelen a Burattino Iskola igazgatójának segítségét kértük. Az adományokat átvevők között voltak 7-8 gyermeket - nem egyszer egyedül - nevelők, munkásszállón lakó, tartós beteg gyermeket nevelő szülők.
Köszönjük a Gyermekétkeztetési Alapítványnak a bizalmat, és örülünk, hogy néhány családnak egy picit segíthettünk."

Mi franc bajod van ezzel, hiszen nem maguknak vindikálják az adományt, csak a fuvarozó szerepét vállalták fel !
Fel is tüntették, hogy ki gyűjtötte az adományokat, még azt is, hogy kik segítettek a szétosztásban !

Hol csapott le a DK az adományra és a saját gyűjtéseként adta volna tovább ?

Elgurult a gyógyszeretek !
Az van kedves PM-es, vagy mit tudom én ki, hogy átestetek a ló másik oldalára és orroltok, amiért a DK hajlandó volt segíteni, ti meg, a többi párttal együtt, nem !

Nem jött össze a csúnya Gyurcsány, már megint milyen galád !

Mondva csinált szart kavargatsz !
Jobb, ha abbahagyod, csak magadat égeted vele !

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.01. 16:38:54

@Karipapa01:

"ha én DK-s pólóban árkísérem a vakot a gyalogátkelőhelyen az nem piár, csak segítettem neki."

Ám ha tízen kiálltok DK-s pólóban egy forgalmas kereszteződéshez vakokat átsegíteni, akkor az már erősen PR.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.01. 16:56:40

@Mach Péter: Én a helyedben rohadtul szégyellném magamat ezért az egész felhajtásért. A civilek kerestek terjesztőt, a Dk ajánlkozott, te meg fröcsögsz.
Én kérek elnézést a rászorulóktól!

bandinyúl 2015.01.01. 17:07:58

@nemszólokmégegyszer: Nem emlékszem arra hogy a DK nevét említve adtuk volna át a civil gyermekélelmezési alapítány gyűjtését.Az ő nevükben lett átadva.Ha az osztók között lettél volna a saját idődből és saját kocsiddal vettél volna részt akkor tudnád azt hogy senki sem azt kérdezte hogy melyik párt adta,küldte az ajándékot ha nem azt mondták hogy köszönöm.Ennyit a pártokról.

Mach Péter 2015.01.01. 17:32:01

@Andrass9:

Nyilván jó okod van rá, ha ezt teszed ;-).

2015.01.01. 17:52:55

@zizi77:

Igazad van, a védőnő szól, hogy "be lehet fáradni érte". De HOVA?! Mert ha az összegyűjtött adomány Budapesten van, azt az ország távolabbi végeibe eljuttatni kb. ugyanannyi, mint maga a szétosztandó adomány értéke. Nem véletlen, hogy anno hiába ajánlottam fel (örökölt) kiváló állapotú hűtőgépet, mosógépet, bútort, a szállítási probléma miatt nem kellett senkinek. (Nekem kellett volna odajuttatnom a segélyezni kívánthoz.) Számold ki, hogy egy hűtőszekrényt egy furgonnal elvinni akár a megyehatárig: az tényleg a használt hűtő értéke...

2015.01.01. 18:00:35

@jogalany:

Az az alapítvány, amely CSAK 25%-ot költ saját működési költségére, az nemzetközi kitekintésben is kiemelkedően erkölcsös és kiválóan szervezett, takarékos működésű intézmény. Vezettél te Vállkozást? Mert én igen. Egy országos logisztikával rendelkező, sokszáz tonna anyagot mozgató (raktároszó) cég - mégha közhasznú is - komoly költségekkel terhelt. Az alapítványnál dolgozók sem dolgoznak ingyen. Aki ott adminisztrátor, vagy raktáros, vagy gk. vezető, pont ugyanúgy a fizetésért dolgozik, mint a TESCO-nál vagy bármelyik multinál a munkaerejét eladó munkásember.

2015.01.01. 18:02:27

@northwind:
Nem "lenyúlták"! Az ÁLLAM ( vagyis az Államigazgatás) nyúlta le. Nem midegy!!

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.01.01. 20:31:15

Gyurcsánynak és bandájának igenis joga van, az adakozók tudta és beleegyezése nélkül, az általuk adományozott ételeket szétosztani, a szegényeken segíteni, ételt osztani.

Mert az egy szent ember, akinek az elszegényedéshez semmi köze nem volt, mindig is az alázat, és az éhezők szempontjai lebegtek előtte.

Emberek !

Holnap gyertek tüntetni, igazi civilek módjára, politikai pártoktól mentesen, természetesen DK-s pólókban és DK-s zászlókkal, mert ez így dukál.

Ha nem tetszik, kabbe.
/A demokraták/

Sinistroll 2015.01.01. 20:45:02

@Mach Péter:
Nem a DK ment az Alapítvanyhoz, hanem forditva.
Vagy kideritjuk azt is, hogy az Alapitvany a DK ugynoke, es atverte az adakozokat, hogy a Fletonak acsoljon piedesztalt?
A politikai partok vegezhetnek karitativ tevekenyseget is. Sot beszelhetnek is rola. Ne adj Isten peldat adva ezzel. Az egeszet eleve PR akcionak beallitani, ahhoz prekoncepcio kell.
Egyebkent, Pestrol mondjuk Zalaba levinni a pakkokat minimum tizezer ruppo. Szoval meg csak ingyen se volt nekik.
Gratulalok a PM-nek, hogy egesz telen oszt. A szerzonek pedig javaslom, irjon inkabb arrol.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.01.01. 20:59:58

@Sinistroll:

Végezzenek csak a pártok karitativ tevekenyseget tetszés szerint.

És én meg eldöntöm hogy adok-e az adott pártnak vagy sem, támogatást.

Most hogy tudjuk, a Gyermekétkeztetési Alapítványhoz került adományokat a DK vezette Fletó adja át mosolygós arccal, ekként is fogunk adakozni nekik.

Oszt Jónapot.

Sinistroll 2015.01.01. 21:29:57

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Világos, mindenkinek lelke rajta.
De a sanda szándékot azért továbbra se bizonyítja semmi,

bekerült 2015.01.02. 07:45:21

@Mach Péter:
Nem tudok, de nem is akarok mást írni, mint amit ebben a kommentben leírtak :

"Én a helyedben rohadtul szégyellném magamat ezért az egész felhajtásért. A civilek kerestek terjesztőt, a DK ajánlkozott, te meg fröcsögsz.
Én kérek elnézést a rászorulóktól!"

bekerült 2015.01.02. 07:58:23

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Lökött Tóni !

Az adakozók nem jelöltek meg senkit, hogy ki adja át a rászorulóknak az adományokat !
Ha meg akarták volna ezt mondani, akkor inkább oda vitték volna az adományt, ahol azok gyűjtenek, akik az ő pártját, civil szervezetét hirdetik !

Számotokra igen nehéz ezt felfogni !

Ők csak adták a rászorulók részére és punktum !
Hogy hogy jut el hozzájuk, azt az adományok gyűjtésére vállalkozókra bízták, minden esetben.

Igen, a PM esetében is, amikor az ő gyűjtésükre adtak adományokat. A PM is megtehette volna, hogy a DK-t kéri meg a kiszállítással, mert nincs nekik erre annyi kapacitásuk, pl.

Ebből ilyen szart kavarni, csak az SZDSZ tudna !

Bírom már az ilyen lökötteket, hogy minden mocskot rá akartok kenni másra, hogy magatokat fényezzétek !

jogalany 2015.01.04. 13:36:59

@Nyírjeslakó: Ez az alapítvány a gyermek éllemezési, melynek vezetője Király Úr. 6-7 fő az állandó alkalmazott, 3 db kisdobozos és egy nagydobozos autójuk van. Nincs országos hálózat, pályáztatják azt a 300 polgármesteri hivatalt a 3200-ból amennyi kaphat az adományokból, persze, ha meguknak elszállítják, a kicsiknek viszik ki, de a feldolgozás, konyha stb, már a pályázó dolga.
Ehhez évente 600 millió forintot használnak fel. Idén majd kétszeresére nőtt a keret, és tavaly 132 millió volt a saját költségük, mint 6 fő, 4 autó, levélpapír, és telefon. Persze nem tudjuk Király úr, mint a gyermekrák alapítvány esetében is a vezető tolvaj személyi igényét.
És mint sok más helyen itt sem adakozik senki a saját alapítványának. Csak beszedik mások pénzét.
Ja és van egy civil szervezetem, 142 taggal, állami támogatás nélkül.
süti beállítások módosítása