HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) Budapest (3) budapest (26) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) FIDESZ (31) fidesz (45) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) földesi gyula (15) Földesi Gyula (26) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) kiserdő (4) Kiserdő (3) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) Kosuti (5) kosuti (4) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) lmp (67) LMP (8) lomizás (3) mach péter (74) Mach Péter (48) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) mszp (5) MSZP (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) orbán viktor (5) Orbán Viktor (14) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) pesterzsébet (133) Pesterzsébet (42) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) szabados ákos (20) Szabados Ákos (14) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) Vas Imre (11) vas imre (14) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk

2014.03.31. 12:30 Mach Péter

Kicsit sárga, kicsit a kanyarban van, de a miénk. Felfestették a zebrát a Zodony utcában.

A több éves küzdelem sikert hozott. Már a ciklus elején kértem a hivatalt, keressünk megoldást arra, hogy a Zodony utcai sportpályákat, a jégcsarnokot és az uszodát gyalogosan is biztonságosan lehessen megközelíteni. Ráadásul ez nyújt megoldást Pesterzsébet vasútállomásának is akadálymentes megközelítésére, a Mediterrán-lakóparkban és a Gubacsi lakótelepen lakó kisgyermekes szülők és iskolás, óvodás gyermekeik is erre járnak át.

Kellemes meglepetésként ért, hogy tavaly sikerült a költségvetésben forrást találni rá, nevesítve szerepelt is az előirányzatok között. 2013. októberében meg is kezdték a kialakítást, kijavították a járdát egy szakaszon, kijavították a vízelvezetőt, illetve korláttal zárták el a terület nagy részét az úttesttől. Színes festett korlátot és szebb járdát kapott a vasútállomás melletti kocsma is, ez nyilván a kerületi FIDESZ frakció kocsmakultuszának köszönhető (tudják ők azok, akik állandóan kocsmavásárlásra kívánják költeni a kerületi adófizetők pénzét). Majd mielőtt a zebra is elkészült volna befejezték a munkát.

Kérdésemre, hogy a költségvetésben szereplő gyalogátkelőhely mikor készül el, meglepő választ kaptam:

A jóváhagyott kiviteli tervekben már nem szerepel kijelölt gyalogos átkelőhely (felfestett zebra, helyi közvilágítással, jelző táblákkal), mert:
1. A közúti forgalom sűrűsége nem indokolja, s amúgy is jól belátható.
2. A járda korláttal védett, amely meggátolja a gyalogost a közúton való körültekintés nélküli áthaladásban.
3. A járdán végighaladva van ideje a gyalogosnak megfontoltan körültekinteni.
4. Drága.

Október végén a blogon és a lakóparkban kérdeztem meg az itt élőket, szerintük fontos-e a zebra felfestése. A válaszadók 85%-a kérte a zebra felfestését.

Tavaly ősszel ez ügyben kétszer is megkerestem írásban a hivatalt, illetve a testületi ülésen szóban is jeleztem Szabados Ákos polgármesternek a lakók kérését. Mára felfestették a zebrát is. Hogy miért változott meg a hivatal álláspontja nem tudom, talán nem is érdekes igazán. Örüljünk annak, hogy elkészült.

Két éve a kezdeményezésemre elértük, hogy akadálymentesített, alacsonypadlós buszok közlekedjenek a Duna-parton, most végre elkészült a zebra is. A következő ciklus egyik fontos feladata lesz az aluljáró rekonstrukciója és akadálymentesítése, hogy a Duna-part, a vasútállomás, a lakópark és a sportkomplexum végre akadálymentesen, illetve babakocsival is könnyen megközelíthető legyen a városközpontból.

Változást a Duna-parton!
Változást Pesterzsébeten!

1 komment

Címkék: zebra gyalogátkelő Gubacsi lakótelep Mediterrán-lakópark Zodony utca

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr35886939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

airdace · http://metamorfozisok.blogspot.com 2014.03.31. 14:17:24

Azért ahhoz, hogy ez a KRESZ szerint is zebra legyen, kellene egy tábla is. Úgyhogy ez még nem zebra sajnos.. Ezt talán érdemes lenne jelezni a hivatal felé.
süti beállítások módosítása