HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) budapest (26) Budapest (3) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) FIDESZ (31) fidesz (45) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) földesi gyula (15) Földesi Gyula (26) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) kiserdő (4) Kiserdő (3) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) Kosuti (5) kosuti (4) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) lmp (67) LMP (8) lomizás (3) Mach Péter (48) mach péter (74) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) MSZP (5) mszp (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) orbán viktor (5) Orbán Viktor (14) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) Pesterzsébet (42) pesterzsébet (133) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) Szabados Ákos (14) szabados ákos (20) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) vas imre (14) Vas Imre (11) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Requiem a pártatlan és független választási irodáért

2010.11.18. 15:28 Mach Péter

 Ez év november 10-én tragikus hirtelenséggel elhunyt Pesterzsébet független választási irodája.

 

 „Adj nekik Uram örök nyugodalmat és az örök világosság fényeskedjék nekik”

 

A mese imígyen szól róla, talán igaz se volt:

Hol volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren is túl, de az Üveghegyen innen volt egy folyóparti kerület, dolgos szegény emberek lakták, fejlődött is szépen. Elhatározták hát, hogy képviselőt választanak decemberben a Duna jegén. Jelentkezett a két nagy esélyes a narancs hercegnő és a vörös herceg, de indult a címért friss erőként a zöld herceg és a bármikor meglepetést okozó martens bakancsos hercegnő. A tét kicsi volt, de a verseny nagy, a lovagi viadalok kora elmúlt és a ketrecharcosok szabályai szerint folyt a küzdelem.

 Forgolódott is álmatlanul a narancsgróf ágyában, vajon miképp nyerhetik meg a viadalt. A K lista bizony értéktelenné vált, hiszen a martens bakancsosoknak is van. Felkelt hát és forgatta balra forgatta jobbra a NENYI-t de választ nem talált. Már majdnem visszafeküdt, amikor rájött a megoldásra: plajbászt és papirost keresett és listát írt, rövidet. Ha nem csak mi ellenőrizzük, ki megy el szavazni, majd mi számoljuk meg azokat. A hivatal által független szavazatszámlálókat váltsuk le és jelöljünk helyettük mi, majd a Nemzeti Együttműködés nyilatkozatára hajtotta fejét és aludt reggelig.

Reggel kacagányt húzott és sarkantyút díszeset, majd elvágtatott listájával a Helyi Választási Iroda vezetőjéhez, boka csattan a papíros asztalra kerül.

Pukedli az asztal mögül.

Így esett aztán, hogy ez év novemberében nemtelen harcban megölték a helyi független választási irodát.

Függöny, katarzis.

 

6 komment

Címkék: választás pesterzsébet diktatúra narancs lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr145540506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bobellino 2010.11.20. 14:35:30

Akinek van tapasztalata az tudja, hogy a hivatal által delegált szavazatszámlálók javarésze kötődik a településen fennálló rendszerhez (rezsim, koalíció,stb.).
Azért az MSZP közeli nyugdíjas klub elnöke ha pénzért ilyen pozicióba kerül akkor nem lesz hirtelen "független" és Őt még ki sem szórták...

Mach Péter 2010.11.21. 19:16:42

@Bobellino:
Kedves András,
ugye személyesen nem vagy érdekelt az ügyben?

Amúgy nekem személyesen a probléma azon részével, hogy egy párt nem bízik néhány szavazatszámlálóban akkor kéri azt leváltani nincs semmi problémám. Sőt nyilván a testület épelméjű része ezt akceptálja és megszavazza, de bemenni és lerakni egy listát fideszes frakcióvezetőként hogy ezentúl ők a pártatlan és független szavazatszámlálók az a gyomorforgató az ügyben. Egyrészt hiteltelenné tesz öt embert a kerületben akit erre a listára feltesz és jelöl,a kutya sem hiszi el róluk ezentúl hogy nem pártkatonák (pedig a sors fintora hogy valószínűleg nem is azok)és a soron következő kormányváltásnál kint hagyja őket a csatatéren, másrészt hitelteleníti a jegyzőasszonyt a kerületben. Egy ilyen ügy után az Elbától nyugatra lemond a választási iroda vezetője, hiszem hogy egyszer eljutunk ide mi is.

Bobellino 2010.11.23. 11:23:49

Kedves Péter!
Szerintem az Elba folyásától függetlenül a jegyzőasszonynak (aki a HVI vezetője) mennie kell.
Azért mert az elmúlt 20 év folyamatosságát jelképezi és lehet, hogy jót tenne ezen a poszton a váltás.
De természetesen nem úgy mint Rákosmentén ahol egy pár éve az egyik képviselőből csináltak aljegyzőt.
Az angolszász demokráciákban meg nem értenék egyáltalán magát a kérdés felvetést sem.
Ugyanis ott a pártok delegáltjai jelen vannak a szavazókörben és mivel nem ismerik a kampánycsend fogalmát ezért akár meg is kérdezhetik a tisztelt választópolgárt, hogy kire is voksolt.
Szerintem meg csúnya dolog az (ál)szemérmesség az Önkormányzat eddig is a választásokon résztvevő, aktív szavazó embereket delegált a szavazatszámláló bizottságokba, eddig is a többség választotta őket.
Azt meg nyugodtan le merem írni, hogy eddig a Vörösmarty utcai iskolában lévő szavazókörökben az önkormányzati delegáltak 80%-a MSZP közeli volt.
Láttad volna az arcukat április 25.-én este amikor nem Hiller győzelmét számolhatták össze:-)

Mach Péter 2010.11.23. 14:44:12

Kedves András!
Egyrészt aki április 25-én meglepődött Hiller István csúfos bukásán az valószínűleg az elmúlt négy évet egy másik országban töltötte nem itt, ebben közöttünk nemigen lesz értéklehető nézetkülönbség.
Viszont köszönettel ugyan de a szemérmes jelzőt visszautasítom,sajnos nem igazán jellemző rám ezt aki ismer tanúsíthatja.
Ha nem érzed a különbséget az eddig is mutyikkal teli de mégis valamiféle szabályrendszer mentén működő helyi választási iroda és a pártállami módszerekkel kézi vezérelt között, akkor különbözik a demokrácia felfogásunk, ez nem baj, nem kell mindenben egyetértenünk, sőt ügyek mentén remélem jó néhányszor együttműködünk majd ettől függetlenül.
Egyetlen megjegyzés: ha kimegyek az utcára és látok ott egy nagy adag lócitromot, akkor azt bizony fel kell takarítani, mert lehet ugyan hogy népszerű válasz az is, hogy a szomszéd vörös tehene nagyobbat és büdösebbet csinált nála, de ettől még a szar az bizony szar marad és könnyű belelépni.

Bobellino 2010.12.06. 07:28:25

Szerintem a lócitrom ügyében egy párton vagyunk nem az utcán van a helye.
Annak a néninek meg nem a választási bizottságban aki majd' elsírta magát Hiller bukása miatt...

Mach Péter 2010.12.06. 08:44:35

Kedves András,
nekem nem a visszahívással volt gondom, ezt többször több helyen leírtam és elmondtam. Aki elfogult az bizony elfogult akkor is ha amúgy becsületesen látta el a szavazatszámlálói (vagy közhivatalból eredő)feladatait, őket le kell váltani ha az elfogultság egy cseppnyi jelét is adják (ilyen Hiller nyilvános megsiratása szavazatszámláláskor és ilyen például az APEH-ben és egyéb közintézményekben az előző Orbán-kormány bukásakor fekete gyászszalag viselése). A kiválasztást, csak azt tudnám feledni.
süti beállítások módosítása