HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) budapest (26) Budapest (3) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) fidesz (45) FIDESZ (31) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) földesi gyula (15) Földesi Gyula (26) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) kiserdő (4) Kiserdő (3) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) Kosuti (5) kosuti (4) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) lmp (67) LMP (8) lomizás (3) Mach Péter (48) mach péter (74) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) mszp (5) MSZP (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) Orbán Viktor (14) orbán viktor (5) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) Pesterzsébet (42) pesterzsébet (133) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) Szabados Ákos (14) szabados ákos (20) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) vas imre (14) Vas Imre (11) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Egészséges-e a halálbüntetés? Avagy miért fontosak a biztonságos futópályák

2013.09.29. 23:03 Mach Péter

Egy csütörtökre virradó éjjel történt brutális gyilkosság foglalkoztatja a pesterzsébeti és a soroksári polgárokat. Többen a halálbüntetés visszaállítását követelik, mások inkább  azt szeretnék, hogy soha többé ne ismétlődhessen hasonló eset a Duna-parton.

A kedélyeket ma este Schobert „Update" Norbi szította fel ismét, aki közzétette annak a 36 éves hölgynek a fotóját, aki rendőrségi források szerint bűncselekmény áldozata volt a soroksári Duna-parton. Nem hivatalos források szerint (melyet, az azt most nyilvánosságra hozó Norbi Update Facebook oldal is megerősít) a kerékpárúton kocogó 36 éves, kisgyermekes családanyát megerőszakolták és megfojtották. A közzétett fotóhoz csatolt írásában Update Norbi etnikai támadásként írja le a történteket és a halálbüntetés visszaállítását követeli.
Bár az ország diatetikus celebje eddig is gyakran élt komoly vitákat gerjesztő kampányelemekkel, az etnikai konfliktusok gerjesztése újdonságnak számít az étrend-kiegészítők világában. Mindamellett, hogy a halálbüntetés és egészséges életmód árukapcsolást abszurdnak tartom, és táplálék-kiegészítők ilyesfajta reklámját mélységesen elítélem, a poszt valós problémára hívja fel a figyelmet. Elítélem a gyilkosságot és bízom benne, hogy gyorsan elkapják az elkövetőt és nem kerüli el a méltó büntetését,  fontosnak tartom azt is, hogy a téma kapcsán tiszteletben tartsuk a gyászoló családot, ennek ellenére rövid és hosszú távon is feladatot rónak a kerületi polgárokra is a történtek.

futó.jpgA soroksári Duna-parton történt gyilkosság ugyanis komoly változásokat hozott a soroksári és pesterzsébeti lakosok életében. Évek óta legfontosabb téma a kerületben a közbiztonság ügye, bár 2010-ben a frissen kinevezett belügyminiszter azt ígérte két hét alatt rendet rak, Pintér Sándor az ígéretét nem tartotta be, és ez bizony nem történt meg. Ehelyett a 2010-es választások után a többségi FIDESZ frakció gyakorlatilag néhány hónap alatt verte szét a kerületben a bűnmegelőzés teljes intézményi rendszerét: megszűntette a Bűnmegelőzési Centrumot, összeveszett a kerületi polgárőrséggel, elköltöztette a Pince Ifjúsági Irodát, felszámolásra ítélte a kerület közbiztonságának fejlesztésért alapított közalapítványt. Az Orbán kormány megszorító csomagjának és a kerületi bűnmegelőzési program csődjének köszönhetően mindennapossá váltak az erőszakos bűncselekmények és mindent ellopnak, ami mozdítható. Idén tavasszal azonban az elmúlt két és félév ámokfutása után felülbírálta hibás döntéseit a képviselő-testület. Megállapodást írt alá kerület polgármestere és a polgárőrség képviselője (bővebben itt olvasható a megállapodásról). Sőt pályázatot nyújtott be az Önkormányzat a a térfigyelő rendszer bővítésére Pesterzsébeten.

A szomszédos kerületben történt kegyetlen gyilkosság azonban fordulópontot jelent. A pesterzsébeti futók által is kedvelt útvonalon megállt az élet, az eddig pezsgő, futókkal, görkorisokkal, kutyasétáltatókkal és kerékpárosokkal teli útvonalon szinte senki nem közlekedik. A Duna-part helyett a lakótelepek belső utcáin, autók és babakocsik között kocognak a sportolni vágyók. 

Pesterzsébet Önkormányzatának felelőssége, hogy miképp rendezi a problémát. Meggyőződésem ugyanis, hogy a kerületi futók érdekeit nem a halálbüntetés visszaállítása szolgálja, hanem a kerületi tömegsport támogatása nyújt megoldást.

imagesCA4I5HC3.jpgA tavasszal kerestem meg az ESMTK elnökét, hogy milyen módon lehetne megnyitni a kezelésében lévő, de használaton kívüli sporttelepet a kerületben élők részére. Az ESMTK képviselője azonban fityiszt mutatott, szerinte fizessen mindenki tagdíjat és menjen sportolni a kerület szövevényes pénzügyeiről híressé vált egyesületébe. Szerintem pedig a professzionális sport mellett igenis fontos a tömegsport támogatása is, lehetőséget kell nyújtani a kerületben élőknek, gyermekeknek, diákoknak és felnőtteknek egyaránt az egészséges életmódra, az ingyenes sportolásra.
Aki stadiont akar építeni egy zöldövezeti lakótelep és a Duna-part közvetlen közelébe, anélkül hogy megoldaná a parkolási gondokat és gondoskodna zajvédelemről: az bizony nyissa meg kapuit a kerület polgárai előtt! Aki a kerület sportingatlanjainak zömét kezeli, az bizony éljen és ne visszaéljen a lehetőségeivel!

A sikertelen egyeztetés után Szabados Ákos polgármester segítségét kértem, hogy közvetítsen a kerület polgárai és az ESMTK elnöke között. A kerületi sportélet fura ura azonban számos csúsztatást és valótlanságot állító levelében ismét nemet mondott.

Az októberi testületi ülésre ismét beterjesztem a kerületben nem használt sportpályák megnyitását tömegsport céljára, aki egyetért vele az aláírásával támogathatja. Közös felelősségünk ugyanis, hogy vigyázzunk egymásra és gyermekeinkre.

Határozati javaslatot nyújtok be arról:

  • hogy a polgármesteri hivatal vizsgálja meg, mely önkormányzati tulajdonú, de használaton kívüli ingatlanok alkalmasak tömegsportra és nyissa meg azokat a kerület lakossága előtt;
  • készüljön cselekvési terv a Duna-part közbiztonságának javítására;
  • és készüljön a kerület főépítészének együttműködésével egy előterjesztés milyen helyszíneken mekkora forrásigénnyel valósítható meg Pesterzsébeten, egy a kerületi kocogó társadalmat kiszolgáló futópálya.

104 komment

Címkék: petíció futópálya tömegsport Duna-part Update Norbi

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr235540187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyfeszültség 2013.09.30. 10:09:46

Itt nem a futók, hanem az ország érdekeit kellene végre megvédeni a gátlástalan cigánybűnözés megfékezésével.
Ennek egyik hatékony módja lenne a halálbüntetés visszaállítása, ami természetesen az összes cigány - és nemcigány - elvetemült gazember kiiktatását eredményezhetné.

lost hope 2013.09.30. 10:44:25

Kedves Péter,

szép és dicséretes a kezdeményezés, de akárhogy is nézzük, a probléma elől való elfutást jelenti.

Annak beismerése, hogy a kerületnek/városnak/országnak vannak olyan részei, ahová nem ajánlatos elmerészkedni, mert bajod eshet. Zavarhatnak, zaklathatnak, fenyegethetnek, megverhetnek, megerőszakolhatnak, megölhetnek.

A cél az, hogy (bőrszíntől, etnikumtól függetlenül) senki egy pillanatig se gondolhassa azt, hogy ezt büntetlenül megteheti. A lehető leghatározottabb és legkövetkezetesebb módon csírájában KELL elfojtani minden olyan jelenséget, amit ezúttal is egy csoport általi terrorizálásként írnak le sokan. Az a szegény nő még élhetne, ha komolyan veszik a helyiek által ismert és régóta létező problémát.

Köves D. Gábor 2013.09.30. 10:47:09

Ez a poszt Norbit savazza amiatt, mert - a poszt szerint - egy gyalázatos gyilkosságot az étrendkiegészítő termékei reklámozására használja. Nekem viszont úgy tűnik, hogy ilyesfajta visszataszító árukapcsolás épp a posztban van, ugyanis a T. szerző a gyalázatos gyilkosság ürügyén a helyi tömegsport ügyében korábban tett erőfeszítéseit próbálja népszerűsíteni. Ez nagyon büdös, hányingerem van tőle és sajnálom, hogy az indexen címlapra került.

j311 2013.09.30. 10:53:12

Eddig is tamogattam a halalbuntetes intezmenyet, ezutan is igy lesz.
Semmi szuksegem ra, hogy egy nemi eroszakert ult semmirekello szabadulas utan esetleg elkapja a lanyomat.
Semmi szuksegem ra, hogy eltartsak egy gyilkost, aki pl tenyleges eletfogytiglannal ugyse szabadul elete vegeig a bortonbol.
Az ilyen fogvatartottak raadasul nagyobb veszelyt is jelentenek a tobbi fogvatartottra es oreikre, mert tudjak, barmit tesznek ott rohadnak meg eletuk vegeig.
Igenis, szuntessuk meg a halalbuntetes tiltasaval kapcsolatos nemzetkozi szerzodeseinket es kezdjunk el megszabadulni a szemettol!

vezér01 2013.09.30. 10:54:34

Valóban betiltották a magyarok önvédelmi szervezetét,bár az még egy pofont se adott senkinek.
Igaz viszont,hogy a "megélhetési bűnözők" rettegtek tőlük. Komoly összegekkel támogatják viszont a derék munkásőrökből verbuválódott Túrós elvtárs féle
Polgárőrséget.Ha Pesterzsébeten haragban is voltak,
nyilván csak helyi személyeskedés lehetett.
Amíg nem a rózsadombi elvtársurak lánya/felesége az
áldozat,addig ezt az ócska álszent dumát mantrázzák
a halálbüntetés ellen,utána majd rájönnek,hogy a társadalom máshogy nem védekezhet.

Mach Péter 2013.09.30. 11:00:19

@Köves D. Gábor:

Nem népszerűsíteni próbálok egy régi kezdeményezést (pláne hogy egy új, még futó, ősszel is napirenden lévőről van szó), hanem a kerületi futók problémáira keresek megoldást rövid és hosszú távon.

A közvetlen lakókörnyezetem online fórumain fontos téma volt, a kisgyermekes szülők nem mernek arra futni, én is lefújtam egy esti kerékpártúrát a játszótéri gyerekekkel pedig egy hónapja készültünk rá lámpákkal, egyebekkel.

Pénteken minden anyagot leszedtek a fórumokról, hogy ne zavarjuk a nyomozást, majd egyszercsak Update Norbi borított és halálbüntetést követelt. Én Pesterzsébeten élek, tudom milyen feszültségeket lehet nagyon gyorsan kelteni. A közbiztonság az elmúlt 8-10 évben nagyon rossz a kerületben.

Erre lehet válasz a lakosság hergelése és a félelem érzet növelése, és lehet válasz a biztonságérzet javítása.

ledo76 2013.09.30. 11:04:02

@nagyfeszültség: Amerikában is, hogy elijeszti a halálbüntetés a bűnözőket. A halálbüntetés semmit nem old meg (csak tetézi), a határozott és nagyfokú rendőri jelenlét a megoldás, illetve a társadalmi problémák csökkentése. Ha pedig már nem sikerül megakadályozni a gyilkosságot (sajnos ilyen mindig is volt és lesz is, tudom ez nem vígasztalja a hozzátartozókat) akkor osztani kell a valós életfogytokat, mert a lényeg, hogy az ilyen elemek ki legyenek zárva a társadalomból.

vezér01 2013.09.30. 11:06:40

@Mach Péter: Igazad lehet! El kell hallgatni a brutális valóságot és mindenki biztonságban érezheti magát. A gyilkosok meg különösen !

Köves D. Gábor 2013.09.30. 11:06:49

@Mach Péter: Nagyon jól teszed, hogy megpróbálod előmozdítani a helyi tömegsportot, de iszonyatos nagy baromság, hogy egy gyilkosság apropóján próbálsz nyilvánosságot találni hozzá. Ez visszataszító. Lejáratod vele magad, és a kezdeményezésedet. Fogadj el egy jótanácsot, és töröld ezt a posztot.

vezér01 2013.09.30. 11:11:53

@ledo76: Nyilván vannak kemény fiúk,akik nem félnek a bitótól se,de ez kit érdekel? Aki kötelet kapott,még egyszer már nem gyilkol ! És a társadalomnak ez az érdeke,ezzel kell foglalkozni,nem a gyilkosok lelkivilágával.
Az meg már legyen a bíróság dolga,hogy mérlegeljen gyilkosság és gyilkosság között!

ledo76 2013.09.30. 11:12:35

@j311: Több hiba van az érvelésedben. Egyrészt, ha lenne is halálbüntetés nemi erőszakért akkor sem szabnák ki. Másrészt én egy olyan esetről se hallottam (lehet, hogy volt, de nem lehetett komoly/nagyszámú) amikor egy tényleges életfogytos valami nagy kalamajkát csinált. Harmadrészt a sok fellebbezés, extra bizonyítási eljárás miatt nem (sokkal) olcsóbb a halálbüntetés, ráadásul még ha rögtön is elkapják az illetőt túl sok idő tellik el a cselekmény és a végrehajtás között.

ledo76 2013.09.30. 11:15:10

@vezér01: Ha kizárod a társadalomból örökre, akkor is meg van oldva ez a probléma. A társadalomnak pedig az a fő érdeke, hogy minnél kevesebb gyilkosság legyen, ugyanis az áldozatot nem támasztja föl sajnos semmi.

j311 2013.09.30. 11:17:12

@ledo76: Nem akarok valos eletfogytot, nem akarom eltartani oket. Ha ugysem johet, ki akkor lojek le a franba es el van intezve.

Mellesleg a halalbuntetes (akarmilyen buntetes) sokkal kevesbe visszatarto ero, mint a lebukas eselye. Ha az elkoveto mar a buntett elott tudja, hogy nagy valoszinuseggel bortont kap erte, akkor jobban visszatarthatja.

Amig egyes csoportok a bortont tovabbkepzeskent elik, meg es buszkek ra, addig viszont nagyobb visszatarto erot jelenthet(ne) ha szinte biztosra vehetnek, hogy megtalaljak oket es ki is vegzik. Nem lesz bortonbol szabadulos party...

Ha mar nincs halalbuntetes, akkor legalabb vegyuk a szingapuri peldat: jol elverik nadpalcaval, aztan mehet isten hirevel. (A maximalus utesek szama 6, ez azert elmond valamit arrol, hogy nem bannak finom kezzel az elitelttel.)
Mar ez is nagyobb visszatarto ero, mint 2-3 ev a sitten.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2013.09.30. 11:21:05

ez brutálisan röhelyes... norbi az igazságosztó... tényleg félelmetes árukapcsolás...

de van ennél is félelmetesebb: hogy a nép simán bekajálja

Mach Péter 2013.09.30. 11:21:49

@Köves D. Gábor:

Sokat gondolkoztam rajta amikor feltettem, már pénteken megígértem az itt élőknek, hogy a javaslatot benyújtom, akkor az általad felvetettekhez hasonló okokból nem írtam belőle blogbejegyzést. Azt gondoltam cselekedni kell, de tiszteletben kell tartani az áldozat családját.

A facebookon terjedő képet (ami azokra a fórumokra is eljutott amit éppen megtisztítottunk az erről folyó vitáktól, azonban nagyon veszélyesnek tartom.

Ha az adott problémára a gyűlöletkeltés lesz az elfogadott válasz és nem a prompt segítségnyújtás, a szolidaritás és az egymásra figyelés az hosszú távon is rombol.

A petíciót törlöm a végéről, de meggyőződésem, hogy kerületi képviselőként kötelességem volt az ügyben fellépni.

vezér01 2013.09.30. 11:22:03

@ledo76: Nincs megoldva semmi,jön az ombudsmanus és
követei a plazmatévét,a konditermet,a szabad levegőt
és minden földi jót,hisz az elítéltnek jogai vannak.
És erre lesz pénze a társadalomnak,az árván maradtakat meg tartsa el a megmaradt családjuk.

csunyadiszno 2013.09.30. 11:23:29

@Mach Péter: Nem a biztonságérzetet kell növelni, hanem a biztonságot. Az etnikai konfliktusokat sem az gerjeszti, aki leírja, milyen etnikumú támadott, mert ezek egyszerű tények. De ezeket te is pontosan tudod, mint ahogy azt is, épp kinek akarsz alányalni, hogy kedvezőbb helyzetbe kerülj te büdös ganéj. Pont az ilyen sunnyogó, hazug, mindent feje tetejére állító gerinctelen taknyok miatt tartunk itt, hogy nem lehet kimondani mi történt. Pont a hozzád hasonló férgek miatt halnak meg emberek és erőszakoskodnak, rabolnak ki rengeteg embert napi szinten. TE SZAR

ledo76 2013.09.30. 11:29:19

@j311: Értsd meg nem nagyságrendekkel olcsóbb a halálbüntetés egy demokratikus országban, mint a valós életfogyt, feltéve ha a börtön körülmények nem túl jók. Márpedig a valós életfogytosoknak nem szoktak egy-két ország kivételével (ott általában nincsenek is valós életfogytok) túl jó körülményeket biztosítani, mert úgy sincs esély a megjavulásukra. A bejegyzésed többi részével nagyjából egyet értek, pont ezért nem a büntetési oldal a lényeg, hanem a felderítési/bűnmegelőzési. Egyébként az utóbbival van a baj az előbbi viszonylag jól működik itthon.

ledo76 2013.09.30. 11:35:47

@vezér01: Látszik, hogy nem jártál életfogytosokat tartó börtönnek még a közelébe se. De abban igazad van, hogy az ilyeneket a lehető legpuritánabb körülmények közt kell tartani, de ez egy másik vita. Az utolsó mondatodra meg az a megoldás, ha meg sem történik a gyilkosság, de ez nem a halálbüntetéstől függ.

j311 2013.09.30. 11:38:32

@ledo76: En meg rendszeresen beszelelgetek sopronkohidai BV-s dolgozokkal.
Altalanossagban problemasabb egy valos eletfogytos, mint egy olyan, aki tudja, hogy valamikor szabadulhat.
Akinek mar nincs vesztenivaloja, annak az is eleg, ha par havonta felviszik targyalasra pestre vagy ki a korhazba.
Lenyelnek ezt/azt vagy megvernek egy rabtarsat, na nem nagyon, csak annyira, hogy targyalasra kelljen jarni es kicsit kimozduljon a cellabol.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.09.30. 11:39:30

@ledo76: Azért ha napi 2 ezer forinttal számolsz egy elítéltre 20 évre, az 14,6 millió forint (ebben benne van a kaja, mosoda, áram, retyó, minden és valszeg még így is keveset írtam). Egy injekció mindenféle körítéssel kijön max 100.000-ből, a tetemet meg úgyis odaadják a családnak, hogy az basszon vele valamit. Az ilyen aljadék gyilkos véglényeknek még én is kifizetném azt az aranylövést és szerintem bárki más itt Magyarországon.

khmm... 2013.09.30. 11:40:49

@Postás Gizi: Na ez az!

Ne a törvénytisztelő, normakövető embereknek kelljen rácsok és ajtók, kerítések mögé vonulni, hanem a rohadt deviáns bűnözőket kell rács mögé ZÁRNI.

BGy · http://babosi.blog.hu 2013.09.30. 11:42:14

"mekkora forrásigénnyel valósítható meg" = mennyibe kerül.

vezér01 2013.09.30. 11:42:33

@ledo76: Ott még tényleg nem jártam.Egy osztálytársam viszont nevelő-tiszt volt Vácon,mesélt épp eleget.

khmm... 2013.09.30. 11:43:48

@j311: Lennének rá jó módszerek (pl. a demokratikus USA-tól lehetne tanácsot kérni...), hogy ezek az életfogytosok ne okozzanak problémát.....

Nazareus 2013.09.30. 11:44:28

@j311: Ezt irod, erre reagálok:

"Mellesleg a halalbuntetes (akarmilyen buntetes) sokkal kevesbe visszatarto ero, mint a lebukas eselye. Ha az elkoveto mar a buntett elott tudja, hogy nagy valoszinuseggel bortont kap erte, akkor jobban visszatarthatja."

Ez igy nem igaz. Igenis fontos a büntetés mértéke is. Pontosabban a visszatartó erö a büntetés mértékének és a lebukás esélyének a szorzata. Mondok egy példát. Hiába lenne 99 % a lebukási esély a rablásért, ha 1 hét börtönt kapna csak érte. Tehát igenis fontos a büntetés mértéke.

Másrészt azt gondold végig, hogy melyiket könnyebb (olcsóbb) növelni? A felderitési (lebukási) arányt, vagy a büntetés mértékét? Sokkal könnyebb (és olcsóbb lehetne), ha a büntetés mértékét növelnénk, akár a halálbüntetésig, mint a felderitési arányt növelni. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ez utóbbit nem kellene növelni! Mert mindkettöt kellene növelni, hogy ténylegesen csökkenjen a bünözés.

khmm... 2013.09.30. 11:44:44

@Tomi from Space: Joe Arpaio TENT cityje - napi 2 dollárból.....

Tessék olvasgatni...

Van már módszer, jól kitalálták. Csak importálni kéne. : )

Mach Péter 2013.09.30. 11:46:10

@lost hope:

Az én javaslatom is két részből áll:

- rövid távú: biztosítani kell a kerületi futóknak a lehetőséget
- hosszabb távú: javítani kell a közbiztonságot, erre a kerületi önkormányzatnak szűkösek a lehetőségei, elsősorban a bűnmegelőzés területén lehet előre lépni.

ledo76 2013.09.30. 11:51:43

@Tomi from Space: Az a baj, hogy csak a végrehajtással számolsz (azzal is jócskán alálősz), de a rengeteg fellebbezés, extra bizonyítási eljárás ami egy halálbüntetést szokott jellemezni sok pénz, ráadásul több év is eltellik a végrehajtásig, annak egy része ráadásul siralomházban, ahol jobbak a körülmények.
De a lényeg nem ez, hanem, hogy minnél kevesebb gyilkosság legyen.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.09.30. 11:53:14

@ledo76: Igen, ezeket tényleg nem számoltam bele.

Hát nem tudom, nekem ha a feleségem megölnék valszeg matchetevel mennék el otthonról és addig aprítanék vele amíg el nem kapnak, úgyhogy bíróságra már csak nekem lenne szükségem.

Snoopyka 2013.09.30. 11:53:26

ez gyalázatos, egy mocskos horda megöl, megbecstelenít egy fiatal nőt, és az az ötlet, hogy fussanak sportcentrumokban
pfffff:-(((((

kvadrillio 2013.09.30. 11:53:28

NEMÉRTEM...NEM,ÉRTEM......AZ ORBÁNFIÚNAK SAJÁT STADIONJA VAN, A LÁNYNAK MEG SAJÁT FARMJA !
...kijafenét érdekel, hogy a többi ember mit akar ?????

ledo76 2013.09.30. 11:54:32

@j311: @vezér01: Ezek a BV hatáskörébe tartozó dolgok, ráadásul nagyobb (társadalomra veszélyes) dolog nem lett belőlük. Lehet ezekről vitatkozni, csak ez nem a halálbüntetésről szól.

petimegmondja 2013.09.30. 11:55:10

1. Az EU-ban nem lehet tagállam olyan ország, amelyben a halálbüntetés érvényben van. Nagyon sok ország van tőlünk keletre, amely nem tagja az EU-nak. Aki úgy gondolja, hogy az európai kultúrkörön kívül jobb lenne élni, az költözzön egy időre arrafelé és próbálja ki!
2.Az egész jogrendszerünk alapja az a néhány alapvető emberi jog, amelyet még az állam sem korlátozhat. A legfontosabb az élethez való jog. Ezt sosem lehet összhangba hozni a halálbüntetéssel.
3. Millió tanulmány, tudományos bizonyíték bizonyítja, hogy a bűnelkövetőt nem riasztja vissza a magasabb büntetési tétel. A bűnelkövetőt csak az riasztja vissza, ha nagyon nagy az esélye, hogy elkapják.
4. A gyengébbek kedvéért: Ez a cikk arról szól, hogy annak semmi értelme, hogy egy bűncselekmény kapcsán hatásvadász módon bűnbakot keressünk egy társadalmi csoportban, annak viszont nagyon is lenne, hogy a biztonságos sportolás feltételeit hatékonyan megteremtse a kerület önkormányzata addig is, amíg az egyéb lassan beérő intézkedések révén esetleg hosszabb távon javul a terület közbiztonsága.

téridő 2013.09.30. 11:55:52

Minden emberbe nyomkövetőt ültetni! Mindenkiről lehessen (ha szükség van rá) tudni, pontosan mikor és hol tartózkodott. A bűntett helye és akár ideje is ismert. Kérdés, kinek a nyomkövetője volt akkor és ott. Ennyi.
Néhány percen belül a tettes csuklóján bilincs kattanna.
Gyors, és hosszú távon olcsó, mindenképpen közbiztonság érzetet növelő megoldás (lenne):

kvadrillio 2013.09.30. 11:57:58

@Snoopyka: majd ha 8 millió lesz a létminimum alatt élő...akkor már a kapun sem lesz érdemes kilépni !
SZÉP...ÚJ VILÁG !

ledo76 2013.09.30. 11:58:05

@Tomi from Space: Ne aggódj én is, de az igazságszolgáltatás ne így működjön, főleg ne egy olyan országban ahol nem szilárdult még annyira meg a demokrácia (napi politikától függetlenül) mint modjuk az USA-ban.

Nazareus 2013.09.30. 12:01:55

@petimegmondja: "3. Millió tanulmány, tudományos bizonyíték bizonyítja, hogy a bűnelkövetőt nem riasztja vissza a magasabb büntetési tétel. A bűnelkövetőt csak az riasztja vissza, ha nagyon nagy az esélye, hogy elkapják. "

Nem, nem igy van! Hiába 99% az esélye, hogy elkapják, ha megússza egy ejnyebejnyével. Nem fogja visszariasztani! Mind a kettö kell, a magasabb elfogási arány és a szigorúbb büntetés.

ledo76 2013.09.30. 12:06:12

@Nazareus: Az enyje-bejnye és a tényleges életfogyt között azért van némi különbség, de a büntetések súlya tényleg fontos és felülvizsgálandó. Mindketten elfelejtitek a bűnmegelőzést ami a legfontosabb, mert akkor nincs áldozat sem.

hopptarisznya 2013.09.30. 12:06:36

a kérdéses cigánycsalád évek óta terrorban tartja a környéket.
És szerinted ere az a megoldás, hogy zárt, védett helyen kocogjanak az emeberek? Nem lenne egyszerűbb ezeket a tetveket agyonverni?

Schobert is rendőr volt. Az áldozat férje jelenleg is rendőr. A fagyi visszanyalt! Most vakarhatják a fejüket, hogy amikor ezerszer hívjuk ki őket, hogy rakjanak már rendet a cigányok között, akkor mindig van indok, hogy miért nem szabad összeverni őket. Bezzeg ha politikusok utasítják őket, akkor aztán előállítják az egész putrit! (de békés tüntetőket is szívesen bántamaznak) Olyankor nem számít az emberi jog. Ha egy átlagember miatt kéne melózni, akkor meg büdös a munka. Hát most egyák meg amit főztek! A szélsőjobbos ismerősöket már megvédi a Magyar Gárda. Ugyhogy a cigányok más áldozat után néznek. Szépen jönnek sorban a politikusok lányai, és most egy rendőr felesége. Lehet gondolkodni gyerekek, hogy megéri- szarni az emberek problémájára!

hopptarisznya 2013.09.30. 12:16:58

@j311: és akkor mi van, hogy "problémás" a fogvartartásuk? Picit le kell venni a kaja-adagot, hogy csak lélegezni legyen ereje, és máris nem fog verekedni. Sosem értettem, hogy miért hagyják zabálni, és gyúrni a bűnözőket.
Csak mert így egyszerűbb a fegyőr élete? Hát ki nem szarja le, hogy neki mi egyszerűbb? Dolgozzon!
Miért nem emberi roncskén jönnek ki onnan ezek a cigánybűnözők? A normál emberek idekint keményen fizetnek, ha meló után még edzeni, tömeget növelni akarnak. Ezek meg ott gyúrogatnak? Amelyik börtönben nem csontkollekciók vannak, annak a vezetőit kivágnám a picsába.

otapi 2013.09.30. 12:25:54

- Nyissák meg a zárt területet
- Biztosítsák, hogy nők és gyerekek is használhassák biztonságosan a sétányt. (Pl. azzal hogy ha már korábban is terrorizálták a környéket, akkor miért nem lettek már azért elkapva?)

Tudom, nagy kérés mindkettő, ha már egyik sem megy külön-külön. :(

petimegmondja 2013.09.30. 12:29:49

@Tomi from Space:

Valószínűleg az első sarkon a saját machetéddel vágnák el a torkodat...

lost hope 2013.09.30. 12:32:07

@Mach Péter: úgy gondolom, hogy pont fordítva kéne nekiállni. Keményen, gyorsan, határozottan, következetesen.

Nem maszatolni, piszmogni, elkenni, "hosszabb távú"-zni.

2013.09.30. 12:38:56

Most ezt az eseményt tényleg az SMTK pálya birtokbavételére indított kampányhoz kell felhasználni???
Arról ne is beszéljünk hogy miért a becsületes embereknek kell elbújnia és miért nem a szemetét zárják körbe kerítéssel? Na nehogy már egy olyan szép helyen mint a vízpart ne lehessen futni mert ott antiszociálisék tartózkodnak!

hopptarisznya 2013.09.30. 12:39:27

@petimegmondja: jajj, hagyjadmár. Nem képzett bunyósok ezek. Itt egy videó, ami egy hete történt:
ultrasliberi.hu/2013/09/egy-csapatnyi-cigany-tamadt-egy-vidi-szurkolora-a-szombati-meccs-utan-video/

Én meg személyesen fogtam le két besurroanó tolvajt. Elég volt az egyiket torkon vágnom, hogy meggyőzzem őket, nem érdemes ordibálni és lökdösődni.

Ezek után a rendörök kijöttek (40 perc), felírták aza adataikat, és ELENGEDTÉK ŐKET!
Mondtam is nekik, hogy srácok, ez régen úgy volt, hogy betették a rendőrautóba, és szétverték a fejét, hogy egy picit gondolkozzon. És hogy legközelebb én sem fogom hívni a rendőrséget. Semmi értelme.

smartdrive 2013.09.30. 12:42:24

legelőször is azt kéne megtanulni, hogy kerékpárúton nem kocogunk

Cariotis 2013.09.30. 12:42:39

@petimegmondja:
1. Azt, hogy mi az "europai kulturkor", nem az hatarozza meg, hogy az EU vezetese mit talalt ki valamikor. A kulturkor nem par evtizedet jelent. Mellesleg toluk epp sokat nem koszonhetunk, evszazados tavlatban.
2. Egy gyilkos az elethez valo jogarol onkent lemondott, amint ugy gondolta, hogy aldozatanak nincs joga az elethez. Egyebkent is kit erdekelnek a velt vagy valos jogai, nem ez az alapja a dolgoknak.
3. A buntetesi tetel bizony visszatarto ereju, egyutt a felderites magas szintjevel. Ha levagjak a karodat turo rudiert, akkor nem probalod meg azt sem. (Kivetel mindig akad, de te epp a kivetelekbol probaltal foszabalyt csinalni.)
4. Jogvedo demagogia, igen is valos, hogy a ciganyoknal igen erosen felulreprezentaltak a bunozok. Nem bunbakkepzes, hanem sok ott a bunos. De ezt nyilvan nagyon jol tudod, csak eljatszod, hogy nem. Tovabba nem a sportolnak kell biztonsagba menekulnie, hanem a devians elemeket kell kitakaritani.
Tudod ha valahol sok a szemet, akkor nem lezarjuk es elkeruljuk hanem feltakaritjuk.

smartdrive 2013.09.30. 12:43:51

még szerencse, hogy nem ütötte el egy biciklis

khmm... 2013.09.30. 12:46:35

@petimegmondja: Marhaság! Akkor ezzel az erővel ne is büntessük a bűnözőket, mert úgyse javulnak meg...
Pfff....

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.09.30. 12:48:41

nana, franko megoldas, mint par helyen amerikaban hogy autoba beszallva még biztonsagban van az ember, meg a fitnessztermek kornyeken de a regi szlömösödött gettoba ne menjen mert nem tanacsos
en inkabb a halalbuntetest valasztanam

ha nem lenne semmilyen tokos gyerek aki vegrehajtja, akkor en jelentkeznek, csak akkor loszerpalyan es gepagyuval ha lehetne :)

khmm... 2013.09.30. 12:49:14

@otapi: OK, megnyitják a területet. És hogyan fogják megakadályozni, hogy az inkriminált problémás, balhés családok is bemenjenek oda...??
Majd jön a TASZ meg az Amnesty, és jól beperli az önkormányzatot szegregáció, kirekesztés miatt.

És ott vagyunk, ahol a part szakad. :(

willdattaa 2013.09.30. 12:50:15

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Az Orbán-rezsim erőszakmonopóliuma nem védi meg az embereket a brutális etnikai bűnözőktől, ehelyett a soha senkit nem bántott Magyar Gárdát üldözi, amely viszont megvédené az embereket. Orbánnak mennie kell.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

khmm... 2013.09.30. 12:52:24

@hopptarisznya: Sokan várják ezt..... Mert semelyik másik párt nem hajlandó még bevallani sem az etnospecifikus probléma meglétét.

:-(

otapi 2013.09.30. 12:52:49

@khmm...: Ezért írtam a másik pontot is...

otapi 2013.09.30. 12:54:30

@otapi: Csak hogy érthetőbb legyen - tőlem bemehetnek bárhová, de a "terrorizálnák" a többséget, akkor az bizony legyen a helyén kezelve.

khmm... 2013.09.30. 12:57:40

@otapi: OK. :)
futtában olvastam..

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.09.30. 13:02:58

@Tomi from Space: nem 2e hanem 8e naponta!!!!!!

es vannak a kegyelmesek, akiknek minden mindegy...
nem mondom neha jofejek is tudnak lenni amikor elkaptak a Bence gyilkosait, de sajnos tul keves az ilyen jotetemeny, ahhoz kepest amibe belekerulnek

erdemes megnezni hogy egy tanar + orvos kerul ennyibe az orszagnak

ledo76 2013.09.30. 13:05:00

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Ez erős öngól, ugyanis az USA nagyrészén van halálbüntetés.

vezér01 2013.09.30. 13:25:58

@ledo76: USA és a szilárd demokrácia ?! Ekkorát már rég röhögtem .

ledo76 2013.09.30. 13:35:10

@vezér01: Nyilván nem tökéletes (melyik az), meg egy nagyhatalomnál eleve torzulnak a dolgok, főleg mióta elkezdődött ez a terorhiszti, de a mienknél előrébb van. Az állam kezébe itt még nem adnék ilyen eszközt.

kutya vacsorája 2013.09.30. 13:37:58

nem, nem és nem. egy okot mondjak? mór, erste bank 2002. megtalálták a gyilkosokat? az igazi gyilkosokat találták meg? pont nem. amígy így, találomra dolgozik az állam, addig ne vegye el senkinek az életét. (mózes törvényeit, úgyis mint tízparancsolat, nem is említeném, mert az nem kötelező mindenkire.)

willdattaa 2013.09.30. 13:55:21

@kutya vacsorája:

A megoldás egyszerű: A halálos ítélet csak akkor hajtható végre, ha DNS-minta is kétséget kizáróan bizonyítja a bűnösséget. Ez kiküszöböli hogy a móri esetben ártatlanul végezzenek ki elítéltet, mert ott nem volt DNS-minta.

_most_ 2013.09.30. 14:09:21

felesleges hangulatkeltés, úgyse lesz Magyarországon halálbüntetés, nagyon helyesen, hisz az gyilkosság.

kifordított nagyanyó 2013.09.30. 14:09:32

Valami rosszat írtam az előzőben?
Na mindegy,megtalálni és keményen megbüntetni az elkövetőt/elkövetőket!

aegithalos 2013.09.30. 14:19:08

@willdattaa: Vagy tetszoleges mas bizonyitek. Es itt jon be az a resz, amit valaki odafenn megemlitett: a halalbuntetes bizonyitekosdi resze olyan koltseges, hogy gazdasagi oldalrol nem feltetlen indokolhato. Ertsd: nem feltetelen olcsobb, mint az eletfogyt.
Masreszrol a kerdes nem penzugyi jellegu. Tolem aztan johetne a halalbuntetes. De nem fog. Nomeg: eloszor el kellene kapni a tettest/tetteseket.

Nzoltan 2013.09.30. 14:50:52

Az USA rossz példa a halálbüntetés visszatartó erejének a cáfolására. Ugyanis a fehér lakosság visszaszorulásával egyre több a fekete és sokkal több a spanyolajkú. Kemény rendőrség és bümtetés híján az USA is olyan bűnözőparadicsom lenne mint Mexikó.

Bobellino 2013.09.30. 14:51:01

"Köztérre kalodát, bitót majd így teremtünk európeer nívót" (Pozsonyi Ádám-Tekintetes Úr)

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.09.30. 14:51:28

@kutya vacsorája: ott a megtalalt emberek nem vallottak be(sot tagadtak!!!) hogy ok oltek volna, amugy meg jo helyuk volt a dutyiban mert mas buncselekmenyuket ultek le

pont hogy a feltetelezett mori elkovetokre kellett volna a varakoztatas az ugynevezett tenyleges eletfogyt, hogy hatha kiderul mas, de a melle jut masik 100 ahol EGYERTELMU hogy ki kovette el az elet ellenes buncselekmenyt

lasd Bence gyilkosai, vagy a rendorno gyilkosa, vagy az aki a csaladjat kiirtotta, ott mindenel sziklaszilard bizonyitek volt hogy ki gyilkolt
(hozzatennem, hogy a rendorno gyilkosanak adnek 10 evet hogy kopjon ki volt a cinkosa)

P. dictus Magister 2013.09.30. 14:51:47

@Köves D. Gábor: Azt hiszem, hogy a posztot olvasva nem lehet szó másról mint amit írsz, ugyanakkor a posztoló részéről nem gondolok tudatosságot a dolog mögé, szimplán egyszerre akar rúgni egyet Norbiba (akit lehet szeretni vagy nem szeretni) meg a kerülete vezetőibe.

@Mach Péter: Nem a biztonságérzetet kell növelni, hanem a biztonságot. Nyilván ez nem egy egyszerű dolog, távol álljon tőlem, hogy kívülállóként beleugassak olyan dologba amire nincs rálátásom, de az álszent liberálpacifizmus egy idő után kontraproduktívvá fog válni. Az emberek meg fogják ezt unni.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.09.30. 14:51:58

@ledo76: mirol beszelsz te szerencsetlen nyomorek?

USAban a barom allatja megoli a 10 eves gyereket es adnak neki meg 20 evet(2szer annyi idot mint az aldozata elt!!!) meg mindenfelekeppen vizsgalgatjak hogy nehogy mar valami baja legyen a lejart mereginjekciotol

ide csak es kizarolag HATEKONY megoldas kell
en meg a kinai modszerrel is egyetertenek hogy a tarsadalomnak adjon vissza valami erteket vese formajaban

Démonmac1 2013.09.30. 14:52:10

@willdattaa: Az USA ban is volt tévedés DNS minta miatt (És akkor nem beszéltünk arról, amikor a rendőrség hamisítja a bizonyítékot)
Még ott is csinálják, akkor képzeljük el mi megy nálunk? (már akkor, ha sikerült kinyomozni)
Már a "nyomozás" szó is nevetséges.*

* igen, ért (nem kevés) kár amiatt, hogy a rendőrök nincsenek kiképezve, felkészítve, és nagyjából alkalmatlanok az objektumvédelem kivételével, bármiféle munkára.

aegithalos 2013.09.30. 14:52:30

Rakerestem (google-lal)az indexen a Soroksár szora.
A gyilkossagol szolo hir:
index.hu/belfold/2013/09/26/gyilkossag_soroksaron/

Masik hir a keruletbol a talalatok elso oldalarol:
index.hu/belfold/rzz0718/

A terjedelmi kulonbseg gyonyoru.

Démonmac1 2013.09.30. 14:52:42

Mutyisztánba már csak a halálbümntetés kéne, csakugyan. A mindenkori politikai elit ezzel takarítaná el az ellenlábasait, a nekik nem tetszőket a "független magyar bíróság és a rendőrség" asszisztálásával, abszolút nevetséges.

hopptarisznya 2013.09.30. 15:03:36

@aegithalos: na ez a durva!

Megölnek egy tisztességes nőt, és az index két soros hírben hozza. Amikor meg a soroksári romáknál "jogtalanul" (napersze) házkutatást tartanak, az egy 3500 karakteres komplett cikket ér.

Emberölés vs házkutatás. Magyarok élete, vs cigányok sérelme. Ez mindennél többet mond arról, miért tartunk itt.

hopptarisznya 2013.09.30. 15:04:01

@petimegmondja: te naponta elélvezel a "fejlett" nyugattól? Mi ez a nagy megfelelni vágyás?
Ők talán nem tévedhetnek?
Amikor egy Benes dekrétumokat megerősítő ország lehetett az EU elnöke. Amikor szónélkül hagyják a szlovák nyelvtörvényt. Amikor a franciák már kollektív besszák ki a cigányokat az országukból... akkor te itt megmondod a frankót? Be ne szarj magadtól!

A visszatartó erőre: leszarom, hogy a következő tetvest nem tartja vissza! Ennyi bűntetés viszont jár! És a bűnismétlés veszélye 0% lesz a kivégzés után. Ezt remélem nem cáfolják a szaros libsi statisztikáid!

randomuser1 2013.09.30. 15:21:06

kínzó kérdés, norbi honnan tudja a gyilkosság mögött húzódó etnikai motívumot?

rainmen 2013.09.30. 15:33:54

Semmiféle árukapcsolás nem volt Norbi posztjában, egyszerűen a volt kollegájának a feleségét gyilkolták meg! És ha jól emlékszem semmiféle cigányozás sem hangzott el a posztban. Csak félti a sportolni vágyókat, a feleségét, a családját.
Amit oda nem akartam írni, mert morbid lett volna, az csak annyi, hogy nem véletlenül otthon edzek futópadon...

ledo76 2013.09.30. 16:03:03

@Nzoltan: Lehet, hogy rossz példa, de az EU akkor is a világ legbiztonságosabb (nagy)térsége, úgy hogy jó régen nincs halálbüntetés. Az USA régen se volt kevésbé erőszakos hely.

Mr. Rustical 2013.09.30. 16:03:22

@petimegmondja:
Az Eu és az európai kultúrkör? Mi köze a kettőnek egymáshoz?
Az EU másról sem szól, mint az európai kultúra értékeinek folyamatos és konzekvens tagadásáról.

Az viszont tény hogy a bűnözőket nem fogja érdekelni a halálbüntetés. Csak úgy lehetne őket megfélelmlíteni, ha minden vétséget azonnal és nagyon drasztikusan megtorolnak rajtuk.
Ehhez vagy nagyságrenddel többet kell költeni a közbiztonságra (és jogállami keretek között kiszűrni a bűnözőket), vagy rendőrállamban kell élni (és mindenkit szájbaverni, karjátlevágni, eltüntetni a helyszínen), vagy ilyen marad a közbiztonság.

Mivel pénz nincs, és nem is lesz egyhamar, a kérdés csak az, hogy szeretnénk-e megengedni a rendőröknek, hogy saját belátásuk szerint verjenek/bezárjanak/megöljenek embereket. Sajnos a tapasztalatok szerint a törvényen felül álló, szervezett, fegyveres rendőrség sokkal veszélyesebb a polgárokra, mint a
bűnözők.

Úgyhogy minden marad a régiben, de ne csináljunk már úgy, mintha ez valamilyen "európai" érték lenne.

ledo76 2013.09.30. 16:03:28

@hopptarisznya: Életfogytnál is 0% a bűnismétlés.

aegithalos 2013.09.30. 16:03:47

@rainmen: "ha jól emlékszem semmiféle cigányozás sem hangzott el a posztban"
Ideznem Norbit a FB-rol:
"Sajnos etnikai támadás volt..."

Nyilvan nem a gronlandi ormeny kisebbseg magyarorszagi tevekenysegere utalt. Bar igazad van, nem explicit a dolog.

ledo76 2013.09.30. 16:03:54

@hopptarisznya: Az életfogytnál is 0% a bűnismétlés veszélye.

Nazareus 2013.09.30. 17:11:30

@ledo76: ez nem igaz. Megveri a rabtársait, nekimegy az öröknek, stb. A börtönben is lehet bünt elkövetni.

khmm... 2013.09.30. 17:40:46

@Nazareus: Az ilyeneket magánzárkába kell tenni.

nnnnnnnn 2013.09.30. 17:40:55

@willdattaa: halálos itkóval egyetértek, de hogy a gárda a világon semmit nem tett amitől nekünk jobb az is hótziher. max rontott a helyzeten.

Szúnyog 2013.09.30. 17:41:10

@téridő: talán azért is lazább a rendtartás, hogy a magadfajta nagyonhülyék ilyet követeljenek, s így az egyszer meg is valósulhasson.

willdattaa 2013.09.30. 17:41:19

@Emmanuel Goldstein:

Korábban rendőr volt és értesül a bennfentes infókról.

BadSimpson 2013.09.30. 17:41:23

@Nazareus: Pontosan és sajnos nem ritka az emberölések is.

Makkasz 2013.09.30. 18:01:34

Meggyozodesem hogy a sportot nem kell tamogatni.

Sportoljon mindenki a maga egeszsegebol, a maga penzen.

zobod 2013.09.30. 18:18:16

@ledo76: nem az a lényeg, hanem a tett súlyának megfelelő büntetés. Az arányosság. Az életfogytiglan a szabadságától való megfosztás, ami nem olyan súlyú, mint az élettől való megfosztás.

willdattaa 2013.09.30. 18:18:30

@$$$=$$$:

Én máshogy láttam. Amikor a Gárda felvonult egy településen, akkor az etnikai bűnözők által rettegésben tartott lakosságot bátorította hogy nincsenek egyedül, a nyugtalanságot csillapította. Nem véletlen hogy mindenhova hívták, alig tudott minden meghívásnak eleget tenni. Az erőszakos deviáns elemekkel szemben erőt kell felmutatni, és a járőrözés is hatékony.

Ötperces Nickregisztráció 2013.09.30. 18:40:57

@Szúnyog: A fickó valószínüleg fizetett ember aki direkt terjeszti ezt a rendőrállam-propagandát. Ugyanazt bemásolja sok helyre, több néven, kis változtatásokkal:

téridő 2013.05.24. 21:31:45
Minden ember téridő koordinátája lekérdezhető legyen, ehhez mindenkibe (először a kigyúrt, kopasz barna, stb 18-44 év közöttiekbe) ültettessék valamiféle jeladó (GPS, RFID, bármi, ami működik).
Rablógyilkosság Egerszalók Tudomisén utca xx házszám alatt, hajnal 2 és 3 között? Na, melyik jeladó is volt arrafelé? TEK, seperc alatt lerendezhetné a delikvens(eke)t.
Lenne visszatartó erő. Aki meg jól végzi dolgát,
nem zavarná, hogy a jól kontrollált hatóság ellenőrizheti őt. Ennyi. Nyomozni is kevesebbet kellene.

gacsiiiz 2013.07.23. 18:14:44
Ha már jeladó...
Házunkban rablás (életveszélyes fenyegetéssel)
történ egy éve.
Gondolat: ha minden emberben volna egy jeladó, akkor a a pontos téridő-koordináták alapján
akár a járőr is lekérdezhette volna az adott személy azonosítóját, és perceken belül elchiiphették volna. Így meg sok nyomozás, sok költség és semmi eredmény, csak a sok kár....

gacsiiiz 2013.07.26. 13:14:03
Miért kell segélyeket, csp-t, stb. adni bárkinek is? Miért kell az élősködést elvét fenntartani, támogatni, erősíteni? Miért nem jó a "fittest survive" elv?
MÁS: támogatni fogom a Jobbikot, ha felvállalja, megvalósítja azt, hogy minden emberbe ültessenek be (megfelelő) jeladót, hogy a tér-idő koordinátája mindig ellenőrizhető legyen, ha arra szükség lenne. Vajon akkor
"Gazsi, Zsiga, Józsi", stb merne-e hajnal 2-kor bemenni Mariska néni házába X utca Y szám alá rabolni, fosztogatni, netán kínozni, gyilkolni? Vagy
vasúti szinesfém-begyüjtést végezni? Hisz perceken belül elfogható volna, sima "lekérdezős" rendőr-járőr megoldaná a dolgot. Hatalmasat ugrana a közbiztonság érzet.

téridő 2013.09.30. 11:55:52
Minden emberbe nyomkövetőt ültetni! Mindenkiről lehessen (ha szükség van rá) tudni, pontosan mikor és hol tartózkodott. A bűntett helye és akár ideje is ismert. Kérdés, kinek a nyomkövetője volt akkor és ott. Ennyi.
Néhány percen belül a tettes csuklóján bilincs kattanna.
Gyors, és hosszú távon olcsó, mindenképpen közbiztonság érzetet növelő megoldás (lenne):

ledo76 2013.09.30. 22:12:14

@Nazareus: A börtön nem lánykollégium, a többi meg a BV dolga. A magyarországi börtönviszonyokról, ítéletekről lehet és kell is vitatkozni, de ez független a halálbüntetéstől. De a legfőbb dolog a bűnmegelőzés lenne, hogy minnél kevesebb ember járjon így, de az "uncsi". Sokkal jobb halálbüntetést kiabálni.

ledo76 2013.09.30. 22:12:27

@zobod: Azért egy tényleges életfogytiglan puritán körülmények között nem biztos, hogy jobb mint a halál életösztön ide vagy oda. A másik, hogy az élettől való megfosztás visszacsinálhatatlan, ha valami nem klappol és akkor már nem csak egy hanem két áldozat van (az USA-ban 100 kivégzetből 6-7-ről derül(!) ki, hogy ártatlan volt). A halálbüntetés mellett az egyetlen érv, a lelki megnyugvás, de több év fellebbezés stb után már az se olyan mintha rögtön megtörténne és sajnos a szeretett ember akkor se támad fel, hiánya nem pótolható. Ezért sokkal fontosabb, hogy a gyilkosság ne következzen be, ha mégis, többet ne tudjon elkövetni az illető.

petimegmondja 2013.09.30. 22:12:51

@Cariotis: @Mr. Rustical: @hopptarisznya:

1. Tegyük fel, hogy az EU nem tartozik az "európai kultúrkörhöz". Akkor kik? A szerbek, bosnyákok, albánok, ukránok, oroszok, törökök, kaukázusiak? T.i. rajtuk kívül mindenki tagja az EU-nak. Akár tetszik, akár nem, az Eu lefedi az európai kultúrkört. A legutóbbi (2011) közvéleménykutatás szerint az EU lakosságának döntő többsége elutasítja a halálbüntetést. Amúgy az is kiderült, hogy a támogatók nagy része alulművelt, a szélsőjobbot támogató balfék.
2. Az áldozat nem mond le az élethez való jogáról és mivel az ókor óta az emberiség továbbfejlődött és már nagy többségében elveti a "szemet-szemért" elvet, a gyilkos élethez való jogát sem kérdőjelezzük meg. Főleg nem adunk jogot az államnak (amelyet ugyancsak néhány hozzánk hasonló tökéletlen embertársunk képvisel), hogy élet és halál ura legyen.
2b. Tőlünk alig pár ezer kilométerre délkeletre, délre van pár ország (Afganisztán, Pakisztán, Irán, Jemen, Szomália, Szudán pl.) ahol így a 21. század második évtizedében is még a középkorban/ókorban él a társadalom zöme. A drákói szigort követelő véresszájúaknak ki kellene próbálni mennyire jó ott élni. Levágják a tolvaj kezét, egy rakás dologért kivégzik a bűnösöket. Valahogy mégis ott Skandináviában a legalacsonyabb a bűnözés, ahol a legenyhébbek a büntetési tételek, a legjobbak a körülmények és a legszabadabbak a rabok a börtönökben.

monddazigazatmar 2013.09.30. 22:13:26

@Ötperces Nickregisztráció:
Ez most vicc, vagy te tényleg ennyire hülye vagy.
Mondjuk kezdve azzal, hogy valószinuleg nem létezik ilyen jeladó, de az alapvető szabadságjogommal ellenkezne, hogy belémrakjanak egy ilyen szart, és valaki mindig tudja, hogy merre és hol járok. Ez durvább lenne mint az 1984...
Aztán "kigyúrt, kopasz barna, stb 18-44 év közöttiekbe" beleteszik. Egy emelettel alattunk megölnek valakit, és az elkövető egy vékony 45 éves, akkor engem visznek el kapásból?
"Miért kell az élősködést elvét fenntartani, támogatni, erősíteni? Miért nem jó a "fittest survive" elv?"
Hát jelen eset is igazolja, hogy a fittebb túlélt, a kevésbé fitt meg meghalt nem? Az lenne a jó világ neked, hogy aki egy kicsit is fittebb mint te az bármikor legyilkolhasson, megbaszhasson, és elvegye mindenedet, mert ez az elolúció? Remélem nem vagy több 12 évesnél...

petimegmondja 2013.09.30. 22:13:39

@Cariotis: @Mr. Rustical: @hopptarisznya:

1. Tegyük fel, hogy az EU nem tartozik az "európai kultúrkörhöz". Akkor kik? A szerbek, bosnyákok, albánok, ukránok, oroszok, törökök, kaukázusiak? T.i. rajtuk kívül mindenki tagja az EU-nak. Akár tetszik, akár nem, az Eu lefedi az európai kultúrkört. A legutóbbi (2011) közvéleménykutatás szerint az EU lakosságának döntő többsége elutasítja a halálbüntetést. Amúgy az is kiderült, hogy a támogatók nagy része alulművelt, a szélsőjobbot támogató balfék.
2. Az áldozat nem mond le az élethez való jogáról és mivel az ókor óta az emberiség továbbfejlődött és már nagy többségében elveti a "szemet-szemért" elvet, a gyilkos élethez való jogát sem kérdőjelezzük meg. Főleg nem adunk jogot az államnak (amelyet ugyancsak néhány hozzánk hasonló tökéletlen embertársunk képvisel), hogy élet és halál ura legyen.
2b. Tőlünk alig pár ezer kilométerre délkeletre, délre van pár ország (Afganisztán, Pakisztán, Irán, Jemen, Szomália, Szudán pl.) ahol így a 21. század második évtizedében is még a középkorban/ókorban él a társadalom zöme. A drákói szigort követelő véresszájúaknak ki kellene próbálni mennyire jó ott élni. Levágják a tolvaj kezét, egy rakás dologért kivégzik a bűnösöket. Valahogy mégis ott Skandináviában a legalacsonyabb a bűnözés, ahol a legenyhébbek a büntetési tételek, a legjobbak a körülmények és a legszabadabbak a rabok a börtönökben.

Ötperces Nickregisztráció 2013.10.01. 22:31:08

@monddazigazatmar: "Ez most vicc, vagy te tényleg ennyire hülye vagy. "

Ezt ne nekem mondd, hanem annak akinek a hozzászólásait _bemásoltam_, és aki itt is terjeszti ezt a propagandát.
Én a _te_ oldaladon állok, ha nem tűnt volna fel.
Ha esetleg el is olvasnád meg értelmeznéd amire reagálsz és annak az előzményeit is, sok félreértést meg talán egy korai agyérgörcsöt is megspórolhatnál magadnak, másokat meg kevesebbszer bántanál meg ok nélkül.
További szép napot!

Köves D. Gábor 2013.10.02. 14:18:55

Nem kell megjeleníteni az előbbi kommentemet. Moderált fórumokba nem írok. Nem láttam, hogy közben moderációt vezettél be.

Mach Péter 2013.10.02. 16:26:03

@Köves D. Gábor:
Sajnálom, de tudomásul veszem a döntésed.

Moderálni a hirtelen hatalmas mennyiségben beözönlő rasszista és erőszakra felszólító kommentek miatt kellett.

Mivel munka mellett írom a blogomat, hihetetlen erőfeszítés volt az utólagos szűrés. Márpedig per pillanat törvénysértő az is ha hagyom, hogy a kommentek között ilyen írások fent maradjanak.

S sok mindenhez van kedvem, de mások gyűlöletbeszéde miatt nekem bíróságra járni, nos ehhez nincs.

Ha az ügy lecseng, szándékomban áll visszaállítani az eredeti állapotot.
süti beállítások módosítása