HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) budapest (26) Budapest (3) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) FIDESZ (31) fidesz (45) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) földesi gyula (15) Földesi Gyula (26) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) Kiserdő (3) kiserdő (4) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) Kosuti (5) kosuti (4) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) LMP (8) lmp (67) lomizás (3) Mach Péter (48) mach péter (74) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) MSZP (5) mszp (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) Orbán Viktor (14) orbán viktor (5) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) pesterzsébet (133) Pesterzsébet (42) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) Szabados Ákos (14) szabados ákos (20) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) Vas Imre (11) vas imre (14) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Képviselői beszámoló - 2016

2016.12.17. 15:38 Mach Péter

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében."

Ehhez pedig hozzátartozik, hogy a választók felé kötelességünk elszámolni éves munkánkról, ezért javasoltam már 2013 tavaszán, hogy Pesterzsébet képviselői évente számoljanak be tevékenységükről, körzetükben végzett munkájukról, megvalósuló kezdeményezéseikről, programjaikról s ehhez biztosítson felületet Pesterzsébet Önkormányzata központi honlapján.. A jogi és az oktatási bizottság 2015 őszi döntéseinek, munkájának köszönhetően ez végre megvalósult. Így idén is letölthető a pesterzsebet.hu oldalról is a beszámolóm.

Munkámról folyamatosan, havi rendszerességgel blogomon számolok be, ezért az éves beszámolóm is ezekre az írásokra épít, számos eleméhez csatoltam olyan linket, amire kattintva az adott javaslatról, ügyről hosszabb írást is olvashat.

Képviselői beszámoló – 2016

Mach Péter
önkormányzati képviselő, a Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság elnöke
a Gazdasági Bizottság, illetve a Jogi és Közbiztonsági bizottság tagja
2. egyéni választókerület (Mediterrán lakópark- Pesterzsébeti lakótelep- Gubacsi lakótelep) képviselője
e-mail: mach.peter@parbeszedmagyarorszagert.hu
Blog: http://machpeter.blog.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/machpeter.oldala/
Vagyonnyilatkozataim és képviselői beszámolóim innen letölthetőek.  

A beszámolót két részre tagoltam:

  1. Néhány területet külön kiemeltem:
    1. Környezetvédelem
    2. Oktatás-nevelés-közétkeztetés-egészségügy
    3. Városfejlesztés
  2. Választókörzetem ügyei, fejlesztései

Környezetvédelem

1) Méreglerakatok, bűzszennyezések a kerület határán

szemuveges_1.jpg

Felszámolták a soroksári illegális lerakót

Csaszny Mártonnal közös kezdeményezésünknek és akciómnak köszönhetően a soroksári önkormányzat felszámolta a Lenke - Bólyai utca sarkánál az illegális veszélyes hulladéklerakót.

Bár az Illatos úti Vegyi Műveknél kisebb környezetszennyezésről volt szó, a telephely azonban jóval közelebb volt a lakóházakhoz, pesterzsébeti lakóövezet közvetlen szomszédságában.

http://machpeter.blog.hu/2015/07/16/megkezdodhet_a_soroksari_veszelyes_hulladeklerako_felszamolasa

Dél-pesti szennyvíztisztító

Többször napirendre vetettem a Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság ülésén a szennyvíztisztító bűzszennyezését, a negyedéves és éves beszámolókban található hiányosságokat folyamatosan jeleztük a FCSM Zrt. felé. A Mediterrán lakópark közössége pedig összefogott és bejelentéseinknek köszönhetően a Kormányhivatal vizsgálatot indított és korántsem talált mindent rendben. A szagmérési eredmények alapján ugyanis megállapítható volt, hogy a szennyvíztisztító telep Duna felőli oldalánál a szennyvízkezelésből eredő szag meghaladta a határértéket és ez nem felelt meg a „KÖRNYEZETVÉDELMI ELŐÍRÁSOK”-nak. 

Emiatt 2016. május 25-én eljárást is indítottak a telep ellen és meg is bírságolták azt, s ami ennél sokkal fontosabb: arra kötelezték a Zrt-t, hogy ezentúl végre érdemi méréseket végezzen, s valós tájékoztatást nyújtson a bűzterhelésről. Ezek csupán apró lépések de nem szabad feladni, jövőre remélem az RSD horgászegyesületei és a szomszédos kerületek is bekapcsolódnak. Nem bírják ugyanis a záportározók a felhőszakadások csapadékvíz-mennyiségét. Nagyobb esők után-közben a tisztítómű 3600 m3-es záportározója nagyjából húsz perc alatt telik meg teljesen. Ez után a csapadékvízzel felhígult szennyvíz átbukik a záportározón, és egyenesen a Kis-Dunába folyik.

http://machpeter.blog.hu/2016/09/21/szaron_csuszhat_el_az_olimpiai_palyazat

rsd3.jpg

Felszámoltunk egy illegális lerakót a Duna-parton!

A blogomon kezdtünk akciót egy Duna-parti illegális lerakó felszámolásáért, a 89,5 Music FM Délutáni Road Show műsorkészítőinek is megtetszett az ügy és hétfőre ideszervezték a délutáni műsort. Szombaton már Szabados Ákos polgármester úrral is sikerült egyeztetni, aki az azonnali fellépés mellett tette le a voksát.

A Szociális Foglalkoztató munkatársai hétfőn reggel ki is takarították a területet, csak a vállalkozó rozsdás konténereit hagyták a helyszínen, azzal, hogy másnap azokat is elszállítják, a költségeket pedig peres úton ráterhelik a területen működő vállalkozásra. Valószínűleg lelkes rádióhallgatók lehetnek az illegális lerakó gazdái mert, mit tesz Isten a konténerek egyszer csak szintén eltűntek, úgyhogy mire az ügy mellé álló 89,5 Music FM a délutáni Roadshow-jával kiért már csak a hűlt helyüket találta.

http://machpeter.blog.hu/2016/02/09/a_media_hatalma_kitakaritottak_a_duna-partot

kicsi_dupla.png

http://machpeter.blog.hu/2016/02/03/illegalis_hulladeklerako_a_duna-parton

Egyéb illegális lerakók:

Kérésünkre javult a helyzet a fővárosi vigalmi negyed melletti, kerületünk határában fekvő ferencvárosi parkban, öröm az ürömben, hogy csak ideiglenesen, ráadásul újabb illegális illegális lerakó született az utca túloldalán is, szintén a főváros legkoszosabb kerületében, Ferencvárosban.

http://machpeter.blog.hu/2016/01/23/vigalmi_negyed_arnyekaban

Kérésemre kitakarított a BKV a HÉV sínek mellett:

http://machpeter.blog.hu/2016/03/22/kitakaritott_a_bkv_a_hev_sinek_mellett

Az Illatos úti Vegyi Művek területén megkezdődött a kármentesítés második fázisa is: a hordók elszállítás után, most az ott maradt épületek és gépek le- és kibontása, illetve elszállítása a feladat.

A kerületet is érintő harmadik szakasz: a víz és talajtisztítás még sajnos nem kezdődött meg.

http://machpeter.blog.hu/2016/01/05/on_mire_koltene_stadionra_vagy_az_illatos_ut_karmentesitesere

karmentesites.jpg 

Kitakarítottuk a ferencvárosi és a pesterzsébeti Duna-partot: 

http://machpeter.blog.hu/2016/03/19/kitakaritottuk_a_duna-partot

http://machpeter.blog.hu/2016/02/26/igazi_szurkolok_a_duna-partert

A Mikulás ajándéka a kerületnek: több mint 200 köbméter illegális hulladéktól szabadult meg kerület a Kiserdő melletti Béga utcában. A Szociális Foglalkoztató több napos megfeszített munkájának köszönhetően december elején megtisztult az illegális szemétkupacairól „hírhedt” Béga utca. A munkálatok során mintegy 50 köbméter építési törmeléket és 160 köbméter vegyes szemetet szállítottak el. Az út átláthatóságának érdekében a Szociális Foglalkoztató munkatársai az út menti növényzetet, a fákat és bokrokat is visszavágták.

Sajnos a kerület legszennyezettebb részén így is maradt elég illegális hulladék, amelynek az eltakarítása egy hosszabb folyamat.15318022_1364148920285131_3624250828185887583_n.jpg

Fentiek miatt hosszas bizottsági és testületi egyeztetések után mobilkamerákat vásárolt az önkormányzat, melyeket a kerület illegális lerakóinak közelében helyezünk el, hogy felszámoljuk, illetve kiszorítsuk a kerületből szemétmaffiát.

Élhetőbb, tisztább, zöldebb Pesterzsébetért” környezetszépítő verseny

Javaslatomra Pesterzsébet Önkormányzata a kerület Madarak és Fák Napi rendezvényeit színesítve környezetszépítő versenyt hirdetett, melyen kerti eszközöket, virágokat, facsemetéket és növényeket kaptak a jutalmazottak. Az „Élhetőbb, tisztább, zöldebb Pesterzsébetért” környezetszépítő versenyre kertes házak lakói, valamint társasházak, emeletes tömbházak jelentkezhettek.

http://machpeter.blog.hu/2016/05/11/madarak_es_fak_napja_392

http://machpeter.blog.hu/2016/03/17/kornyezetszepito_verseny_pesterzsebeten

Hulladékhasznosítás, Nulla Hulladékos Települések Hálózata

A kerület tavasszal csatlakozott a Nulla Hulladékos Települések Hálózatához és kezdeményeztük egy komplex újrahasznosító telep és hulladékudvar létrehozását is közösen Soroksárral.kozos_3.jpg

A honlapon készítettünk egy olyan tájékoztatást is, hogy milyen hulladékot hova tud a lakosság elhelyezni, köszönet érte Sződi Rékának, a kerület környezetvédelmi referensének! http://pesterzsebet.hu/index.php?node=news_detailed&id=4317

http://machpeter.blog.hu/2016/06/24/a_kiurult_festekes_vodor_esete_tarlos_pityuval

 

Oktatás – nevelés - közétkeztetés-egészségügy

 

1) Még tavaly év végén kezdtünk bele a kerületben a közétkeztetés ellenőrzésének átszervezésébe, nem kértek ugyanis a libatollas pulykapörköltből, a kukoricafőzelékekből és a felismerhetetlen „vízlevesekből” a képviselők.

Három év hiába való küzdelme után pedig kiderült, végre nem vagyok egyedül, az első ciklusukat kezdő baloldali képviselőtársaim értetlenül álltak ugyanis azzal a hatalmas szülői panaszáradattal szemben, ami már a testület felállítást követően megjelent. Szülőként, óvodai pedagógusként pedig megértették: valami nagy baj van Pesterzsébeten a menzával és foglalkozni kell az üggyel. Az intézményekből éhesen távozó óvodások és iskolások, az ehetetlen meleg ételről inkább lemondó kisnyugdíjasok száma aggasztó méreteket öltött. Valami elpattant a képviselőtársaimban: elérte azt a színvonalat (a béka segge) a pesterzsébeti közétkeztetés, hogy azonnali cselekvésre szánta el magát a képviselő-testület baloldali többsége.

Azóta folyik a munka: Fekete Katalin képviselőtársam, az oktatási bizottság elnöke folyamatosan látogatja az iskolákat és óvodákat és veszi fel a panaszokat, kóstolja meg a napi menüt. Kitartó munkájának köszönhetően javult a helyzet, korántsem tökéletes, de a gyermekek többsége már nem éhesen távozik délutánonként az iskolákból és óvodákból, ráadásul az idősgondozottak és a szociális ellátásban részesülők panaszai is csökkentek.

http://machpeter.blog.hu/2015/12/14/eleg_volt_a_gyermekeheztetesbol

12313856_872952486107578_4057002065607548755_n.jpg

2) Érdekes módon komoly eredményként könyvelhetem el, hogy az óvodák és bölcsődék nyári a képviselők által elfogadott zárvatartását nyilvánosságra hoztam. Egyes óvodákban és bölcsődékben ugyanis a döntésben foglaltaknál hosszabb idejű szünetet terveztek és téves információkat osztottak meg a szülőkkel.

http://machpeter.blog.hu/2016/01/28/az_ovodak_es_bolcsodek_nyari_zarvatartasa

3) Pesterzsébet ismét példát mutat a többieknek: javaslatomra képviselői úgy döntöttek nemet mondanak arra, hogy biodíszletként gyermekeket használjanak fel politikai álláspontjuk vagy tevékenységük népszerűsítésére és erre szólítják fel politikustársaikat is. Nem kívánják az oktatási és nevelési intézményeket eszközként felhasználni nézeteik terjesztésére, népszerűségük növelésére.

http://machpeter.blog.hu/2016/03/10/pesterzsebet_megvedi_a_gyermekeit

http://machpeter.blog.hu/2016/03/03/uzzuk_ki_a_pedofilokat_ovodainkbol

pedophilia-to-be-classified-as-a-mental-health-disorder-for-legal-protection-for-pedophiles-lgbt-romans-1-gay-marriage.jpg

4) Szabó Tímea országgyűlési képviselővel kitakarítottuk a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház hírhedt 9. emeleti mosdóját. A decemberi testületi ülésen pedig kezdeményeztem, hogy a Szabados Ákos polgármester vegye fel a kapcsolatot a körzet polgármestereivel és közösen lépjenek fel a kórház kiemelt fejlesztéséért. Azóta részsikerként könyvelhetjük el, hogy 3 fő takarítói állást hírdetett meg akciónknak köszönhetően a kórház vezetése.

http://machpeter.blog.hu/2016/11/29/ujabb_botrany_a_jahn_ferencben_tobbnapos_hullat_talaltak_egy_noi_mosdoban

Városfejlesztés

 

1) Jódos-sós fürdő

Nem hagytuk teljesen tönkremenni a fürdő épületét: kérésemre a fenntartó megjavította a tetőt. A februári testületi ülésen kértem Szabados Ákos polgármester úr segítségét: a Jódos-Sós Fürdő tetejét letépte a vihar, de pótlását-javítását a fenntartó nem kezdte meg.

Polgármester úr vállalta, hogy képviseli az ügyet, levelet írtunk tehát Szőke Lászlónak, a Gyógyfürdő Zrt. vezetőjének. A fürdő tetőszerkezetének jelentős része ugyanis eltűnt, így nem biztosított a fürdő állagmegóvása. Bár ígéret szerint 2 éven belül 1,5 Md forintos fővárosi beruházásként megújul a fürdő, addig sem szabadna hagyni teljesen tönkremenni.

Kérésünk nyitott fülekre talált: bár lassú munkához idő kell, de 8 hónappal a nyári vihar után kérésünkre végre megjavították a Jódos-, Sós Gyógyfürdő tetőszerkezetét.

Ez ugyan csak az első lépés, de nem állunk meg: szeretnénk ha tartaná ígéretét a főváros és néhány éven belül újra megnyithatná kapuit a gyógyulni vágyók előtt ez ez egyedülálló, patinás gyógyfürdő. 

http://machpeter.blog.hu/2016/03/23/mentsuk_meg_a_pesterzsebeti_jodos-sos_gyogyfurdot

jodos_sos.png 

2) Lezárult Pesterzsébet első közösségi tervezési projektje, a kerület megkötötte a szerződést a beruházóval, jövő nyáron remélhetőleg már a megújított közösségi közlekedési csomóponton vásárolhatjuk meg a reggeli péksüteményünket. 

http://machpeter.blog.hu/2016/09/19/egyutt_sikerult_megujul_a_baross-topanka_pavilonsor

http://machpeter.blog.hu/2016/07/21/tervezzuk_meg_kozosen_a_baross_utca_topanka_utca_sarkan_epulo_uj_pavilonsort_es_kozlekedesi_csomopon

3) Akadálymentesítés térkép készül Pesterzsébeten.

http://machpeter.blog.hu/2016/09/09/az_akadalymentes_pesterzsebetert_826o-disability-discrimination-facebook.jpg

4) Idén folytattuk a kezdeményezésemre indult "Stadionok helyett futópályákat!" programunkat.

Somodi Klára képviselőtársam, a sportbizottság elnökének javaslatára a Pesterzsébet lakótelepen egy új fittpark létesült futópályával. A 250 méter hosszú, 2 méter széles futókör a Lajtha László utca – Kmetty utca által határolt „Kanada park játszótér” területén kapott helyet, és a helyszínen öntött EPDM gumiburkottal készült hozzá. A területen emellett talajvízkutas automata öntözőrendszert építettek ki, padokat és egy kutyaürülék-tartót is kihelyeztek.

http://machpeter.blog.hu/2016/08/05/pesterzsebet_iden_is_folytatja_a_stadionok_helyett_futopalyakat_programjat

5) Megkezdtük a Kosuti és a városközpont fejlesztési koncepciójának kidolgozását, új, a helyi vállalkozások, szolgáltatások előnyben részesítő bérleti díj rendszert dolgoztunk ki.

 http://machpeter.blog.hu/2016/11/07/on_milyen_kosutit_szeretne

viragos_1.jpg

 6) Idén is folytattuk a Duna-part fejlesztését:

  • körbekerítettük, áramot és a vizet vezettünk be jövőre kiparcellázható Első Pesterzsébeti Közösségi Kertbe.
  • üzemeltetési szerződést köt az Önkormányzat a felújított Csónakházra, így új étterem és közösségi tér nyílik a parton
  • felújítottunk öltözőket, épületeket az ESMTK evezős telepén
  • megnyitottunk egy új játszóteret a parton, ami mellett egy teraszos büfé is kinyitott13177591_1188092124557479_5423554931681607899_n.jpg

A körzetemben végzett munka, választókörzetem fejlesztései:

 

Választókörzetem két, egymástól kissé elkülönülő terület összekacsolásából született: a Duna-part, a Mediterrán lakópark és a Gubacsi lakótelep széle mellett a Pesterzsébet lakótelep egy részének ügyei, fejlesztései is hozzám tartoznak. Így a körzetemet érinti számos, a városfejlesztési és környezetvédelmi területet érintő beszámolómban bővebben ismertetett ügy is: Baross-Topánka közösségi közlekedési csomópont, a Duna-part és a Kosuti fejlesztése. Néhány kisebb ügyről, további fejlesztésekről az alábbiakban szeretnék beszámolni:

1) Felszámoltuk az illegális lerakóvá nemesedő szelektív szigetet és virágágyások születtek a helyén:

Hosszú küzdelem után sikerült pontot tenni a mondat végére: meggyőződésem ugyanis, hogy az illegális hulladéklerakók megszüntetésének egyik fontos eszköze a fák, cserjék, virágok ültetése. Mediterrán lakópark bejáratánál most néhány virág elültetésével sikerült kezelnünk a problémát :-)

Köszönöm a Pesterzsébeti Szociális Foglalkoztató munkatársainak a segítséget!

http://machpeter.blog.hu/2016/06/03/viragultetessel_a_szemethegyek_ellen

2) Felszámoltattam a roncsversenyt a Duna-parton

http://machpeter.blog.hu/2016/06/23/roncsverseny_a_duna-parton13501797_1122588477800547_5043384675842886128_n.jpg

3) Parkolási gondok kezelése a Duna-parton és a Gubacsi lakótelepen:

 http://machpeter.blog.hu/2016/07/10/parkolasi_mizeria_a_duna-parton

 13600170_1110032412396174_5671612301747154807_n_1.jpg

4) Megújultak a zöldfelületek a Pesterzsébeti lakótelepen a Baross utcában.13912346_1097243557035412_8857314789820360054_n.jpg

5) Vizes játszótér létesült a Duna-parton, a szülőkkel egyeztetett nyitva-tartással.

6) Megújult a játszótér a Topánka utcában.15327241_1353740531325970_6070253428046158087_n.jpg

7) Ismét felfestették a Zodony utcai gyalogos átjárót.

8) Rendbe hozattuk a Segélyhívók mellett a járdaszakaszokat.

Kérésemre kijavította a Segélyhívók telepítésénél kivágott járdaszakaszokat a BKK Zrt., így megszűnt a balesetveszély.

Köszönöm Kernné dr. Kulcsár Dóra osztályvezető asszonynak a közbenjárást!15541037_1374728469227176_2915737766566516086_o.jpg

S végül a 2017-es terveimből egy kis ízelítő:

http://machpeter.blog.hu/2016/11/18/vonattal_a_belvarosba

Aki idáig eljutott, annak köszönöm megtisztelő figyelmét!

 

1 komment

Címkék: beszámoló

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr9512054019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kobrakutya 2016.12.17. 16:53:44

Egyelőre csak annyit: Éljen, éljen, csak így tovább! Az én szavazatom továbbra is az Öné!

Köszönjük!
süti beállítások módosítása