HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) budapest (26) Budapest (3) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) FIDESZ (31) fidesz (45) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) Földesi Gyula (26) földesi gyula (15) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) kiserdő (4) Kiserdő (3) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) Kosuti (5) kosuti (4) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) LMP (8) lmp (67) lomizás (3) Mach Péter (48) mach péter (74) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) MSZP (5) mszp (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) Orbán Viktor (14) orbán viktor (5) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) pesterzsébet (133) Pesterzsébet (42) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) szabados ákos (20) Szabados Ákos (14) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) vas imre (14) Vas Imre (11) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Kik az igazi fradisták?

2016.02.26. 17:08 Mach Péter

Kik is az igazi fradisták? Akik kopasz verőlegényként ijesztgetnek másokat, vagy akik tesznek is a Ferencvárosért, Dél-Pestért, a Duna-parton sportolókért?

Végigkerékpároztam a dél-pesti Duna-partot és megtaláltam mivel tölthetnék fekete ruhás, kigyúrt, kopasz barátaink a szabaddá vált vasárnap délelőttjeiket. A tavalyi vihar miatt kidőlt fák még mindig egymás hegyén hátán hevernek a ferencvárosi Duna-parton, az arra kerékpározó vagy futó sportolók 30-40 méterenként illegális hulladéklerakóba botlanak.

Ha valóban annyira unatkoznak a „Fidesz-közeli bűnözők, kopasz verőlegények”, hogy ráérő idejükben népszavazási kérdéseket benyújtani szándékozókat ijesztgetnek, akkor érdemesebb lenne valami hasznosabbat is csinálniuk. Nem csak szavakban és Facebook üzenetekben, hanem a valóságban is tehetnének valamit a Ferencvárosért, a ferencvárosi sportolókért.

Ma a főváros legkoszosabb Duna-partja Ferencvárosban található. Szemét-szemét hátán, kommunális hulladék, kidobott ágyak, rekamiék, TV-k, autógumik… A tavalyi viharban kidőlt fákat azóta sem vitte el senki, sőt ahelyett, hogy legalább az úton fekvőket arrébb helyezték volna inkább utat vágtak bele, hogy az illegális szemetet a területre szállító autók közlekedni tudjanak a területen. Agyrém!

Elfogadhatatlan és botrányos, hogy a 21. század Európájában kigyúrt verőlegényekkel kelljen dulakodni annak érdekében, hogy érvényesülhessen a részvételi demokrácia. Egy európai országban nem fordulhat elő, hogy kigyúrt kopaszok fizikai erővel próbálják megakadályozni egy népszavazás kezdeményezését, az illetékes hatóságoknak rendet kell tenni, és garantálni, hogy az emberek az ország törvényeinek megfelelően kinyilváníthassák az akaratukat. Ez a hatóságok és a kormány feladata.

Az ügybe keveredő Ferencvárosi Torna Clubnak pedig az, hogy visszanyerje a magyar szurkolótársadalom bizalmát.

Mára egyre több szurkolói csoport határolódik el az elkövetőktől, igazolva azt, hogy az igazi szurkolók nem egymás megfélemlítését, hanem a sportszerű versenyt honorálják. Ezért is írtam nyílt levelet Kubatov Gábornak a Fradi elnökének, hogy az eddigi sikertelen szerecsenmosdatás helyett mutassa meg az FTC valódi értékeit, segítsen kitakarítani a Duna-partot.

Tisztelt Elnök Úr!

A héten a sajtó - szabadidejükben a Fradi Security Kft. mellényében pózoló - bőrfejűek akciójától volt hangos. Meggyőződésem, hogy Ön szerint is elfogadhatatlan és botrányos, hogy a 21. század Európájában kigyúrt verőlegényekkel kelljen dulakodni annak érdekében, hogy érvényesülhessen a részvételi demokrácia. Bár egyes újságírók szerint az elkövetők csak jelmezkölcsönzőben jutottak a mellényekhez és a Fradinak semmi köze hozzájuk, mások szerint a gyanú alapos, s folt esett a klub becsületén.

Kérem bizonyítsák be, hogy tévednek azok, akik az eddig megismert tények alapján azt állítják: a Ferencvárosnak köze van a demokráciát megcsúfoló, súlyos törvénysértés gyanúját keltő "kopasz akcióhoz". 

A sportszerető emberek ugyanis nem népszavazásokat hekkelnek, nem a részvételi demokráciáért tevékenykedőket félemlítik meg, nem akadályoznak másokat demokratikus jogaiban. A sportszerető emberek tisztelik közösségük értékeit , védik és megóvják lakóközösségük környezetét.

 

Tisztelt Elnök Úr!

 Kérem, hogy egyesületük mutasson példát és segítsen kitakarítani a ferencvárosi Duna-partot! 


A Duna ferencvárosi szakasza ugyanis a főváros legelhanyagoltabb része, illegális hulladéklerakók tömege, szemét-szemét hátán. Ha valóban a Ferencvárosért dobog a szíve akkor szervezze meg, hogy Ferencváros ezen része is szebbé, tisztábbá válhasson az itt élők számára.


Azt állítja: az FTC nem kíván politikai kérdésekben állást foglalni. Ettől még a kerület patinás klubjaként szívén viselheti szurkolóinak érdekeit, segítheti az itt élőket. Ferencváros futótársadalma többet érdemel: biztosítsuk számukra és gyermekeik részére a biztonságos, egészséges és tiszta környezetet a sportoláshoz! 


Előre is köszönöm megtisztelő válaszát:


Mach Péter

a Párbeszéd Magyarországért önkormányzati képviselője 

1 komment

Címkék: fidesz fradi bőrfejűek Kubatov Gábor FTC

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr388421826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.02.27. 15:02:21

Mi az, hogy "Tisztelt Elnök Úr!"? Sokkal barátságosabb a "Kedves Elnök Elvtárs!" megszólítás...

"az eddigi sikertelen szerecsenmosdatás helyett mutassa meg az FTC valódi értékeit, segítsen kitakarítani a Duna-partot"

Nem tudom mennyire valódi értéke az FTC-nek a szerecsenmosdatás, de a takarítás biztosan nem az. A tüntetők eltakarítása a Párt székháza elől már lehet az, és bár kis lépésekben, de vállalható az út. Sportolni ráér.
süti beállítások módosítása