HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) budapest (26) Budapest (3) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) FIDESZ (31) fidesz (45) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) Földesi Gyula (26) földesi gyula (15) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) Kiserdő (3) kiserdő (4) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) kosuti (4) Kosuti (5) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) lmp (67) LMP (8) lomizás (3) mach péter (74) Mach Péter (48) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) MSZP (5) mszp (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) Orbán Viktor (14) orbán viktor (5) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) pesterzsébet (133) Pesterzsébet (42) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) Szabados Ákos (14) szabados ákos (20) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) Vas Imre (11) vas imre (14) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Betiltották Pesterzsébeten az aszfaltrajzot?

2014.09.21. 18:29 Mach Péter

aszfaltrajz 5.jpg
Szerda éjjel az összes ellenzéki képviselőjelölti plakátot eltávolították a kihelyezett táblákról, csütörtökön betiltották a járdákon és egyéb közterületeken a politikai üzeneteket. Vasárnap hadat üzentek egy játszótérnek és látványosan kiálltak az azt késsel és kővel megszüntetni kívánók és azt felgyújtók mellett. Erre csak egyetlen választ adhatunk: megvédjük gyermekeinket és aszfaltrajzzal védekezünk a szürkeség és az apátia ellen!

Az elmúlt években már számos esetben bizonyították, a FIDESZ helyi vezetői két mumustól félnek igazán: a gyerekektől és a nyilvánosságtól.

Az elmúlt négy évben mindent megtettek, hogy az ellenzéki képviselők ne szerepelhessenek a helyi médiában, politikai hirdetéseket nem közölnek a kerületi lapban, a képviselőknek még a karácsonyi üdvözlő mondatait is cenzúrázták.

Félreértelmezték a takarítási világnap célját is: szerda éjjel az összes ellenzéki képviselőjelölti plakátot eltávolították a kihelyezett táblákról, s véletlenül pont ebben az időben a kormánypárti jelölteké frissültek, ahol kellett újra cserélték, újraragasztották vagy pótolták azokat. A törvénysértéssel kapcsolatosan panaszt nyújtunk be a helyi választási irodában, mivel számos plakáthelyet térfigyelő kamerák is látnak, remélhetőleg hamar kézre kerítik a tetteseket.

Kormánypárti barátaink ezzel nem elégedtek meg, ültek, tanakodtak:

  • a testületi ülésekről nem számolunk be, a TV közvetítést megszüntették;
  • nem hirdethet az ellenzék a helyi médiában;
  • a kiragasztott ellenzéki plakátokat szervezetten és gyorsan eltávolítják;
  • a fideszé a bérelhető plakáthelyek többsége;

Majd az egyikük felnéz:

- Baj van! A padló meg a járda, azt nem védtük le!

S Dr. Vas Imre frakcióvezető korrigált: a kerülettől tegnap elköszönő, tevékenységét Ferencvárosban folytató képviselőtársunk benyújtotta utolsó, frakcióval közös javaslatát:

Betiltotta a járdán és egyéb közterületeken történő politikai üzeneteket.

aszfaltrajz 3.jpg

/Tőlük fél a narancsos városvezetés?/

Képviselőtársunk, aki a családon belüli erőszakkal kapcsolatos jogszabály megalkotásának is fő ellenzője volt, most nyilván az aszfaltrajzoló gyerekekre orrolt meg.

Bánó Miklós fideszes képviselőjelölt-társa még ennél is tovább ment: a Duna-parti kampányának nyitányaként hadat üzent egy játszótérnek: meglátogatta támogatóját, aki szabadidejében kisgyerekeket dobál kővel, késsel fenyeget szülőket, rendőrt hív tacskókra és élettársa pedig szabadidejében felgyújtja a játszóteret.

A FIDESZ-KDNP rendet és biztonságot ígért, ha számukra egy játszótér felgyújtása és óvodáskorú gyermekek ijesztgetése és terrorizálása a rend, abból nem kérünk! Mi a konfliktusokat nem benzinnel és gyufával szeretnénk megoldani, mi nem támogatjuk az erőszakot.

Arra kérem tehát Földesi Gyulát, a FIDESZ-KDNP kampányfőnökét és Juhász Lajosné alpolgármester asszonyt, polgármester-jelöltet, hogy konfliktusok gerjesztése, játszóterek bezáratása helyett dolgozzanak inkább a kerület érdekében!

Mi egy családbarát, önállóbb, működő és együttműködő közösségeken alapuló városrész megteremtésén dolgozunk. Mi eloltjuk és gondozzuk, nem felgyújtjuk vagy megszüntetjük a játszótereket.

Mi nem félünk a gyermekektől:

  • mert mi nem vonjuk össze az óvodáikat,
  • mert mi télen is biztosítjuk a fűtést a Lila Oviban,
  • mert mi megvédjük az iskolákat,
  • mi eloltjuk és gondozzuk, nem felgyújtjuk játszótereinket,
  • mert mi nem rendőrt hívunk a kutyásokra, hanem kutyafuttatót építünk,
  • mert mi vigyázunk parkjainkra!

Egy élhető és szerethető kerületté szeretnénk változtatni Pesterzsébetet! 

Aszfaltrajzzal a szürkeség és az apátia ellen!

Színezzük át tereinket és utcáinkat!

aszfaltrajz.jpg

7 komment

Címkék: játszótér aszfaltrajz FIDESZ Vas Imre Bánó Miklós

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr946717353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

citrix 2014.09.22. 10:56:31

Meg kell értse a NÉP: ez a NER ha tetszik, ha nem tetszik. A pártállam édes bája, egypártrendszer a maga helytartóival. Végre (hosszú keresgélés után) megtaláltuk a lenini utat :-)

1 szamaritánus 2014.09.22. 10:59:45

Tisztelt Mach Úr! Amióta kilépett volt pártjából az LMP-ből azóta sikerült megkétszereznie valótlan állításait. Gratulálok ehhez a fejlődéshez! Éppen aszfaltkrétákat kapnak a gubacsi óvoda rajzverseny résztvevői is ajándékba szép rajzaik elismeréseként. A rendezvényt a "Zöld Út" Caritas támogatásával jött létre melynek én vagyok a fővédnöke.

Bánó Miklós
önkormányzati képviselőjelölt. Pesterzsébet, 2. választási körzet

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.09.22. 12:21:22

"betiltották a járdákon és egyéb közterületeken a politikai üzeneteket."

Az aszfaltrajzok, amiket gyerekek rajzolnak tudtommal nem tartalmaznak politikai üzeneteket.

Persze könnyen elképzelhető, hogy Mach Péter gyermekei az aszfaltra is hajrá apu, fújj Fidesz firkákat festenek, de szerintem nem ez a jellemző.

dr Smittpálelnökúr 2014.09.22. 12:23:41

@1 szamaritánus: Ennyi?

És az a pár felvetés, ami posztban szerepel, az smafu?
Arra majd anyám válaszol?

turista a saját országában 2014.09.22. 12:42:41

"Szerda éjjel az összes ellenzéki képviselőjelölti plakátot eltávolították a kihelyezett táblákról,"

Ez nem bűncselekmény?
süti beállítások módosítása