HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) Budapest (3) budapest (26) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) fidesz (45) FIDESZ (31) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) földesi gyula (15) Földesi Gyula (26) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) kiserdő (4) Kiserdő (3) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) Kosuti (5) kosuti (4) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) lmp (67) LMP (8) lomizás (3) Mach Péter (48) mach péter (74) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) mszp (5) MSZP (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) Orbán Viktor (14) orbán viktor (5) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) Pesterzsébet (42) pesterzsébet (133) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) Szabados Ákos (14) szabados ákos (20) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) vas imre (14) Vas Imre (11) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Miért szavaztam a Hetesre?

2014.05.25. 12:35 Mach Péter

Tegnap délelőtt, egy utolsó kitelepüléssel a Tátra téri piacon, a kerületben is befejeztük a kampányt. Aktivistáink persze még mindig dolgoznak, szavazatszámlálóként vagy a választási bizottságokban vigyáznak a választás tisztaságára. Riszpekt nekik!

Önkormányzati képviselőként ilyenkor kissé könnyebb-nehezebb a szavazás napja, nem vehetek részt ezeknek a bizottságoknak a munkájában, így otthon várom az eredményeket. Öröm az ürömben, hogy nem kellett hajnali ötkor kelnem, ráadásul elvégezhetem az elmúlt napok során felhalmozódott elmaradt munkáimat, van élet a politikán túl is.S közben van némi időm összegezni, kerületi zöld képviselőként miért mentem el ma a szavazófülkékig és miért húztam be a 7-es listát.

választ 2.png

Három egyszerű okból:

1) Sokan jelezték, hogy az európai választásoknak a brüsszeli képviselőinkről és nem a baloldal megújulásáról kell szólnia. Ezt a kérdést el kellett volna dönteni április hatodikán. Ebben súlyos felelőssége van a hazai ellenzéki és álellenzéki pártoknak egyaránt. Én mégis úgy gondolom nem szabad elengednünk annak esélyét, hogy 2018-ig valós esély szülessen az Orbán-rendszer leváltására, s erre bizony az Együtt-PM körül kialakult csapat az egyik fontos garancia.

2) Két listára is szavazhatnak ismét a hazai zöldek, környezetvédők és a részvételi demokráciát választók. Az LMP-re és az Együtt-PM listájára. A sors fintora, hogy mindkét listán számos jó és alkalmas az ökológiai értékekre szenzitív jelölt szerepel. S mindkettőn már a második helyen olyan jelölt szerepel, aki az elmúlt évek munkája alapján kiérdemelte a környezetvédő és zöld civil szervezetek támogatását, elismerését. Azonban ez az Együtt-PM esetében valójában 5% feletti eredmény esetén a biztos kijutást, az LMP esetében csak 9% körüli eredmény esetén valósulhat meg.

Márpedig az elkövetkező évek az Európai Unió fejlődés szempontjából kulcsfontosságúak lesznek, s meggyőződésem, hogy az európai zöldek, az EGP a biztosíték a változásra, arra hogy Európa a szolidaritás, a részvételiség és az ökológiai értékek mentén szerveződjön újjá. Ehhez pedig Magyarországnak hiteles zöld képviselőket kell Brüsszelbe küldeni.

3) S persze a Duna-part, Pesterzsébet jövőjét is befolyásolja a mai döntésünk: egy sikeres választási eredmény, - amely megtöri a kerületi MSZP-FIDESZ parlagfű-koalíció és a velük egyre szorosabban együttműködő Jobbik hegemóniáját - reményt adhat. Reményt adhat, hogy egy új csapat is eséllyel indul Pesterzsébeten, amely változást hozhat a kerületben. Meggyőződésem ugyanis, hogy az elkövetkező években helyi szinten alakuló, aktív és működő helyi közösségek biztosíthatják a kiutat a válságból, ha már a kormány képtelen rá. Helyi szinten honosítható meg a részvételiség, erősíthető az élelmiszer önrendelkezés, javítható a közbiztonság.

kép 5.jpg
Én ezért szavaztam a 7-es listára.

Mert számomra erről szólt a mai választás. S ősszel folytatjuk, mert nekünk, akik a részvételi demokráciában, az együttműködésben és a párbeszédben hiszünk lehetőségünk van rá, hogy ezentúl képviselettel rendelkezzünk Brüsszelben, utána pedig a város vezetésében.

Mert ma és ősszel erről döntünk és nem arról, hogy meg kelljen-e mérnie az ellenzéki képviselőknek hány lépés a határ, ahogy az Jobbikos képviselőtársam Facebook oldalán olvasható.Screenshot 2014-05-24 18.09.51.png

 

6 komment

Címkék: Párbeszéd Magyarországért Együtt-PM

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr116205696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

♔batyu♔ 2014.05.25. 17:45:55

Csak próba, mert ezekhez a reklámblogokhoz nem lehet általában hozzászólni.

♔batyu♔ 2014.05.25. 17:51:37

Miért NE szavazz az LMP-re.

Cohn Bendit a "zöldek" frakcióvezetője. Bár most lemond, a következő legalább ennyire fogja "imádni" Mo-t. Nem felejtik el egykönnyen, hogy Orbánék vissza mertek nekik szólni.

Természetesen nincs nagy jelentősége, hiszen mindössze egyetlen LMP-s juthat be. De ez ne a te lelkiismeretedet nyomja.

Na ja, "Európai zöldek". Én pedig az Európai tulipánhagyma vagyok.:))))

E.Katolnai 2014.05.25. 18:14:34

Nálam nagyobb zöldpárti nem létezne, ha ezek a 'zöldeknek' mondott alakok tényleg a természetért, az állatfajták megvédéséért, tiszteletben tartásáért állnának ki, ha a valóságban is az ökológiai értékek mentén tevékenykednének. Ez helyett ezek az alakok az afrikai négerekért, az arab menekültekért, az iszlámért, a homoszexuálisok erősítéséért szállnak síkra, a természet tényleges védelme csak harmadrendű, de inkább hatodrendű náluk.
Az állatok védelme még ennél is jóval hátrább kullog fontossági sorrendjükben, példa erre cinkos hallgatásuk a rituális állatkínzást illetően, minek viszonyában természetesnek vélik a vallásfanatikusok beteges praktikáját.
A bálnaszigonyokkal szemben álló, bálnákat testükkel védő hősök sem az európai zöld-egyletekből kerülnek ki, mint ahogyan az aktív (militáns) állat és természetvédők sem. Az európai zöldeket pont a Khon-bandit testesíti meg leginkább; a nácizó internacionalista, a lelkes antifasiszta, aki a homoszexuális jogokért, az afrikai bevándorlás emeléséért, az Európába települt nagycsaládos muzulmánok juttatásai bővítéséért harcol, közben köpködi, gúnyolja a tradicionális értékeket.
Kedves cikkíró! Te ugye nem ilyen vagy?

♔batyu♔ 2014.05.25. 18:21:05

@E.Katolnai: Dehogyis, ő nyilván zöldebb mint a zöldmoszat:))

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.05.25. 19:17:40

Hát igen.

Most hogy kb 1 hónapja tudjuk az Együtt-PM-ről, hogy valójában ők is zöldek, így már tényleg két zöld alternatíva lett nagyhirtelen.

Pár a zöldségük bizonysága ezidáig egyedül a töketlenségük, arculatnélküliségük, és tapasztalatlanságuk. Jelesül felfalta őket az MSZP.

Mach Péter 2014.05.26. 12:41:49

@Trompf:

Két képviselőt küld Magyarország az európai zöldek frakciójába.

A sors fintora, hogy az Együtt-PM egy hiteles zöld mozgalmárt, az LMP pedig egy hiteles liberális gondolkodót.

De ez így szép.

Sok sikert mindkét új képviselőnek!
süti beállítások módosítása