HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) Budapest (3) budapest (26) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) FIDESZ (31) fidesz (45) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) Földesi Gyula (26) földesi gyula (15) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) kiserdő (4) Kiserdő (3) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) kosuti (4) Kosuti (5) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) lmp (67) LMP (8) lomizás (3) mach péter (74) Mach Péter (48) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) MSZP (5) mszp (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) Orbán Viktor (14) orbán viktor (5) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) pesterzsébet (133) Pesterzsébet (42) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) Szabados Ákos (14) szabados ákos (20) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) Vas Imre (11) vas imre (14) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Pesterzsébet nem hagyja magát!

2013.05.16. 09:46 Mach Péter

Pesterzsébet képviselő testületi ülésén téma volt a trafikmutyi és a rezsicsökkentés egyaránt. A FIDESZ frakció tartózkodása miatt azonban a képviselő testület nem támogatta, hogy a kerület kérje a kormányt, segítsen polgárain és tovább csökkentse a megélhetési költségeket.

Fidesz-kuss.jpgA trafikügy hullámai elérték Pesterzsébetet is. A nemzeti dohánybolt pályázatán győztesek névsora nyilvános, párt- és egyéb kötődéseik pedig folyamatosan kerülnek nyilvánosságra.

A trafikmutyival kapcsolatos nyílt leveleimre először Földesi Gyula pesterzsébeti képviselő írásban, majd Dr. Vas Imre alpolgármester szóban válaszoltak. Válaszuk alapján joggal reménykedhetünk benne, hogy Pesterzsébeten nem történt a szekszárdihoz hasonló egyeztetés.

A trafikügy – és az hogy egyik kerületi országgyűlési képviselője az előterjesztője a mutyi törvénynek - ennek ellenére sarokba szorította a helyi FIDESZ-t is a kerületben.

A frusztrált, ideges, a testületi ülést többször is megszakítva frakció szünetet kérő többségi képviselőcsoport egyrészt példát statuált és megmutatta ki a kerület vezető ereje még ma is (négy órás várakoztatás után hazazavarta az évtizedek óta a kerület közművelődésért dolgozó pályázókat), másrészt bevetette a rezsicsökkentés csodafegyvert.

energia_villanykorte_aramar1301.jpgJavaslatuk vitája során azonban kiderült csupán a trafikmutyiról szeretnék elterelni a figyelmet, a kerület polgáraiért nem hajlandóak tevőlegesen fellépni. Cserbenhagyták a kerületi lakosságot és a valódi problémák megoldása helyett csupán annak megvitatását tartották fontosnak, hogy ki a nagyobb gengszter a Bajnai-Gyurcsány vagy a Simicska-Orbán páros .

A többségi frakció ugyanis az üres lózungokkal telerakott értelmetlen nyilatkozathoz egyetlen módosítást sem támogatott.

  • A FIDESZ frakció tagjai nem támogattak további gáz- és áramdíjcsökkentéseket.
  • A FIDESZ frakció tagjai nem támogatták, hogy a multik helyett nemzeti kenyér és tejboltok, illetve nemzeti zöldségpiacok árusítsák az alapélelmiszereket.
  • A FIDESZ frakció tagjai nem támogatták az elszámoltatás megkezdését, az alapvető élelmiszerek és a rezsi ÁFA-nak csökkentését.
  • A FIDESZ frakció nem a kerületi polgárokért, hanem saját hatalmának megmentéséért küzd.

Bár meggyőződésem hogy a törvényekkel ideiglenesen szabályozott rezsicsökkentés hosszú távon az árak elszabadulását és a szükséges fejlesztések leállítását jelentik és ehelyett az energetika korszerűsítési pályázatok elindítása és komplex kezelése lehet a valódi megoldás, az hogy a kerületi FIDESZ semmilyen koncepcióval nem rendelkezik a probléma kezelésére megdöbbentő.

Az élelmiszerválságra a helyi gazdaságok és a lokális közösségi kereskedelem, a termelői piacok és közösségi kertek nyújthatnak megoldást helyi szinten, nem a kormány által kiemelt partnerként kezelt multik.

Ezért kell valós alternatívát nyújtania a narancsuralmi rendszert felváltani kívánóknak mind országos, mind helyi szinten.

Ezért kell megmutatni, hogy lokálpatrióta, a szolidaritást értéknek tekintő közössége mást akar. Pesterzsébet élhetőbb és szerethetőbb kerületté alakulhat ugyanis át az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával.

Mert Magyarország és azon belül Pesterzsébet nem hagyja magát!

Szólj hozzá!

Címkék: trafik FIDESZ rezsicsökkentés trafikmutyi Dr Vas Imre

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr385540217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása