HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) Budapest (3) budapest (26) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) fidesz (45) FIDESZ (31) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) földesi gyula (15) Földesi Gyula (26) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) Kiserdő (3) kiserdő (4) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) Kosuti (5) kosuti (4) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) lmp (67) LMP (8) lomizás (3) Mach Péter (48) mach péter (74) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) mszp (5) MSZP (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) Orbán Viktor (14) orbán viktor (5) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) Pesterzsébet (42) pesterzsébet (133) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) szabados ákos (20) Szabados Ákos (14) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) Vas Imre (11) vas imre (14) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Grigorij Alekszandrovics Patyomkin óvodát avatott, majd bocsánatot kért

2013.12.06. 22:45 Mach Péter

mosoly1.jpgTegnap begyűjtöttem az első sárgalapos figyelmeztetésem, mert égett a pofám 3-5 éves óvodások átverése miatt. Szembesíthettem Grigorij Alekszandrovics Potyemkint azzal mit és hogyan avatott fel, választ kaphattunk rá mikor költözhetnek be leghamarabb, az ideiglenesen tornaterembe elhelyezett gyerekek a novemberben már egyszer ünnepélyesen átadott óvodai csoportszobába, és élőben hallgathattam végig egy fideszes országgyűlési képviselő bocsánatkérését (ez utóbbiért riszpekt Földesi Gyula képviselőnek). Megérte felkelnem.

sárga-lap-02.jpgHárom év után sikerült begyűjtenem az első levezető elnöki figyelmeztetést Pesterzsébet Önkormányzatának testületi ülésen. Az mondtam ugyanis, hogy leég a pofámról a bőr, tettem ezt azért, mert önhibámon kívül 3-5 éves gyerekek átverésében vettem részt, még ha engem is becsaptak az ügyben. Történt ugyanis, hogy meghívtak lakókörnyezem egyik óvodájának (Lila Ovi) felső szintjének ünnepélyes átadására (bár az én fiam nomen est omen a Zöld Oviba jár ;-)), örömmel tettem eleget a meghívásnak. Megható ünnepség, ének, tánc, boldog gyermeksereg és mosolygó szülők. Majd kezdenek furcsán nézni rám a szomszédos oviba járó gyerekek szülei, az egyik két hét múlva fel is hív, segítsek már neki megtudni mikor is költözhetnek a gyerekek a szomszédos iskola tornaterméből végre az átadott csoportszobába. Már az is fura elképzelés volt, hogy az egyik induló óvodai csoportot egy tornaterembe zsuppolják (többen el is álltak a jelentkezéstől), de ünnepélyesen, svédasztallal, süteménnyel átadni kisgyerekeknek a második otthonukat - ahol hétköznap 6-8 órát töltenek el - és egyből el is venni azt, ez bizony nem korrekt eljárás.

A polgármesteri beszámolóhoz kapcsolódóan, emiatt az alábbi kérdést intéztem Szabados Ákos polgármester úrhoz:

November 14-én birtokba vették a gyerekek a Lila Ovi felújított és kibővített szárnyát tudósít a pesterzsebet.hu. Vagy mégsem?

narancs motor.jpgBeszámolójában is a november 14-én átadott Nyitnikék Óvoda Lila tagóvoda bővítését. Azonban az új csoportszoba átadása után is tornateremben helyezték el az óvoda egyik csoportját. A megnyitón ugyan a szép, narancssárga ajándékmotorok mellett a gyermekek ünnepélyesen birtokba vették a megújult óvodarészt, cserében énekkel, mondókákkal kedveskedve a meghívottaknak és a fejlesztésben résztvevőknek.

Tisztelt Polgármester Úr!

Leég a pofámról a bőr, hogy részt vettem ezen az eseményen, 4-5 éves gyermekeket csaptak be és nem informálják a szüleiket.

Fentiek figyelembe vételével az alábbi kérdéseket teszem fel:

  • Mikor költözik (-ött) át a felújított szobákba az ideiglenesen tornateremben működő óvodacsoport?
  • Mikor készül el a pályázat teljes elszámolása?
  • Mikor kerül fel az Önkormányzat honlapjára a beruházással kapcsolatos szerződések listája?
  • Mennyibe került a teljes beruházás?
  • Mi volt az oka a késedelmes átadásnak?

patyomkin.jpg

Bár én igen, a városvezetés nem szégyelli magát a történtekért.

Szabados Ákos azt válaszolta, a kérdésre röviden tud válaszolni: amikor a használatba vételi engedélyezési eljárás lezárul. Majd látva a csodálkozó és indulatos arcokat, bővebben is kifejtette:

- Reményei szerint a jövő év elején átköltözhet a csoport végre a tornateremből az új szobába. Az engedélyeztetés folyamatban van, a szakhatóságok pedig végzik a feladatukat. Amint megérkeznek tőlük a szükséges igazolások és engedélyek akkor az I. kerületi Önkormányzat adja majd ki a használatba vételi engedélyt. Véleménye szerint jó minőségű alapanyagokból, szakszerű módon készült el az óvodafejlesztés, amelyre Európai Uniós pályázatból összesen 119.588.005 Ft-ot nyert el Pesterzsébet Önkormányzata. Válaszában nem tért ki arra, hogy miért több hónappal előbb adták birtokba a csoportszobát az engedélyeztetési eljárás lezárása előtt. A finanszírozási és egyéb kérdéseimre pedig jegyző asszony fog majd december 17-ig választ adni (neki ugyanis írásban már december 2-án benyújtottam kérdéseimet). Amint megérkezik az írásos válasz, természetesen arról is beszámolok.

A vita lezárásaként, meglepő gesztusként reagált felvetésemre és kérdéseimre Földesi Gyula országgyűlési képviselő is, aki szintén részt vett az ünnepélyes megnyitón.

Földesi Gyula egyetértett velem, hogy nem szabad becsapni a gyerekeket és bocsánatot kért a szülőktől a történtekért.

Remélem, januárban már valóban az új csoportszobában kezdhetik az évet a gyerekek.

scham2.jpg

lila 2.jpglilac3.jpg

9 komment

Címkék: Mach Péter Földesi Gyula Szabados Ákos Nyitnikék Óvoda Lila Ovi

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr115679329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

czjanos 2013.12.07. 14:05:44

A szülők írjanak kommentet a 2014 évi választásokon! Közben gondoljanak Hofi Gézára: "Gondolj apádra, ha rákerülsz a lapátra..."

l_andras 2013.12.07. 14:58:04

De jó lenne látni, hogy miért kerül egy szoba felújítása 2 (vagy kevesebb, vagy több, attól függően hol van) kertes ház árába. Lesz tételes számla összehasonlító árakkal más szolgáltatóktól azonos munkavégzésre?

Mach Péter 2013.12.07. 15:17:54

Lesz, kikértem a teljes elszámolást.

De a posztom nem a beruházás minőségét kifogásolja, egy akadálymentesített (emeleti, tehát liftes), orvosi szobával és tornaszobával kiegészített csoportszoba átadásáról van szó.

Meggyőző volt a létesítmény az átadáskor, bár azt nem tudom a fenntartása, konduktorok felvétele, integrációs program... milyen módon szerepel majd a költségvetésben. Ugyanis enélkül valóban luxusnak számít a kivitelezés.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.12.07. 15:25:33

Te is az egyike vagy azoknak, akik 2010-ben bejutottak az MSZP elkúrása következményeként, LMP-színekben, majd az LMP-től ellopott képviselői mandátummal a tarsolyodban most lepaktálsz velük ?

Mach Péter 2013.12.07. 15:45:06

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Hát én naívul hiszem, hogy a Lehet Más Pesterzsébet programunkra szavaztak és azért kerültem be a testületbe.

Ezt a programot pedig (amit a barátaimmal közösen alkottunk) a NER-en belül nem lehet megvalósítani, így zöld barátaimmal ki léptem abból a pártból, amely ezzel nem ért egyet.

Bővebben itt olvasható: machpeter.blog.hu/2013/09/05/egyedul_nem_megy_237

Karipapa01 2013.12.07. 15:48:40

Kedves Polgármester Úr! Ön akár tanulhatna is a Kádár-rendszer szokásaiból, miszerint az autót akkor adják át a használónak, ha készen áll a Merkur-telepen, nem pedig akkor, amikor elkezdik hozzá kibányászni a vasércet.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Önnek meg nem kell felhúzogatni a nózikát!

l_andras 2013.12.07. 15:55:47

@Mach Péter: Köszönöm, így már sokkal jobban érthető miért ekkora az összeg.

L3vy 2013.12.09. 21:47:20

Akadálymentesített csoportszoba az emeletre, lifttel. "Gratulálok" hozzá, hogy megint sikerült az agytekervények használata nélkül elb...ni annyi pénzt, amiből egy komplett akadálymentesített (földszintes) óvodát lehetett volna építeni!

Komolyan fel vagyok háborodva! Az EU helyében beintenék az ilyen irracionális beruházásoknak...

to:rppapa 2014.01.08. 12:23:42

120 millió?? Ne már! Abból egy többszobás villát, konditeremmel és úszómedencével lehet építeni!
süti beállítások módosítása