HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) budapest (26) Budapest (3) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) FIDESZ (31) fidesz (45) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) Földesi Gyula (26) földesi gyula (15) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) kiserdő (4) Kiserdő (3) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) Kosuti (5) kosuti (4) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) LMP (8) lmp (67) lomizás (3) Mach Péter (48) mach péter (74) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) MSZP (5) mszp (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) orbán viktor (5) Orbán Viktor (14) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) pesterzsébet (133) Pesterzsébet (42) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) Szabados Ákos (14) szabados ákos (20) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) Vas Imre (11) vas imre (14) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Szólt a rádió: kitakarították a Duna-partot

2016.02.09. 00:57 Mach Péter

Néha a hétfő reggelek sem olyan lehangolóak: délelőtt teljesen eltűnt a múlt héten feltárt Duna-parti illegális lerakó.

kicsi_dupla.png

Szerdán reggel írtam: „szemét lepi el a Gubacsi híd lábánál a Duna-partot. Az illegális lerakót egy felelőtlen vállalkozásnak "köszönhetik" az itt lakók és erre kirándulók. Az Önkormányzat egyelőre tehetetlen, a Kormányhivatal pedig nem tesz semmit.”

A téma népszerűnek bizonyult, a kerületből többen is megkerestek az ügyben, többségük egy lakossági szemétszedési akció szervezésében is szívesen részt vett volna. Az illegális, veszélyes hulladéklerakó feljelentő lapunkra is számos bejelentés érkezett az ország különböző pontjairól.

Péntekre pedig népmesei fordulatot vett az ügy: a Rendvédelmi Osztály munkatársai sűrűbben kezdtek járőrözni a Duna-parton. A hivatal ismét elkezdte szervezni a terület megtisztítását, leporolták a lerakó aktáját, előkerültek a Kormányhivatal iktatószámai, levelei.

Mindeközben a blogomat olvasva a 89,5 Music FM Délutáni Road Show műsorkészítőinek is megtetszett az ügy és hétfőre ideszervezték a délutáni műsort. Szombaton már Szabados Ákos polgármester úrral is sikerült egyeztetni, aki az azonnali fellépés mellett tette le a voksát.

A Szociális Foglalkoztató munkatársai hétfőn reggel ki is takarították a területet, csak a vállalkozó rozsdás konténereit hagyták a helyszínen, azzal, hogy másnap azokat is elszállítják, a költségeket pedig peres úton ráterhelik a területen működő vállalkozásra. Valószínűleg lelkes rádióhallgatók lehetnek az illegális lerakó gazdái mert, mit tesz Isten a konténerek egyszer csak szintén eltűntek, úgyhogy mire az ügy mellé álló 89,5 Music FM a délutáni Roadshow-jával kiért már csak a hűlt helyüket találta.

Üröm az örömben, hogy bár a helyi önkormányzat lépett - és úgy tűnik a vállalkozó is megijedt a média hatalmától - a rendőrség és a Kormányhivatal nem sokat tett eddig a helyzet rendezéséért.

A Rendvédelmi Osztály munkatársainak ugyanis hónapokkal ezelőtt sikerült is az egyik teherszállítót tetten is érni, a bizonyítékok összegyűjtése után büntetőfeljelentést is tett, de arról hogy hol tart az ügy senkinek semmilyen információja nincs. S a Kormányhivatal sem jutott sokkal tovább a bejelentés iktatásán.

Az adott terület bejáratánál ezeknek a vállalkozásoknak a táblái találhatóak:

Köszönöm mindenkinek, aki kiállt a Duna-part tisztaságáért és segített megoldani az ügyet:

  • Szabados Ákos polgármesternek,
  • Adorján Csillának és a Pesterzsébeti Szociális Foglalkoztató munkatársainak,
  • A 89,5 Music FM Délutáni Road Show műsorkészítőinek
  • a Párbeszéd Magyarországért segítő aktivistáinak...

Most már csak vigyáznunk kellene a területre, megvédenünk természeti értékeinket. Sajnos egyre többször találkozunk az élővizek partján is hatalmas szemétkupacokkal, tengernyi úszó PET palackkal. 

Közös érdekünk, és kötelességünk, hogy ezeket eltüntessük!

Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott szerint csaknem kétezer az Illatos útihoz hasonló illegális (vagy legális, de ellenőrizetlen) hulladéklerakó létesült. Ilyen például a nyáron feltárt soroksári illegális lerakat is, és a selypi azbesztszennyezés ügyei is.  Ezért a Párbeszéd Magyarország veszélyes hulladék bejelentő oldalt indított a honlapján. Vállaljuk, hogy az emberek bejelentései alapján utánajárunk bárhol is található az országban, és kezdeményezzük az államnál, önkormányzatnál az egészség- és környezetkárosító méreglerakatok felszámolását.

Jelentsd be az illegális hulladéktelepeket nekünk, mi segítünk, hogy eltűnjön! 

A környezet értékeinek és a lakosság egészségének megvédése az állam felelősségi körébe tartozik. Az egészséges környezethez való alkotmányos jog biztosítása a hatályos alaptörvény és a vonatkozó alkotmánybírósági határozatok szerint is az állam alkotmányos kötelezettsége, amelynek nem tesz eleget.
Ezért indítottuk el a gazdátlan vegyibombák felszámolása céljából a veszélyes hulladék bejelentő oldalt. Vállaljuk, hogy a bejelentéseitek alapján utánajárunk bárhol is található az országban, majd kezdeményezzük és nyomon követjük az államnál az egészség- és környezetkárosító méreglerakatok felszámolását.
Küldd el nekünk az űrlap segítségével az információkat az illegális hulladéklerakatokról, hogy együtt tegyünk egy szebb, egészségesebb, élhetőbb világért! 

2 komment

Címkék: Duna Duna-part Szabados Ákos illegális hulladéklerakó Illatos út illegális lerakó

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr468372340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadrillio 2016.02.09. 15:16:40

Meghívó

A Magyarpolányi Passió Kulturális és Hagyományőrző Egyesület 2015. május 17.-én,
vasárnap 21 órakor a Kálváriadombon vesz végső búcsút,
az élete 15. esztendejében elmúlásra kényszerített misztérium játéktól, a

Polányi Passiótól.

Lelkünkben örökre élni fog.

A Passiósok nevében tisztelettel meghívjuk „halottunk”,
a performansz szertartása szerint történő búcsúztatására.

A szervező bizottság

Részvétnyilvánítás: passio2001@magyarpolany.hu

folytatás itt...
EZ MIJAFASZEZ EBBEN AZ ORSZÁGBAN ???? MIÓTA ÍRHAT ÉS RENDEZHET A POLÁNYI ÖNKORMÁNYZAT EGY TELJESEN ÚJ PASSIÓ JÁTÉKOT A MAGYARPOLÁNYIAKNAK , ÉS TILTHATJA MEG, HOGY A RÉGI PASSIÓ JÁTÉKOT JÁTSZHASSÁK ?????????????????????????????????????????????

kvadrillio 2016.02.09. 15:17:58

@kvadrillio: HIRTV...DOKUMENTUMFILM...2016.02. 09. 14.OO ÓRÁTÓL...MA.....MI ZAJLIK MAGYARPOLÁNYBAN PASSIÓ ÜGYBEN ?????????????????????????? ÉS MIÉRT ???
süti beállítások módosítása