HTML

Organikus káosz - Mach Péter blogja

"Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy az állampolgárok visszanyerjék hitüket az elvhű, polgárbarát, közérdeket szolgáló, tisztességes politika lehetőségében." Mit tehet egy lokálpatrióta, zöld politikus egy fővárosi peremkerületben? Miként alakulhat át Pesterzsébet egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával? Erre keresem a választ és természetesen beszámolok az önkormányzati üléseken történtekről, az általam képviselt és felvállalt ügyekről, akciókról, a mindennapi élményekről, munkáról.

Kövess minket a Facebookon!

Címkék

Ábrahám Géza (4) adó (3) adósság (4) ajánlószelvény (3) akadálymentes (7) akadálymentesítés (6) alkotmány (4) aradi vértanúk (3) aszfaltrajz (3) Átalakuló Duna-part (4) átláthatóság (5) átlátható gazdálkodás (5) atom (3) Bánó Miklós (5) Baross-Topánka (4) beszámoló (7) BKK (5) BKV (4) bölcsőde (5) bolhapiac (3) Budapest (3) budapest (26) bűnmegelőzés (6) bűz (5) bűzszennyezés (4) Címkék (5) civil (3) csaszny márton (4) dél-pesti kórház (4) demokrácia (12) diktatúra (3) DK (3) Dr. Vas Imre (6) Dr Vas Imre (4) Duna (6) Duna-part (24) einstand (3) esélyegyenlőség (17) ESMTK (12) fa (3) facsonkítás (4) fakivágás (7) Felcsút (4) Ferencváros (5) fidesz (45) FIDESZ (31) FKF Zrt. (4) foci (6) fogadd örökbe (3) fogadóóra (5) földesi gyula (15) Földesi Gyula (26) fórum (4) futópálya (4) globális felmelegedés (3) Gubacsi-lakótelep (7) Gubacsi lakótelep (3) hajléktalan (7) Hiller István (4) hulladék (4) hulladékkezelés (6) hulladékudvar (3) időközi választás (3) Illatos út (12) illegális hulladéklerakó (3) ingatlan (3) iskola (4) Jahn Ferenc (5) játszótér (6) JOBBIK (5) jódossós (3) Juhász Lajosné (3) Kaiser György (4) kampány (8) képviselő (6) kerékpár (6) kiserdő (4) Kiserdő (3) költségvetés (33) környezet (3) környezetvédelem (55) korrupció (9) Kosuti (5) kosuti (4) közbiztonság (3) közélet (3) közétkeztetés (8) közlekedés (10) közösség (5) közösségi kert (8) közösségi közlekedés (5) közösségi rendőrség (4) közösségi tervezés (21) kutya (4) kutyafuttató (7) lakossági fórum (3) légszennyezés (5) lehet más a politika (89) lmp (67) LMP (8) lomizás (3) Mach Péter (48) mach péter (74) Madarak és fák napja (3) magánnyugdíjpénztár (3) máltai (3) média (3) mediáció (3) Mediterrán-lakópark (18) megszorítás (3) mszp (5) MSZP (5) munka (3) munkajog (3) munkanélküliség (4) mutyi (3) nagy tibor (4) napirend (16) Nőnap (5) Nyitnikék Óvoda (3) önkormányzat (105) önkormányzati választás (3) orbán (4) Orbán Viktor (14) orbán viktor (5) óvoda (6) Paks (4) pályázat (6) Párbeszéd Magyarországért (9) parlagfű (6) párt (5) pavilonsor (5) Pensio (3) Pesterzsébet (42) pesterzsébet (133) petíció (4) polgármester (7) polgárőrség (3) politika (60) program (10) rendezvény (4) részvétel (7) részvételi demokrácia (22) részvételi költségvetés (15) rezsicsökkentés (4) sport (5) stadion (8) Szabados Ákos (14) szabados ákos (20) szavazás (3) szegénység (3) szelektív (5) szelektívszigetek (4) szemét (18) szemétgyűjtés (6) szennyvíz (3) szociális (6) takarítás (11) tankönyv (3) TAO (3) Tarlós (3) testület (34) testületi ülés (36) topánka utca (4) trafik (4) trafikmutyi (3) transzparencia (3) tüntetés (4) tűz (3) uszoda (6) utca (3) üvegzseb (3) választás (27) vasárnapi zárvatartás (3) vasút (5) vasútállomás (6) vas imre (14) Vas Imre (11) xx. kerület (109) zajvédelem (3) zebra (4) Zodony utca (8) zöld (12) Címkefelhő

Hamarosan jön: pesterzsébeti Narancs TV

2013.07.28. 02:00 Mach Péter

Épül a trafikmaffia médiabirodalma Pesterzsébeten is. A módszer egyszerű: tönkretenni a helyi önkormányzati, közszolgálati médiát majd jöhet a FIDESZ-közeliek támogatása és helyzetbe hozása.

narancstv 3.jpg

 Íme a pesterzsébeti recept: 

Válassz a szebb napokat is megélt Pesterzsébet Újság élére egy arra alkalmatlan személyt, cenzúráztasd az ellenzéki képviselőknek még az újévi jókívánságait is, majd tiltsd le őket teljesen. Vezess be Tíltva-Tűrve-Támogatva rendszert a civilszervezetek és rendezvényeik bemutatásakor, ne számolj be a kerület legfontosabb történéseiről és a képviselőtestület döntéseinek előzményeiről, okokról és célokról. Az Obersovszky-díj esélyes lap olvasottságának szakadékba zuhanása után pedig bízd pálmafás stábjára a pesterzsebet.hu tartalom és képfeltöltését is. Szüntesd meg a testületi ülések közvetítését, tedd tönkre a helyi TV-t, kótyavetyéld el stúdióját és egyéb eszközeit, majd számold fel azt. 

Amikor már teljes a káosz, hozd helyzetbe a keresztapa által ajánlott újságot és TV-t. Támogasd, köss velük előnytelen szerződést: vásárolj tőlük keveset drágán. 

S mindezt intézd el nyáron a lehető legkisebb feltűnés mellett.

Júniusban a Helyi Témát stafírungozta ki ötmillió forinttal a narancsos többség, júliusban pedig 18 millió forintos audiovizuális médiaszolgáltatás csomagra ír ki közbeszerzési eljárást. Az ügy pikantériáját az adja, hogy a kerület fideszes országgyűlési képviselői (Földesi Gyula és Dr Vas Imre alpolgármester) bevallották a pályázaton egyetlen TV indulhat eséllyel: a  Centrum TV Kft-én belül működő ES TV.narancstv 2.jpg

A kapkodás persze hibákat szül: a júliusi előterjesztést, szakmaiatlansága és az ár-érték arány védhetetlensége miatt a kerület szakbizottsága is elutasította. Érezvén a probléma súlyát, mindjárt a vita elején Bánó Miklós FIDESZ-es képviselő javaslatára le is zárta a levezető elnök a vitát. Persze a testület fideszes többségét ez sem hozta zavarba, megszavazta a javaslatot mintha mi sem történt volna.

A testületi ülés vitáján nekem még sikerült elmondanom a véleményem:

Mach Péter: A javaslat szakmailag védhetetlen, és nem véletlen, hogy nem támogatta az Informatikai és Média Bizottság sem ezt az előterjesztést. Ritkán fordul elő, hogy egy szakbizottság nem támogat egy többségi előterjesztést. Most ez történt. Nem szeretne hűtlen kezeléssel gyanúsítani senkit, de a gyanú árnyéka bizony nem tűnik el, amíg napfényre nem kerülnek a valódi indítékok. A TV 20 Kft. kiváló szolgáltatást nyújtott, azt tönkretették. Nem biztosították sem maguknak, sem a következő testületnek azt a lehetőséget, hogy normális összegért a testület munkáját nyomon lehessen követni, a magazin műsor működjön. Jelen esetben, ezen előterjesztés alapján nagyon rövid intervallumban fognak műsort sugározni Pesterzsébeten. A TV 20 Kft ingóságait „piaci áron” eladták, de az bizony jóval a könyv szerinti érték alatt történt. Abban az időszakban ugyanis senki nem akart kis TV társaságot üzemeltetni, nyilván ezért tudták csak nagyon olcsón értékesíteni az eszközöket. Most pedig jóval kevesebb szolgáltatásért fizet majd a kerület többet éves szinten. Véleménye szerint ráadásul felelőtlenség a határozati javaslatnak azon pontját is elfogadni, amely 2014-re is kötelezettséget vállal miközben hatalmas banki hitel felvétele válhat szükségessé jövőre…

A bizottsági ülésen Dr. Vas Imre válaszolt arra a kérdésre, hogy hány pályázó esélyes. Akkor a válasz az volt, hogy csak egy társaság indulhat eséllyel a közbeszerzési eljáráson. Az Obersovszky-díjra esélyes Pesterzsébet Újságot sikerült teljesen leépíteni, majd egy konkurens lapot 5 millió forinttal kistafírungoztak. Tönkretették a helyi tévét, megszűntették a TV 20-at komoly vagyonvesztés árán, ezért majd nyilván felelni fognak néhányan. Majd ma kistafírungozzák a helyi FIDESZ közeli TV-t is, töredékszolgáltatást finanszíroznak méregdrágán.

Elfoglalhatják az összes médiafelületet, akkor is menni fognak. Pesterzsébet ugyanis többet érdemel az ingatlan és trafik maffiánál!

 narancstv.png

A júniusi és júliusi határozatok pontos szövege:

154/2013. (VI. 13.) Ök. sz. határozat

A Képviselő-testület

1) A Helyi Téma hetilappal, 2013. szeptember 1. – 2014. december 31. közötti időszakra 48 megjelenésre együttműködési megállapodást köt, az alábbiak figyelembevételével:

1. A Helyi Téma hetilap 1/4 oldal felületet biztosít Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata számára az általa kért hírek, információk megjelentetésére;

2. Legalább ugyanekkora felületen további kerületi írások megjelenését biztosítja, így az önkormányzati hírek a saját kerület egyéb hírei között jelenhetnek meg;

3. Az elkészült kerületi oldalakra, még a nyomtatás előtt betekintést biztosít, hogy az esetleges hibákat, félreértéseket ki lehessen szűrni. Ezeket az oldalakat a szerkesztőségi rendszerhez adott hozzáférés útján lehet elérni.

4. A Helyi Téma kijelölt szerkesztője folyamatosan kapcsolatot tart az önkormányzattal, így alkotó, bizalmi légkörben folyik a közös munka.

2) Az 1. pontban meghatározott szolgáltatásért

2013. évben 1.116.000,- Ft + ÁFA összeget a 2013. évi költségvetés általános tartalékának terhére,

2014. évben 3.348.000,- Ft + ÁFA összeget előzetes kötelezettségvállalásként a 2014. évi költségvetés terhére, az alapfeladat sérelme nélkül,

összesen 4.464.000,- Ft + ÁFA összeget biztosít.

3) Utasítja a polgármestert a szükséges intézkedések megtételére.

195/2013. (VII. 11.) Ök. sz. határozat

a Képviselő-testület

1.) úgy dönt, hogy 2013. szeptember 1. – 2014. december 31. közötti időszakra heti 30 perc, hetente frissülő audiovizuális médiaszolgáltatást vesz igénybe, az alábbiak figyelembevételével:

– az igénybe vett médiaszolgáltatás a XX. kerület legalább 1/3 részét lefedje, illetve háztartásban legyen elérhető,

– az igénybe vett médiaszolgáltatási ajánlat tartalmazza a szükséges műsorterjesztés ellenértékét, a vonatkozó médiaszolgáltatási és egyéb díjakat;

– a műsor ismétlése hetente legalább 14, legfeljebb 21 alkalommal,

– az önkormányzat által javasolt közéleti személyiségek, közszereplők megszólaltatása,

– 10 perces hírműsor készítése az önkormányzattal egyeztetve,

– közérdekű információk feltüntetése a képújság felületen,

– a pesterzsébeti tematikájú műsorok archiválása.

2.) Az 1. pontban meghatározott szolgáltatásért 2013. évben 3.560.000,- Ft + ÁFA összeget a 2013. évi költségvetés általános tartalékának terhére, 2014. évben 10.680.000,- Ft + ÁFA összeget előzetes kötelezettségvállalásként a 2014. évi költségvetés terhére, az alapfeladat sérelme nélkül, összesen 14.240.000,- Ft + ÁFA összeget biztosít.

3.) Utasítja a polgármestert a szükséges intézkedések megtételére.

Felelős: Szabados Ákos polgármester

Határidő: azonnal

 

Szólj hozzá!

Címkék: újság maffia TV FIDESZ Pesterzsébet Dr Vas Imre Pesterzsébet Újság TV20 ES TV

A bejegyzés trackback címe:

https://machpeter.blog.hu/api/trackback/id/tr505540202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása