HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) budapest (26) Budapest (3) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) fidesz (45) FIDESZ (31) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) földesi gyula (15) Földesi Gyula (26) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) kiserdő (4) Kiserdő (3) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) Kosuti (5) kosuti (4) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) lmp (67) LMP (8) lomizás (3) Mach Péter (48) mach péter (74) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) MSZP (5) mszp (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) Orbán Viktor (14) orbán viktor (5) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) Pesterzsébet (42) pesterzsébet (133) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) Szabados Ákos (14) szabados ákos (20) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) vas imre (14) Vas Imre (11) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Tavasszal ismét vadplakátok lepik el a kerületet?

2013.12.13. 23:24 Mach Péter

Megijedt a FIDESZ az ellenzéktől, ezért aztán semmi sem drága, a közösségi kerteket haszontalan úri huncutságnak tartja, de a választási győzelemért képes vadplakátokkal elárasztani a kerületet.

A hatalom fél és minden eszközt bevet a győzelméért, először ellehetetleníti a reklámhordozók piacáról a trafikmutyistáktól független cégeket, kiszorítja a helyi TV-ből és újságból az ellenzéki politikusokat. Majd, hogy biztosítsa fölényét az utcán, leszavazza azt a javaslatot, hogy a 2014-es választásokon is kihelyezésre kerüljenek a kampányidőszakban az Önkormányzat által biztosított felületekre a jelöltek plakátjai. Teszi ezt úgy, hogy képviselői közül többen is részt vettek az előző ciklusokban a kerületi falfelületek védelmét biztosító program kialakításában.

vadplakatos.jpgA FIDESZ-nek semmi sem drága, a közösségi kerteket haszontalan úri huncutságnak tartja, de a választási győzelemért képes vadplakátokkal elárasztani a kerületet. Leszavazta ugyanis Komoróczy László képviselő azon javaslatát, hogy jövőre is 160 helyre (oszlopok, fák köré) felállított plakát helyet hozzunk létre és ezzel együtt tiltsuk is meg, hogy máshova ragasszák a jelöltek politikai plakátjaikat. A városvezetés azonban nem támogatta a javaslatot, a FIDESZ-t nem zavarja a szemét, hogy vadplakátok lepik el a kerületet, egyetlen céljuk van: hatalmuk megtartása, s annak biztosítása, hogy nehogy egyenlő esélyekkel induljanak az ellenzéki jelöltek velük szemben.

vadplakát 1.pngA szelektív hulladékgyűjtés átszervezése során már megtapasztalhattuk, hogy a kormánypártnak nem erőssége a környezetvédelem, bambán konstatálja, hogy a szemét ellepi a kerületet és némán tűri, mit tesz a főváros a kerülettel. A lakossági szelektívkonténerek nem érkeznek (ráadásul azok a társasházak akik FIDESZ-független szolgáltatóval szerződtek, most duplán rosszul járnak a régi szolgáltató konténereit elszállították, őket viszont hátra sorolták a listán), a szelektív szigetek egy részét pedig ennek ellenére felszámolják.

Az elmúlt ciklusok egyik fontos eredménye volt a vadplakátok kiszorítása kampányidőszakban a kerületből. A ciklusokon átívelő lakókörnyezetünk védelmét szolgáló programnak fontos eleme volt a megelőzés, számos tábla (legális felület) biztosítja a kerület polgárainak, egyesületeinek, vállalkozásainak, hogy ne a falakat, oszlopokat szennyezve juttassák el üzeneteiket. A program részeként, a kampányidőszakban újabb legális felületeket nyitnak meg a jelöltek számára, ez kerületi szinten 160 fatábla elhelyezését jelentette.

narancstv 3.jpgA kampány kezdetekor a jelöltet állító szervezetek megkapták a legálisan használható felületek listáját. Ennek köszönhetően a 2010-es kampányban alig fordult elő illegális plakátolás a kerületben.

Furcsa dolog a hatalom, meglepetést okozott a 2010-es választások eredménye a kerületi FIDESZ tagjai között. Erős, baloldali körzet esett el a gazdasági világválság és az őszödi beszéd sezlonlovagjának gyenge és korrupt kormányzása miatt.

A FIDESZ azóta sem heverte ki győzelmét, elfogyasztottak egy alpolgármestert, lecserélték szinte a teljes hivatalt, s a választások után három évvel sem sikerült kidolgozniuk egy programot, mit szeretnének a kerületben.

Egyetlen dologban biztosak: megszerették az ölükbe pottyant hatalmat, bár élni nem tudtak vele - Pesterzsébet Dél-Pest leggyorsabban leszakadó kerületévé vált -, mindenáron meg akarják tartani.

Pesterzsébet viszont többet érdemel:

Tiszta kerületet, tiszta közéletet!

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: környezetvédelem szemét vadplakát FIDESZ

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr255690298

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Győztek az Ábrahám Géza utca lakói, megállították a narancsos úthengert 2013.12.14. 23:42:44

Köszönet a bátraknak! Önök bebizonyították: nem dönthetnek a fejünk felett, a részvételünk nélkül! Tavaly decemberben a többségi GŐZGÉP frakció úgy döntött nem kíváncsi az utcában lakók véleményére, tőlük függetlenül dönt két utca átnevezéséről. Az Á...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása