HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) Budapest (3) budapest (26) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) FIDESZ (31) fidesz (45) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) Földesi Gyula (26) földesi gyula (15) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) Kiserdő (3) kiserdő (4) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) Kosuti (5) kosuti (4) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) LMP (8) lmp (67) lomizás (3) Mach Péter (48) mach péter (74) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) MSZP (5) mszp (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) orbán viktor (5) Orbán Viktor (14) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) Pesterzsébet (42) pesterzsébet (133) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) Szabados Ákos (14) szabados ákos (20) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) Vas Imre (11) vas imre (14) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Vödrökkel védekeznek az eső ellen a Dél-pestiben

2017.09.22. 22:36 Mach Péter

Tegnap esti életképek a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban.

A Párbeszéd politikusaként azt vallom, hogy mindenkinek, vagyoni helyzettől függetlenül joga van az egészséges élet lehetőségére, ha pedig megbetegszik vagy megsérül, a gyors, szakszerű és színvonalas ellátásra! Miközben az EU képviselők a felcsúti kisvasút mozdonyát vezetgetik, a kormányfő pedig végigszotyizza az ország összes stadionjának VIP páholyát, addig az bizony nem járja, hogy az iskoláinkban, metróinkban, a vasútállomásokon és kórházainkban vödrökkel orvosolják a beázást. 

Minden tiszteletem a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban dolgozó orvosoké, ápolóké és nővéreké, akik ebben a méltatlan helyzetben is végzik a munkájukat, gyógyítanak minket dél-pestieket.

Ettől függetlenül tarthatatlan ez az állapot, hetente jelennek újabb és újabb negatív hírek a sajtóban az intézményről. Botrány, botrány hátán: tavaly Szabó Tímea országgyűlési képviselővel télen nekünk kellett kitakarítani a WC-ket. Takarításunk és az egyre növekedő lakossági elégedetlenkedés részben elérte tehát célját:

  • először munkaerőfelvételt hirdetett a kórhát takarítói munkakör betöltésére
  • majd bocsánatkérő levelében újabb fejlesztésekre tett ígéretet.

Pesterzsébet képviselő-testülete pedig a kórház rossz pénzügyi helyzete miatt egyhangúlag 3 millió forint támogatást szavazott meg a dolgozók év végi jutalmazására és további 120 ezret eszközbeszerzésre. Pesterzsébet Önkormányzata azóta is negyedévente nyújt újabb és újabb támogatást nyújt: eszközt vásárol, jutalmakat finanszíroz, parkolót épít.

A fenntartó ellenben láthatóan továbbra sem biztosítja a forrást a normális működéshez. Így aztán tavasz végén, nyár elején jöttek ismét rossz hírek: a fejlesztések elmaradtak, az energiát pedig inkább egy lakossági promóciós verseny promózásába fektették, hogy ingyenesen hozzájuthasson a kórház 100 liter alkoholos kézfertőtlenítőhöz. A sikeren felbuzdulva gyorsan be is zárták a kórtermeket mondván, hogy a gyerekek nyaralni mentek. Most pedig vödrökkel védekeznek az eső ellen.

Ami igazán dühítő az egészben az az, hogy Gémesi Emese képviselőtársam javaslatára tavaly decemberben Pesterzsébet képviselő-testülete a kerületi lakosok elfogadható mértékű ellátása érdekében egyeztetés kezdeményezett a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházzal. A testület akkor egyhangúlag elfogadta a javaslatát, melynek eredményeként meghívta az intézmény főigazgatóját.

Az intézmény főigazgatója pedig cokit mutatott, szerinte ugyanis minden a legnagyobb rendben, nincs miért aggódnia a kerületi képviselőknek, így nem hajlandó egyeztetni és köszönettel, de visszautasította a meghívást.

Ha a kórház vezetése szerint ez így OK, akkor valami nagy baj van a fejekben. Szerintem ugyanis ez szégyen. Szégyen, hogy a képen látható összekötő folyosó évek óta beázik. Télen hideg, nyáron pedig üvegház jellegű és csak a fekete 23-as klimatikus viszonyaival összehasonlítható. Fejlesztése pedig a betegek szerint akkor lesz várható, ha hátraköltözik az igazgatóság. Úgyhogy hajrá, többen segítünk majd hátravinni az asztalokat!

Persze nem szeretném a kórház vezetésére rakni a felelősséget, a kormány az, amely szándékosan hagyja lerohadni az egészségügyet, hátradőlve nézi az orvos hiányt és hagyja működésképtelenné válni a kórházainkat.

Pedig ha a „kurv@anyázás” már megy a fideszes képviselőknek a Parlamentben, akkor megmutathatnák végre milyen férfiak, oszt felkaphatnák a malteres kanalat vagy az ácsszerszámokat és belevághatnának a Dél-pesti évtizedek óta húzódó felújításába.

Mert az ígéretekkel már tele a vödrünk, végre cselekedni kellene!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr8512887186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

István Tamasi 2017.09.23. 08:03:53

A cikket megosztottam, de nem lájkoltam, mert a történet egyáltalán nem tetszik.
süti beállítások módosítása