HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) Budapest (3) budapest (26) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) FIDESZ (31) fidesz (45) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) Földesi Gyula (26) földesi gyula (15) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) kiserdő (4) Kiserdő (3) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) kosuti (4) Kosuti (5) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) LMP (8) lmp (67) lomizás (3) Mach Péter (48) mach péter (74) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) MSZP (5) mszp (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) orbán viktor (5) Orbán Viktor (14) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) pesterzsébet (133) Pesterzsébet (42) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) szabados ákos (20) Szabados Ákos (14) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) Vas Imre (11) vas imre (14) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Együtt Pesterzsébetért, együtt a nemzetért!

2013.08.20. 17:21 Mach Péter

aug20 1.jpgIdén az összefogás, az alázat, az irgalmasság és a szeretet gyakorlása volt az ökomenikus istentisztelet vezérfonala: Szent István király intelmei közül a tizedik.

Bár a kerületi FIDESZ frakció bojkottálta nemzeti ünnepünket, illetve ignorálta Pesterzsébet egyházainak meghívását, megsértve kerületünk hívő és lokálpatrióta közösségét, az összegyűltek szívet melengető gondolatokkal gazdagabban távozhattak a pesterzsébeti Görög Katolikus Templomból.

aug20 3.jpg„... Mert a szeretet gyakorlása vezet el a legfőbb boldogsághoz. Légy irgalmas minden erőszakot szenvedőhöz, őrizd szívedben mindig az isteni intést: „Irgalmasságot akarok, nem áldozatot." Légy türelmes mindenekhez, nemcsak a hatalmasokhoz, hanem azokhoz, akik nem férnek a hatalomhoz. Azután légy erős, nehogy a szerencse túlságosan felvessen, vagy a balsors letaszítson. Légy alázatos is, hogy Isten felmagasztaljon most és a jövőben. Légy majd mértékletes, hogy mértéken túl senkit se büntess vagy kárhoztass. Légy szelíd, hogy sohase harcolj az igazság ellen. Légy becsületes, hogy szándékosan soha senkit gyalázattal ne illess."

10 órakor kezdődött a hagyományos Kenyérszentelés és Ökomenikus Istentisztelet Pesterzsébeten a Görög Katolikus Templomban.

Az új kenyeret Pesterzsébet keresztény egyházainak papjai, lelkészei közösen áldották meg.

aug20 5.jpgCsaládias hangulatú ünnepségen vehettek részt a kerület polgárai: néhány kép és gondolat erejéig meséltek közösségünk egyházainak képviselői az elmúlt év eseményeiről, néhány boldog pillanatról, az összefogás erejéről, arról miként készül a hívők erejét adó kenyér, majd a műsort Szabados Ákos polgármester beszéde és a kenyérszentelés zárta.

Üröm az örömben, hogy a résztvevők számát befolyásolta, hogy a kerületi közösségi médiaportálon valószínűleg serverhiba miatt nem lehetett elérni ma délelőtt az ünnepség beharangozóját, míg az önkormányzati pesterzsebet.hu portál idén már nemcsak az ellenzéki képviselőket és a civil rendezvényeket, de nemzeti ünnepeinket is ignorálja.

Szabados Ákos polgármester - aki három sikeres ciklus után túl van az eddigi legnehezebb és a túlélésen kívül semmilyen eredményt felmutatni nem tudó ciklus háromnegyedén is - az elmúlt három év bátortalan, furcsa kompromisszumokra épülő politikájának meghaladását ígérte mai beszédében. Az összefogást, a cigány-magyar együttélést, a szegények és kiszolgáltatottak védelmét, Pesterzsébet rászoruló gyermekeivel törődést, a szolidaritás megerősítésének fontosságát emelte ki. A kerületi városvezetés részéről elsőként önkritikát gyakorolt és az elkövetkező évekre, az eddigieknél bátrabb,a kiszolgáltatottság és szegénység elleni aktív cselekvés programját hirdette meg.

Szavaival: együtt Magyarországért, együtt Pesterzsébetért!

Véleménye szerint nem lehet más helyben a politika, mint a nehéz helyzetben lévő gyermekes családok megsegítése és támogatása.

Bár az elmúlt évek során a kerület oktatási és szociális rendszerének leépítésében személyesen Őt is felelősség terheli, jobb későn, mint soha: talán az utolsó pillanatban jött az elhangzott beszéd.


A magam részéről konstruktív ellenzéki képviselőként támogatni fogom korszakváltó programjának azon elemeit, amelyek valóban leszakadó peremkerületünk polgárainak érdekében születtek.

  • aug20 4.jpgTámogatni fogom, hogy a Nemzeti Együttműködés rendszerében tönkretett szociális intézményeinket újjászervezzük.
  • Támogatni fogom, hogy megoldjuk a gyermekétkeztetés problémáját, hogy ne éhezzen egyetlen gyermek sem a kerületben.
  • Támogatni fogom, ha újra a mindenki számára hozzáférhető tömegsport válik támogatandóvá a professzionális helyett.
  • Támogatni fogom, ha a sétálóutca bővítése helyett Pesterzsébet Önkormányzata azt választja értéknek, hogy senkit ne hagyjunk az út szélén, gyermekeinkről és idős szüleinkről, nagyszüleinkről történő gondoskodás válik kiemelt üggyé.
  • Támogatni fogom, ha a Mediterrán-stadion építése helyett az adófizetők forintjait a társadalmi egyenlőtlenségek nivellálására kívánja fordítani.

Holnap újra kinyit Pesterzsébet Polgármesteri Hivatala, nemsokára kiderül valóban bátrabban kiáll-e a polgármester a kerületért, vagy hagyja magát lenyomni és az történik továbbra is, amit Kubatov Gábor Dél-Pest teljhatalmú ura diktál.

A bizalom adott, meg kell próbálni élni vele!

Miután kerületünk vezetője három év pihenés után végre a valódi problémákról beszélt, az ügy fontosságára való tekintettel az elhangzott beszéd vágatlanul megtekinthető a blogon. Csak remélni tudom, hogy a kerület fideszes képviselői ha élőben nem is, de felvételről most meghallgatják és megszívlelik az elhangzottakat.

1 komment

Címkék: augusztus 20. FIDESZ Szent István Szabados Ákos ökomenikus istentisztelet kenyérszentelés

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr355540198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pirimogyoró 2013.08.23. 15:59:08

"a cigány-magyar együttélést, a szegények és kiszolgáltatottak védelmét, Pesterzsébet rászoruló gyermekeivel törődést"

Igen, ezek a legfontosabbak! Szurkolok, hogy sikerüljön véghezvinni, vagy legalább javítani a helyzeten.

A cigányokat sokszor azért éri atrocitás, mert az együttélési normák be nem tartásával rengeteg bosszús ellenséget szereznek. Amikor éjjel 1-2-3 órakor a parkolóban ünnepelnek valamit, üvölt a zene és a lakók többsége dolgozik másnap és nem tud ettől pihenni, összetűzésekre ad alkalmat.
A gyerekek éhezését pedig tűzzel-vassal kell megállítani. Nem érdemlik meg, hogy nap mint nap éhesen bújjanak ágyba! Joguk van jóllakni!
süti beállítások módosítása