HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) Budapest (3) budapest (26) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) fidesz (45) FIDESZ (31) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) földesi gyula (15) Földesi Gyula (26) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) kiserdő (4) Kiserdő (3) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) kosuti (4) Kosuti (5) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) lmp (67) LMP (8) lomizás (3) mach péter (74) Mach Péter (48) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) mszp (5) MSZP (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) orbán viktor (5) Orbán Viktor (14) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) pesterzsébet (133) Pesterzsébet (42) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) Szabados Ákos (14) szabados ákos (20) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) vas imre (14) Vas Imre (11) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Requiem egy pártatlan és független választási irodáért

2014.01.12. 18:26 Mach Péter

Nem szabad elfelejteni: 2014 tavaszán a tiszta és szabad választásokról is szavazunk a fülkékben. Itt történt, velünk történt, alig több mint három éve történt. Egy időközi választás előtt hetekkel leölték kerületünkben a független helyi választási irodát.

Forr az internet, hosszú és érdemi vita folyik róla, összenő-e, ami összetartozik, avagy kényszerű együttműködés alakul ki a legnagyobb ellenzéki pártok között.

Ami viszont egyre valószínűbb: a kormányváltó erők többsége összefog. A választások során egyetlen kérdésre adunk választ: maradjon-e a kiszolgáltatottságra építő narancsuralmi rendszer, vagy leváltjuk azt. Hamis dilemma, hogy az orbáni rendszert négy év múlva is ráérünk-e leváltani. 2014 tavaszán ugyanis a tiszta és szabad választásokra is szavazunk a fülkékben. 

Barátaimmal együtt vallom én is: „Orbán rendszerében nem virágozhat a zöld politika, nem erősödhet meg a szociáldemokrácia, nem újulhat meg a baloldal, nem emelhetjük vissza a társadalomba a rendszerváltás veszteseit."

Számos érvet hoznak fel barátaim az elmúlt hetek döntéseivel kapcsolatban, én egyetlen rövid mesét szeretnék újra megosztani a pesterzsébetiekkel. Itt történt, velünk történt, alig több mint három éve történt. Egy időközi választás előtt hetekkel leölték kerületünkben a független helyi választási irodát. Ellenzéki képviselőtársaim némán tűrték, hagyták, hogy megtörténjen, akkor írt bejegyzésem osztom most meg újra, hátha nagyobb figyelmet kap.

Pesterzsébeten lassan lezárul a szavazatszámláló bizottságok tagjainak toborzása. Ők azok, akik a választásokon induló jelöltek és pártok delegáltjaival kiegészülve felügyelik majd a választások tisztaságát. A hirdetmény szerint a Polgármesteri Hivatalban működő Helyi Választási Irodában várják mindazon XX. kerületi lakóhellyel és választójogosultsággal rendelkező lakosok jelentkezését, akik a 2014-2018-ig terjedő időszakban a szavazatszámláló bizottságok munkájában tevékenyen részt kívánnak venni. A jelentkezési határidő: 2014. január 15.

 

  • Vajon mire számíthatnak most Pesterzsébet polgárai?
  • Milyen módon kerülnek ki a bizottságok tagjai?
  • Megismétlődik-e a három évvel ezelőtti történet, vagy most végre képesek leszünk megvédeni a tiszta és szabad választás jogát?


req 2.jpg

Hároméves mese, de történelemmé, egy rossz emlékké csak a választások után válhat:

Requiem a pártatlan és független választási irodáért

2010. november 10-én tragikus hirtelenséggel elhunyt Pesterzsébet független választási irodája.

„Adj nekik Uram örök nyugodalmat és az örök világosság fényeskedjék nekik"

A mese imigyen szól róla, talán igaz se volt:
Hol volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren is túl, de az Üveghegyen innen volt egy folyóparti kerület, dolgos szegény emberek lakták, fejlődött is szépen. Elhatározták hát, hogy képviselőt választanak decemberben a Duna jegén. Jelentkezett a két nagy esélyes a narancs hercegnő és a vörös herceg, de indult a címért friss erőként a zöld herceg és a bármikor meglepetést okozó martens bakancsos hercegnő. A tét kicsi volt, de a verseny nagy, a lovagi viadalok kora elmúlt és a ketrecharcosok szabályai szerint folyt a küzdelem.

kacagány4.JPGForgolódott is álmatlanul a narancsgróf ágyában, vajon miképp nyerhetik meg a viadalt. A K lista bizony értéktelenné vált, hiszen a martens bakancsosoknak is van. Felkelt hát és forgatta balra forgatta jobbra a NENYI-t de választ nem talált. Már majdnem visszafeküdt, amikor rájött a megoldásra: plajbászt és papirost keresett és listát írt, rövidet. Ha nem csak mi ellenőrizzük, ki megy el szavazni, majd mi számoljuk meg azokat. A hivatal által független szavazatszámlálókat váltsuk le és jelöljünk helyettük mi, majd a Nemzeti Együttműködés nyilatkozatára hajtotta fejét és aludt reggelig.

Reggel kacagányt húzott és sarkantyút díszeset, majd elvágtatott listájával a Helyi Választási Iroda vezetőjéhez, boka csattan a papíros asztalra kerül.

Pukedli az asztal mögül.

Így esett aztán, hogy ez év novemberében nemtelen harcban megölték a helyi független választási irodát.

Függöny, katarzis.

17 komment · 1 trackback

Címkék: összefogás FIDESZ helyi választási iroda

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr255754695

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egyik pártra sem. Legyen az is egy érvényes szavazat! 2014.01.13. 13:48:56

Nem kormányváltásra van szükség, hanem politikai és erkölcsi rendszerváltásra. Mik is a legnagyobb és alapvető fő gondok hazánkban? Már régebben felsoroltam és most a szavazási bojkott és feliratkozás mizéria miatt talán elgondolkoznak rajta egyesek...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lencsés István 2014.01.13. 13:08:41

" .... Rekviem egy pártatlan
és független választási irodáért .... " .

Most is van ilyen .

" .... 2014 tavaszán a tiszta és szabad választásokról is szavazunk a fülkékben. .... " .

Ilyen is van most is .

♔batyu♔ 2014.01.13. 13:18:43

"Barátaimmal együtt vallom én is: „Orbán rendszerében nem virágozhat a zöld politika, nem erősödhet meg a szociáldemokrácia, nem újulhat meg a baloldal, nem emelhetjük vissza a társadalomba a rendszerváltás veszteseit."

Én és sokan mások viszont többek között éppen azért szavaztunk Orbánékra, hogy te és barátaid uralma végre véget érjen. Nélkületek nem lehetett kultúra, művészet, politikailag minden szélsőség volt ami nem ti vagytok.

Hozzátok méltó "korona" volt kormányotok alatt ahogy 2006. október 23-án és utána elbántak a letartóztatottakkal a börtönökben és a rendőrségeken és még méltóbb volt hozzátok ahogy a nép hatalmas nemet mondott rátok.

Ha pedig bárki Orbánék alatt nem enged téged szavazni, bárki Orbánék alatt hozzádnyúl mert tüntetsz, írd meg ide és én melléd állok.

OkoskaTo:rp 2014.01.13. 13:31:44

@♔batyu♔: 1. Külföldön dolgozik, nem a fővárosban, Orbán nem engedi szavazni.
2. Közmunkás, a "szervező" nemzetiségi önkormányzat leadja a névsort, mint nemzetiségi szavazó, ergo Orbán nem engedi pártlistára szavazni.
3. Banki, hírközlési vagy közüzemi szolgáltató ügyfélszolgálatosa, orvosi rendelő asszisztense, lakás eladója-vevője (egyszóval az a kismillió ember, aki ismeri a lakcímkártyájának adatait) közül bárki poénból leadja, hogy Bivalybasznádon akar szavazni. (A lebukás minimális veszélye nélkül.) Orbán nem fogja engedi szavazni.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2014.01.13. 13:39:40

Majd nálunk is ilyen "pártatlan" elektronikus szavazás lesz:
www.youtube.com/watch?v=yUdpj3gJofQ
:))))

komplikato 2014.01.13. 13:40:26

@♔batyu♔: "Nélkületek nem lehetett kultúra, művészet, ..."
Lol. Bezárt vagy elcsaklizott színházakkal, lélegeztető gépen lévő múzeumokkal, önkormányzati keretből fenntartott kastélyokkal és idegenforgalmi épületekkel most mitől jobb? Ne vicceljünk már.

Onnantól kezdve, hogy bárki adatai szándékosan elronthatóak másvalaki ügyfélkapuján keresztül, az egész választási rendszer egy vicc. nagyon rossz vicc.

♔batyu♔ 2014.01.13. 14:14:29

@komplikato: Miért valami gagyi jelszót választottál? Érdekes, az enyémet senki nem rontotta el, pedig elsők között volt ügyfélkapum. Ezért miért Orbán a hibás?

Trackers 2014.01.13. 15:24:44

Valami konkrétumot írhattál volna..

Pl. hogy milyen csalásról van tudomásod teszem azt,

Mitől volt tisztább a korábbi önként jelentekők felügyelte választás ?

Szóval fejtsd már ki légyszi, had retteghessek már én is kellő átérzéssel a választások okán !

Előre is thx.

gaboraron 2014.01.13. 15:41:53

Ez így nagyon gyenge.....
Legalább a blogod neve lenne pl. "Orbanikus káosz", és nem pedig "Organikus káosz"....

Van még hova fejlődni.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2014.01.13. 16:01:03

Ha nem tetszik a rendszer el kell menned szavazni. Nehogy kétharmaduk, vagy háromnegyedük legyen. Az övéiket a Kubatov lista alapján felhívják ha még nem szavazott, egyesek meg legyintenek áh úgyse lehet. És már megint ott a kétharmad.

ORBÁN BANDA TAKARODJ!

gaboraron 2014.01.13. 16:14:23

@Szavazd le az orbáni diktatúrát!: "Az övéiket a Kubatov lista alapján felhívják ha még nem szavazott, "

Itt az mszp-s választási csalásra gondolsz, ami Fóton volt legutóbb?

jobbra át 2014.01.13. 16:31:11

@OkoskaTo:rp:
1.: A választási rendszer ezen eleme 1990 óta így működik. Orbánék engedni akarták a levélben szavazást, de az AB nem engedte bevezetni a regisztrációt, és kimondta, hogy a magyarországi lakcímmel rendelkezőket homogén csoportként kell kezelni, szavazzanak akár Magyarországon akár külföldön. Azaz vagy mindenkinek megengeded a levélben szavazást ezek közül, vagy senkinek. Ha mindenkinek, akkor lehetetlen lebonyolítani a választásokat, ráadásul ha meg is lehetne csinálni eszméletlen költséges lenne. Ez az, amiről a komcsi megmondóemberek elfelejtenek szólni.
2.: Ezt először be kellene bizonyítani. Nyilván ha Ron Werber lennék én is ilyesmiket találnék ki, pláne most, hogy ilyen frankón sikerült megint összefogni.
3.: Nyilván minden rendszernek megvannak a maga kiskapui (a szocikat pl 20 évig miért nem zavarta a tömeges átjelentkezés intézménye? Ja mert többek között így csaltak el nem egy kerületet pl. 2006-ban?), minden erővel arra kell törekedni, hogy ezek be legyenek zárva. Azt pedig ugye te sem gondolod, hogy Orbánék szándékosan hagyjanak olyan lehetőséget, amin ők is sokat bukhatnak adott esetben? Demagóg parasztvakítás...

A neved alapján többet várnék.

jobbra át 2014.01.13. 16:32:24

@Szavazd le az orbáni diktatúrát!:

Jó lehet baloldaliként ilyen kilátásokkal nekimenni egy választásnak :D Bár nem tudlak sajnálni...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.01.13. 16:46:26

Pontosan arra szavazott az ország, hogy nem kell szociáldemokrácia, ennek a hiányát senkin se kérd számon, mert nincs rá szükség...

A baloldal miért ne újulhatna meg? Pont egy elsöprő vereség után lehetne megújulni, erre ugyanazt jelölik miniszterelnöknek, mint 4 éve és a bukott öregemberek is visszatértek vének tanácsaként.

@♔batyu♔: "Nélkületek nem lehetett kultúra, művészet, politikailag minden szélsőség volt ami nem ti vagytok."

Az ugyanúgy igaz a mostaniakra, mint az előzőekre.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.01.13. 16:47:49

@gaboraron: Versenyezzetek csak, hogy ki csalt nagyobbat 2010-ben, mintha nem sértette volna meg a kampánycsendet mindkettő és nem terjesztettek volna hamis híreket a fizetett "önkéntesek".

komplikato 2014.01.13. 18:26:09

@♔batyu♔: értem én, hogy munkahelyi kötelesség hülyének tetetni magad a témában, arról regélek, hogy bárki nevében lehet be lehet jelentkezni kisebbségi választásra saját ügyfélkapuval és ezzel ki lehet golyózni embert a normál választásból. ha pedig direkt elírod a nevét is, akkor a kisebbségiből is. Ezt senki nem veszi be, hogy "kis rendszerhiba" és nem szándékos ...
Mi köze ehhez a jelszónak? Olyat is ki lehet vele csinálni, akinek nincs is ügyfélkapuja.

Poroszkai Attila 2014.01.14. 12:09:31

Ez azt jelentené, hogy a baloldal megújulásának a záloga, a bukott baloldal újbóli uralma? :-D Több mint viccesnek érzem a felvetést...

Mach Péter 2014.01.14. 13:52:31

@Poroszkai Attila:

Hát, nehéz lehet a zöld fideszes trollok élete.

Nagyon sajnálom viszont, hogy nem olvastad el a bejegyzésem és úgy alkottál véleményt. Ugyanis te nem erre a bejegyzésre válaszoltál, az tuti.
süti beállítások módosítása